راهنمای خرید CPU برای کارهای عمومی و بازی ها بر اساس قیمت، شهریور 91

راهنمای خرید CPU برای کارهای عمومی و بازی ها بر اساس قیمت، شهریور 91
  • 1391/6/31
  • عليرضا شیری
  • 10

خریدن بهترین CPU مثل هر قطعه‌ی دیگری نیاز به تحقیق زیاد دارد. برای انتخاب بهترین گزینه باید به وب‌سایت‌هایی مراجعه کرد که مدل‌های جدید را به صورت تخصصی و در نرم‌افزارهای مختلف مورد آزمایش قرار می‌دهند. نتیجه‌ی چنین بررسی‌هایی به صورت بنچ‌مارک در می‌آید که در واقع یک امتیاز کمی است که به هر CPU داده می‌شود. بررسی عمیق‌تر با توجه به معماری پردازنده و ساختار آن صورت می‌گیرد که موضوع را پیچیده‌تر می‌کند. درک ساختار و معماری پردازنده‌ها و نتایج بنچ‌مارک‌ها وقت‌گیر است و ممکن است یک کاربر عادی حوصله و زمان بررسی اینگونه مقالات را نداشته باشد. اما چه باید کرد؟

در حالت کلی اگر پردازنده را برای اجرای بازی‌ها و کارهای معمولی روزمره لازم داشته باشیم، می‌توانیم از مقالات ماهانه‌ی Tomshardware استفاده کنیم که بهترین مدل‌ها را در محدوده‌های مختلف بودجه معرفی می‌کند. لذا این مقالات را چند وقت یکبار برای خوانندگان گویا آی‌تی آماده می‌کنیم. امیدواریم که برای شما خوانندگان هم‌وطن مفید واقع شود.

نکات مهم

1- ممکن است قیمت‌ها نوسان زیادی داشته باشد و برخی مدل‌ها با افزایش قیمت ناگهانی مواجه شوند. بهتر است همواره نکات اصلی در انتخاب بهترین مدل و البته چند مدل مشابه را در نظر بگیرید و اگر مدل معرفی شده موجود نبود یا قیمت آن بیشتر از حد معمول بود، مدل دیگری را تهیه کنید.

2- در کاربرهای مختلف کارایی یک مدل خاص ممکن است خوب یا بد باشد، لذا کاربرد هم اهمیت دارد. مثلاً ممکن است شما یک پردازنده را برای کارهای دفتری ساده تهیه کنید و یا بر عکس برای انجام محاسبات سنگین مهندسی از آن استفاده کنید. ممکن است هدف اجرای بازی‌های سنگین یا سبک باشد و …. در هر یک از این موارد برخی مدل‌ها بهتر هستند و برخی کم ارزش‌تر می‌باشند. مدل‌هایی که معرفی می‌شود بهترین کارایی را در بازی‌ها دارند و ممکن است در کاربرد خاصی که مدنظر شماست، مدل دیگری بهتر باشد. لذا توصیه می‌کنیم برای کاربردهای معمولی روزانه و بازی‌ها از این راهنمای خرید استفاده نمایید و در دیگر کاربردهای تخصصی مطالعه و تحقیق بیشتری داشته باشید.

3- به مادربورد و سوکت CPU توجه کنید. این دو مورد بایستی سازگار باشند و در واقع یک نام داشته باشند. مورد استثناء برخی سوکت‌های AMD مثل AM2 و AM3 است. در این مثال هر دوی این سوکت‌ها می‌توانند CPUهایی با سوکت AM2 را پشتیبانی کنند اما یک پردازنده‌ی جدید با سوکت AM3 روی سوکت قدیمی‌تر AM2 کار نخواهد کرد! لذا قاعده‌ی کلی این است که CPU جدید روی سوکت قدیمی‌تر نصب نمی‌شود. توجه کنید که در مورد سری AM مثال زدیم و دیگر سری‌ها کاملاً متفاوت هستند.

4- همیشه یادتان باشد که مادربورد، رم، CPU و کارت گرافیک همگی در کنار هم فعالیت می‌کنند. علاوه بر اینکه باید محصولات در یک رده‌ی کیفی باشند، باید با هم سازگار باشند. مثلاً یک CPU قدیمی که برای مادربوردهای دارای شکاف DDR2 طراحی شده را نباید با رم DDR3 خرید! کارت گرافیک قدیمی که برای اسلات AGP طراحی شده را نباید به همراه یک مادربورد با اسلات PCI Express تهیه کرد! لذا با افراد متخصص مشورت کنید اما در نهایت با توجه به نتایج بنچ‌مارک‌ها و توصیه‌های Tomshardware انتخاب نمائید.

5- در این مقاله معیار انتخاب تنها یک فاکتور است: قیمت تقسیم بر کارایی. اگر هزینه‌ی مادربورد یا قابلیت اورکلاک کردن را در نظر بگیریم، انتخاب و معرفی یک مدل پیچیده می‌شود. فرض بر این است که قیمت مادربوردها مشابه است و کاربر نمی‌خواهد پردازنده را اورکلاک کند.

پارامترهای مهم در کارایی یک CPU یا APU

1 – سرعت کلاک و معماری: هر پردازنده یک مشخصه‌ی مهم به نام سرعت کلاک یا به اختصار سرعت دارد که معمولاً بر حسب گیگاهرتز است. سرعت بالاتر مستقیماً روی سرعت پردازش تأثیر می‌گذارد.

معماری پردازنده‌ها روز به روز بهینه‌تر می‌شود و در هر کلاک تعداد دستورات بیشتری اجرا می‌شود. مجموعه دستورات (Instruction Set) پیشرفته‌تری اضافه می‌شود و در کل کارایی بهینه‌تر می‌شود. به عنوان مثال یک پردازنده‌ی Ivy Bridge با سرعتی برابر با یک مدل Sandy Bridge کارایی بهتری دارد و حدود 15 درصد سریع‌تر است.

برخی مدل‌های جدید سرعت کلاک متغیر دارند. تکنولوژی Intel Turbo Boost و AMD Turbo Core برای افزایش خودکار سرعت برخی و یا تمام هسته‌های پردازنده، در مواقعی که هسته‌ها مشغول پردازش هستند، به کار می‌رود.

2 – تعداد هسته‌های فیزیکی و مجازی: در نرم‌افزارهایی که از چند هسته استفاده می‌کنند، تعداد هسته‌های فیزیکی مستقیماً تأثیر می‌گذارد. اما در بسیاری از نرم‌افزارها تنها یک هسته مورد استفاده قرار می‌گیرد و سایر هسته‌ها بی‌کار باقی می‌مانند! روز به روز پشتیبانی نرم‌افزارها در پردازنده‌های چند هسته‌ای بهتر می‌شود و در حال حاضر یک پردازنده‌ی 2 یا نهایتاً 4 هسته‌ای مناسب‌ترین گزینه است.

برخی پردازنده‌های Intel دارای تکنولوژی Hyper-Threading می‌باشند و لذا در ویندوز 7 یا 8 مشاهده می‌کنیم که به تعداد هسته‌های فیزیکی یا واقعی، هسته‌ی مجازی داریم. این هسته‌های مجازی در نرم‌افزارهای مختلف بین 10 تا 50 درصد سرعت پردازش را افزایش می‌دهند.

3 – حافظه‌ی کش: تعداد سطوح کش (L1 و L2 و L3) روی سرعت پردازش تأثیر گذار است اما نه به طور مستقیم. کش 2 برابر کارایی را بیشتر می‌کند اما نه در حد 2 برابر بلکه کمتر از 1.5 برابر!

نکته‌ی دیگر اینکه برخی چیدمان‌های کش نسبت به بعضی دیگر بهتر هستند که این موضوع به معماری پردازنده مربوط می‌شود.

4 – ترانزیستورهای ظریف‌تر با کیفیت بهتر: هر چه فرآیند ساخت پردازنده دقت بیشتری داشته باشد و از سیلیکون‌های بهتری استفاده شده باشد، پردازنده کمتر انرژی مصرف خواهد کرد و پایداری آن نیز بیشتر می‌شود. در اورکلاک کردن پردازنده تأثیر این عامل کاملاً مشهود است.

منظور از اورکلاک کردن چیست و چه خطرات و مزایایی دارد؟

سرعت پردازنده را به طور معمول می‌توان در بایاس یا UEFI مادربورد تغییر داد. در لپ‌تاپ‌ها محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد ولی در اکثر دستاپ‌ها اورکلاک کردن امکان‌پذیر است. معمولاً یک سرعت کلاک پایه (یا چیزی شبیه آن در هر نوع معماری) وجود دارد که در صورت تغییر دادن آن و با توجه به مقدار ضریب کلاک پایه، سرعت کارکرد CPU تغییر می‌کند. بالا رفتن سرعت به معنی افزایش کارایی است اما پردازنده داغ‌تر می‌شود.

به جز برخی مدل‌های جدید که دارای ضریب قفل شده هستند، برای اورکلاک کردن می‌توان ضریب کلاک پایه را افزایش داد. معمولاً مدل‌هایی با ضریب آنلاک شده با پسوند K نشان داده می‌شوند.

معمولاً با افزایش بیشتر سرعت کلاک، ناپایداری‌هایی در کارکرد سیستم دیده می‌شود، مخصوصاً اگر نرم‌افزارهای سنگین اجرا کنیم، ممکن است سیستم هنگ کرده یا خاموش شود! در این صورت باید ولتاژ کاری پردازنده را نیز افزایش دهیم.

افزایش ولتاژ هم مثل افزایش کلاک پردازنده را داغ‌تر و پر مصرف‌تر خواهد کرد. به همین علت است که ممکن است CPU یا CPU  آسیب ببیند و باید در این زمینه مهارت داشته باشیم.

استفاده از سیستم خنک‌کاری غیر استاک (فن و هیت‌سینک پیش‌فرض که در بسته‌بندی CPU عرضه می‌شود) نیز مفید است.

در حالت کلی کاربرانی که با اورکلاکینگ آشنایی دارند، بهتر است مدل‌های رده پایین یک خانواده را تهیه کنند و فرکانس کاری آن را افزایش دهند. در این صورت می‌توانند بخشی از هزینه را برای خرید فن و هیت‌سینک خوب صرف کنند تا سیستم‌شان با صدایی کم و خنک‌کاری قوی و البته سرعتی فراتر از معمول کار کند.

توجه کنید که آسیب دیدن پردازنده به دلیل اورکلاک کردن، ممکن است به ابطال گارانتی بیانجامد.

آپدیت ماه آگوست 2012 (شهریور 91)

چندی پیش خبری در مورد کاهش قیمت پردازنده‌های AMD و Intel منتشر کردیم. خبر مهم دیگر وارد شدن خانواده‌ی جدید محصولات AMD به نام Trinity و Piledriver است.  به نظر می‌رسد که برای عرضه‌ی این محصولات در بازار باید کمی صبر کنیم!

AMD نسل جدید APUهای (APU ترکیب CPU و GPU است و در واقع وظیفه‌ی کارت گرافیک جداگانه را می‌توان به یک APU واگذار کرد، البته توان پردازشی کارت گرافیک‌های متوسط نسبت به گرافیک مجتمع APU پایین‌تر است) خود را عرضه می‌کند اما برای عرضه‌ی گسترده باید کمی صبر کنیم.

نسل جدید CPUها از خانواده‌ی Piledriver با پیشوندهای FX نیز عرضه شده که باید منتظر عرضه‌ی آن در ایران نیز باشیم.

با ورود مدل‌های جدید، قیمت برخی مدل‌ها بین 5 تا 10 دلار و حتی FX-4170 حدود 20 دلار، کاهش داشته است.

Intel نیز قیمت برخی مدل‌ها را بین 5 تا 10 دلار کاهش داده است.

بهترین پردازنده با 70 دلار بودجه (در ایران حدود 140 هزار تومان)

Pentium G630

کد سری

Sandy Bridge

اندازه‌ی ترانزیستور

32 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

2

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

2.7

سوکت

LGA 1155

مقدار کش L2

2 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

3 مگابایت

توان مصرفی (وات)

65

در بازی‌ها پردازنده‌ی ارزان‌قیمت اینتل Pentium G630 عملکرد بسیار خوبی دارد. می‌توان گفت در محدوده‌ی زیر 200 دلار خرید مدل‌هایی با تعداد هسته‌های بیشتر مثل FX-4100 و FX-6100 و FX-8120 برای بازی‌ها مناسب نیست. در واقع در بازی‌ها، این پردازنده در حد پردازنده 4 هسته‌ای AMD یا مدل Phenom II X4 955 سریع است.

به عنوان مثال دو بازی سنگین Metro 2033 و Battlefield 3 را در نظر بگیرید و نتایج را مقایسه کنید، رنگ سبز سرعت اجرای متوسط و رنگ آبی حداقل سرعت اجراست:

بنابراین با توجه به نتایج بالا، در ماه جاری هم مدل‌های ارزان اینتل را بر AMD ترجیح می‌دهیم.

بهترین پردازنده با 100 دلار بودجه (در ایران حدود 230 هزار تومان)

Pentium G870

کد سری

Sandy Bridge

اندازه‌ی ترانزیستور

32 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

2

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

3.1

سوکت

LGA 1155

مقدار کش L2

2 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

3 مگابایت

توان مصرفی (وات)

65

این مدل مشابه G630 است با این تفاوت که سرعت آن 400 مگاهرتز بیشتر است و از حافظه‌های DDR3 با سرعت 1333 مگاهرتز نیز پشتیبانی می‌کند.

Pentiumها و Core i3هایی که برای سوکت LGA 1155 طراحی شده‌اند دارای ضریب کلاک پایه‌ی قفل شده می‌باشند و لذا برای افزایش سرعت کلاک راهی جز خرید مدل قوی‌تر نیست اما به هر حال این مدل هم بسیار عالی است و ارزش پرداخت پول بیشتر را دارد.

نتیجه‌ی تست آن را در نمودارهای مدل G630 ببینید.

بهترین پردازنده با 120 دلار بودجه (در ایران حدود 280 هزار تومان)

FX-4170

کد سری

Zambezi

اندازه‌ی ترانزیستور

32 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

4

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

4.2 الی 4.3

سوکت

AM3+

مقدار کش L2

4 عدد 1 مگابایتی

مقدار کش L3

8 مگابایت

تعداد انتقالات HyperTransport

4000

توان مصرفی (وات)

125

در حالت عادی سرعت این مدل بسیار بالاست و در مقایسه با دو مدل اینتلی معرفی شده به نظر جالب می‌آید. اما نکته‌ی اصلی در مورد این مدل ضریب آنلاک شده‌ی آن و جا برای اورکلاک است. حتی رقبای خوبی مثل Core i3 2120 نیز در مقابل سرعت 4.2 گیگاهرتزی این پردازنده، به سختی رقابت می‌کنند.

در مقایسه با مدل‌های خوبی مثل Core i3 2120 باید به این نکته اشاره کرد که با وجود عملکرد مشابه این دو محصول در بازی‌ها، میزان مصرف انرژی FX-4170 حدود 2 برابر است! به نظر می‌رسد اگر قیمت برق را هم در نظر بگیریم، خریدن اینتل به صرفه‌تر باشد. اما به هر حال معیار اصلی کارایی تقسیم بر قیمت بوده که این مدل برنده می‌شود.

بهترین پردازنده با 120 دلار بودجه (در ایران حدود 280 هزار تومان)، انتخاب دیگر

Core i3 2120

کد سری

Sandy Bridge

اندازه‌ی ترانزیستور

32 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

2 و 4

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

3.3

سوکت

LGA 1155

مقدار کش L2

2 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

3 مگابایت

توان مصرفی (وات)

65

این پردازنده با مدل‌های 4 هسته‌ای که قبلاً در این محدوده معرفی می‌کردیم برابری می‌کند. اما کاربران حرفه‌ای زیاد این مدل را نمی‌پسندند چرا که برای اورکلاک کردن مناسب نیست. ضریب کلاک پایه قفل شده و تنها می‌توان کلاک پایه را از 100 مگاهرتز کمی بیشتر کرد. اما کارایی این مدل بدون اورکلاک هم بسیار خوب است و آن را توصیه می‌کنیم.

نقد و بررسی سندی بریجی‌ها را در اینجا بخوانید.

