۷ ویژگی مهم وبسایت خوب | وبسایت خوب چه مشخصاتی دارد؟

۷ ویژگی مهم وبسایت خوب | وبسایت خوب چه مشخصاتی دارد؟
  • ۱۴۰۲/۰۸/۲۴
  • گویا آی تی
  • 0

هر کسب و کاری بعد از اینکه تصمیم می‌گیرد خود را در فضای اینترنت توسعه دهد، احتمالا یکی از گزینه‌های آن طراحی سایت است. در گذشته صرفا داشتن یک وبسایت و معرفی خدمات و محصولات کافی بود. اما امروزه، با رشد تکنولوژی، تغییر سلیقه‌ی مردم و همچنین حضور قدرتمند رقبا در این فضا، فقط داشتن یک وبسایت کافی نیست. وبسایت شما باید مشخصاتی داشته باشد، تا مشتریان به شما اعتماد کرده و ترجیح دهند وقت خود را به وبسایت شما اختصاص داده و سراغ رقیبان شما نشوند. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که وبسایت خوب چه وبسایتی است. برای موفقیت، وبسایت ما باید چه مشخصاتی داشته باشد تا به درآمد رسیدن آن امید داشته باشیم. در ادامه راهکارهایی را برای طراحی یک وبسایت کارآمد بیان می‌کنیم.

مطالب این مقاله براساس تجارب تیم کاروو وِبز که به صورت تخصصی برروی طراحی سایت و سئو فعالیت می‌کنند نوشته شده‌است. کاروو وبز با سالها تجربه در زمینه‌ی طراحی سایت در اصفهان و دیگر شهرها، تجربه‌های ارزشمندی از فعالیت در فضای وب دارد.

رابط کاربری و تجربه‌ی کاربری (UI/UX)

فرض کنید شما یک کاربر جدید برای وبسایت خود هستید. آیا در نگاه اول چرخ زدن در این وبسایت به شما حس خوبی می‌دهد؟ آیا آنچه را که به دنبال آن هستید به راحتی پیدا می‌کنید؟ آیا از کارکردن با وبسایت، کلافه نمی‌شوید؟
یک وبسایت خوب در ابتدا باید رابط کاربری خوبی داشته باشد. رابط کاربری یا User Interface (UI) مربوط به طراحی بصری وبسایت است. رنگ‌ها، تصاویر و المان‌های وبسایت باید به صورت اصولی و جذاب در کنار یکدیگر قرار گرفته باشد. این طراحی باید دقیقا براساس روحیات و سلیقه‌ی مخاطبان هدف هر کسب و کار انجام شود.

در ادامه باید به تجربه‌ی کاربری وبسایت خود توجه کنید. تجربه‌ی کاربری یا User Experience (UX) باعث می‌شود کاربران با کمترین کلیک و زمان به هدف خود در وبسایت برسند. همچنین از کارکردن با وبسایت حس خوشایندی داشته باشند. برای داشتن تجربه‌ی کاربری مناسب باید به سرعت و امنیت وبسایت، دسته بندی درست خدمات و محصولات و… توجه کنید. برای ایجاد UX مناسب، طراح سایت شما باید درک درستی از کسب و کار شما و همچنین رفتار مخاطبان در وبسایت داشته باشد.

واکنشگرا بودن وبسایت با دستگاه‌های دیگر

امروزه تعداد کاربران موبایل و تبلت به مراتب بیشتر از کاربران دسکتاپ هستند. بنابراین وبسایت شما باید برای دستگاه‌های دیگر نیز قابل نمایش باشد. تمام تصاویر، دکمه‌ها و مطالب باید برای کاربران موبایل کاملا قابل رویت و کلیک باشد. بهم ریختگی وبسایت در قالب موبایل، ریز بودن متون و در کل واکنشگرا نبودن آن برای تلفن‌های همراه، احتمال موفقیت شما را بسیار پایین می‌آورد.

سرعت سایت

سرعت وبسایت یکی از مشخصه‌های مهم در تجربه‌ی کاربری است. اما اهمیت آن آنقدر زیاد است که تصمیم گرفتیم از آن به عنوان یک مشخصه‌ی مجزا استفاده کنیم. فرض کنید وبسایت شما بهترین و به روز ترین طراحی دنیا را دارد. تمام صفحات سایت و لینک سازی به صورت استاندارد انجام شده است. اما سرعت مناسبی ندارد. در این صورت شاید کسی صبر نکند که وبسایت شما باز شود که بتواند این طراحی جذاب شما را ببیند و خرید خود را انجام دهد. بنابراین سرعت وبسایت یکی از آیتم های بسیار مهم در طراحی سایت است. اگر قرار است وبسایت شما توسط شرکتی طراحی شود باید قبل از طراحی تاکید ویژه‌ای برروی سرعت وبسایت داشته‌باشید.

مواردی که باعث می‌شود سرعت وبسایت شما مطلوب باشد:

  1. انتخاب فضای میزبانی درست و متناسب با کسب و کار
  2. فشرده سازی کدهای css , j.s
  3. کاهش درخواست های HTTPS
  4. استفاده از تصاویر با حجم مناسب
  5. استفاده از کش
  6. و…

برای تست سرعت وبسایت خود می‌توانید از وبسایت GtMetrix استفاده کنید.

انتشار مطالب درست و متناسب با کسب و کار

بسیاری از طراحان وبسایت، توجهی به مطالب وبسایت نمی‌کنند. در صورتی که کسی وبسایت را برای دیدن المان‌ها و تصاویر انتخاب نمی‌کند. بسیاری از طراحان نیز اعتقاد دارند این اطلاعات باید از سوی کارفرما برای آن‌ها ارسال شود. اما بهترین روش این است که شرکت طراحی سایت باید اطلاعات ارسالی کارفرما را با اصول محتوا نویسی تلفیق کند و مطالب را بصورت اصولی در وبسایت درج نماید. انتشار مطالب غیر مرتبط نیز از جمله مواردی است که در بعضی از وبسایت‌ها دیده می‌شود. انتشار مطالب غیر مرتبط باعث می‌شود موتورهای جستجو در تشخیص زمینه‌ی کاری شما دچار اشتباه شده و این موضوع در دراز مدت خسارت‌های جبران ناپذیری را به سئو وبسایت تحمیل می‌کند.

وجود صفحات مهم در وبسایت

صفحاتی در وبسایت وجود دارند که وجود آن‌ها ضروری است. به غیر از صفحه‌ی اصلی وبسایت که از مهم‌ترین صفحات وبسایت است، صفحات زیر باید در وبسایت وجود داشته باشند.

  1. تماس با ما: در این صفحه تمام اطلاعات تماس، آدرس و صفحات اجتماعی هر کسب و کار باید قرار گیرد. وجود یک فرم انتقاد و پیشنهاد و همچنین نقشه‌ی مکانی آن کسب و کار نیز از موارد مهم این صفحه است.
  2. درباره‌ی ما: صفحه‌ی درباره‌یث ما به کاربران جدید کمک می‌کند تا از داستان برند شما آگاه شوند و اطلاعات جامعی از نوع کسب و کار شما بدست آورند. معرفی سابقه‌، خلاصه‌ای از خدمات، معرفی مشتریان مهم شما و همچنین نمایش تیم کسب و کارتان نیز باعث می‌شود دیگران سریعتر و بیشتر به شما اعتماد کنند.
  3. صفحات خدمات و یا فروشگاه: اگر وبسایت شما شرکتی است، بهتر است برای هر یک از خدمات شما یک صفحه‌ی مجزا طراحی شود. در هر صفحه نیز باید توضیحات کاملی از خدمات شما ارائه گردد. برای وبسایت فروشگاهی نیز صفحه فروشگاه، دسته بندی محصولات و همچنین صفحه‌ی معرفی هر محصول باید طراحی شود.
  4. وبلاگ: مقالات برای نشان دادن تخصص شما بسیار مهم است. اگر قرار است وبسایت فعالی داشته باشید، باید به صورت منظم در وبسایت خود محتوا تولید کنید. این موضوع برای سئو وبسایت شما نیز بسیار اهمیت دارد.

۶-توجه به اصول مارکتینگ در طراحی سایت

وبسایت شما، شعبه‌ای از کسب و کار شما در فضای اینترنت است. در این وبسایت فروشنده‌ای وجود ندار که بازدیدکنندگان وبسایت شما را راهنمایی و به مشتری تبدیل کند. بنابراین توجه به اصول بازاریابی باعث می‌شود وبسایت شما نرخ تبدیل بسیار بالاتری داشته باشد. یکی از آموزش‌های مهم تیم کاروو وبز برای کارمندانش، آموزش‌های مارکتینگ جهت طراحی وبسایت‌های کارآمد برای مشتریان است. انتخاب رنگ، الگوی طراحی، قرار دادن دکمه‌ها در مکان درست و با کلمه‌ی درست و … می‌تواند نرخ تبدیل شما از وبسایت را تغییر دهد.

۷-امنیت وبسایت

وبسایت شما باید از دو جهت دارای امنیت باشد. امنیت اطلاعات شما باید تضمین شود و هکرها امکان ورود به وبسایت شما را نداشته باشند. همچنین وبسایت شما باید این اطمینان را برای کاربران ایجاد کند که اطلاعات آن‌ها قرار نیست مورد سوءاستفاده قرار گیرد. این موضوع برای وبسایت‌های فروشگاهی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا مشتریان آن‌ها قرار است محصولی خرید کرده و با استفاده از حساب بانکی پول پرداخت کنند. فعال کردن SSL در این زمینه می‌تواند این امنیت را برقرا کند.

مراحل مهم برای طراحی سایت استاندارد:

اگر شما یک مدیر کسب و کار هستید و قصد دارید یک وبسایت استاندارد داشته باشید، موارد زیر را رعایت کنید.

  1. وبسایت رقیبان خود را بررسی کنید. سعی کنید کاملترین و بهترین وبسایت حوزه‌ی کسب و کار خود را پیدا کنید. موارد مهمی که با تحلیل رقیبان بدست می‌آورید و برای وبسایت خود ضروری می‌دانید را لیست کنید.
  2. یک نقشه برای صفحات وبسایت خود برروی کاغذ ترسیم کنید.
  3. خدمات و محصولات مهم خود را مشخص کنید.
  4. شعار و ساختار کسب و کار خود را به صورت دقیق مشخص کنید. این کار به طراحان وبسایت کمک می‌کند، وبسایت شما را براساس هویت کسب و کارتان طراحی کنند.
  5. چند شرکت طراحی سایت معتبر را لیست کنید. سپس با بررسی نمونه‌کارهای آن‌ها، بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. برای تحقیق بیشتر در مورد آن‌ها، می‌توانید با صاحبین وبسایت مشتریان آن‌ها تماس گرفته و از روند کاری آن‌ها آگاه شوید.
  6. در نهایت و پس از انتخاب شرکت مناسب، جلسه‌ای را بصورت آنلاین یا حضوری ترتیب داده و تمام موارد مورد نیاز را برای آنها شرح دهید.
  7. در قرارداد، موارد مهمی که قرار است در وبسایت شما اعمال شود را درج کنید.

جهت مشاوره‌ی رایگان در زمینه‌ی طراحی سایت، می‌توانید با کارشناسان کاروو وبز تماس بگیرید. اطلاعات تماس این مجموعه در وبسایت این شرکت موجود است. فقط کافیست در گوگل کاروو وبز را جستجو کنید.

 

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *