اين آموزش از آن دسته آموزش هايست كه شايد مشابه آن را زياد ديده باشيد اما هر كدام از روشي خاص عمل كردند .
اكثر آموزش هاي مشابه بيشتر روي كرات و نور پردازي و ساخت تصويري واقعي تمركز كرده اند . اما تفاوت عمده اين آموزش با ساير آموزش ها در نحوه ي انجام كار و نتيجه ي نهايي است .
اين مقاله در دوبخش در سايت photoshopstar منتشر شده و گويا آي تي آن را براي شما عزيزان ترجمه كرده است .
مرحله 1
كار را با ساخت يك سند جديد در ابعاد 1920×1200 pixels (72 dpi) شروع مي كنيم . صفحه را با رنگ #000000. يا همان سياه پر كنيد
مرحله 2
يك لاير جديد بالا ي لاير سياه بسازيد و آن را تماما با رنگ #ffffff ( سفيد )پر كنيد .
مرحله3
حالا ما دولاير داريم . سفيد و سياه .كه سفيد بالا سياه قرار دارد . براي لاير سفيد Blending Mode را روي Dissolveبگذاريد و layer opacity 1% .
مرحله 4
يك لاير جديد بسازيد طوري كه بالاي بقيه لاير ها قرار گيرد . نام آن را Nebula بگذاريد .
يك براش نرم با Opacity 100% و اندازه 125px و رنگ #FFFFFF انتخاب كنيد . و همانند تصوير براش بزنيد .
مرحله 5
به قسمت : Filter > Distort > Twirl برويد
مرحله 6
به قسمت Edit > Transform > Perspective برويد تا كمي حالت تصوير را تغيير دهيد .
مرحله 7
سپس به Edit > Transform > Scale برويد .
مرحله 8
همچنين Edit > Transform > Rotate
مرحله 9
تا الان تصوير آماده شده كه شبيه به كهكشان بنظر برسد ولي ما باز هم آن را بهتر خواهيم كرد . پس فيلتر زير را هم اعمال كنيد : Filter > Blur > Motion Blur
مرحله 10
يكبار ديكر از فيلتر Twirl استفاده مي كنيم . Filter > Distort > Twirl
مرحله 11
باز هم از فيلتر Edit > Transform > Perspective استفاده مي كنيم .
مرحله 12
براي اينكه اندازه ي كهكشان را به اندازه ي دلخواه تبديل كنيد از قست Edit > Transform > Scale وارد عمل شويد .
مرحله 13
با كمك Edit > Transform > Rotate مانند تصوير كمي آن را بچرخانيد.
مرحله 14
حالا كهكشان ما آماده است آن را بوسيله Ctrl+J كپي كنيد و نام لاير جديد را Galaxy بگذاريد .
مرحله 15
هر كهكشاني لكه هاي كهكشاني دارد . پس بيايد براي كهكشانمان ابرهاي كهكشاني هم بسازيم. به صورت موقت لاير Galaxy را پنهان كنيد . اينكار بوسيله ي برداشتن علامت چشم در كنار آن امكان پذير است .اسم اين لاير Nebula بود.
فيلتر زير را روي آن اعمال كنيد :
Filter > Blur > Gaussian Blur
مرحله 16
Smudge Tool (Strength: 31%) را به همراه Brush Spatter كه ليست براش هاي فتوشاپ موجود است انتخاب كنيد . اندازي آن را روي 150 بگذاريد و شروع به خط خطي كردن كهكشان در جهت خود كهكشان بكنيد . همانند تصوير.
براي اينكه ابر ها خيلي مصنوعي نشوند مي توانيد اندازه ي براش را در طي اين كار تغيير دهيد .
مرحله 17
حالا لاير Galaxy را دوباره به حالت اوليه بر مي گردانيم . يعني علامت چشم كوچك را جلوي آن بگذاريد تا دوباره ظاهر شود.
مرحله 18
باز هم روي لاير Nebula كار مي كنيم .
Filter > Distort > Wave را اعمال كنيد .
مرحله 19
بوسيله ي Ctrl+Jيك كپي از اين لاير بگيريد و سپس دو لاير را بوسيله ي Ctrl+E باهم Merge كنيد .
مرحله 20
بوسيله ي Eraser Tool بيشتر حالت و شفافيت ابر ها را تنظيم كنيد . بيشتر لبه هاي ابر ها را پاك كنيد . اين قسمت بيشتر به سليقه شما بستگي دارد . شما مي توانيد اندازه ي براش Eraser را 500 و Opacity آن را 45% بگذاريد .
خب قسمت اول آموزش به پايان رسيد . شما مي توانيد قسمت اول را از لينك زير در سايت Photoshopstar ببينيد :
http://www.photoshopstar.com/effects/how-amazing-outer-space/
اما از انجايي كه اين آموزش مدت زمان كوتاهي لازم دارد و همچنين درجه ي سختي پاييني دارد . در ادامه به قسمت دوم مقاله مي پردازيم .
در قسمت اول ديديم كه شكل كلي از كهكشان بدست آورديم . در قسمت دوم تمام چيز هاي اضافي كه لازم است را اضافه خواهيم كرد . چيز هايي مانند رنگ . گرد و غبار . ستاره ها و …
مرحله 1
فايل PSD كه در قسمت اول ساختيم را باز كنيد . لاير هاي Galaxy و Nebula را باهم Merge كنيد . اينكار را از قسمت Layers > Merge Layers (Ctrl+E) انجام دهيد .
حالا ما 3 لاير داريم . سياه. سفيد و يك لاير كه كهكشان دارد . اما نكته اي كه قابل توجه است اين است كه در فضا تنوع رنگي بسياري ديده مي شود . پس ما هم اين رنگ ها را به كهكشان خود اضافه مي كنيم .
يك لاير جديد بسازيد و Blending Mode را روي حالت Color بگذاريد . سپس با يك براش نرم opacity 10%, 300 pixels و رنگ آن را #5a78cc (آبي )گذاشته ايد براش بزنيد .
مرحله 2
براش را به همان حالت بگذاريد بماند ولي رنگ آن را ff0000 (قرمز )بگذاريد .
مرحله 3
براش را به همان حالت بگذاريد بماند ولي رنگ آن را fff000 (زرد )بگذاريد .
مرحله 4
يك لاير جديد بسازيد (در آموزش اصلي حرفي از Blending mode اين لاير جديد نزده اما احتمالا همانند قبلي Color است ). در اين لاير مي خواهيم مركز كهكشان را بسازيم . يك براش نرم 500 pixels و opacity 100%. انتخاب كنيد و رنگ آن را ffffb7بگذاريد .
مرحله 5
اندازه ي براش را به 300 تغيير داده و رنگ آن را ffffffبگذاريد .
مرحله 6
نور وسط كهكشان را با رفتن به Edit > Transform > Scale به حالت تصوير زير در بياوريد .
مرحله 7
كمي آن را بچرخانيد : Edit > Transform > Rotate
مرحله 8
همه ي كهكشان ها ستاره دارند مال ما هم مستثنا نيست . يك لاير جديد بسازيد و بوسيله ي براش نرم در opacity 100%و رنگ سفيد FFFFFF و از قسمت Windows > Brush پنل زير را باز كنيد . يا كليد F5 را بزنيد .
Shape Dynamics را انتخاب و همانند تصوير تنظيمات آن را بچينيد .
Scattering را انتخاب و همانند تصوير تنظيمات آن را بچينيد .
Transfer را هم انتخاب و opacity را 100% و Pen Pressure را هم تغيير دهيد .
توجه : در ورژن هاي قديمي فتوشاپ قسمت Transfer وجود نداشت ولي قسمتي به نام Other Dynamics بود كه شما از اين قسمت بايد اقدام مي كرديد .
با كمك اين براش و تغيير اندازه ي آن دور كهكشان خود را با سليقه ي خود ستاره بچينيد .
مرحله 9
يك نكته ي قابل توجه اين است كه هرچه ستاره ها نزديك تر باشند اندازه ي آنها بزرگ تر است . پس با تغيير اندازه ي براش خود ستاره ها را بچينيد .
مرحه 10
دور ستاره ها هم مقداري هاله و ابر وجود دارد . براي انجام اينكار يك كپي از لاير ستاره ها بگيريد (Ctrl + J ) و فيلتر زير را اعمال كنيد .
Filter > Blur > Gaussian Blur
مرحله 11
ستاره ها رنگ هم دارند . Gradient Tool را انتخاب كنيد و همانند تصوير زير تنظيمات آن را انجام دهيد .
به لاير اصلي ستاره ها برگرديد و يك لاير جديد بسازيد سپس Gradient Tool را اعمال كنيد .
اين لاير را زير دو لايري كه ستاره دارند قرار دهيد .
مرحله 12
به لايري كه gradient داشت برويد و Blending Mode آن را روي Soft light بگذاريد .
مرحله 13
براي اين كه كهكشانمان طبيعي تر شود . به گرد و غبار نياز دارد . براي ساخت غبار يك Dry Brush برداشته و opacity 100% بگذاريد همچنين رنگ آن را 000000 ( سياه )بگذاريد .
دقت داشته باشيد كه اندازه ي براش را در طي انجام كار تغيير دهيد .
مرحله 14
حالا با Eraser tool كمي اطراف غبار ها را تنظيم مي كنيم .در حين كار opacity 50%, و اندازه ي آن را طبق سليقه ي خود تغيير دهيد .
مرحله 15
قسمت هاي لبه تيزي كه باقي مانده پاك كنيد تا غباري طبيعي بدست آيد .
مرحله 16
حالا كمي رنگ به لاير گرد و غبار اضافه كنيم . با غبار ها هم همانند ستاره ها برخورد مي كنيم . پس روي لاير آن ها هم Gradient مشابه اعمال كنيد .
مرحله 17
Multiply حالت Blending Mode اين لاير بايد باشد .
مرحله 18
حالا كمي حجم به تصويرمان مي دهيم . يك براش نرم در اندازه 900 و Opacity 30%انتخاب كنيد .رنگ آن را سياه 000000 بگذاريد . و قسمت هاي بالا و لبه ها را كمي تيره كنيد .
مرحله 19
در اينجا ديگر كار تمام شده . اما باز هم كمي جزئيات مي توان اضافه كرد . اين جزئيات مي تواند يك ستاره ي پر نور يا يك صور فلكي ديگر باشد .
يك لاير جديد بسازيد . براشي در اندازه ي 70 و Opacity 100% با رنگ 6191dc انتخاب كنيد .
مرحله 20
حالا رنگ براش راه به ffffffتغيير دهيم .
مرحله 21
از دو عمل زير براي تغيير شكل آن استفاده كنيده :
Edit > Transform > Scale
Edit > Transform > Rotate
مي توانيد آن را مانند تصوير تغيير دهيد .
تصوير نهايي
در آخر مي توانيد كمي تغيير شكل و چند ستاره ي ديگر بنا به سليقه ي خود اعمال كنيد .
عكس29
بايد بگم كه اگر چه آموزش جالبي بود و نتيجه ي زيبا يي هم به ما داد اما قسمت ديگري وجود ندارد و كار ما به پايان رسيده است .
اميدوارم اين آموزش هم مفيد واقع شده باشد .
لينك قسمت دوم آموزش :
http://www.photoshopstar.com/effects/make-amazing-outer-space/






















































