بررسی جامع و کامل BlackBerry Classic
شرکت بلک بری، در حال تلاشی سخت برای بقا در عرصه تلفن های همراه به سر می برد. آنچه که مشخص است، این است که دیگر بلک بری همانند قبل، یک شرکت پیشگام در زمینه تولید تلفن های همراه به شمار نمی رود. به همین دلیل، آنها در حال تلاش و خودسازی بیشتر برای ماندن در این رقابت هستند. صفحه نمایش فول تاچ Z۱۰ تا Passport با کیبورد Qwerty، نشان دهنده این موضوع است که بلک بری قصد امتحان کردن دیوایس های مختلف است تا به سود مورد نیاز خود برای پایداری شرکت برسد. اما متأسفانه هیچ کدام از آنها، تأثیر آنچنان مفیدی روی مصرف کننده ها نداشته است.
می رسیم به BlackBerry Classic، که رابط کاربری مدرن را در ظاهر کلاسیک گذشته قرار داده است. آیا این محصول، می تواند مصرف کننده ها را مجدد به چرخه بلک بری باز گرداند؟
با گویا آی تی همراه باشید تا یک بررسی کامل و جامع از خصوصیات و ویژگی های BlackBerry Classic داشته باشیم.
طراحی
BlackBerry Classic، یک محصولا نوستالژیک به حساب می آید. چرا که ما را یاد BlackBerry Bold ۹۹۰۰ می اندازد.
رک و پوست کنده عرض کنم که BlackBerry Classic کاملا شبیه Bold ۹۹۰۰ است، اما کمی سایز آن بزرگتر شده است. در استفاده با یک دست، به خاطر طراحی کلاسیک، ان را دوست خواهید داشت. اما از طرف دیگر، باید انتظار محصول مدرن تر و امروزی تری داشته باشیم که این طور نیست. صادقانه بخواهم بگویم، طراحی Bold ۹۹۰۰ مانند مدل Passport دارای جسارت و استحکام بالایی بود. اما BlackBerry Classic در این زمینه، هیچ سنخیتی با آن ندارد و بسیار ابتدایی و سست طراحی شده است. ظاهرا فقط بلک بری قصد داشته است تا کاربران، فقط طعم نوستالژیک آن را حس کنند.
در جدول زیر می توانید یک شمای کلی از مشخصات BlackBerry Classic را مشاهده نمایید.
کیبورد
دیدن این کیبورد کلاسیک، حس خوبی را به انسان می بخشد. این کیبورد صد برابر بهتر و کاربردی تر از کیبورد Passport است.
ظاهرا کیبورد Passport به مذاق کاربران بلک بری خوش نیامده است و مسئولان این شرکت، تصمیم گرفته اند برای مدل Classic از کیبوردی که برای مدل Bold ۹۹۰۰ استفاده کرده بودند، بهره ببرند. همچنین BlackBerry Classic دارای ترک پد اپتیکال و دکمه های زیر صفحه نمایش نیز هست. اگر به یاد داشته باشید، این دکمه های فیزیکی در تلفن هوشمند Passport حذف شده بود.
صفحه نمایش
صفحه نمایش Classic، یک شگفتی در دنیای امروزی به حساب نمی آید. اما نسبت تصویر ۱:۱ باعث شده است تا ظاهر کلاسیک خود را حفظ نماید.
صفحه نمایش این تلفن هوشمند ۳.۵ اینچ، رزولوشن آن ۷۲۰ * ۷۲۰ و از Gorilla Glass ۳ بهره می برد. صفحه نمایش Classic از مدل Passport کوچکتر است. اما با تراکم پیکسلی ۲۹۴، تصاویر در آن با کیفیت بهتری نمایش داده می شود.
یک خبر شگفت انگیز برای علاقمندان بلک بری داریم. صفحه نمایش Classic با بهری گیری از روشنایی ۹۰۰ nit نه تنها باعث می شود که در نور شدید نیز قادر به کار با آن باشید، بلکه صفحه نمایش آن را به لقب ” روشن ترین ” در بین تلفن های هوشمند تبدیل کرده است. تنها مشکل آن، کوچک بودن سایز آن است. با توجه به صفحه نمایش مربعی و کوچک BlackBerry Classic، عمل سوایپ کردن از پایین به سمت بالا هنگام وبگردی کمی دشوار به نظر می رسد.
در جدول زیر می توانید مقایسه ای از صفحه نمایش سه محصول بلک بری را مشاهده نمایید.
رابط کاربری و کاربرد
BlackBerry Classic با بهره گیری از سیستم عامل ۱۰.۳.۱ که دارای قابلیت های جدیدی مانند :
- BlackBerry Assistant
- دسترسی به کاتالوگ اپلیکیشن ها از BlackBerry World و فروشگاه آمازون
- Blackberry Blend
است، حس خوبی را به کاربران خود می دهد. قابلیت BlackBerry Blend، به کاربران اجازه می دهد تا به سرویس هایی مانند پیام کوتاه؛ چک کردن ایمیل و … توسط کامپیوتر دسترسی داشته باشند.
با برگشت دکمه ترکپد، جابجایی و رفت و آمد داخل تنظیمات و نرم افزارها راحت تر انجام می شود. امکانات زیر به قابلیت های این دکمه اضافه شده است :
- نقش Cursor در مرورگرها
- انتخاب چند پیغام در اینباکس
- قرار دادن آن در یک محل مناسب جهت کلیک کردن
بلک بری در طی این سالها از زمان رونمایی از سیستم عامل تلفن همراه خود، در حال بهبود آن است. اما کماکان در مقابل رقبا، حرف زیادی برای گفتن ندارد. در حالی که اپلیکیشن های پیشفرض آن به خوبی با سیستم عامل ارتباط برقرار کرده و عملکرد خوبی دارند، نمونه های اندرویدی که در فروشگاه آمازون یافت می شود، بعضا دچار مشکل است و بازده خوبی ندارد.
پردازنده و حافظه
اگرچه پردازنده آن قدیمی به نظر می رسد، اما کماکان با قدرت به کار خود ادامه می دهد.
مشخصات پردازنده BlackBerry Classic عبارت است از :
- dual-core ۱.۵5GHz Qualcomm Snapdragon S۴ MSM۸۹۶۰
- ۲ گیگابایت رم
- گرافیک Adreno ۲۲۵
درسته که این پردازنده قدیمی به نظر می رسد، اما جای شکایتی را بر جای نگذاشته است. چرا که تمامی موارد مانند باز کردن اپلیکیشن ها و سوئیچ کردن بین نرم افزارها در آن بسیار نرم و روان انجام می پذیرد. اما لطفا فکر بازی های سنگین را از سر خود بیرون نمایید.
به صورت پیشفرض، BlackBerry Classic دارای ظرفیت ۱۶ گیگابایت است که با تشکر از microSD، قابلیت افزایش را دارا می باشد.
در جدول زیر می توانید مقایسه پردازنده Classic و Passport را مشاهده نمایید.
اینترنت و ارتباطات
صفحه نمایش کوچک، مانع لذت بردن از وبگردی می شود.
وبگردی، یکی از بهترین امکاناتی است که تلفن های هوشمند به کاربران خود هدیه می دهند. اما این کار، نیازمند صفحه نمایش بزرگ است. با توجه به صفحه نمای ۳.۵ اینچی BlackBerry Classic، تجربه خوشایندی از وبگردی با آن نصیب شما نمی شود. بدترین حالت، زمانی است که قصد حرکت به سمت بالا یا پایین در صفحات وب دارید، اما به اشتباه انگشت شما روی دکمه مینیمایز مرورگر می خورد. ولی با توجه به عملکرد ترکپد در نقش Cursor، می توان تا حدودی با این مشکل کنار آمد.
در مدل Classic نسبت به Passport، پشتیبانی کمتری از شبکه های LTE به عمل آمده است. در نتیجه، دسترسی محدودتری در آن وجود دارد. با این وجود، BlackBerry Classic از تمامی تکنلوژی های ارتباطی امروزی از جمله :
- aGPS
- Bluetooth ۴.۰
- Wifi
- NFC
بهره می برد.
دوربین
کیفیت عکس ها خوب به نظر می رسد، اما کیفیت فیلم نه!
نرم افزار دوربین BlackBerry Classic نسبت به مدل Passport هیچ تغییری نکرده است. به عنوان کنترل کننده تصاویر٬ تنها یک قابلیت وجود دارد به نام Scene Mode که وظیفه تنظیم میزان بالانس سفیدی عکس را بر عهده دارد. این تلفن هوشمند دارای دوربین ۸ مگاپیکسلی با است که قابلیت های زیر را نیز دارا می باشد :
- فوکوس اتوماتیک
- فلش LED
- لنز ۲.۲/f
- BSI
- لرزشگیر دیجیتال تصاویر
- ضبط ویدئوی p۱۰۸۰
در نور کافی٬ دوربین این اپلیکیشن عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد. اما فکر عکاسی در شب با دوربین BlackBerry Classic را به هیچ عنوان نکنید.
متأسفانه برخلاف توانایی خوب این دستگاه در عکاسی٬ توانایی فیلم برداری آن اصلا چنگی به دل نمی زند.
در تصویر زیر می توانید مقایسه ای بین دوربین های سه محصول بلک بری را مشاهده نمایید.
سرگرمی و چند رسانه ای
به وسیله دو اسپیکری که در پایین BlackBerry Classic قرار گرفته است٬ یک صدای نرمال و معمولی را برای شما تولید می کند که هنگام پخش موسیقی٬ هیچ اثری از کیک و بیس های موزیک نخواهید شنید.
اگرچه BlackBerry Classic توانایی پخش انواع کلیپ های p۱۰۸۰ را دارا می باشد٬ اما به هیچ وجه جزء انتخاب های ما در این زمینه نیست. تنها دلیل آن هم کوچک بودن صفحه نمایش نسبت به سایر تلفن های هوشمند امروزی است. همچنین صفحه نمایش آن نیز دارای ابعاد ۱:۱ است که مناسب دیدن کلیپ و ویدئو نیست.
در جدول زیر می توانید مشخصات صدای این تلفن هوشمند را مشاهده نمایید.
کیفیت مکالمات
چیزی که در تلفن های هوشمند امروزی بسیار نادر شده است٬ تنظیم کننده های تماس است. اسپیکرهای BlackBerry Classic دارای قدرت زیادی بوده و به واسطه آنها٬ کیفیت مکالمات آن در حد بسیار مطلوبی است.
باطری
این دستگاه دارای باطری ۲۵۱۵ میلی آمپری است. اما عملکرد آن٬ چیزی که ما انتظار داریم نیست. بر اساس تحقیقات ما٬ باطری آن تقریبا در حد نرمال به سر برده و نیاز به شارژ روزانه پیدا خواهید کرد.
جمع بندی
بعد از سالها تلاش بلک بری برای بهبود و تولید انواع تلفن های همراه٬ مسئولان این شرکت هنوز جایگاه خود را غیر قابل پیش بینی و نامعلوم یافته اند. آنها هنوز نتوانسته اند تا کاربران و مصرف کنندگان را به سوی خود بکشانند و بسیاری از هواداران خود را نیز در این راه از دست دادند.
BlackBerry Classic هم چیزی به غیر از یک حس نوستالژیک را دارا نمی باشد. به عنوان یک طرفدار پر و پا قرص محصولات بلک بری٬ امکان اینکه از این محصول راضی باشید وجود دارد. اما به عنوان یک شخص بی طرف٬ مطمئنا شما را جذب نخواهد کرد.
در قسمت مشخصات فنی رو گوشی 5 نوشته شده که 2 گیگ درست است.
سلام.
ممنون بابت تذکر. اصلاح شد 🙂