در بازی Metro 2033 نتیجه‌ی تست مدل مشابه Core i3 2100 را در نمودار زیر مشاهده کنید:

 

بهترین پردازنده با 180 دلار بودجه (در ایران حدود 360 هزار تومان)

Core i5 2310

کد سری

Sandy Bridge

اندازه‌ی ترانزیستور

32 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

4

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

2.9 الی 3.2

سوکت

LGA 1155

مقدار کش L2

4 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

6 مگابایت

توان مصرفی (وات)

95

معماری Sandy Bridge واقعاً سریع است به طوری‌که Core i5 2320 در بازی‌ها در حد مدل‌های قدیمی‌تر اینتل برای سوکت LGA 1366 عمل می‌کند. منظورمان مدل‌های رده پایین نیست بلکه در مورد مدل‌های 1000 دلاری سری Extreme صحبت می‌کنیم.

نقد و بررسی سندی بریجی‌ها را در اینجا بخوانید.

بهترین پردازنده با 200 دلار بودجه (در ایران حدود 450 هزار تومان)

Core i5 3450

کد سری

Ivy Bridge

اندازه‌ی ترانزیستور

22 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

4

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

3.1 الی 3.5

سوکت

LGA 1155

مقدار کش L2

4 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

6 مگابایت

توان مصرفی (وات)

77

معماری Ivy Bridge نسبت یه Sandy Bridge کمی سریع‌تر و البته کم‌مصرف‌تر است که علت آن استفاده از ترانزیستورهای 22 نانومتری است. نکته‌ی دیگر این است که 16 مسیر PCI Express 3.0 در این مدل‌ها پشتیبانی می‌شود که در صورت خرید کارت‌گرافیک‌های سری HD 7000 یا GTX 600 و مادربورد نسل 7 اینتل، یک ویژگی مهم است که باید به آن توجه کنید. در واقع ارتباط بین CPU و GPU در مورد کارت گرافیک‌های رده اول اهمیت زیادی دارد.

نقد و بررسی مدل‌هایی با معماری Ivy Bridge را در اینجا بخوانید.

 بهترین پردازنده با 230 دلار بودجه (در ایران حدود 500 هزار تومان)

Core i5 3570K

کد سری

Ivy Bridge

اندازه‌ی ترانزیستور

22 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

4

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

3.4 الی 3.8

سوکت

LGA 1155

مقدار کش L2

4 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

6 مگابایت

توان مصرفی (وات)

77

تنها 300 مگاهرتز سرعت بیشتر در مقایسه با مدل قبلی، اما نکته‌ی بسیار مهم پسوند K در انتهای نام این مدل است که نشان‌دهنده‌ی ضریب کلاک پایه‌ی آنلاک شده‌ی آن است، لذا اورکلاک کردن این مدل امکان‌پذیر است. یک نکته‌ی دیگر کارت گرافیک مجتمع است که در این مدل HD 4000 است اما برای بازی‌ها کارت گرافیک‌های ضعیف مجتمع اهمیت خاصی ندارند و به هر حال باید یک کارت گرافیک جداگانه تهیه کرد.

در صورتی که اورکلاک برای شما اصلاً کاربرد ندارد، مدل Core i5 3450 را انتخاب کنید و در هزینه صرفه‌جویی نمائید.

نقد و بررسی مدل‌هایی با معماری Ivy Bridge را در اینجا بخوانید.

مدل‌های گران‌قیمت‌تر کاربردی ندارند!

مثل همیشه به قیمت‌های بالاتر که می‌رسیم، پیشنهاد کردن محصولی که کارایی بهتری داشته باشد، مشکل می‌شود. با توجه به اینکه آخرین مدل معرفی شده را می‌توان به راحتی اورکلاک کردف دیگر نیازی به خرید مدل‌های 1000 دلاری سری اسکتریم مثل Core i7 990X نیست، کارایی Core i5 3570K حتی بدون اورکلاک کردن هم در حد i7 990X است، لذا مدل گران‌قیمت‌تری معرفی نمی‌کنیم.

اما مزیت سوکت LGA 2011 و پردازنده‌های گران‌تری که برای آن طراحی شده داشتن پهنای باند بیشتر است. کنترل حافظه 4 کاناله و پشتیبانی از 40 مسیر PCI Express 3.0 چیزی است که در استفاده از 3 یا 4 کارت گرافیک به صورت موازی مهم می‌شود. اما باز هم مقایسه‌ی ما بین یک مدل 225 دلاری یعنی Core i5 2500K و یک مدل 1000 دلاری یعنی Core i7 3960X نشان داد که پهنای باند کمترو مسیرهای کمتر، مشکلی در عملکرد سیستم ایجاد نمی‌کند.

جمع‌بندی نهایی این است که اگر هزینه اصلاً مهم نیست، پردازنده‌ی قوی‌تر تهیه کنید اما اگر هزینه کمی مهم است، پردازنده‌ی 220 دلاری بخرید و باقی بودجه را برای مادربورد و حافظه و کارت گرافیک هزینه کنید.

بهترین پردازنده با 570 دلار بودجه (در ایران حدود 1 میلیون و 250 هزار تومان)

Core i5 3570K

کد سری

Sandy Bridge-E

اندازه‌ی ترانزیستور

32 نانومتر

تعداد هسته و ترد پردازش

6 و 12

سرعت کلاک (گیگاهرتز)

3.2 الی 3.8

سوکت

LGA 2011

مقدار کش L2

6 عدد 256 کیلوبایتی

مقدار کش L3

12 مگابایت

توان مصرفی (وات)

130

مدل گران‌تر Core i7 3960X است، کلاک پایه 100 مگاهرتز بیشتر است و مقدار کش L3 آن نیز 3 مگابایت بیشتر است. اما در نهایت 400 دلار گران‌تر است. لذا توصیه این است که همین مدل را بخرید. 100 مگاهرتز سرعت بیشتر و 3 مگابایت کش سطح L3 بیشتر در عملکرد سیستم بسیار کم اثر است اما با 400 دلار می‌توانید مادربوردی بهتری و یک سیستم خنک‌کاری عالی تهیه کنید.

نقد و بررسی پلتفرم Sandy Bridge E را در اینجا مطالعه کنید.

جدول  رده‌بندی کلی تمام پردازنده‌ها بر حسب کارایی

به کمک جدول زیر می‌توانید تمام مدل‌های موجود در بازار را بررسی و مقایسه کنید. این جدول رده‌بندی بر اساس متوسط کارایی CPUها تنظیم شده است و تمام مدل‌ها را در بر می‌گیرد. برخی واقعاً تست شده‌اند و برخی بر حسب کارایی مدل‌های مشابه در آن قرار داده شده‌اند. نکته‌‌ی مهم این است که متوسط کارایی پردازنده در عناوین مختلف در نظر گرفته شده و در برخی عناوین ممکن است جدول به شکل دیگری باشد.

Intel

AMD

Core i7-2600, -2600K, -2700K, -3770, -3770K, -3820, -3930K, -3960X
Core i7-965, -975 Extreme, -980X Extreme, -990X Extreme
Core i5-3570K, -3570, -3550, -3470, -3450, 2550K, -2500K, -2500, -2450P, -2400, -2380P, -2320, -2310, -2300

Core i7-980, -970, -960
Core i7-870, -875K
Core i3-2100, -2105, -2120, -2125, -2130

Core i7-860, -920, -930, -940, -950
Core i5-750, -760, -2405S, -2400S
Core 2 Extreme QX9775, QX9770, QX9650
Core 2 Quad Q9650

FX-4170
Phenom II X6 1100T BE, 1090T BE
Phenom II X4 Black Edition 980, 975

Core 2 Extreme QX6850, QX6800
Core 2 Quad Q9550, Q9450, Q9400
Core i5-650, -655K, -660, -661, -670, -680
Core i3-2100T, -2120T

FX-8150, -6200
Phenom II X6 1075T
Phenom II X4 Black Edition 970, 965, 955

Core 2 Extreme QX6700
Core 2 Quad Q6700, Q9300, Q8400, Q6600, Q8300
Core 2 Duo E8600, E8500, E8400, E7600
Core i3 -530, -540, -550
Pentium G870, G860, G850, G840, G640, G630

FX-8120, -6100, -4100
Phenom II X6 1055T, 1045T
Phenom II X4 945, 940, 920, 910, 910e, 810
Phenom II X3 Black Edition 720, 740
A8-3850, -3870K
A6-3650, -3670K
Athlon II X4 645, 641, 640, 635, 630
Athlon II X3 460, 455, 450, 445, 440, 435

Core 2 Extreme X6800
Core 2 Quad Q8200
Core 2 Duo E8300, E8200, E8190, E7500, E7400, E6850, E6750
Pentium G620
Celeron G550, G540, G530

Phenom II X4 905e, 805
Phenom II X3 710, 705e
Phenom II X2 565 BE, 560 BE, 555 BE, 550 BE, 545
Phenom X4 9950
Athlon II X4 620, 631
Athlon II X3 425

Core 2 Duo E7200, E6550, E7300, E6540, E6700
Pentium Dual-Core E5700, E5800, E6300, E6500, E6600, E6700
Pentium G9650

Phenom X4 9850, 9750, 9650, 9600
Phenom X3 8850, 8750
Athlon II X2 265, 260, 255
Athlon 64 X2 6400+

Core 2 Duo E4700, E4600, E6600, E4500, E6420
Pentium Dual-Core E5400, E5300, E5200, G620T

Phenom X4 9500, 9550, 9450e, 9350e
Phenom X3 8650, 8600, 8550, 8450e, 8450, 8400, 8250e
A4-3400
Athlon II X2 240, 245, 250
Athlon X2 7850, 7750
Athlon 64 X2 6000+, 5600+

Core 2 Duo E4400, E4300, E6400, E6320
Celeron E3300

Phenom X4 9150e, 9100e
Athlon X2 7550, 7450, 5050e, 4850e/b
Athlon 64 X2 5400+, 5200+, 5000+, 4800+

Core 2 Duo E5500, E6300
Pentium Dual-Core E2220, E2200, E2210
Celeron E3200

Athlon X2 6550, 6500, 4450e/b,
Athlon X2 4600+, 4400+, 4200+, BE-2400

Pentium Dual-Core E2180
Celeron E1600, G440

Athlon 64 X2 4000+, 3800+
Athlon X2 4050e, BE-2300

Pentium Dual-Core E2160, E2140
Celeron E1500, E1400, E1200

منبع: tomshardware

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 10 دیدگاه
  1. هر چند ما تو شهرستان باید یک و نیم برابر یا بیشتر تازه اگه گیر بیاد بابت همینا پول بدیم.وضع بازار ساعتی تغییر میکنه

    1. یعنی خرید اینترنتی کنید هم همین داستانه؟
      باید فقط هزینه پست اضافه بشه. البته قاعدتاً نه واقعیتاً.

  2. سلام.خسته نباشی.ولی بهت پیشنهاد میدم FX-8150رو با ویندوز 8حرفه ای رو هر بازی ونرم افزاری که دلت میخواد تست کنی بعد بزاریشون چون داده های اون سایتی که ای جدول هارو ازشون برداشتی تبلیغاتین،من که تست کردم با اروکلاک یعنی فرکانس3,8 که Ci7-2600k به گردش هم نرسید.تشکر

  3. با سلام
    من از کامپیوتر کار زیادی می کشم
    با برنامه های زیادی کار میکنم مثل اتوکد . وبرنامه های گرافیکی سنگین و مهندسی …
    قصد ارتقاء CPU رو دارم ولی بین دو محصول
    INTEL CORE I3 2120 و AMD 4100 بین دو راهی موندم
    ولی اکثر مادربورد های ایسوس از اینتل پشتیبانی میکنند
    چون قصد ارتقاء مادربورد هم دارم مدل ASUS p8h61 رو انتخاب کردم مدل های قطعات دیگر من :
    POWER: GREEN 220V
    VGA:MSI R6770
    MEMORY RAM: KINGSTON KVR667D2N5/1GB
    البته رم رو هم می خواهم عوض کنم
    لطفا اگر می شود راهنمایی بفرمایید
    با تشکر

    1. salam ali bud man khodam cpu 3.4 cola i3 kharidam kheili bzi haro behtar ejra mikonam vali updte draiver gerafik 20%to sorate bazi dakhile

  4. با سلام لپتاپی با مشخصات زیر برای بازی خوب است یانه؟ cpu:corei7 وgpu:4gig gt84۰m و ram:8

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *