4 نکته امنیتی ساده در وب

4 نکته امنیتی ساده در وب
  • 1391/3/9
  • سپهر خيري
  • 3

در این مقاله کوتاه قصد داریم نکات ساده ای رو که باعث افزایش امنیت شما در وب میشود را یادآور شویم. بیشتر نکات با توجه به فعالیت های کاربران ایرانی توضیح داده شده و با استفاده از آنها میتوانید حداکثر امنیت را در فضای مجازی داشته باشید ، میدانید که راه های سوء استفاده در فضای مجازی بسیار زیاد هست ولی با موارد امنیتی به هیچ عنوان در دام این گونه کلاه برداری ها و… نمی افتید.

1- آنتی ویروس و فایروال

 

یکی از اصلی ترین بدنه های امنیت شما همین آنتی ویروس و فایروال هست که تقریبا میتوان گفت آخرین دیوار و آخرین خط دفاع شما هست. باز اگر بخواهیم بازگشایی کنیم میتوان گفت فایروال یا همان دیوار آتشی جلو تر از آنتی ویروس قرار دارد ، یعنی اینکه اگر دیوار آتشین شما جواب گوی امنیت نباشد آنتی ویروس که آخرین مرحله لایه امنیت شما هست جلوی آن را میگیرد.

پس همیشه دنبال آنتی ویروس های باشید که هم کار دیوار آتشین را میکند و هم آنتی ویروس به طور مثال برنامه ESET Smart Security  فوقالعاده برای اینکار مناسب هست چرا که به صورت گسترده هم دیوار آتشین دارد و هم آنتی ویروس و هر 2 آنها به خوبی کار میکنند. ابزار های که در این برنامه یافت میشود از این قبیل هستند:

Antivirus – Antispyware – Personal Firewall – Antispam – Parental Controls – Internet Security Training

همه این ابزار ها در یک برنامه قرار دارند که همگی به امنیت شما کمک میکند ، پس میتوان نتیجه گفت داشتن این همه ابزار امنیتی به جای یک برنامه دیوار آتشین یا آنتی ویروس بسیار ارزشمند تر هست.

2- کیبورد و ماوس

 

یکی دیگه از راه های که هکران به سوء استفاده از شما میپردازند همین کیبورد و ماوس شما هست که با استفاده از خواندن اطلاعات خارج شده از کیبورد (دسترسی به کلید های استفاده شده) میتوانند پسورد و اطلاعات مهم شما را سرقت کنند.

برای جلوگیری از این کار میتوانید از آنتی کیلاگر ها استفاده کنید ، البته اگه آنتی ویروس و فایروال خوبی داشته باشید دیگر نیازی به آن نیست ولی برای امنیت بیشتر میتوانید از نرم افزار های زیر استفاده کنید:

برنامه anti-keyloggers سایت برنامه http://www.anti-keyloggers.com/

برنامه anti keylogger از شرکت SPYSHELTER سایت برنامه http://www.spyshelter.com/download.php

کار دیگه ای که میتوانید بکنید این هست که اگر تو سایت های انتقال وجه بانکی هستید هم از کیبورد فیزیکی استفاده کنید و هم از کیبورد مجازی که معمولا سایت های بانک ها در گوشه ی صفحه دارند و باید با ماوس روی دکمه های کیبورد مجازی کلیک کنید.

اگر سایت مورد نظر دارای کیبورد مجازی نبود میتوانید از کیبورد مجازی خود ویندوز استفاده کنید ، البته پیشنهاد میکنم هم از کیبورد مجازی استفاده کنید و هم از کیبورد فیزیکی ، به این صورت که اگر پسورد شما 8 رقم هست 4 رقم آن را با کیبورد مجازی بزنید و 2 رقم را با کیبورد فیزیکی ، اگر هم پسورد شما کمتر از 3 عدد هست بهتره همه آن را با کیبورد مجازی بزنید

3- مرورگر

مرورگر یکی از نکات مهم امنیت هست چرا که شما امنیت در وب را میخواهید و با مرورگر به وب میروید پس مرورگر بسیار پر اهمیت هست ، همیشه از مرورگر های معروف مانند اپرا ، کروم و فایرفاکس استفاده کنید و سعی کنید از نسخه های قدیمی استفاده نکنید یا اینکه نسخه های بتا و آلفا را نصب نکنید و فقط نسخه های کامل و پایدار را دانلود کنید.

همچنین مرورگر ها دارای تعداد زیادی از پلاگین های امنیتی هستند که بهتر هست یکی دوتا از بهترین ها را نصب کنید ، به طور مثال پلاگین Redirect to HTTPS و Better Password Generator! و…

4- آپدیت ها

آپدیت باعث باقی ماندن حداکثر امنیت شما میشه ، به طور مثال وقتی یک برنامه امنیتی رو نصب میکنید به مرور زمان امنیت اون کاهش پیدا میکنه و هکر ها باگ و حفره های بیشتری روی اون پیدا میکنن ، پس همیشه نرم افزار ها تونو آپدیت نگه دارید ، مخصوصا آپدیت های امنیتی که معمولا 0.01 ورژن به برنامه اضافه میشود.

همچنین همیشه آنتی ویروس خودتونو آپدیت نگه دارید که بتونه با ویروس و کرم های روز مقابله کنه. آپدیت مرورگر هم بسیار مهم هست که بهتره هر چند وقت یکبار به سایت مرورگر مراجعه کنید و نسخه آخر رو نصب کنید.

توجه کنید بعضی از آپدیت ها ممکن است به امنیت شما آسیب بزند ! مانند نسخه های بتا و آلفا و نسخه های که سازنده آن در آن ذکر کرده است که نسخه نا پایدار هست. پس هیچ وقت نسخه های بتا و آلفا را برای استفاده نصب نکنید ، این نسخه ها بیشتر برای برسی و باگ گیری منتشر میشوند.

4+1- مراقبت های ساده

 

در آخر هم به نکاتی ساده برای بالا بردن امنیت در وب اشاره میکنیم:

1- از پسورد های ترکیبی عدد و حروف استفاده کنید و اگر پسورد خیلی مهم هست از حروف بزرگ و علامت هایی مانند ! و $ و % هم استفاده کنید ، همچنین سعی کنید پسورد های بالای 6 کارکتر انتخاب کنید.

2- در سایت های مختلف پسورد های مختلف انتخاب کنید ! اگر در چند سایت از پسورد استفاده میکنید هیچ وقت پسورد های شبیه به هم نزارید! اگر هم پسورد ها یادتون میره بهترین کار نوشتن روی کاغذ هست ، اگر نمیخواهید روی کاغذ بنویسید نرم افزار و پلاگین هایی برای آرشیو کردن پسورد وجود دارد

3- اگه به سایت مورد نظر که میخواهید شماره کارت و رمز حساب را وارد کنید اطمینان ندارید ابتدا یک بار شماره و رمز اشتباه وارد کنید اگر پیغام داده شده این بود که پرداخت انجام شد یا پیغام موفقیت ظاهر شد به سایت شک کنید. البته بهتر هست از سیستم های مانند زرین پال برای خرید و غیره استفاده کنید البته کارمزدی هم برای انتقال دریافت میکنند.

4- نرم افزار های مهم را مانند همراه بانک موبایل را حتما و حتما از سایت رسمی خودش دانلود کنید که معمولا سایت خود بانک هست ، زیرا این نرم افزار ها به سادگی دستکاری میشوند و ممکن هست در سایتی که میخواهید آن را دانلود کنید یک نسخه دستکاری شده باشد.

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 3 دیدگاه
  1. اگر پسورد شما ۸ رقم هست ۴ رقم آن را با کیبورد مجازی بزنید و ۲ رقم را با کیبورد فیزیکی
    دو تا دیگه رو هم حتما خودش حدس میزنه!!!

  2. سلام سپهر جان.
    ساده ، شیرین و کاربردی . ممنون از شما و این مقاله خوب.
    موفق و پیروز باشید
    در پناه حق

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *