همه چیز در مورد سنجش استرس با گلکسی واچ

همه چیز در مورد سنجش استرس با گلکسی واچ
  • 1403/6/19
  • زهرا معبودی
  • 0

سامسونگ مدعی است که یکی از متفاوت ترین ویژگی های ساعت های هوشمندش سنجش استرس با گلکسی واچ است. اگر شما هم صاحب یکی از این ساعت ها هستید احتمالا می دانید که بخش سنجش استرس با گلکسی واچ معمولا با نمودارها یا توصیه هایی همراه است. به راستی که امکان سنجش استرس شما با ساعت هوشمند چگونه است و گلکسی واچ چطور این کار را انجام می دهد و اصلا می خواهیم بدانیم می توان به چیزهایی که گلکسی واچ به ما نشان می دهد اطمینان کنیم یا نه.

 

شیوه سنجش استرس با گلکسی واچ چگونه است

درست است که فناوری شگفت انگیز است اما خیال اینکه بتوان ساعتی یا دستگاهی فیزیکی طراحی کرد که بتواند استرس که یک حالت روانی است را بسنجد دور از ذهن به نظر می رسید. اما استرس بر برخی پارامترهای بدنی تاثیر می گذارد و این چیزی است که گلکسی واچ روی آن تمرکز دارد. درست مثل پرستاری که نبض شما را اندازه گیری می کند و می تواند برخی مشکلات شما را شناسایی کند، سنجش استرس با گلکسی واچ نیز بر پایه سنجش میزان ضربان قلب شما و الگوی طپش قلب شما است.

شیوه سنجش استرس با گلکسی واچ چگونه است

شاخص هایی که گلکسی واچ برای سنجش استرس اندازه گیری می کند ضربان قلب و نوسان ضربان قلب است که HRV نام دارد. کاری به اصطلاحات علمی آن نداریم.

ضربان قلب نشان‌دهنده سرعت تپیدن قلب شماست، در حالی که HRV به تفاوت فاصله زمانی بین هر ضربان قلب اشاره دارد.

وقتی که ساعت هوشمند سامسونگ از این دو گزینه صرفا برای سنجش استرس شما استفاده می کند، آیا می توان به گزارش آن اعتماد کرد؟ در چه شرایطی استثنائاتی وجود دارد؟

 

دقت ساعت هوشمند سامونگ در سنجش استرس چقدر است

این را بدانید که حتی اگر قوی ترین ساعت هوشمند دنیا را داشته باشید، گزارشی که پیرامون سنجش استرس به شما ارائه می کند یک تخمین بیشتر نیست و نمی توان عدد دقیق برای آن بیان کرد. در ثانی چیزهای دیگری هم هستند که روی گزارشی که ارائه می شود نقش اساسی دارند. اولین نکته این است که ساعت هوشمند باید یک سری دیتاها پیرامون شرایط بدنی شما جمع آوری کند.

در اصل این دیتاها برای این است که یک مبنای مشخص وجود داشته باشد تا ساعت بتواند بر اساس آن سنجش و تفاوت ها و گزارش ها را ارائه کند. بنابراین باید بدانید که در اولین استفاده از این ساعت سنجش استرس و گزارشی که مشاهده می کنید چیز طبیعی نیست. باید کمی به ساعت خود زمان بدهید تا بعد از مدتی گزارش های دقیق تری دریافت کنید.

گاهی لازم است که ابتدا داده هایی را به طور دستی به ساعت وارد کنید تا بر مبنای آن از آن لحظه به بعد شروع به سنجش استرس کند. بنابراین می توانید هم به طور دستی هم به طور خودکار ساعت خود را برنامه دهی کنید تا برای سنجش های بعدی درست عمل کند.

بیشتر بدانید: چطور گلکسی واچ را فکتوری ریست کنیم؟

استفاده از اندازه‌گیری دستی یا خودکار استرس

اگر می خواهید اطلاعات اساسی در مورد شاخص های بدنی خود را به ساعت هوشمند گلکسی بدهید، لازم است که این کار را طی چند مرحله انجام دهید.

در ساعت خود برنامه Samsung Health  را باز کنید. (این برنامه را می توانید از طریق گوشی هوشمندتان که به ساعت تان متصل است نیز باز کنید و تنظیمات را انجام دهید).

در پایین این برنامه منوی Stress  را مشاهده می کنید. روی این گزینه ضربه بزنید

استفاده از اندازه‌گیری دستی یا خودکار استرس

در پایین می توانید گزینه ای به نام Measure مشاهده کنید که برای اندازه گیری ها و ورود شاخص ها استفاده می شود. روی این گزینه ضربه بزنید:

استفاده از اندازه‌گیری دستی یا خودکار استرس

وقتی که عملیات اندازه گیری شروع می شود لطفا بی حرکت بمانید تا گزارش درستی به ساعت مخابره شود. برای اینکه بتوانید یک مشاهده دقیق تر از گزارشات در دستگاه سامسونگ خود داشته باشید روی Show on Phone ضربه بزنید.

وقتی از روش گزارش دستی استفاده می کنید در واقع هر وقت که خودتان بخواهید می توانید این گزارش را دریافت کنید. امتیاز این مدل این است که در صرفه جویی باتری شما نقش اساسی دارد. اما اگر می خواهید به طور کاملا تحلیلی و زمان دار بدن شما توسط ساعت بررسی شود و گزارشات دقیق تر ارائه کند این روش روشی مناسب نیست.

اگر هدف تان از ویژگی سنجش استرس با گلکسی واچ این است که میزان استرس شما به صورت دوره ای اندازه گیری شود لازم است که آن را برای این هدف تنظیم کنید تا مانیتور کردن بدن شما به صورت خودکار و ممتد توسط ساعت انجام شود.

برای این که این تنظیمات را انجام دهید:

برنامه Samsung Health  را در ساعت یا تلفنی که به ساعت تان متصل است باز کنید و گزینه Stress  را انتخاب کنید.

سنجش استرس با گلکسی واچ

وقتی این گزینه را انتخاب می کنید به بالا و سمت راست صفحه نگاه کنید. باید سه نقطه را مشاهده کنید. روی این سه نقطه ضربه بزنید و از میان گزینه هایی که به شما نمایش می دهد Advanced Measurement را انتخاب کنید.

Advanced Measurement

در این قسمت حالت Measure Continuously را انتخاب کنید.

سنجش استرس با گلکسی واچ

وقتی که تنظیمات ساعت هوشمند خود را مطابق آنچه در این قسمت ارائه شد تنظیم کردید از این به بعد گلکسی واچ به طور مداوم بر شاخص های بدنی شما نظارت دارد و استرس شما را محاسبه می کند. البته که این ویژگی ممکن است طول عمر باتری شما را کاهش دهد اما اگر سنجش استرس تان برای تان مهم است باید قید باتری ساعت تان که تند تند نیاز به شارژ کردن دارد را بزنید. برایتان کنترل استرس در طول روز مهم تر است یا باتری ساعت تان؟ انتخاب با شما است.

بیشتر بدانید: ۶ راه حل برای وقتی که گلکسی واچ شارژ نمی شود.

به این نکته هم بسیار توجه کنید که چه بخواهید به طور دستی یا اتومات موفق به سنجش استرس با گلکسی واچ به طور دقیق تر بپردازید لازم است که به چند عامل توجه کنید که این عامل ها می تواند روی گزارش نهایی تاثیر منفی داشته باشند.

سنجش استرس با گلکسی واچ

چه عواملی بر سنجش استرس با گلکسی واچ اثر گذارند

پیش از این هشدار دادیم که سنجش استرس با گلکسی واچ یک سنج و گزارش تقریبی است. استرس برچیزهای مختلفی جز ضربان قلب و نوسانات قلب نیز اثر گذار خواهند بود. اما این را هم بدانید یک تخمین دقیق و تخمین غیر دقیق هم با هم خیلی فرق دارند. عواملی وجود دارد که می تواند این دقت و دقیق بودن را دست خوش تغییر قرار دهد.

 آیا ساعت کامل به دست تان چسبیده است

این اولین فاکتوری است که باید به آن توجه کنید. اگر گلکسی واچ شما به طور کامل به مچ دست تان نچسبیده باشد حس گر به درستی با بدن شما ارتباط برقرار نمی کند و داده هایی که دریافت می کند و به تبع آن گزارشاتی که ارسال می کند طبیعی نخواهد بود. پس لازم است که بند کاملا درست و سایز مناسب برای ساعت خود انتخاب کنید. همچنین مطمین باشید که ساعت و قسمت حسگر کاملا تمیز هستند.

 آیا فعالیت فیزیکی زیادی داشته اید

فعالیت فیزیکی می تواند روی ضربان قلب شما تاثیر داشته باشند. شاید در یک ساعت اخیر در حال ورزش کردن بوده اید و به این دلیل ضربان قلب شما بالا رفته و ساعت در حال گزارش استرس بالا است. معمولا وقتی فعالیت فیزیکی بالایی دارید گزاراشات دقیق نیستند.

 به دمای بدن خود توجه کنید

دمای بدن در تشخیص میزان استرس اهمیت دارد. سرما یا گرمای زیاد می تواند گزارش استرس توسط گلکسی واچ را غیر طبیعی جلوه دهد. جدا از دمای بدن شما دمای محیط اطراف نیز می تواند روی گزارش غیر صحیح اثر بگذارد. بنابراین به این توجه کنید که چقدر می توانید دمای معمولی بدن خود را کنترل کنید.

معمولا در اندازه گیری دستی بهتر می توان شرایط ایده آل را مهیا کنید.

بهتر است که وقتی مدتی است که آرام نشسته اید و فعالیت فیزیکی نداشته اید و دمای اتاق و بدنتان روی حالت معمولی است اقدام به سنجش استرس با گلکسی واچ کنید.

در اندازه گیری مداوم که به طور اتوماتیک با ساعت انجام می شود کنترل این موارد چندان آسان نیست. اما خوب است که موقع دریافت گزارش در حالت پیوسته به این پارامترها توجه داشته باشید.

 

سنجش استرس با گلکسی واچ جایگزین گزارشات پزشکی نیست

هر چند ساعت هوشمند شما می تواند یک تخمین تقریبا دقیق با در نظر گرفتن شرایط برای سنجش استرس داشته باشد اما این ابزار هرگز نمی تواند جایگزین ارزشیبای های دقیق پزشکی نزد متخصصان باشد. اگر احساس استرس می کنید اما ساعت هوشمند شما در این باره هشدار جدی نمی دهد بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و وضعیت سلامتی خود را زیر نظر یک متخصص قلب و حتی یک روانپزشک تامین کنید.

آیا در این باره تجربه ای دارید که بتواند کاربران را در رابطه با سنجش استرس با گلکسی واچ هشیار تر کند؟ در بخش نظرات برای ما از تجربه خود بنویسید.

منبع گزارش: howtogeek

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *