گوشی اندرویدیتان را مجهز کنید – بهترین اپلیکیشن های اندرویدی
طبق آخرین آمار اپلیکیشن های گوگل استور از مرز ۷۰۰ هزار نیز گذشته اند یعنی پیشرفت حدود ۴۴ برابری در عرض دو سال که این خود نشان دهنده پیشرفت بسیار عالی اندروید گوگل است.
اما برای کاربران تازه وارد به اندروید انتخاب اپلیکیشن های مناسب میان ۷۰۰۰۰۰ اپ کار سخت و زمان گیری است، پس ما در این مقاله به معرفی برخی از اپهای معروف و محبوب و کارامد در دسته بندی های مختلف می پردازیم که می توانند مورد نیاز هرکسی باشند استفاده های عمومی دارند.
چند رسانه ای
شاید یکی از مهمترین بخش های هر اسمارت فون بخش مالتی مدیای آن باشد که شامل پخش فایلهای صوتی، تصویری، عکس و… می شود.
خوشبختانه اندروید و سازنده های اپها در این ضمینه ها به خوبی کار کرده اند و فرمت و قالبی نیست که بازگشایی آن توسط گوشیتان امکان پذیر نباشد.
پخش کننده ویدئو
برای پخش ویدئو اپهای قدرتمند زیادی وجود دارند مانند Powe DVD Mobile, QQPlayer, Rock Player, VPlayer و YX Player.
این اپلیکیشن ها همگی پخش کننده های ویدئویی بسیار قدرتمند برای اندروید می باشند اما در این میان اپ دیگری وجود دارد که شما را از نصب هر برنامه دیگری بی نیاز می سازد.
MX Player سازگار با همه پردازنده ها می باشد و روش دکد کردن مخصوص را بر می گزیند از این رو قابلیت های زیادی در دکد کردن ویدئو ها دارد. همچنین علاوه بر پشتیبانی از بیشتر (به نوعی دیگر کامل) فرمت های ویدئویی قابلیت اضافه کردن زیر نویس را هم دارد که نکته مثبتی می تواند باشد.
پخش کننده های صوتی
Astro Player, Power AMP, Winamp و JetAudio Plus وجود دارند که هرکدام آنقدر قدرتمند هستند که می توانید آنها را به عنوان پخش کننده اصلیتان قرار دهید اما در کنار اینها پلیر دیگری وجود دارد که می تواند متفاوت نسبت به بقیه باشد و نیازهای شما را به طور کامل برطرف کند. PlayerPro نام این اپ محبوب است، از قابلیت های موجود در این اپ می توان اکولایزر، افکتهای بیس بوست، نمایش متن آهنگ(لیریک)، نمایش عکس آلبوم، پوسته های متنوع، دسته بندی های مختلف آهنگ ها، پخش پوشه ای آهنگ ها و… را نام برد.
گالری
در بخش چند رسانه ای اپ دیگری که می تواند جای خالیش در گوشیتان احساس شود اپ گالری است، که اغلب بر روی بیشتر رام ها نصب است اما اگر نصب نبود و یا قصد انتخاب گزینه دیگری را داشتید می توانید از DroidIris, Gallery Pro, Photo Gallery, Photo Safari, PictureFolder, Quick Pic و… استفاده کنید.
اما باز اپ دیگری که می تواند میان اینها خودش را بالا بکشد و متفاوت نسبت به بقیه باشد Gallery Pro می باشد که از رابط کاربری جالبی استفاده کرده است. همچنین علاوه بر اینها از قابلیت ویرایش ابتدایی عکس ها مانند چرخاندن و… نیز برخوردار است.
مدیریت فایل
X-Plore File manager, Root Explorer, File Manager همگی اپهایی هستند که قابلیت های زیادی برای مدیریت فایلهایتان به شما خواهند داد. اما در کنار اینها Astro File Manager نیز وجود دارد که از رابط گرافیکی بسیار زیبایی نسبت به سایرین بهره برده است و همچنین قابلیت های زیادی مانند جستجو در فایلها، سینک – بهنگام سازی فایلها میان حافظه گوشی و فضاهای ذخیره سازی آنلاین مانند گوگل درایو، باکس، دراپباکس و اسکای درایو، پشتیبان گیری از اپهای موجود در گوشی و ذخیره به عنوان apk و… را دارد.
دیکشنری – مترجم لغات
داشتن یک دیکشنری خوب در گوشیتان می تواند شما را در بسیاری از مواقع کمک کند. اما برای فارسی زبانان خوشبختانه چند دیکشنری خوب ساخته شده است. PersianDic, SaraDic و aFarsi اپهای فارسیی هستند که قابلیت ترجمه لغات را به شما خواهند داد که در میان این سه aFarsi را به شما پیشنهاد خواهم کرد که دارای امکان ترجمه فارسی به انگلیسی و بالعکس را آسان برایتان فراهم می کند.
اما اگر فرهنگ لغتی کامل جامع و قدرتمند می خواهید Oxford Dictionary گزینه بسیار مناسبی است.
در کنار اینها شاید شما به ترجمه لغات به زبان های مختلف احتیاج داشتید که در این مواقع همه یاد مترجم گوگل یعنی Google Translate می افتند.
خوشبختانه Google Translate نسخه اندرویدی (تحت وب) را نیز دارد که قابلیت ترجمه متون و کلمات را به بیش از ۵۰ زبان مختلف دنیا فراهم می سازد که در میان آنها زبان پارسی نیز موجود است.
کتاب و اسناد اداری
در کار با اسناد اداری و کتاب ها اپهای قدرتمندی برای اندروید وجود دارند.
اپلیکیشن هایی را که توانایی اجرا کردن فایلهای PDF – ایبوک را داشته باشند زیاد هستند اما از میان آنها مانند PC شرکت های معروفی اپی برای این کار عرضه کرده اند. در این ضمینه اپی که در همه سیستم عامل ها همیشه در رقابت با سایرین پیش بوده Adobe Reader بوده است.
اما در کنار Adobe Reader همیشه چند اپ دیگر وجود داشته اند که بعضی مواقع کاربرانی را برای خود داشته اند. Foxit Reader یکی از این اپهایی است که رقیبی همیشگی برای اپ ادوب محسوب می شود. در کنار اینها نیز می توان به ezPDF Reader که قابلیت اجرای فایلهای صوتی و تصویری را در کتابهایش را دارد اشاره کرد.
اما نوبت به فایلهای اداری می رسد که شامل نمایش، ویرایش و ایجاد اسناد مقاله ای و ارائه می شود. از اپلیکیشن های معروفی که در این ضمینه قرار دارند می توان Google Docs, Kingsoft Office, Office Suite, Olive Office, Polaris Office, Quickoffice, Smart Office و Thinkfree Office را نام برد که هرکدام به خودی خود آنقدر قدرتمند هستند که اسناد را به خوبی ببینید و بر روی آنها کار کنید.
اینترنت
شاید به نحوی مهمترین کارهایی که با گوشیتان انجام خواهید داد در این بخش است. یعنی کار با اینترنت. پس باید بهترین اپها را در این قسمت داشته باشید و بیشترین استفاده را در این بخش از گوشی ببرید.
اولین قدم برای استفاده بهینه از گوشیتان داشتن یک اینترنت خوب و پرسرعت است که با داشتن یک وایفای خوب نیازتان رفع خواهد شد، اما اگر به وایفای دسترسی ندارید نگران نباشید چون دیگر با آمدن رایتل و وارد شدن شبکه 3G به کشور می توانید اینترنت پرسرعت را همیشه همراه خود داشته باشید و از آن لذت ببرید.
خوشبختانه اندروید آنقدر پیشرفت کرده است که تقریبا تمامی شرکت های بزرگ سازنده نرم افزارهای PC مانند موزیلا و… نسخه اندرویدی نیز تولید کرده اند.
در ادامه به معرفی مرورگری مناسب، ابزارهای برقراری تماس، مدیریت ایمیل ها و پیام ها و چند ابزار کارامد می پردازیم؛
مرورگر اینترنتی
همانطور که می دانید در بازار PC ها رقابت اصلی مرورگرها بین موزیلا و گوگل است، که به نحوی کروم گوگل رقابت را از فایرفاکس موزیلا برده است.
در اندروید در کنار Mozilla Firefox و Google Chrome مرورگرهای معروف دیگری نیز مانند Opera، Maxthon Mobile Browser و همچنین UC Browser و… نیز هستند که هریک به نحوی کاربرانی را برای خود دست و پا کرده اند.
از لحاظ سرعت و قدرت تمامی مرورگرهای بالا تقریبا باهم در رقابتی نزدیک قرار دارند و همگی در سطح بالایی هستند پس می توانید هریک از این گزینه ها را آزمایش کرده و به عنوان مرورگر پیشفرض خود قرار دهید.
به یاد داشته باشید کروم با اندروید ۴ به بالا سازگار است.
ایمیل
یکی از بخشهای مهم میان اپها این قسمت است که در آن نحوه ارتباط با دوستان، در دسترس و هرچه آسان و به صرفه تر بودن می تواند برایتان اهمیت داشته باشد.
ابتدا به بررسی دیدن ایمیل ها می پردازیم.
Google Gmail که برای اندروید ۲.۲ به بالا در نظر گرفته شده است اپی است برای ورود به اکانت جیمیلتان و انجام انواع کارها مانند خواندن و ارسال نامه.
اما اپهای دیگری نیز هستند که توانایی مدیریت اکانتهای ایمیلتان را داشته باشند. InoMail-Mail ابزاری است برای کار با پروتوکولهای POP3 و IMAP و اتصال به تمامی سرورهای ایمیل. در کنار اینها می توان از K-9 Mail، Kaiten Email، MailDroid Pro و Melwin Mail نیز استفاده کرد.
تماس ویدئویی
برای برقراری تماس به صورت رایگان نرم افزارهای قدرتمند زیادی وجود دارند که با توجه به نیازتان می توانید از آنها استفاده کنید.
Fring, Google +, ooVoo, Tango و Skype همگی برنامه های بسیار محبوب و پرطرفداری هستند که با آنها تنها با یک ثبت نام ساده و داشتن یک اینترنت مناسب توانایی تماس صوتی و تصویری را خواهید داشت.
تماس صوتی
KakaoTal, Line و Viber اپهایی هستند که در جهان کاربران بسیار زیادی دارند و بسیار محبوب می باشند که با داشتن آنها می توانید پیام بفرستید و مکالمه با کیفیت نیز داشته باشید.
مسنجر
Yahoo messenger اپیکیشن رسمی یاهو برای اتصال به اکانت یاهو و چت می باشد که دارای امکاناتی مانند امکان ارسال فایلهای صوتی و تصویری، دارای شکلک های معروف و متنوع و سرعت بالا می باشد.
My Live Messenger نیز اپ کلاینت مخصوص اتصال به اکانت MSN برای پیام رسانی می باشد.
از اپهای Facebook و Facebook Messenger نیز می توانید برای کار با این شبکه اجتماعی و چت با دوستانتان استفاده کنید.
در نهایت به معرفی Nimbuzz Messenger خواهیم پرداخت که به نوعی اپی است همه گیر که علاوه بر امکان چت و ایجاد تماس با دوستان نیمبازیتان قابلیت اتصال به انواع اکانتهای Yahoo! Messenger, MSN Messenger, AIM, ICQ, GoogleTalk, Facebook, MySpace و Hyves را نیز دارد.
پیامک – SMS
شاید بعضی مواقع داشتن یک اپ جانبی در گوشی برای ارسال و دریافت پیامک مورد نیاز باشد. به عنوان مثال در بیشتر رام های رسمی سامسونگ برنامه پیام رسان آن وقتی کاراکترهای sms شما از ۳ عدد بیشتر شود اتوماتیک آن را به MMS تبدیل می کند که در این مواقع باید از نرم افزار دیگری برای ارسال پیام استفاده کرد. GO SMS Pro را شاید بتوان به عنوان بهترین اپ برای این کار دانست که از قابلیتهای بسیار مانند زمان بندی پیام ها، رمزگذاری بر روی پیام ها، ایجاد لیست سیاه، تم ها و پلاگین های فراوان و چندین قابلیت عالی دیگر برخوردار است.
نقشه و GPS
با وارد شدن GPS و نقشه ها به اسمارت فون ها دیگر دوران پرسیدن و گرفتن آدرس تمام شد. شما با داشتن یک نقشه می توانید هر آدرس و محلی را پیدا کنید، بطوری که تا بحال به آن شهر و محل نرفته اید و همه آدرس ها و نیازهای خود مانند یافتن رستوران، هتل، پارک و… را بیابید.
مانند سایر بخش ها، اندروید دارای سازندگان اپ نقشه قدرتمند با بانک اطلاعاتی بسیار قوی است. سامسونگ، گوگل و… چند شرکت معروف سازنده این نقشه ها هستند. Sygic, Samsung NDrive, Navitel, NavDroyd, Maverick و Google Maps همگی اپهای اندرویدی برای مسیریابی هستند که همه دارای دیتابیس بسیار قدرتمندی هستند که می توانید حتی به صورت آفلاین مسیریابی کنید.
اما مثل همیشه گوگل شاید بهتر از همه کار کرده باشد و انتخاب محصولش را به آدم تحمیل کند. قابلیتهای موجود در گوگل مپس شامل ذخیره نقشه ها به صورت آفلاین، جهت یابی، نشان دادن مسیر راه محاسبه فاصله تا مقصد و زمان رسیدن با توجه به سرعت؛ نمایش نقشه به صورت دو و سه بعدی، قابلیت پیدا کردن مکان دوستان در نقشه، امکان قرار دادن نظر در مکان های مختلف و… می شود.
ابزارهای حرفه ای برای مهندسان رشته های مختلف
اگر شما هم از دسته کاربرای حرفه ای یک رشته خاص هستید در اندروید برنامه های ویژه ای برای شما نیز وجود دارد.
عمران
اگر مهندس رشته های عمرانی و ساختمانی هستید و با ابزارهایی مانند اتوکد سرو کار دارید نسخه مخصوص اندروید اتوکد برای شما وجود دارد. AutoDesk Autocad WS نام اپلیکیشن می باشد که با ثبت نام خود در اپ توانایی دیدن و ویرایش بعضی قسمتهای این فایلها را دارید. TurboViewer ابزار کاربردی دیگری برای نمایش نقشه های دو بعدی و سه بعدی است که به دلیل داشتن سرعت بالا در رندرها و چرخش و… از محبوبیت زیادی میان کاربران برخوردار است.
الکترونیک
اگر مهندس الکترونیک هستید ابزارهای مفیدی نیز برای شما وجود دارند. به عنوان مثال با Electric Toolkit که اطلاعات جامعی در این ضمینه دارد می توانید دیاگرام های سیم کشی، اتصالات و همچنین ماشین حساب پیشرفته را نیز در اختیار دارید. و یا با ElectroDroid اطلاعات جامعی درباره خازن ها، دیودها، مقاومت و… نیز وجود دارد.
Every Circuit ابزاری مفید دیگری است برای مهندسان و دانشجویان برق که در آن می توانید مدارهای الکتریکی، الکترونیکی و منطقی متنوعی را در آن ترسیم و تست کنید. Droid Tesla یکی دیگر از نرم افزارهای جالب است که شبیه سازی است برای مدارهای الکتریکی و همچنین در آن بسیاری از مسایل مربوط به مدارها با استفاده از قانون کیرشفز حل شده است.
فیزیک و شیمی
اما اگر از دانشمندان علم فیزیک و شیمی هستید با Formulae Pro می توانید ساختار مولکولی فرمولهای شیمیایی را ببینید و واکنش های گوناگون در زمینه های مختلف را ببینید. و همچنین برای این دسته از کاربران Merck PTE می تواند ابزاری مفید باشد که در آن اطلاعات کاملی درمورد عناصر موجود در جدول تناوبی قرار دارد.
ریاضی
و اما علم دیگری که دانشجو و دانشمندان زیادی دارد و به اپهای اختصاصی نیاز دارد علم ریاضی است. برای این دسته اپهای متنوع و متفاوتی وجود دارد.
Math Algebra Solver Quadratic ابزاری است بسیار مفید برای حل تمرین و مسایل ریاضی برای دانشجویان و معلمان. نرم افزارهای دیگری مانند Math Scramble و Math Workout هستند که برای حل معادلات بتوان از آنها استفاده کرد.
اما در ادامه این دسته از MathStudio می توان برای حل معادلات گوناگون مانند فاکتوریل ها، ماتریس ها و… استفاده کرد.
و در نهایت به معرفی MathPro می پردازیم که تفاوت چشم گیری که می تواند نسبت به سایر داشته باشد فارسی بودن آن است.مث پرو دارای رابط گرافیکی بسیار زیبا نیز می باشد که در آن به آسانی می توانید به حل مسایل گوناگون ریاضی مانند ماتریس ها و فاکتوریل و سایر مسایل پیشرفته بپردازید.
برنامه نویس کامپیوتر
C4Droid یکی از مهمترین نرم افزارهای اندرویدی برای برنامه نویسان C و C++ است که در آن می توانند کدهای خود را در آن نوشته و آن را در اندرویدشان کامپایل و اجرا کنند که می تواند اپلیکیشن بسیار عالیی برای برنامه نویسان باشد.
DroidEdit Pro ابزاری دیگر برای برنامه نویسان است که می توانید با آن کدهای مختلف زبانهای C, C++, C#, Java, HTML, CSS, Javascript, Python, Ruby, Lua, LaTeX, SQL و… را مشاهده و ویرایش کرد و همچین می توانید پرونده های HTML را به صورت مستقیم نمایش دهید.
اپلیکیشن های قدرتمند دیگری هستند که می توانند مورد استفاده دسته های مختلف قرار گیرند؛ مانند Webmaster’s HTML Editor برای کدنویسی HTML و همچنین Google Analytics برای مدیران سایت ها و وبلاگها برای دیدن ورودی های سایت و…
و اما در نهایت iFixit Repair Manual می تواند اپ بسیار جالبی برای هر کاربری باشد که در آن می توانید گام به گام وسایل الکتریکی خود مانند موبایل، تبلت، پلی استیشن، ایکس باکس، دوربین، لپتاپ و… خود را رفع مشکل کنید.
——————————————————————————
برای دانلود هریک از اپهای بالا می توانید با جستجو در گوگل استور آن را دانلود کنید و یا اگر مجوز دانلود را ندارید میان صفحات پارسی می توانید آنها را دانلود کنید.
اگر جای اپلیکیشنی را خالی می بینید می توانید آن را در بخش نظرات معرفی کنید…
بسیار عالی بود
البته من که اندروید ندارم، ولی جای خالی همچین مقاله ای خالی بود
سلام
ممنون
سوال: ایا ذخیره مپ به صورت افلاین تو اندروید همون جوری کار میکنه که نقشههای نوکیا کار میکرد یعنی میشه افلاین جهت یابی کرد
درود
دوست گرامی ذخیره پپ به شیوه های مختلف و در اپهای مختلف به گونه های مختلف امکان پذیره.
به عنوان مثال در گوگل مپ گزینه Make available offline رو خواهیم زد و منطقه ای رو که میخواهیم آفلاین قابل دسترس باشه رو انتخاب می کنیم. و یا در سیجیک ابتدا با اجرای برنامه باید نقشه هایی رو که نیاز داری دانلود کنی و…
دوست عزیز من اندروید ندارم
از نقشه های نوکیا زیاد استفاده میکنم یعنی به صورت افلاین مسیریابی میکنم ولی چون تنوع محصولات با سیستم عامل اندروید زیاد شده میخوام ببینم تو اندروید هم میشه افلاین مسیریابی کرد ؟
ببخشید یه کم با دقت بیشتری مطلبو خوندم جوابمو گرفتم
ممنون
نظر قبلیمو خواستم پاک کنم دیدم کار از کار گذشته
خیلی ها جا موندن
titanium backup تهیه پشتیبان
pano عکس پانورما
holo launcher لانچر
droid wall دیواره آتش(جلوگیری از دسترسی برنامه ها به اینترنت)
adm pro دانلودر
دوست عزیز اینهایی که شما گفتید درسته و خودم شخصا از اینا هم استفاده می نم اما فکر نکنم جزو اپهای عمومی و مورد نیاز باشن
به هر حال تشکر
Astro Player, Power AMP, Winamp و JetAudio Plus وجود دارند که هرکدام آنقدر قدرتمند هستند که می توانید آنها را به عنوان پخش کننده اصلیتان قرار دهید اما در کنار اینها پلیر دیگری وجود دارد که می تواند متفاوت نسبت به بقیه باشد و نیازهای شما را به طور کامل برطرف کند. از قابلیت های موجود در این اپ می توان اکولایزر، افکتهای بیس بوست، نمایش متن آهنگ(لیریک)، نمایش عکس آلبوم، پوسته های متنوع، دسته بندی های مختلف آهنگ ها، پخش پوشه ای آهنگ ها و… را نام برد.
————————————————————–
اسمشو باید حدس بزنیم؟! D:
با تشکر فراوان
اصلاح شد
مرورگر پر سرعت skyfire و نرم افزار easy task killer که از اسمش معلومه که ۰چیکار میکه
مقاله خیلی خوبی بود
دستتون درد نکنه
اما جای خالی Solid Explor تو مدیریت فایل ها خالی بود
حتما یک امتحانی بکنید
ممنون
🙂