آموزش نحوه ترسیم آیفون۴ در فتوشاپ – بخش اول

  • ۱۳۸۹/۱۲/۰۹
  • عباس كريمي
  • 0

در ابتدا لازم است یادآور شوم به دلیل طولانی بودن این آموزش، کل آن به سه بخش تقسیم شده و با فاصله چند روز از همدیگر به شما عزیزان تقدیم خواهند شد. فایل PDF هر قسمت به طور مجزا در انتهای آن بخش ارائه می شود و در انتهای قسمت سوم نیز، هر سه بخش آموزش در قالب یک فایل کامل PDF تقدیم می شود.

در این آموزش تصویری، یک دستگاه آیفون۴ را با استفاده از فتوشاپ ترسیم می کنیم. در این جا ما از تکنیک های مختلفی شامل ابزار قلم، ابزار اشکال فتوشاپ و سبک های لایه برای ترسیم این گوشی موبایل اپل (که در همه جا حاضر است)، استفاده خواهیم نمود. ما مصمم به ارائه جزئیات صحیح هستیم تا مطمئن شویم که محصول نهایی­مان تا حدی که ممکن است به نمونه واقعی شبیه باشد.

نویسنده این مطلب آقای Mohammad Jeprie از اندونزی­اندکه در سایت DesignInstruct مشغول به فعالیت هستند و آن طور که در بیوگرافی ایشون آورده شده: عاشق به اشتراک گذاری دانششون در این زمینه با دیگران هستند، باشد که ما نیز چنین باشیم!

[توضیح: در این نوشتار- به خاطر این که یک موضوع تخصصی­ست- سعی می کنیم تا حد امکان از کلمات و عبارات زبان اصلی استفاده کنیم.]

تصویر نهایی:

گام مقدماتی: کاوش

پیشنهاد می کنم قبل از آغاز طراحی آیفون به جستجو پیرامون تصاویری از آن بپردازید و در آن ها خوب دقت نمایید. آشنا شدن با موضوع مورد نظر، گام مقدماتیِ مناسبی محسوب می شود. در این موردِ خاص به کنکاش در سایت Apple بپردازید و در سایت گوگل نیز تصاویر مربوط به ” iPhone 4″ را جستجو کنید.

بهتر از همه این است که اگر گوشی آیفونی در اختیار دارید به بررسی دقیق آن بپردازید. بافت و جنس گوشی را احساس کنید و نحوه بازتاب نور را بر سطوح مختلفش ببینید.

گام ۱: ترسیم نمای ظاهری آیفون

ابتدا، یک سند جدید فتوشاپ با اندازه ۱۸۰۰×1600px ایجاد کنید. من همیشه هنگام ترسیمِ یک شیء شبه­واقعی از یک پرده بزرگ استفاده می کنم زیراکه اندازه بزرگترِ پرده، هنگام ترسیم جزئیات کوچک مرا یاری می کند. برای ایجاد یک چهار ضلعی با گوشه های مدور و سیاه رنگ، از ابزار Rounded Rectangle (U) با شعاع (Radius) 60px و هم چنین گزینه Pathsِ انتخاب شده، استفاده نمایید.

برای فعال کردن قابلیت Free Transform دکمه های Ctrl/Cmd + T را بفشارید. در ادامه دکمه Alt/Option را پایین نگه داشته و گوشه بالا- راست کنترل ترنسفورم را همانند تصویرِ زیر به سمت پایین بکشید. این عمل باعث می شود آن گوشه دورتر به نظر برسد.

در طراحی مناظر دقیق می بایست قانونی اساسی را به خاطر بسپارید: عناصر دورتر می بایست کوچک تر باشند. حال با توجه به این قانون، گوشه پایین- راست را نسبت به گوشه بالا – راست اندکی کوچک تر می کنیم.

از نمای کنونی آیفون تان کپی تهیه کنید (Duplicate) و از Free Transform برای اصلاح شکل دوم استفاده کنید؛ به عنوان مرجع، تصویر زیر را ببینید.

روی شکل دومتان Gradient Overlay دقیقی را اِعمال کنید.

تصویری پایه ای از نمای روبروی آیفون:

گام ۲: ایجاد نمای کناری آیفون

حال بیایید کناره­ی آیفون را هم ایجاد کنیم. این لبه، اصطلاحا نوار(band) آیفون نامیده می شود و از فولاد ضد زنگ ساخته شده است. شکل قبلی را مجددا تکثیر (Duplicate) کنید و در زیر دیگر اشکال قرار دهید و در گام بعد اندکی آن را به سمت چپ حرکت دهید و رنگش را به خاکستری کم رنگ(#dedbdc) تغییر دهید.

بر روی شکل خاکستری رنگ نیز Gradient Overlay را اِعمال کنید.

این، جایی است که اکنون هستیم:

گام ۳: سایه دار کردن کناره آیفون

لایه جدیدی بسازید و آن را بالای لایه نوار آیفون قرار دهید. با فشردن کلیدهای Ctrl/Cmd + Alt/Option + G یا راست کلیک  روی لایه و انتخاب گزینه Create Clipping Mask، لایه جدید را به یک clipping mask تبدیل کنید. ایجاد یک clipping mask این اطمینان را به ما می دهد که هر آن چه را که در لایه جدید رسم می کنیم درون نوار آیفون قرار خواهد گرفت.

برای ترسیم سایه تیره در قسمت پایینیِ آیفون، از ابزار قلم مو (Brush Tool (B)) با یک قلم موی ملایم و میزان Opacity بین ۲۰-۲۵% استفاده کنید.

این پروسه را برای دست یابی بهhighlight  ها و سایه های بیشتر تکرار کنید. برای سایه ها از رنگ مشکی و برای قسمت های روشن از سفید استفاده کنید. به شما پیشنهاد می کنم از چندین لایه و برای هر لایه به طور مجزا از یک stroke  قلم مو استفاده کنید. در این روش می توانید با تغییر میزان کدری (opacity) لایه ها، به سادگی، یک افِکت سایه یا روشنِ منحصر به فرد را به وجود بیاورید. در ادامه اصلاحات را به وسیله ابزارِ پاک کن (Eraser Tool (E)) اِعمال کنید و یا حتی اگر نتیجه کار خوب از آب درنیامد کل لایه را حذف کنید. من از حدود ۱۰ لایه برای رسیدن به سایه کناره آیفون استفاده کردم؛ این فرآیند را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:

این تصویری است که تا کنون ایجاد کرده ایم:

گام ۴: ایجاد کناره سفت آیفون

برای بارگزاری یک انتخاب (selection) در اطراف لایه کناره آیفون، دکمه Ctrl/Cmd را فشار داده و بر روی لایه کناره کلیک کنید.

لایه جدیدی ایجاد کنید و سپس به این آدرس بروید: Edit > Stroke. در پنجره Stroke، رنگ را روی مشکی، ضخامت (Width) را 1px و در آخر مکان (Location) را نیز بر روی Inside تنظیم نمایید (به این خاطر که stroke درون selection ساخته شده است).

اکنون می بایست آیفون­مان دارای لبه ای سفت و زیبا شده باشد.

گام ۵: به کاربردن بافتی از جنس فولاد ضد زنگ

آیفون ۴ به خاطر به کاربردن فولاد ضد زنگ در کناره­اش اندکی با دیگر نسل های پیشینش متفاوت است، که این امر باعث شده که از لحاظ ظاهری دستگاه موبایل قوی تری را به نمایش بگذارد. این نوار به عنوان آنتن دستگاه نیز عمل می کند. خب،‌ بیایید این سطح فولادیِ ضد زنگ را در کناره آیفون ایجاد کنیم. برای شروع لایه جدیدی بسازید و آنرا با رنگ سفید پر کنید.

در ادامه این مسیر را طی کنید: Filter > Noise > Add Noise.

حال به Filter > Blur > Motion Blur بروید.

این لایه جدید را بالای لایه کناره آیفون (side layer) و زیر همه لایه های سایه و highlight قرار دهید. Blend Mode این لایه را بر روی گزینه Multiply تنظیم نمایید.

گام ۶: ایجاد یک لبه اضافی (Inset Edge)

برای بارگزاری یک انتخاب (selection) در اطراف لایه نمای آیفون (face layer)، دکمه Ctrl/Cmd را فشار داده و بر روی لایه نما کلیک کنید. توسط کلیدهای جهت نمای کیبورد، selection را به میزان 2px به سمت چپ منتقل کنید.

لایه جدیدی ایجاد کنید و  selection ای که ایجاد کرده ایم را با رنگ سفید پر کنید.

برای ایجاد selection در اطراف لبه اضافی، دکمه Ctrl/Cmd را فشرده و بر روی لایه ای که در گام قبل ایجاد کردیم کلیک کنید. مجددا لایه جدیدی ایجاد کنید و به منوی Edit > Stroke بروید و مقدار پهنا (Width) را 1px، رنگ را مشکی و Location را بر روی Inside تنظیم کنید.

برای ملایم کردن stroke به این مسیر بروید: Filter > Blur > Gaussian Blur

گام ۷: تاریک کردن قسمت پایینی آیفون

از ابزار براش برای ترسیم سایه در قسمت زیرین آیفون استفاده نمایید.

گام ۸: ساخت صفحه نمایش آیفون

ابتدا مستطیلی مشکی رنگ رسم کنید و در ادامه از Free Transform (Ctrl/Cmd + T) برای تغییر پرسپکتیو مستطیل در جهت مطابقت دادن آن با نمای آیفون استفاده کنید.

برای باز کردن پنجره Layer Style بر روی لایه دابل کلیک کنید و سپس افکت های Gradient Overlay و Stroke را برای لایه فعال کنید.

 

Gradient Overlay

Stroke

توجه نمایید که مقدار Fill Type این stroke بر روی Gradient تنظیم شده و در نتیجه stroke با منبع روشن (light) ما مطابقت خواهد یافت.

این تصویری است از افکت های Gradient Overlay/Stroke به کار رفته در layer style:

تصویر روبرو نمای بزرگ شده ای را به نمایش می گذارد. همانگونه که مشاهده می کنید، افکتِ لایه stroke به صفحه نمایش ما نمای مطلوبی بخشیده است، پهنای highlight در قسمت بالا و چپ صفحه نمایش 1px می باشد.

 

منبع: DesignInstruct

دریافت فایل PDF بخش اول (۱.۲۶ مگابایت): How to Draw a Realistic iPhone 4 with Photoshop—part 01

بخش دوم آموزش را می توانید در اینجا مطالعه کنید.

بخش سوم آموزش را می توانید در اینجا مطالعه کنید.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *