راهنمای مک: آشنایی با FileVault و نحوه فعال کردن آن
اگر نگران امنیت فایلهای موجود در مک خود هستید FileVault برای شما ویژگی بسیار مفیدی است. مشکل اینجاست که اگر کسی به کامپیوتر شما دسترسی پیدا کند، کار سختی نیست که بتواند به فایلهای شما هم دست یابد. اما وقتی FileVault فایلهای شما را رمزگذاری کرده باشد، دیگر لازم نیست نگران فایلهای موجود در مک خود باشید چون حتی باهوشترین مجرمان هم بدون داشتن پسورد شما نمیتوانند از فایلهای شما سوءاستفاده کنند.
برای اینکه بهتر متوجه ضرورت استفاده از FileVault شوید، فرض کنید که مک شما را دزدیدهاند. اگر دیسک مک خود را با FileVault کدگذاری نکرده باشید، سارق میتواند به سادگی کامپیوتر شما را در حالت Target Disk بوت کند یا اینکه هارد درایو مک شما را جدا کند و به یک سیستم دیگر متصل کند و خیلی راحت به فایلهای شما دسترسی پیدا کند. در حالی که FileVault با کدگذاری روی دیسک مک شما، باعث میشود کسی نتواند به هیچ وجه به این فایلها دستبرد بزند.
اگر هنوز کاربر نسخه 10.6 یا نسخههای قدیمیتر OS X هستید، FileVault فقط فولدر Home شما را رمزگذاری میکند، ولی اگر به نسخه 10.7 یا بالاتر به روز رسانی کرده باشید میتوانید با FileVault 2 کل دیسک را رمزگذاری کنید، در این مقاله هم در مورد FileVault 2 صحبت خواهیم کرد (ولی اگر از نسخه قدیمی استفاده میکنید نگران نباشید چون تقریبا همه توضیحات آموزش برای نسخه قدیمی هم کارآمد است.)
برویم سراغ کار با FileVault. به System Preferences > Security & Privacy بروید و تب FileVault را انتخاب کنید. روی علامت قفل در گوشه سمت چپ و پایین صفحه کلیک کنید و پسورد ادمین را وارد کنید تا بتوانید در این صفحه تغییرات لازم را ایجاد کنید. حالا دکمه Turn On FileVault را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی انتخاب کنید که کدام یک از کاربران مجاز هستند کامپیوتر مک شما را آنلاک کنند. اگر شما تنها کاربر مک خود هستید که در این مرحله کارتان ساده است. ولی یادتان باشد که اگر در این مرحله به کسی اجازه دسترسی ندهید، آن کاربر نمیتواند بدون دانستن پسورد شما کامپیوتر را آنلاک کند.
وقتی کاربرهای مورد نظر خود را انتخاب کردید روی Continue کلیک کنید تا رمز ریکاوری خود را مشاهده کنید.
کدی که در این صفحه مشاهده میکنید به شما اجازه میدهد که اگر پسورد خود را فراموش کردید با این کد بتوانید محتوای دیسک خود را آنلاک کنید. فکر بسیار خوبی است که از این صفحه یک اسکرین شات بگیرید (Command + Shift + 3 یا Command + Shift + 4) و بعد آن را پرینت بگیرید و یک جای خوب نگهداری کنید. ضمنا یک نسخه از این کد را هم در دراپباکس یا هر سرویس دیگری که خودتان ترجیح میدهید ذخیره کنید که احتمال گم شدنش به صفر برسد. همین کار را با پسورد ادمین مک هم انجام دهید که هیچ وقت گمش نکنید.
بعد از اینکه مطمئن شدید دیگر به هیچ وجه این کد را فراموش نخواهید کرد روی Continue کلیک کنید. در صفحه بعدی اپل هم به شما پیشنهاد میکند که اگر بخواهید میتواند رمز ریکاوری شما را نگهداری کند. با اینکه قبلا خودتان به روشهای مختلف همین کار را کردهاید ولی فکر بدی نیست که پیشنهاد اپل را هم قبول کنید.
اگر بخواهید اپل از پسورد و رمز ریکاوری شما محافطت کند، میتوانید با پاسخ دادن به سوالهایی که در همین صفحه معین میکنید مک خود را آنلاک کنید. یادتان باشد که اگر هم پسورد و هم رمز ریکاوری خود را فراموش کنید و از اپل هم نخواسته باشید این اطلاعات را ذخیره کند یا اینکه پاسخ سوالهای معین شده در این مرحله را هم فراموش کرده باشید، آنوقت دیگر هیچوقت نمیتوانید مک خود را آنلاک کنید. هیچ وقت! پس سعی کنید هرگز این رمزها را گم یا فراموش نکنید.
به هر حال، در این مرحله به سوالات امنیتی مورد نظر پاسخ دهید و بعد روی Continue کلیک کنید. در این مرحله باید کامپیوتر را ریستارت کنید.
وقتی دوباره کامپیوترتان روشن شد، میتوانید به System Preferences > Security & Privacy > FileVault بروید تا ببینید عملیات رمزگذاری چقدر طول میکشد.
بعد از اینکه این عملیات به پایان رسید دیگر میتواند خیالتان راحت باشد که مک شما از دست مزاحمان در امان است، البته به شرطی که پسورد ادمین شما چیزی مثل «1234» نباشد.
مرجع: MacObserver
سلام.مطلب خیلی خوبی بود.اگر اشتباه نکنم در ویندوز هم قابلیتی به نام Bitlocker هستش.از این جور مطالب بیشتر بزارید خیلی کاربردی هستش.ممنون
Bitlocker رو در کادر جستجوی سایت وارد کن.
چشم سعیمون رو میکنیم بازم از این مطالب تهیه کنیم.