شرکت کوالکام از دو چیپ‎ست میان‌رده اسنپدراگون ۶۳۰ و اسنپدراگون ۶۶۰ رونمایی کرد

شرکت کوالکام از دو چیپ‎ست میان‌رده اسنپدراگون ۶۳۰ و اسنپدراگون ۶۶۰ رونمایی کرد
  • 1396/2/20
  • مقدم
  • 0

همان‌طور که اعلام شده بود، شرکت کوالکام به‌تازگی یک رویداد را به منظور رونمایی از نسل جدید چیپ‌ست‌های میان‎رده خود به عنوان جایگزین تراشه‌های اسنپدراگون ۶۵۳ و ۶۲۶ برگزار کرده است. پلت‌فرم‎های جدیدی که توسط کوالکام معرفی شده است، در سه ماهه جاری میلادی عرضه خواهد شد و به همین جهت، انتظار می‌رود که تعدادی گوشی‌هوشمند با این دو چیپ‌ست به بازار عرضه شود. برای جزئیات بیشتر در ادامه مطلب با وب‌سایت گویا آی‌تی همراه باشید.

اولین چیپ‌ست معرفی شده، تراشه اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام است که بر مبنای لیتوگرافی ۱۴ نانومتری توسعه یافته و از هشت هسته‌ پردازشی قدرت‌مند Kryo 260 بهره می‌گیرد تا این تراشه در مقایسه با نسل گذشته یعنی اسنپدراگون ۶۵۳، تا ۲۰ درصد سریع‌تر باشد. هم‌چنین به لطف استفاده از هسته‌های پردازشی Kryo در این چیپ‌ست، اسنپدراگون ۶۶۰ اولین تراشه میان‌رده کوالکام از سری ۶۰۰ است که از هسته‌های پردازشی اختصاصی Kryo استفاده می‌کند.

مشخصات

اسنپدراگون ۶۶۰ اسنپدراگون ۶۵۳

پردازنده

۴x Kryo 260 @ 2.2GHz
۴x Kryo 260 @ 1.8GHz

۴x Cortex-A72 @ 1.95GHz
۴x Cortex-A53 @ 1.44GHz

واحد گرافیکی پردازش

Adreno 512 (Vulkan API) Adreno 510
مودم LTE X12 LTE
۶۰۰Mbps download, ۱۵۰ Mbps upload, ۳x20MHz CA, up to 256-QAM

X9 LTE,

۳۰۰Mbps download, 150Mbps upload, 2x20MHz CA, up to 64-QAM

بلوتوث

۵ ۴٫۱
شارژ سریع ۴٫۰

۳٫۰

معماری پردازش ۱۴ nm

۲۸nm

 

واحد گرافیکی آدرنو ۵۱۲ که با چیپ‎ست اسنپدراگون ۶۶۰ همراه شده است، در مقایسه با GPU به‌کار گرفته شده در اسنپدراگون ۶۵۳ یعنی آدرنو ۵۱۰ تا ۳۰ درصد عملکرد سریع‎تری دارد. شرکت کوالکام، نسل جدید چیپ‌ست میان‌رده و قدرت‌مند خود را با تغییرات قابل‌توجهی همراه نموده است و از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از مودم X12 LTE اسنپدراگون، وای‌فای ۸۰۲٫۱۱ac Wave 2، MIMO  ۲*۲، بلوتوث ۵٫۰ و فناوری TruSignal برای بهبود آنتن‌دهی دستگاه اشاره کرد.

پلت‌فرم جدیدی که توسط کوالکام توسعه یافته است، می‌تواند با رزولوشن ۴K به فیلم‌برداری بپردازد و هم‌چنین، این امکان برای سازندگان فراهم خواهد شد تا محصولاتی مجهز به نمایشگر Quad HD عرضه نمایند. علاوه‌براین، کوالکام اعلام کرده است که به لطف استفاده از فناوری شارژ سریع ۴٫۰ در تراشه‌های جدید خود، سازندگان می‌توانند محصولات میان‌رده‌ای را با باتری‌هایی با ظرفیت بالا عرضه نمایند که به سرعت شارژ می‌شود. مصرف انرژی در تراشه اسنپدراگون ۶۶۰ تا ۵۰ الی ۷۰ درصد برای قابلیت مکان‌یابی و ۶۰ درصد برای استفاده از وای‌فای کاهش یافته است.

هم‌چنین، چیپ‌ست اسنپدراگون ۶۳۰ پلت‌فرم دیگری به‌شمار می‌رود که گوشی‌های میان‌ده با قیمت کم‌تر از ۳۰۰ دلار را هدف قرار داده است. این چیپ‌ست مانند اسنپدراگون ۶۶۰ از لیتوگرافی ۱۴ نانومتری بهره می‌گیرد و هشت هسته کم‌مصرف Cortex A53 با فرکانس ۲٫۲٫ گیگاهرتز برای آن در نظر گرفته شده است. کوالکام ادعا می‌کند که به لطف تغییرات صورت‌گرفته در چیپ‌ست اسنپدراگون ۶۳۰، این پلت‌فرم از نسل قبل یعنی اسنپدراگون ۶۲۶ تا ۱۰ درصد سریع‌تر است.

مشخصات

اسنپدراگون ۶۳۰ اسنپدراگون ۶۲۶

CPU

۴x Cortex-A53 @ 2.2GHz
۴x Cortex-A53 @ 1.8GHz

۸x Cortex-A53 up to 2.2GHz

GPU Adreno 508 (Vulkan API)

Adreno 506

LTE

X12 LTE
۶۰۰Mbps download, ۱۵۰ Mbps upload, ۳x20MHz CA, up to 256-QAM
X9 LTE
۳۰۰Mbps down, 150Mbps up, 2x20MHz CA, up to 64-QAM
Bluetooth ۵

۴٫۲

Quick Charge

۴٫۰ ۳٫۰
Lithography process ۱۴ nm

۱۴nm

در نهایت، باید به واحد گرافیکی آدرنو ۵۰۸ برای این چیپ‌ست اشاره کنیم که سرعت آن نزدیک به ۳۰ درصد در مقایسه با نسل قبل افزایش یافته است. مودم X12 LTE اسنپدراگون، یواس‌بی ۳٫۱ و قابلیت فیلم‌برداری با رزولوشن ۴K از جمله مواردی است که محصولات مجهز به این تراشه را به انتخابی مناسب مبدل می‌سازد. هرچند، باید اشاره کرد که این تراشه تنها از گوشی‌های هوشمند مجهز به نمایشگر Full HD پشتیبانی می‌کند و به همین جهت، نباید منتظر عرضه محصولات میان‌رده‌ای با تراشه اسنپدراون ۶۳۰ کوالکام باشید که از یک نمایشگر با رزولوشن Quad HD بهره می‌گیرد (آن‌ هم در شرایطی که بعضی از گوشی‌های پرچم‌دار جدید، از نمایشگر Full HD استفاده می‌کند و سازندگان ادعا می‌کنند که نیازی به عرضه محصولات جدید خود با نمایشگر Quad HD به دلیل افزایش مصرف شارژ باتری وجود ندارد). مانند اسنپدراگون ۶۶۰، این چیپ‌ست میان‌رده از قابلیت شارژ سریع ۴٫۰ کوالکام برخوردار است.

هر دو تراشه به سازندگان اجازه می‌دهد تا محصولات میان‌رده جدید خود را با دوربین‌های حرفه‌ای و قدرت‌مندتر عرضه نمایند. چیپ‌ست اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام از حداکثر یک لنز ۲۴ مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کند و در صورتی‌که سازندگان به عرضه محصولات مجهز به دوربین دوگانه علاقه‌مند باشند، می‌توانند از دو لنز ۱۶ مگاپیکسلی در این چیپ‌ست بهره بگیرند. اسنپدراگون ۶۳۰ نیز برای دوربین، به یک لنز ۲۴ مگاپیکسلی محدود شده است اما برای عرضه محصولات دوگانه با این تراشه، تنها می‌توان از دو لنز ۱۳ مگاپیکسلی به همراه اسنپدراگون ۶۳۰ کوالکام استفاده نمود. کوالکام اعلام کرده است که چیپ‌ست‌های جدید خود را تا پایان سه ماهه جاری عرضه خواهد کرد. هم‌چنین، اسنپدراگون ۶۳۰ نیز در پایان ماه می (خرداد) به سازندگان ارائه می‌شود. محصولات مجهز به جدیدترین پلت‌فرم‎های معرفی‎شده از سوی کوالکام در سه ماهه بعدی روانه بازار خواهد شد.

انتظار می‌رود که نوکیا ۸، نوکیا ۷، اکسپریا X اولترا و شیائومی Mi Max 2 با تراشه اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام در تابستان روانه بازار شود. هم‌چنین، شرکت سامسونگ در حال توسعه اولین گوشی‌هوشمند خود با دوربین دوگانه است و تصمیم دارد تا آن‌را در دو مدل گلکسی C10 و گلکسی C10 Plus با چیپ‌ست اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام با پردازنده هشت هسته‌ای عرضه نماید.

منبع: Softpedia

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *