بهینه سازی مرورگر کروم به منظور تامین بالاترین میزان حریم خصوصی
مطمئنا هیچکس دوست ندارد در جایی زندگی یا فعالیت کند که هیچ حریم خصوصی نداشته باشد . چون اصلا در چنین مکانی فرد آرامش ندارد تا بتواند به کارهای خود برسد . حالا فرقی ندارد که این مکان یک جای واقعی مثل این جهان یا جایی مجازی مثل دنیای اینترنت باشد . در هر دو مورد باید حریم خصوصی خود را داشته باشیم . شاید در جهان واقعی راههای داشتن حریم خصوصی را خوب بشناسیم ، اما در جهان دیجیتال کمی موضوع فرق میکند . در دنیای مجازی همه چیز آنگونه که باید در مقابل دیدگان ما قرار نمیگیرند و برخی افراد نیز به همین دلیل و یا نداشتن دانش کافی در این زمینه به دنبال این موضوع نمیروند . اما این کار درستی نیست و باید در جهان مجازی نیز به دنبال حریم خصوصی باشیم .
شاید شما دوست نداشته باشید تا دیگران بفهمند به چه وبسایت هایی سر میزنید و یا چه فعالیت های آنلاینی انجام میدهید . در این مطلب هدف ما اینست که به شما کمک کنیم تا بیشتر با مسائل مربوط به حریم خصوصی در مرورگر کروم آشنا شوید و بتوانید بسته به نیاز خود به تغییر آن ها بپردازید . با گویا آی.تی همراه باشید ………..
جستجوی سریع
از منوی آچار گزینه Options را انتخاب کنید . در بخش Basics و قسمت Search شما گزینه ای را با عنوان Enable instant for faster searching مشاهده میکنید . اگر این گزینه فعال باشد ، به محض اینکه شما در آدرس بار کروم کلمه ای را وارد کنید ، صفحه نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده و میتوانید وبسایت مورد نظر خود را از بین نتایج انتخاب کنید . دقیقا مانند قابلیتی که در موتور جستجوی گوگل وجود دارد . در صورتی که این گزینه فعال باشد ، هر چیزی که در آدرس بار تایپ کنید برای گوگل ارسال میشود . چیزی که تایپ میکنید فرقی ندارد . میتواند یک کلمه باشد یا آدرس یک وبسایت .
این قابلیت به صورت پیشفرض غیر فعال است . اما اگر دیدید که فعال است ، آن را غیر فعال کنید .
همگام سازی
کروم قابلیتی دارد که با استفاده از آن میتوانید بوکمارک ها ، افزونه ها ، کلمات عبور ، اپلیکیشن ها ، پرکننده های اتوماتیک فرم ها ، تنظیمات و پوسته ها را با اکانت گوگل شما همگام سازی کند . شاید در نگاه اول این قابلیت بسیار مفید باشد . اما از نگاه افرادی که زیاد به مسائل حریم خصوصی اهمیت میدهند ، میتواند دارای مشکلاتی نیز باشد . چون این داده ها در سرورهای گوگل قرار میگیرند و ممکن است که گوگل از آنها استفاده کند . در اینجا شما دو راه دارید .
1- استفاده از این قابلیت را به طور کامل کنار بگذارید : تنها راهی که موجب میشود این داده ها به دست گوگل نرسند اینست که استفاده از قابلیت همگام سازی کروم را متوقف کنید . اما با این کار ، خود را از یک قابلیت بسیار مفید محروم نموده اید . شاید بهتر باشد از راه حل های بعدی استفاده کنید .
2- اطلاعات خود را رمزنگاری کنید : شما میتوانید اطلاعات خود را توسط کروم رمزنگاری کرده و سپس در اختیار گوگل قرار دهید . در اینصورت اطلاعات شما به صورت رمز شده در سرورهای گوگل قرار خواهد گرفت و کسی نمیتواند به محتوای درون آن ها دسترسی پیدا کند . کافیست در قسمت Sign in روی دکمه Advanced کلیک کنید تا گزینه های بیشتری در اختیار شما قرار گیرد . سپس در قسمت Ecrypted data types ، گزینه Encrypt all synced data را انتخاب کنید . توجه داشته باشید در صورتی که گزینه Encrypt passwords را انتخاب کنید ، تنها کلمات عبور شما رمزنگاری میشوند .
3- استفاده از کلمه عبور : شما میتوانید از کلمه عبور مخصوص خود استفاده کنید تا مطمئن شوید که گوگل نمیتواند اطلاعات شما را بررسی کنید . به گفته ی گوگل این کلمه عبور نه برای گوگل ارسال میشود و نه ذخیره خواهد شد . پس اگر خیلی به حفاظت از حریم خصوصی خود اهمیت میدهید ، استفاده از کلمه عبور راه حل بسیار ایمنی خواهد بود .
برای انجام این کار نیز از قسمت Encryption passphrase میتوانید گزینه Use My Google Account Password و یا Choose my own passphrase را انتخاب کنید . اما این دو چه تفاوتی با هم دارند ؟ گزینه اول از کلمه عبور اکانت گوگل شما برای رمزنگاری اطلاعات استفاده میکند . این کلمه عبور در اختیار گوگل قرار دارد و ممکن است که گوگل با همین کلمه عبور بتواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند . اما گزینه دوم که به گفته گوگل توسط آنها ذخیره نمیشود ، به نظر روش امن تری است . در اینجا شما کلمه عبور خود را دوبار وارد میکنید و پس از این باید همیشه این کلمه عبور را برای همگام سازی به خاطر داشته باشید .
تنظیمات حریم خصوصی
از منوی آچار گزینه Options را انتخاب کرده و به بخش Under the hood بروید . در بخش تنظیمات حریم خصوصی 5 گزینه در اختیار شما قرار خواهد گرفت .
Use a web service to help resolve navigation errors : هنگامی که کروم نمیتوانید به وبسایتی متصل شود ، آدرس آن را برای گوگل ارسال میکند و گوگل نیز در پاسخ به آدرسی که کروم ارسال کرده است ، پیشنهادهایی را برای کروم ارسال میکند . نتیجه نیز در صفحه ای که با عنوان Oops! Google Chrome could not find نمایش داده میشود ، ظاهر خواهد شد . اگر نمیخواهید اطلاعات مربوط به وبسایتی که کروم نتوانسته به آن متصل شود برای گوگل ارسال شود ، کافیست از قسمت تنظیمات حریم خصوصی این گزینه را غیر فعال کنید .
Use a prediction service to help complete searches and URLs typed in the address bar: هر چیزی که شما در آدرس بار کروم تایپ میکنید ، برای گوگل ارسال میشود و گوگل نیز با استفاده از اطلاعات دریافتی به شما وبسایت های مشابه و نتایج جستجوهای مرتبط را نمایش خواهد داد . کافیست این گزینه را غیر فعال کنید تا مواردی را که در آدرس بار کروم تایپ میکنید برای گوگل ارسال نشوند .
Predict network actions to improve page load performance : کروم به صورت اتوماتیک به آدرس IP وبسایت هایی که به صفحه فعلی شما لینک شده اند مراجعه میکند . گاهی اوقات نیز به صورت اتوماتیک این آدرس ها را در پس زمینه بارگذاری میکند . هدف گوگل از این کار نیز افزایش سرعت و بهبود بارگذاری صفحات است . اگه دوست ندارید که این کار در کروم انجام شود ، این گزینه را غیر فعال کنید .
Enable phishing and malware protection : گوگل کروم مانند اکثر مرورگرها قابلیتی در جهت مبارزه با بدافزارها و حملات کامپیوتری دارد . این قابلیت که با نام Safe Browsing شناخته میشود به صورت اتوماتیک لیستی از آدرس سایت هایی که به صورت بالقوه میتوانند مخرب باشند را از گوگل دریافت میکند . هنگامی که قصد بازدید از سایتی را دارید که در لیست سایت های مخرب موجود است ، کروم قسمتی از آدرس وبسایت به همراه آدرس آی.پی شما و یک کوکی برای گوگل ارسال میکند . گوگل نیز در پاسخ به کروم میگوید که این سایت واقعا مخرب است یا نه . اگر شما این گزینه را غیر فعال کنید ، دیگر کروم در مواجه با وبسایت هایی که در لیست وبسایت های مخرب موجود هستند ، پیغام هشدار نمایش نخواهد داد .
Automatically send usage statistics and crash reports to Google : اگر این گزینه فعال باشد ، کروم اطلاعات مربوط به کرش های مرورگر ، تنظیمات و دیگر اطلاعات اساسی را برای گوگل ارسال میکند . همچنین در صورتی که این گزینه فعال باشد ، کروم اطلاعات مربوط به وبسایت هایی که به نظر مخرب میرسند را نیز برای گوگل ارسال خواهد کرد .
کوکی ها
در بخش تنظیمات حریم خصوصی دکمه ای با نام Content Settings وجود دارد . روی آن کلیک کنید تا بتوانید به قسمت مدیریت کوکی ها دسترسی پیدا کنید .
جلوگیری از ردیابی شما : اگر میخواهید که توسط وبسایت های مختلف ردیابی نشده و فعالیت های آنلاین شما از دید آنها مخفی بماند ، کافیست گزینه Block third-party cookies from being set را فعال کنید . لازم به ذکر است که برخی وبسایت ها در صورتی که کوکی های شخص ثالث غیر فعال باشند به درستی کار نمیکنند . پس ممکن است برای برخی وبسایت ها لازم باشد که وضعیت مسدود سازی کوکی های شخص ثالث را غیر فعال کنید .
پاکسازی کوکی ها در زمان بستن مرورگر : شما میتوانید با فعال کردن گزینه Allow local data to be set for the current session only ، تمام کوکی ها را تنها طی یک جلسه نگهداری کنید . اما یک جلسه به چه معناست ؟ به صورت ساده میتوان فاصله ی بین باز و بسته شدن مرورگر را یک جلسه نامید . اگر این گزینه را فعال کنید ، هنگامی که مرورگر را ببندید تمام کوکی هایی که طی این جلسه بوجود آمده اند پاکسازی خواهند شد . با استفاده از این روش دیگر وبسایت ها نمیتوانند شما را ردیابی کنند . البته مشکلی که این روش دارد اینست که پس از هر بار بستن مرورگر ، باید دوباره به همه حساب های کاربری خود لاگین کنید .
جلوگیری از ردیابی موقعیت مکانی شما : موقعیت مکانی شما یکی از مسائلی است که در مبحث امنیت باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید . امروزه اکثر مرورگرها از قابلیت تشخیص موقعیت مکانی پشتیبانی میکنند . همین قابلیت میتواند به وبسایت ها کمک کند تا موقعیت مکانی شما را تشخیص داده و در جهت اهداف خود استفاده کنند . مثلا برخی وبسایت ها با استفاده از این قابلیت میتوانند وضعیت آب و هوای منطقه تان را به شما نشان دهند .
کافیست قسمت Content Settings را اسکرول کرده و پایین بیاورید تا به قسمت Location برسید . ابتدا بررسی کنید که گزینه Allow all sites to track my physical location غیر فعال باشد . در صورتی که این گزینه فعال باشد ، موقعیت فیزیکی شما به دست وبسایت ها می افتد و از نظر امنیتی این مورد به هیچ وجه قابل توجیه نیست . به صورت پیشفرض گزینه Ask me when a site tries to track my physical location فعال میباشد . اگر این گزینه را فعال باقی بگذارید ، هنگامی که وبسایتی بخواهد به موقعیت مکانی شما دسترسی پیدا کند ، کروم ابتدا از شما درخواست تایید خواهد کرد . اما اگر گزینه آخر یعنی Do not allow any site to track my physical location را فعال کنید ، درخواست هیچ سایتی به منظور دسترسی به موقعیت مکانی شما تایید نخواهد شد .
به نظر من کروم از نظر سرعت مرورگر خیلی خوبیه و از فایرفاکس بهتره ولی یه مشکل خیلی بزرگ تو ذخیره کردن نام کاربری و پسورد سایت ها داره که هر کسی میتونه این پسورها رو ببینه فایرفاکس این مشکل رو با خاصیتی به نام Master Password حل کرده که امیدوارم کروم هم یه حرکتی در این زمینه بکنه
سلام احسان جان .
به نظر من استفاده از پسورد منیجر فعلی کروم راه مناسبی نیست . چون امنیتی نداره و به قول خودتون هر کسی میتونه پسوردها رو ببینه . توصیه بنده اینه که از افزونه Lastpass استفاده کنید . هم کارتون رو راحت میکنه و هم در زمینه مدیریت کلمات عبور امنیت بالایی داره .
سلام علیرضا جان
گوگل کروم به صورت پیش فرض وقتی وارد بعضی سایتها با اکانت خودم میشم میپرسه که پسوردم ذخیره بشه یا نه، ولی بعضی سایتها رو نمیپرسه و من میخوام پسوردم رو ذخیره کنم تا وقتی دوباره وارد میشم نیاز نباشه یوزر و پس وارد کنم ،آیا راهی هست به صورت دستی یوزر و پس رو تو کروم ذخیره کنم؟
ممنون به خاطر مطالب مفیدتون.
از Lastpass استفاده کنید
سلام مهدی جان .
درسته ، این مشکل بعضی مواقع به وجود میاد . اما از اینکه بخاید به صورت دستی یوزر و پسورد وارد کروم کنید ، باید بگم که نمیشه .
اما بنده هم مثل دوستمون Alex به شما پیشنهاد میکنم که از افزونه Lastpass استفاده کنید . چون هم به راحتی یوزرنیم ها و کلمات عبور شما رو مدیریت میکنه و علاوه بر اون امنیت بسیار زیادی داره .
موفق باشی …
ممنون آقا علیرضا و alex
موفق باشی
خواهش میکنم …….
ممنون
خیلی بدرد خورد
سلام میلاد عزیز .
خواهش میکنم . خوشحالم که این مطلب مفید واقع شده .
موفق باشی ……
جناب زارع ممنون ،
دوستان این افزونه ی scrapbook plus که واسه فایرفاکس هست رو که حتما میشناسید ،
تو رو خدا واسه کروم یه افزونه حرفه ای مثل همین به من معرفی کنید .
ممنون میشم .
خواهش میکنم مهدی جان .
والا من خودمم خیلی دنبال این افزونه واسم کروم هستم ولی تا حالا هیچی پیدا نکردم . حتی یکی که کار مشابه scrapbook رو هم انجام بده ، نتونستم پیدا کنم .
ولی اگه پیدا کردم ، حتما خبرت میکنم .
موفق باشی ………
واقعا ممنون میشم جناب زارع .
سلام … ممنونم مهندس مطلب كاربردي و خيلي عالي نوشتيد…مرسي
سلام رضا جان .
خواهش میکنم …..
موفق باشی ……..
علیرضا جان.
خیلی عالی بود و مفید.
من خیلی استفاده کردم. ازت ممنونم
سلام آرمان جان .
خواهش میکنم ……
خوشحالم که این مطلب تونسته به شما کمک کنه .
موفق باشی ……
دوستان برید به ایران رای بدید که خلیج عرب جلو زده!
http://www.persianorarabiangulf.com/index.php
عالی بود.
متشکرم.
به منظور تامین! بالابردن میزبان حریم خصوصی!!!
سلام .
متوجه منظور منظورتون نشدم .
مرسیی عالی مثل همیشه
به نظر شما اپرا بهتره یا کروم؟
سلام .
خواهش میکنم ….
والا میترسم یه حرفی بزنم باز توی این قسمت کامنت ها خون و خونریزی به راه بیفته 😀
بنده نظر شخصیم رو میگم . به نظرم کروم بهتره و خیلی ها هم نظر بنده رو دارن . گرچه اپرا الان مرورگر دوم من هست .
موفق باشید …….
مرسیی از لطفتون
منم با کروم راحت تر از اپرام
با سلام اگر امکان دارد نسخه پایدار کروم رو برا دانلود بذارید تشکر
سلام محسن جان .
اینم لینک دانلود نسخه پایدار کروم 17 .
موفق باشی …….