اثاثکشی از WordPress.com به WordPress.org
مهمترین فرق این دو در این است که در اولی وبلاگی که میسازید بر روی هاست خود WordPress.com میزبانی میشود و تا زمانی که دامین نخرید، آدرس وبلاگتان [YOURBLOGNAME].wordpress.com خواهد بود. ضمناً دست شما برای استفاده از قالبهای متنوع و نصب افزونهها بسیار بسته است. اما با استفاده از نرمافزار وردپرس در WordPress.org شما میتوانید وردپرس را بر روی هر وب سروری نصب کنید و کنترل کاملی روی وبلاگ خود از نظر قالب، افزونه و هر چیز دیگری داشته باشید. تازه این را هم باید بدانید که اگر در WordPress.com وبلاگ دارید، کاربران ایرانی به این راحتیها نمیتوانند به وبلاگتان بیایند، چرا که این سرویس در ایران مسدود شدهاست. خوب پس عقل حکم میکند که اگر بودجهی مناسبی دارید (حداقل حدود 25000 تومان در سال، در زمان نگارش این نوشتار)، باید یک هاست و یک دامین بخرید و WordPress اختصاصی خودتان را داشته باشید تا از دست محدودیتها خلاص شوید.
حالا اگر چندین سال است که در WordPress.com مشغول نوشتن هستید و تصمیم گرفتهاید به هاست اختصاصی خودتان نقل مکان کنید، آیا واقعاً قید تمام نوشتههای پیشنیتان را میزنید و از صفر شروع میکنید، یا دوست دارید آنها را به وبلاگ جدیدتان منتقل کنید؟
هر پست یک وبلاگ دارای خصوصیاتی مثل متن، عنوان، برچسب و دستهبندی است. خود وبلاگ هم قسمتهای مختلفی مثل پستها، نظرات و … دارد. حالا قرار است همهی اینها را به وردپرس نصب شده بر روی هاست خودمان انتقال دهیم. برای این کار وارد حساب کاربریتان در WordPress.com شوید. به قسمت Tools رفته و روی Export کلیک کنید. خوب حالا 2 راه دارید که عقلانیتر است راه اول راه انتخاب کنید و روی لینک Export کلیک کنید!
در صفحهی بعدی این امکان به شما داده خواهد شد که محتوایی که قصد دانلود آن را دارید برگزینید. مشخصاً باید اولین گزینه یعنی All content را انتخاب کنید تا تمام اطلاعات در قالب یک فایل برای دانلود آماده شود.
حالا روی Download Export File کلیک نمایید و فایل را دانلود کنید. فرمت این فایل XML خواهد بود.
حالا باید این اطلاعات را به وردپرسی که روی هاست اختصاصی خودتان نصب کردهاید انتقال دهید. از منوی Tools گزینهی Import را انتخاب کنید. در اینجا فهرستی را خواهید دید که باید در پایین آن، WordPress را انتخاب کنید. با کلیک بر روی Choose file، فایلی که پیشتر دانلود کرده بودید را انتخاب و روی Upload file and import کلیک کنید.
حالا این امکان به شما داده میشود که نام نویسنده را برای این مطالبی که انتقال دادهاید انتخاب کنید. اینجا گزینهای برای انتقال تصاویر هم هست. وقتی همه کارها تمام شد، روی Submit کلیک کنید. حالا با توجه به حجم دادههایی که باید منتقل شوند و سرعت سرورتان، چند ثانیه و یا چند دقیقه باید صبر کنید. حالا وبلاگ جدیدتان را باز کنید و پستهای قدیمیتان را ببینید!