تبعات افزایش تعرفه واردات لپتاپ به کشور
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای با اشاره به تبعات افزایش ۱۱ درصدی واردات نوت بوک و لپ تاپ طی ۵ سال گذشته، خواستار بازنگری تعرفهی واردات این کالا با حمایت وزیر ارتباطات شد.
گویا آی تی – حمید توسلی با بیان اینکه سازمان نظام صنفی رایانهای موضوع بازنگری تعرفه واردات لپ تاپ را از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری می کند، توضیح داد: این سازمان با ارائه مستندات و گزارشهای آماری به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وضعیت فعلی بازار نوت بوک و آسیبهای ناشی از افزایش تعرفه گمرکی نوت بوک از ۴ به ۱۵ درصد را طی سال های اخیر بررسی کرده است.
وی ادامه داد: این گزارش و جداول آماری آن نشان میدهد اهداف حمایت از تولید داخلی لپ تاپ با افزایش تعرفه گمرکی آن نه تنها محقق نشده بلکه درکنار کاهش واردات قانونی نوت بوک ، حجم کالای قاچاق در کشور افزایش یافته است.
به گفتهی توسلی، براساس آمار موجود، افزایش تعرفه نوت بوک از ۴ به ۱۵درصد طی ۵ سال گذشته، منجربه کاهش واردات آن از مبادی قانونی شده است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران درخصوص موضوع افزایش تعرفه گمرکی لپ تاپ و آسیبهای آن بر بازار این کالا گفت: بیش از ۴ سال از حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان های ذی ربط از موضوع تولید لپ تاپ درکشور می گذرد و متاسفانه این افزایش تعرفه تنها باعث شد شرکت های پاسخگوی این حوزه به مرور از چرخه عرضه نوت بوک خارج شوند و فروشگاه های کوچکتر جای آنها را بگیرند که آنها هم بدلیل عدم توان رقابت با کالای قاچاق که بسیار ارزانتر از قیمت کالای رسمی تمام می شود، در حال خروج از این بازار هستند.
وی با اشاره به آسیبهای افزایش تعرفه گمرکی نوت بوک ادامه داد: افق های پیش روی آن زمان این بود که ظرف مدت کوتاهی تولیدات داخلی بتوانند ۷۰ درصد نیاز کشور را به این کالای اساسی در سبد خانواده جامعه ایرانی تامین کنند و به همین خاطر تعرفه نوت بوک در دو مرحله از ۴ به ۱۰ و سپس ۱۵درصد افزایش یافت. اما شرایط بازار بهگونه ای دیگر پیش رفت و سیاستهای آن زمان وزارتخانه و سازمانهای متبوعش به بار ننشست.
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به خروج بسیاری از شرکت های سخت افزاری از بازار نوت بوک کشور طی ۴ سال گذشته تاکید کرد: علی رغم تقاضا برای خرید لپ تاپ در کشور، بسیاری از شرکتهای بزرگ و قانونی فعال در حوزه نوت بوک به دلیل عدم توانایی رقابت با واردکنندگان غیررسمی، از این بازار خارج شدند.
توسلی در این رابطه ادامه داد: افزایش تعرفه نوت بوک برای حمایت از تولید داخلی نه تنها باعث تامین نیاز این کالا در کشور نشد بلکه به دلیل افزایش قیمت، عملا نوت بوک را از سبد کالای خانوادهها حذف کرد.
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به پیگیری های این سازمان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بازنگری تعرفه گمرکی نوت بوک گفت: در نامه و ارائه گزارشها به وزیر ارتباطات درخواست کرده ایم تا زمینه طرح موضوع بازنگری تعرفه گمرکی نوت بوک را با حضور یک نفر نماینده دارای حق رای از وزارت ارتباطات و همچنین یک نفر نماینده دارای حق رای از سازمان نظام صنفی رایانه ای، در کمیته ماده یک آیین نامه اجرایی قانون مقررات و صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت فراهم کند.