۵ ویژگی لپ تاپ گیمینگ که باید موقع خرید بدانید

۵ ویژگی لپ تاپ گیمینگ که باید موقع خرید بدانید
  • 1403/6/25
  • زهرا معبودی
  • 0

هنگام خرید لپ تاپ گیمینگ فرقی ندارد که به دنبال یک لپ تاپ عالی و درجه یک باشید یا بخواهید یک لپ تاپ مقرون به صرفه و متوسط تر تهیه کنید، باید به چند ویژگی لپ تاپ گیمینگ  توجه داشته باشید. گویا آی تی در راستای بهترین خرید یک لپ تاپ گیمینگ به شما کمک می کند تا بدانید در یک سیستم برای بازی باید به چه چیزی توجه کنید.

 

مهم ترین ویژگی لپ تاپ گیمینگ CPU است

CPU مغز کامیپوتر شما است. بنابراین باید در وهله اول به آن بسیار توجه کنیم. معمولا لپ تاپ های گیمینگ از هر برندی که باشند با CPU هایی از برند های AMD Ryzen و یا Intel Core پشتیبانی می کنند. این دو گزینه که قوی ترین پردازنده هایی این شرکت ها هستند که صرفا به دلیل قدرت زیاد برای گیمینگ تولید می شوند.

البته باز هم باید به این گزینه توجه کنید که شم می خواهید از سیستم خود برای چه کارهایی استفاده کنید؟ آیا فقط می خواهید با آن بازی کنید یا می خواهید کارهایی نظیر کار و سرگرمی و مدرسه و غیره نیز از آن استفاده کنید؟

به نظر می رسد گیمرهای خبره به دنبال انتخاب یک گزینه قوی باشند و معمولا توصیه می شود که AMD Ryzen را بر اینتل ترجیح دهید. اما این بدین معنی نیست که اینتل قدرت کمتری دارد. بنابراین قبل از خرید به این موارد توجه کنید.

البته باید دقت کنید که سیستم های نام گذاری برای سی پی یو های آ ام دی و اینتل شبیه به مدل های دسکتاپ بوده اما قدرت پردازش مدل های دسکتاپ نسبت به لپ تاپ بیشتر بوده است.

برای مثال، پردازنده Intel Core i5-13450HX یک CPU از سری Core اینتل است که با توجه به رتبه‌بندی i5 قدرت پردازشی متوسط به پایین ارائه می‌دهد. اعداد بعدی نشان می‌دهند که این پردازنده از نسل سیزدهم است و پایین‌ترین سطح قدرت ممکن برای یک چیپ i5 نسل سیزدهم را دارد، و حروف انتهایی ویژگی‌های خاص آن را مشخص می‌کنند. یک پردازنده دسکتاپ از همین نسل نیز از همان سیستم نام‌گذاری پیروی می‌کند.

اما AMD با عرضه پردازنده‌های سری ۷۰۰۰ خود تغییراتی ایجاد کرد. در حالی که نام‌گذاری پردازنده‌های دسکتاپ آن‌ها همچنان مشابه اینتل است، نام‌گذاری CPU‌های لپ‌تاپ AMD تفاوت‌های زیادی دارد. به عنوان مثال، AMD Ryzen 5 7640U به عنوان یک پردازنده Ryzen با قدرت متوسط به پایین شناخته می‌شود که در سال ۲۰۲۳ عرضه شده است (که با عدد ۷ در ابتدای نام مشخص می‌شود). عدد ۶ تأیید می‌کند که این پردازنده از سری Ryzen 5 است، در حالی که عدد ۴ نشان‌دهنده استفاده از معماری Zen 4 است و عدد ۰ در انتها نشان می‌دهد که این مدل در رده پایین‌تری در این سری قرار دارد. پسوند موجود در پردازنده‌های لپ‌تاپ AMD اکنون طراحی سخت‌افزاری و TDP (توان حرارتی طراحی) آن‌ها را مشخص می‌کند.

ویژگی لپ تاپ گیمینگ

قدرت پردازشگر گرافیکی برای لپ تاپ گیمینگ مهم است

پردازشگر گرافیکی در اصل GPU است که مسئول کنترل و آنالیز و نمایش تمام چیزهایی است که روی صفحه نمایش به شما نشان داده می شود. از انجا که یک بازی با نمایشگر شما بسیار درگیر می شود انتخاب یک GPU خوب بسیار اهمیت دارد. بنابراین دومین رتبه از مهم ترین ویژگی لپ تاپ گیمینگ GPU آن است. از سویی باید یک هماهنگی خاص بین GPU و CPU وجود داشته باشد تا بهترین خروجی را بتوانید تجربه کنید.

GPU ها و CPU ها در معماری سیستم به گونه های مختلفی ارائه می شوند. اخیرا برای این که بتوان یکپارچگی بهتر و معماری آسان تری را تجربه کنند، GPU را در داخل CPU تعبیه می کنند. این مدل پردازشگرها و ادغام ها برای کارهای ساده ای که می خواهید از یک لپ تاپ بکشید انتخاب بهتری است. اما کسانی که به دنبال خرید یک لپ تاپ گیمینگ هستند باید بدانند که برای گرفتن خروجی بهتر و بار کمتر بر سی پی یو بهتر است که سیستمی را انتخاب کنند که GPU خارج از CPU را در معماری سیستم تعبیه کرده اند.

به طور کلی هر کسی که نیاز به کارهای سنگین گرافیکی دارد نظیر فیلم سازان و عکاسان و تصویرسازان و گیمرها باید سیستم با معماری GPU جداگانه را مد نظر داشته باشند.

AMD و Intel دو نام بزرگ در این دسته هستند، اما یک رقیب سوم نیز وجود دارد—Nvidia، که در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین نام‌ها در دنیای گیمینگ است و به عنوان برترین گزینه برای پردازش گرافیک شناخته می‌شود.

همانطور که برای CPU ها گفته شد، سیستم نام گذاری GPU ها برای مدل دسکتاپ و لپ تاپ ممکن است یکسان باشند اما به طور دقیق تر اگر بخواهید بررسی کنید نسخه های دسکتاپ و لپ تاپ قدرت های متفاوتی دارند.

بیشتر بدانید: معرفی ۴ مرورگر گیمینگ

حافظه رم را بررسی کنید

حافظه دسترسی تصادفی (RAM) که به اختصار RAM یا فقط حافظه نامیده می‌شود، ذخیره‌سازی کوتاه‌مدت کامپیوتر شما است که به شما امکان می‌دهد سریع و بدون مشکل بین وظایف مختلف جابجا شوید. هنگامی که کار می‌کنید یا بازی می‌کنید، RAM داده‌های هر فایل، برنامه، یا اپلیکیشن فعال را که ممکن است به سرعت فراخوانی شود، ذخیره می‌کند. به همین دلیل انتخاب ظرفیت مناسب RAM برای گیمرها بسیار اهمیت دارد.

RAM معمولاً در ظرفیت‌های ۴GB، ۸GB، ۱۶GB، ۳۲GB، ۶۴GB و ۱۲۸GB در دسترس است. برای گیمرهای معمولی، حداقل ۱۶GB RAM برای شروع مناسب است. اگرچه قطعات لپ‌تاپ معمولاً قابل ارتقا نیستند، اما بیشتر لپ‌تاپ‌های گیمینگ و بسیاری از لپ‌تاپ‌های استاندارد امکان ارتقای RAM را دارند. لپ‌تاپ‌هایی که RAM قابل ارتقا دارند، معمولاً میزان RAM موجود و حداکثر ظرفیت قابل پشتیبانی را مشخص می‌کنند. لپ‌تاپ‌هایی که این قابلیت را ندارند، ممکن است عبارت “soldered” (لحیم‌شده) را ذکر کنند یا فقط میزان RAM موجود را نشان دهند، زیرا این مقدار حداکثر ظرفیت آن است. مانند اکثر مشخصات فنی، وب‌سایت سازنده بهترین توضیحات جزئی را ارائه می‌دهد.

با توجه به این که میزان ظرفیت حافظه رم روی قیمت لپ تاپی که قصد خرید آن را دارید اثر خواهد گذاشت ممکن است بخواهید با یک فضای رم ابتدایی شروع کنید و کم کم آن را ارتقا دهید. بنابراین به چند نکته مهم در این باره توجه کنید:

اگر کمی در مورد حافظه رم ها توجه کنید متوجه می شوید که در نامگذاری ها LPDDR5 را بارها دیده اید. LPDDR5  در اصل مخفف Low Power Dual Data Rate است و بدین معنی است که این نوع رم برق کمتری نسبت به نسخه استاندارد DDR  دارند.

نکته دیگر در مورد ویژگی لپ تاپ گیمینگ در مورد رم های چند اسلاته است. معمولا رم ها یک یا دو یا چهار اسلاته هستند که به صورت چند کاناله شهرت دارند. به عنوان مثال اسلات هایی ب کانال دوگانه به صورت dual-channel و کانال های چهارگانه به صورت quad-channel شناخته می شوند.

دقت کنید که هر چه تعداد کانال ها بیشتر باشد سرعت پردازشی دیتاها و دسترسی به دیتاها سریع تر خواهد بود. بنابراین انتخاب رم های چند اسلاته و چند کاناله یک انتخاب برتر خواهد بود.

اما در رابطه با ارتقای این گونه رم ها باید توجه داشته باشید که باید رم هایی با مشخصات یکسان تهیه کنید تا هم پوشانی دقیق و پایدار داشته باشند.

ویژگی لپ تاپ گیمینگ

فضای ذخیره سازی و حافظه داخلی لپ تاپ گیمینگ

هنگام خرید یک سیستم مخصوصا اگر به دنبال بررسی ویژگی لپ تاپ گیمینگ هستید باید هم به حافظه رم و هم حافظه داخلی و اصلی توجه داشته باشید. حافظه داخلی نیز می تواند نقش اساسی در یک بازی روان داشته باشد. اگر شما یک بازی را دانلود کنید یا فایلی را در سیستم ذخیره کنید یا کارهایی از این دست انجام دهید، داده ها و فایل ها روی درایو شما ذخیره می شوند. به طور کلی هر چیزی که روی سیستم دارید اعم از سیستم عامل و غیره روی حافظه اصلی نشسته اند. پس باید دقت کنید که ظرفیت اعلام شده با ظرفیت واقعی که در دسترس دارید متفاوت است و معمولا انچه در دسترس دارید کمتر از ظرفیت اعلام شده در جزییات سیستم است.

برای بازی‌ها، من ۵۱۲GB تا ۲TB حافظه پیشنهاد می‌کنم، به دلیل حجم بالای برخی فایل‌های بازی. ۱TB اغلب انتخابی رایج است که تعادل خوبی بین فضا و هزینه ایجاد می‌کند.

همچنین باید به سرعت ذخیره‌سازی خود توجه کنید. امروزه یک SSD سریع برای سیستم‌عامل و بازی‌ها ضروری است. یک درایو PCIe Gen 4 باید حداقل گزینه شما باشد، با سرعت‌هایی در حدود ۵GB/s. اگر بودجه‌تان اجازه می‌دهد، مشکلی در انتخاب درایوهای PCIe Gen 5 با سرعت‌های بالاتر از ۷GB/s وجود ندارد، اما در نسل فعلی بازی‌ها، احتمالاً این سرعت‌ها تفاوت محسوسی ایجاد نخواهند کرد.

بیشتر بدانید: معرفی ۱۰ بازی بدون تبلیغ برای گوشی های اندرویدی

نمایشگر کیفیت یک لپ تاپ گیمینگ را مشخص می کند

درست است که خیلی چیزها باید دست به دست هم بدهند تا شما تجربه یک بازی روان و قوی را داشته باشید اما آنچه که شما می بینید و با آن ویژگی لپ تاپ گیمینگ خود را قضاوت می کنید تمام چیزهایی است که در نمایشگر می بینید. لپ تاپ های گیمینگ دارای نمایشگر متفاوتی هستند. اولین چیز در این باره اندازه نمایشگر است. اندازه نمایشگر یعنی اندازه کلی سیستمی که شما خریداری می کنید.

معمولا نمایشگر باید انقدر بزرگ باشد که جزییات را به راحتی کنترل کنید اما اگر بخواهید انتخاب خیلی بزرگی داشته باشید حمل لپ تاپ با مشکل مواجه می شود.

ویژگی دیگری که باید به آن توجه کنید، نوع پنل استفاده‌شده است، زیرا این موضوع پایه‌گذار عملکرد سایر مشخصات نمایشگر است. رایج‌ترین نوع پنل نمایشگر LCD است. OLED یک گزینه پیشرفته است و با وجود قیمت نسبتاً بالا، در نمایشگرهای گیمینگ به طور فزاینده‌ای رایج می‌شود.

در مشخصات نمایشگر دو گزینه وجود دارد به نام های نرخ فریم (FPS) و نرخ بروزرسانی (که به هرتز اندازه‌گیری می‌شود)  که باید به آن ها توجه کنید. هر چند این دو شباهت زیادی با هم دارند و نزدیک به هم تلقی می شوند اما در جزییات عملکرد متفاوتی دارند.

FPS عملیات اندازه گیری برای میزان دفعاتی که فریم یک ویدیو رندر می شود بکار برده می شود اما گزینه دوم یعنی نرخ بروزرسانی مسئول نشان دادن تعداد دفعاتی است که یک تصویر  در ثانیه بروزرسانی می شود. معمولا در لیست ویژگی لپ تاپ گیمینگ نمایشگرها با نرح برزرسانی ۱۴۴Hz تا ۲۴۰Hz  ارائه می شوند. در این صورت می توانند نرخ فریم ها را در صورتی که قدرت پردازشی کافی داشته باشند را به این حد برسانند.

اگر قرار است در محیطی جز محیط بسته نیز همچنان با لپ تاپ گیمینگ خود باشید و بازی کنید باید به ویژگی Nits نیز توجه کنید. Nits در اصل میزان روشنایی نمایشگر را تعیین می کند. هر چه Nits  بیشتر باشد نمایشگر شما در نور زیاد بهتر دیده می شود. اما معمولا برای تجربه یک بازی خوب نیاز به مکانی نرمال دارید و زیر نور خورشید به طور مستقیم بازی نخواهید کرد ویژگی لپ تاپ گیمینگ با Nits به میزان ۳۰۰ یک انتخاب خوب خواهد بود.

آیا شما صاحب یک لپ تاپ گیمینگ هستید؟ برای خرید به چه چیزهایی توجه کردید یا نکردید که در انتخاب بعدی شما تاثیر بسزایی داشته است؟ لطفا تجربه خرید خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع کمکی: howtogeek

 

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *