آموزش نصب Ubuntu به وسیله فلش مموری
حال اگر به دنبال نصب Ubuntu بر روی کامپیوتر شخصی یا لپتاپ خود هستید، اول به راحتی و بدون مشکل نسخه Ubunut مورد نظر خود را از سایت رسمی Ubuntu دانلود کرده که حجم آن حدود 700مگابایت است.
پیشنهاد میشود از حداقل مموری فلش 4GB و برنامه Universal USB Installer Untility برای نصب Ubuntu استفاده کنید، مطمعن شوید که ورژن Ubuntu مورد نظر خود را از لیست دانلود انتخاب کنید. بعد از اینکه دانلود به اتمام رسید برنامه Universal USB را اجرا کنید و از بخش Browse برنامه فایل iso سیستم عامل Ubuntu و سپس آدرس فلش مموری را انتخاب کنید و بر روی Create کلیک کنید.
مطمعن شوید که تمام اطلاعات درون فلش مموری پشتیبان گرفته شده است، زیرا طی پروسه راهاندازی تمام فایلهای موجود در حافظه فلش پاک خواهند شد.
وقتی عملیات رایت بر روی فلش به اتمام رسید، مموری را بیرون آورده و به کامپیوتری که میخواهید Ubuntu را نصب کنید وصل کنید، اطمینان پیدا کنید که فلش مموری به USB 2.0 وصل باشد به هیچ عموان از USB Hub برای نصب Ubuntu استفاده نکنید.
بعد از اتصال مموری، کامپیوتر را رسیت کنید و منتظر صفحه بوت بمانید. اگر صفحه بوت ظاهر نشد وارد Bios شده از تنظیمات Boot Devices آپشن USB Boot را فعال و USB را در لیست بوت اول قرار دهید و سپس با زدن F10 و Enter تنظیمات را ذخیره کنید.
حال که صفحه بوت بالا آمد طبق دستورالعمل جلو بروید، اگر بر روی سیستم شما یک سیستم عامل دیگر نصب باشد در مورد نحوه نصب از شما سوال میگردد، اگر میخواهید از شر ویندوز فعلی خود خلاص شوید و Ubuntu را سیستم عامل اصلی خود قرار دهید، پیشنهاد میشود بر روی Something Else کلیک کنید و از منوی باز شده هارد دیسک خود را فرمت کنید.
بعد از انجام فرمت اول یک پارتیشن برای Swap تهیه کنید، در نظر داشته باشید که حجم این پارتیشن باید دو برابر رم کامپیوتر شما باشد، یعنی اگر رم شما 4GB است حجم Swap باید 8GB در نظر گرفته شود. از طرف دیگر اگر با پارتیشن بندی ویندوز آشنایی دارید حتما موقع پارتیشن بندی لینوکس دچار مشکل میشوید. شما در اینجا به جای دیسک درایو hda و sdb و غیره میبینید که به صورت زیر میتوان آنها را با پارتیشن بندی ویندوز مقایسه کرد:
HDA همان IDE Disk میباشد، از طرف دیگر HDB هارددیسکهای مدرن یعنی SATA میباشند در این بخش USB را sda، sdb و… تعیین کردهاند. همچنین هر پارتیشن primary از یک الی چهار و logical از پنج به بالا شمارهگزاری شده است، پس قبلا اینکه بر روی Install کلیک کنید مطمعن شوید که تعداد پارتیشن مورد نظر شما تعیین شده باشد.
پارتیشنهای مورد نیاز برای نصب Ubuntu به ترتیب root، Home، swap میباشند:
-root محلی است که Ubuntu در آن نصب خواهد شد که باید حداقل 4گیگابایت فضای خالی داشته باشد و فرمت فایل سیستمی آن ext4 و حالت mount داشته باشد.
-home محلی است که فایلهای شما در آن ذخیره میشوند پس باید دارای حداکثر حافظه باشد تا بتواند تمام اطلاعات شما از جمله فیلم، موزیک، متن و غیره را در خود ذخیره کند، در نظر داشته باشید که فرمت سیستمی این پارتیشن هم ext4 و حالت Mount میباشد.
-swap حافظه اضطراری است و در زمانی که حافظه رم پر شود از swap به عنوان رم برای نگهداری اطلاعات مازاد استفاده خواهد شد.
طی پروسه نصب از شما سوالات متعددی درباره محل اقامت، زبان، نام کاربری و پسورد پرسیده خواهد شد، در اینجا قابل توصیه است که کامپیوتر خود را به اینترنت وصل کنید و اجازه دهید عملیات بهروز رسانی انجام شود. وقتی که عملیات نصب به پایان رسید، فلش مموری را خارج کرده و Enter را برای ریست و اجرای Ubuntu بزنید.
نکته آخر: بعد از بالا آمدن Ubuntu وارد Software Center شوید و برنامههای مورد علاقه خود را دانلود و نصب کنید، برنامههایی همانند: Google Chrome، Skype، Dropbox، Messenger، Ktorrent و غیره و به یاد داشته باشید که کارت گرافیک خود را از آدرس Additional Drivers در آدرس System Setting نصب کنید.
لینک منبع: pcadvisor.co.uk
یک قابلیت جالب لینوکس پارتیشن کردن فلش مموری هست. متاسفانه تنها یک پارتیشن در ویندوز قابل مشاهده و استفادست. اما میشه دو پارتیشن ایجاد کرد و سیستم عامل لینوکس رو مستقیما روی پارتیشن دوم (مخفی در ویندوز) نصب کرد و از پارتیشن اول به عنوان حافظه جانبی استفاده کرد. یک سیستم عامل قوی که در فلش شما مخفی شده. اینطوری سیستم تک سیستم عامله، وقتی فلش رو وصل کنید تبدیل به سسیتم دوال بوت میشه.
سلام می خواستم بدونم که ایا وقتی این سیستم عاملو روی فلش ریختیم بعد می تونیم اونو حذف کنیم اگه میشه چه جوری بعد هم میتونیم با سیستم عامل روی فلش به طور مستقیم و بدون نصب روی هارد وا از طریق خود فلش به اینترنت وصل بشیم و بعد برنامه ها رو از سافتور سنتر دانلود کنیم وبعد که اون فلشو تو یه کامپیوتر دیگه استفاده می کنیم برنامه ها ی دانلود شده رو داشتیم
سلام خدمت دوست گرامی
بعد از نصب و اتمام کار شما می توانید از طریق برنامه های پارتیشن بندی همانند Paragon Partition Manager™ 11 SE Personal فلش خود را به حالت قبل برگردانید.
بله می توانید از طریق خود فلش بدون نصب Ubuntu را بالا بیاورید و به اندازه حجم فلش خود اطلاعات در آن بریزید ولی در مورد اینکه بعد از ریختن اطلاهات بتوان آن را به کامپیوتر دیگر وصل کرد به شخصه هنوز تست انجام ندادم اطلاع ندارم.
احتیاجی به هیچ نرافزار دیگه مثل paragon یا partition magic نیست. اپلیکیشن Gparted که در خود اوبونتو موجود هست بسیار قوی و کاربردیه.
من تمام مواردی که سوال کردید تجربه کردم.
حالت اول:
شما با نرم افزار Universal USB installer که تو مقاله بالا معرفی شد، یک فلش قابل بوت شدن میسازید. که می تونی با این فلش اوبونتو روی هاردت نصب کنی، و یا مستقیم از روی فلش سیستم عاملو لود کنی (Live). وقتی live از روی فلش بوت بشی، می تونی از همه ی نرم افزارها استفاده کنی، می تونی به اینترنت وصل بشی. اما، امکان ذخیره تغییرات روی اوبوتو رو نداری. یعنی هر دفعه که خاموش کنی، هر کار کردی حذف میشه و دفعه ی بعدی با همون سیستم عامل پیش فرض مواجه میشی.
حالت دوم:
تو این حالت اوبوتو رو مستقیم روی فلش نصب می کنیم. دقیقا همونطور که روی هارد نصب میکنیم. برای اینکار باید 2 تا فلش داشته باشی. یا فایل ISO روی CD رایت کنی. حالا از روی CD یا فلشی که به روش اول bootable شده، وارد مراحل نصب میشی، وفلش دوم هم به سیستم متصله. در قسمت انتخاب مکان نصب، فلشی که خالیه انتخاب میکنی. برای اینکار فلش باید حداقل 3 گیگ فضا داشته باشه. نیازی به پارتیشن SWAP هم نیست. مراحل نصب رو به حالت عادی ادامه میدی.
وقتی تمام شد، حالا یه سیستم عامل کامل روی فلشت داری که روی هر سیستمی بوت میشه. میتونی از software center نرمافزار نصب کنی، و سیستم رو شخصی سازی کنی. هر جا که بری این تنضیمات همیشه باقی میمونند.
نکته: اگه فلشت 8 گیگ یا بالاتر هست، پیشهناد میکنم فلشت رو 2 پارتیشن کنی تا از فضای خالی باقی مونده بتونی به عنوان فلش عادی در ویندوز هم استفاده کنی. بر خلاف حالت اول، وقتی اوبونتو روی فلش نصب بشه، فایل سیست از نوع ext4 خواهد بود که در ویندوز دیده نمیشه.
سوالی داشتی خوشحال میشم کمک کنم.
با سلام. با نرم افزار linux live generator به راحتی میتوان cd live تهییه کرد.
با تشکر
کیان جان من خیلی وقت بود که دنبال یه راهی میگشتم که به جای اجرای live لینوکس از روی فلش، اون رو بصورت مستقیم روی فلش نصب کنم ولی نمیدونستم چجوریه! مطمعنی که میشه از این راه (وصل کردن 2تا فلش) سیستم عامل رو روی اون یکی ریخت؟؟ اگه میشه پس ویندوز 7 یا xp رو هم میشه اینجوری ریخت رو خود فلش که مستقیما با وصل کردن فلش اجرا بشن؟!؟
Thanks for finally talking about >آموزش نصب Ubuntu به
وسیله فلش مموری : مجله اينترنتی گويا آیتی <Liked it!
اولا که بهت تبریک میگم بابت اسم و فامیل قشنگت (دقیقا خودم عین منی_امین قاسمی زاده_…میگم نکنه برادر 2قلو م هستی!!!)
من 2تا هارد دارم که رو ی یکشون ویندوزه و اون یکی خالیه و میخام لینوکس روش نصب کنم …گفتم …هارد ویندوز دار بعد نصب لینوکس شناسایی میشه؟؟؟
ضمنا اگه پارتیشن رو fat32 بزارم از ext3 بهتر نیست؟
خوب در مورد فرمت ها توضیح ندادید نفهیدم آخرش چی ب چیه؟