راهنمای مخفیسازی فایلها در سیستمعاملهای مختلف – بخش دوم
یک فایل یا پوشه مخفی یک فایل یا پوشهی کاملاً عادیست که تنها گزینه مخفیسازی آن (Hidden) فعال شده است. سیستمعاملهای مختلف بصورت پیشفرض اینگونه فایلها را از دید کاربر مخفی میکنند، در نتیجه، درصورتی که نیاز باشد کامپیوتر خود را به کسی بدهید، مطمئن خواهید بود که فایلها و یا پوشههایتان از دید او مخفی است.
در بخش اول از این آموزش، با نحوه مخفیسازی فایلها در سیستمعامل ویندور آشنا شدیم. در این قسمت، نحوه مخفی سازی فایلها در لینوکس را فرا خواهید گرفت.
چگونه فایل یا پوشه مورد نظرم را در لینوکس مخفی کنم؟
لینوکس بصورت پیشفرض فایلها و فولدرهایی را مخفی میکند که در ابتدای نام آنها، یک نقطه وجود داشته باشد. در نتیجه، برای آنکه فایل یا پوشهای را در لینوکس مخفی کنید، کافیست با rename کردن آن، یک نقطه به ابتدای نام فایل یا پوشه بیافزایید.
برای مثال، فرض کنید پوشهای با نام Secrets داریم. برای مخفیسازی آن، کافیست مطابق عکس، نام آن را به .Secrets تغییر دهیم.
چگونه فایلها و پوشههای مخفی شده در لینوکس را ببینیم؟
برای مشاهده فایلهای مخفی شده در لینوکس، کافیست که با ورود به منوی view در file manager، گزینه Show Hidden Files را انتخاب کنید.
این گزینه باعث میشود که تنها فایلها و پوشههایی که با نقطه شروع میشوند (مخفی هستند) برای شما نمایش داده شود.
شما همچنین میتوانید فایلها و پوشههای مخفی خود را در پنجرههای Open و Save مشاهده کنید. در سیستمعاملهای لینوکس Ubuntu و یا هر لینوکسی که بر پایهی GNOME باشد، کافیست که با راست کلیک کردن در لیست فایلها، گزینه Show Hidden Files را انتخاب کنید.