روش قفل کردن پوشه در ویندوز ۱۰ با پسورد
یکی از مشکلات کاربرانی که از یک سیستم مشترک استفاده می کنند معمولا با آن دست و پنجه نرم می کنند این است که، محتویات پوشه های شان را نمی توانند از یکدیگر مخفی کنند. اما به لطف ویندوز ۱۰ حالا شما می توانید پوشه ایجاد کنید و روی آن رمز بگذارید. با قفل کردن پوشه در ویندوز ۱۰ دیگر کسی جز خود شما آن هم با رمز ورودی که تعیین کرده اید، کسی نمی تواند از محتویات پوشه خبر دار شود.
ایجاد پوشه قفل شده در ویندوز
به منظور این که بخواهید یک پوشه را قفل کنید، یک بار به صورت تستی این دستورالعمل ها را دنبال کنید.
ابتدا یک پوشه جدید ایجاد کنید.
این پوشه را باز کنید و در داخل آن راست کلیک کنید
به محض باز کردن راست کلیک، شرایط ایجاد یک فایل متنی را در این جایی که راست کلیک کرده اید را فراهم کنید و نام این فایل را Password یا هر چیز دیگری بگذارید.
بعد در داخل این فایل متنی، کد های زیر را کپی کنید و در ان بنویسید:
cls @ECHO OFF title Folder Locker if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER :CONFIRM echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N) set/p "cho=>" if %cho%==Y goto LOCK if %cho%==y goto LOCK if %cho%==n goto END if %cho%==N goto END echo Invalid choice.goto CONFIRM :LOCK ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" echo Folder locked goto End :UNLOCK echo Enter password to Unlock folder set/p "pass=>" if NOT %pass%== mypassword goto FAIL attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker echo Folder Unlocked successfully goto End :FAIL echo Invalid password goto end :MDLOCKER md Locker echo Locker created successfully goto End :End
در خط ۲۲ ام، جایی که عبارت mypassword نوشته شده است، را این واژه را پاک کنید و پسوردی که می خواهید پوشه تان را با آن قفل کنید در نظر بگیرید.
توجه کنید که یک خط فاصله، قبل و بعد از پسورد تان حتما قرار دهید
بعد از این که کار خود را به درستی انجام دادید، به بالای فایل متنی خود بروید و Save As را انتخاب کنید.
در پنجره جدیدی که باز می شود ، نوع پرونده را به عنوان All Files ذخیره کنید و نام پرونده را Lock یا هر نام دیگری که می خواهید تغییر دهید، اما مطمئن شوید که پسوند .bat را در انتهای نام پرونده اضافه کنید. سپس آن چه تغییر داده اید را ذخیره کنید.
با این کار یک فایل دیگر در کنار فایل متنی تان که ایجاد کرده اید قرار می گیرد. روی این فایل کلیک کنید تا پنجره پاپ آپ آن برای تان باز شود. حالا می توانید در این پنجره، تمام چیزهایی که قصد پنهان کردن آن را داشتید وارد کنید ( دراگ و دراپ ) و بعد پنجره را ببندید.
یک بار دیگر ، روی پرونده .bat دو بار کلیک کنید، و یک پنجره جدید ظاهر می شود که از شما اطمینان می خواهد که پوشه را قفل کنید. در فضای زیر آن ، “Y” را با حروف بزرگ تایپ کرده و Enter را بزنید. اکنون پوشه قفل شده است و ناپدید می شود.
پوشه ای که در مرحله اول ایجاد کردید هنوز در مکان اصلی خود قابل مشاهده خواهد بود. داخل پوشه بروید، و پرونده .bat را پیدا خواهید کرد و می توانید روی آن کلیک کنید. بر روی فایل دوبار کلیک کرده و پسورد جدیدی را که قبلاً انتخاب کرده اید را در پنجره جدید وارد کنید و اینتر را بزنید تا آن چه که ذخیره کرده بودید را مشاهده کنید.
پوشه پنهان حاوی پرونده های خصوصی شما روی صفحه ظاهر می شود. شما می توانید هر طور که دوست دارید از این فایل ها و پوشه های پنهان شده تان به طور آزادانه استفاده کنید، روی آن ها تغییرات اعمال کنید یا این که آن ها را حذف کرده ویا فایل جدیدی به آن ها اضافه کنید.
وقتی کار استفاده از پرونده ها تمام شد، دوباره به پوشه قبلی بروید و دوباره روی پرونده .bat دو بار کلیک کنید. این برنامه دوباره سوال خواهد کرد که آیا می خواهید پوشه را قفل کنید. یک بار دیگر ، “Y” را تایپ کنید و Enter را بزنید و پوشه قفل می شود.
این روند را تا زمانی که مایل به استفاده از پوشه محافظت شده با رمز عبور هستید ، تکرار کنید.
نکته نهایی:
توجه کنید که اگر از ویندوز ۱۰ استفاده می کنید صرفا این ترفند روی سیستم شما پیاده خواهد شد. بعد از این که پوشه را قفل کردید اگر حاوی اطلاعات حیاتی است، حتما آن را بررسی کنید و از قفل بودن پوشه مطمئن شوید.
اگر شما این پوشه را در ویندوز ۱۰ درست کنید و بعد از مدتی ویندوز خود را به ۷ یا ۸ دانگرید کنید، باید مطمئن شوید که پوشه را پاک می کنید چرا که ممکن است این ترفند به درستی در نسخه های مختلف ویندوز به غیر از ویندوز ۱۰ کار نکند.
آیا در این باره سوالی دارید؟