مدیریت ریسک در فارکس | ۸ راهکار مهم برای مدیریت ریسک و موفقیت در بازار فارکس

مدیریت ریسک در فارکس | ۸ راهکار مهم برای مدیریت ریسک و موفقیت در بازار فارکس
  • ۱۴۰۲/۰۷/۳۰
  • گویا آی تی
  • 0

مدیریت ریسک در فارکس به عنوان یکی از مهم‌ترین مفاهیم و البته چالش‌هایی است که حتی موفق‌ترین تریدرها همواره با آن مواجه هستند. جالب اینجاست که اغلب هم آن را نادیده می‌گیرند. معمولاً دغدغه اکثر تریدرها پیدا کردن فرصت‌های معاملاتی است و هیچ توجهی به اندازه سرمایه و حساب خود ندارند. در واقع، این معامله گران در لحظه تصمیم میگیرند که چقدر حاضرند ضرر کنند و بر همان اساس معامله را شروع می‌کنند. شاید بتوان گفت این شیوه معامله یک نوع قمار به حساب می‌آید. اما اگر بتوانید ضررهای خود را کنترل کنید و به اصطلاح مدیریت ریسک داشته باشید، شانس بیش‌تری برای کسب سود در بازارهای مالی خواهید داشت. به همین دلیل است که می‌گویند، مدیریت ریسک در فرآیند معامله‌گری اهمیت زیادی دارد. در ادامه راجع به این مفهوم بیش‌تر توضیح خواهیم داد.

تعریف مدیریت ریسک در فارکس

بازار فارکس، همانند دیگر بازارهای مالی مملو از ریسک و هیجان است. به مجموعه اقداماتی که یک تریدر در فارکس انجام می‌دهد تا جلوی وقوع این ریسک‌ها و خطرات را بگیرد، مدیریت ریسک در فارکس می‌گویند. در واقع، تریدرها با انجام این اقدامات از جنبه‌های منفی معاملات محافظت می‌کنند. به عبارتی، کسب مهارت برای مدیریت سطوح ریسک، با هدف به حداقل رساندن ضرر و در عین حال به حداکثر رساندن سود در بازار می‌باشد. از جمله اقدامات مهم برای مدیریت ریسک توسط تریدرها، می‌توان به تنظیم ضررهای توقف، تعیین اندازه پوزیشن‌های صحیح و کنترل احساسات و به کارگیری منطق، هنگام ورود و خروج از موقعیت‌های معاملاتی، اشاره کرد. انجام تمام این اقدامات به درستی، یک تجارت سودآور و حرفه‌ای را به دنبال خواهد داشت. پس می‌توان گفت که استفاده از یک استراتژی مدیریت ریسک کامل و دقیق و پایبندی به آن، متضمن موفقیت در بازار پر ریسک فارکس است.

معرفی ۸ راهکار اساسی برای مدیریت و کاهش ریسک در فارکس

فاصله بین سود و زیان در بازار فارکس بسیار ناچیز است. افراد موفق، توانایی مدیریت ریسک (سنجش و ارزیابی ریسک و راهکارهایی برای اداره آن) دارند و به اصول کلی پایبند هستند. راهکارهای مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ریسک‌های موجود در معاملات فارکسی را کنترل کنید و در نهایت شرایطی را فراهم آورید که در آن روند معاملاتتان سودآور باشد. در ادامه، اصلی‌ترین راهکارها را بیان خواهیم کرد.

۱. آموزش

اولین گام برای مدیریت ریسک در فارکس و انجام معاملات موفق، دریافت آموزش‌های اساسی در این زمینه است. شما به عنوان تریدر، پیش از هر اقدامی باید در دوره‌های آموزشی معتبر شرکت کنید و با اصول و قوانین حاکم بر بازار معامله‌گری آشنا شوید. استفاده از مقاله، کتاب، ویدئو و وبسایت‌های معتبر برای دستیابی به آموزش‌های لازم، می‌تواند برای شما کارساز باشد.

چراغ ، به عنوان مرجع بررسی و انتخاب بروکرهای فارکس، صرافی‌های ارز دیجیتال و کارگزاری‌های بورس، با ارائه آموزش‌های مفید و یکپارچه در رابطه با بازار فارکس، بورس و ارز دیجیتال، به شما برای رسیدن به موفقیت در این بازارها کمک خواهد کرد.

۲. ورود به بروکرهای مطمئن

ثبت نام در بروکر windsor ، آلپاری، HYCM و دیگر بروکرهای با سابقه فارکس، به دلیل اعتبار و قدمتی که دارند، با استقبال خوبی از سوی تریدرها همراه است. هر چند که فعالیت تریدرهای ایرانی در تمام بروکرهای خارجی با محدودیت‌هایی همراه است. اما به دلیل اعتبار و خدمات بسیار خوب این بروکرها، عده زیادی مشغول فعالیت در آن‌ها هستند. شما به عنوان یک تریدر آگاه، باید بروکرهایی را برای معامله انتخاب کنید که امتحان خود را پس داده و رگوله‌های معتبر داشته باشند. در واقع، ورود به یک بروکر با سابقه و مطمئن که اسپرد بالایی داشته باشد، خیلی بهتر از بروکری است که رگولاتوری ضعیف و کمیسیون کم داشته باشد.

۳. مدیریت ریسک در فارکس با کنترل میزان معاملات

کنترل میزان معاملات، یکی دیگر از راهکارهای اساسی برای مدیریت ریسک در فارکس می‌باشد. لازم نیست که از این جفت ارز به جفت ارز بعدی پرش و در طول یک هفته ده‌ها موقعیت معاملاتی مختلف را تجربه کنید. در عوض، می‌توانید برای شناسایی یک پوزیشن معاملاتی خوب، صبر کنید و سر فرصت وارد معامله شوید. به بیانی، شما در طول یک دوره، معاملات کمتری انجام خواهید داد. اما سودهای بیشتری به دست خواهید آورد. پس تعداد معاملات خود در بازار را کنترل کنید و هیجانی وارد عمل نشوید!

۴. معامله به سبک لایو ترید

لایو ترید به عنوان یک سبک معاملاتی ایمن و موفق به شما این امکان را می‌دهد تا ریسک معاملات خود در فارکس را به حداقل برسانید. شما با افتتاح حساب لایو ترید، می‌توانید در لحظه و به صورت آنی معامله کنید و فرصت‌های بازار را بشناسید. پوزیشن‌های سودآور را کشف کنید و وارد آن‌ها شوید. به علاوه، اجازه معامله همزمان و زنده با معامله‌گران دیگر را خواهید داشت. این امر به شما کمک میکند تا با استفاده از ابزارهای دقیق و تکنیک‌های معاملاتی در کنار دیگر تریدرها، سود خود در معاملات را به حداکثر برسانید و جلوی ضرر را بگیرید.

۵. استفاده از حد ضرر در معاملات

استفاده از حد ضرر در معاملات فارکسی، چیزی است که کمتر تریدر حرفه‌ای را می‌توان یافت که با آن آشنا نباشد. تعیین حد ضرر، بر اساس درصد حجم معاملات، به عنوان یکی از روش‌های اساسی در مدیریت ریسک و سرمایه در بازار فارکس به حساب می‌آید. اگر شما جزء آن دسته از معامله‌گرانی هستید که هیچ اعتقادی به استفاده از حد ضرر ندارند و مدام در حال استفاده از ضررهای غیر استاندارد، جابجا کردن حد ضرر و بالا بردن ریسک معاملات خود هستند، باید بگوییم که خطر از دست دادن سرمایه‌تان حتمی است!

۶. استراتژی معاملاتی مشخص

این هم یکی دیگر از راهکارهای مدیریت ریسک در فارکس به حساب می‌آید که اهمیت زیادی هم دارد. اگر شما نتوانید یک استراتژی معاملاتی مشخص و یکپارچه را در پیش گیرید، عملاً نمی‌توانید تصمیمات درست و منطقی برای انجام معامله هم اتخاذ نمایید. بدین ترتیب، دائماً به دنبال عوض کردن سبک معاملاتی خود خواهید بود و زمان یک معامله درست و به جا را تشخیص نخواهید داد. به بیان دقیق‌تر، ورود به موقعیت‌های معاملاتی بدون در پیش گرفتن یک استراتژی معاملاتی مشخص و از پیش تعیین شده، به نوعی اتلاف وقت و از دست دادن سرمایه به حساب می‌آید.

۷. ورود به معاملات با حجم پایین

اگر میخواهید ریسک معاملات خود در فارکس را به حداقل برسانید و سود کنید، باید کار خود را با معاملات حجم پایین شروع کنید. چرا که بالا رفتن حجم معامله در فارکس یا هر بازار مالی دیگری با افزایش ریسک در آن همراه خواهد بود. پس پیشنهاد میکنیم تا ترید را با حجم‌های پایین معاملات (معاملاتی با یک صدم لات) آغاز کنید. رفته رفته و با افزایش دارایی خود در بازار، اقدام به انجام معامله با لاتیج‌های بالاتر و افزایش حجم معاملات به صورت یک صدم یک صدم نمایید.

۸. استفاده از لوریج پایین و مدیریت ریسک در فارکس

لوریج‌های معاملاتی، بسته به نوع بروکری که انتخاب می‌کنید، از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ متفاوت هستند. برای مدیریت ریسک در فارکس و دستیابی به سود بیشتر، بهتر است معاملاتی با لوریج پایین را برای شروع انتخاب کنید. هرچند که لوریج بالا در لحظه، ریسک معاملات را افزایش نمی‌دهد. اما در صورت ورود یک دارایی به ضرر، اگر لوریج آن بالا باشد، احتمال صفر شدن دارایی بیش‌تر است.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *