تجربه کار با استارت اسکرین ویندوز ۸ در ویندوز ۷
شاید ویندوز ۸ قابلیت های بسیار زیادی را برای کاربران خود تدارک دیده باشد ، اما تنها چیزی که برای کاربران تازگی دارد ، صفحه شروع یا همان Start Screen ویندوز ۸ است . چیزی که تا به حال در هیچ یک از نسخه های ویندوز از آغاز تا ویندوز ۷ ندیده بودیم . یک صفحه با مربع های ساده اما خوش آب و رنگ که به کاشی های ویندوز معروف شده اند . کاشی هایی که به صورت پویا عمل می کنند و در لحظه اطلاعات مورد نظر شما را نمایش می هند . مثل نمایش آخرین اخبار ، وضعیت آب و هوا ، ایمیل ها ، چت ها و بسیار از موارد دیگر .
با نبود دکمه استارت در گوشه پایینی ویندوز شاید کاربران کمی شده باشند . شاید شما هم مثل من از همان دسته از افرادی باشید که برای باز کردن خیلی از برنامه ها به سراغ باکس جستجوی منوی استارت در ویندوز ۷ می رفتند و با تایپ Goog و زدن کلید اینتر ، گوگل کروم را باز می کردند .
اما همین حالا هم زیاد فرقی نکرده است . می توانید با زدن دکمه Start روی صفحه کلیدتان به سرعت وارد استارت اسکرین شده و با تایپ همان Goog دوباره به گوگل کروم برسید و با یک اینتر زدن آن را باز کنید . نظر شما را نمیدانم ؛ اما به نظر من کار کردن با استارت اسکرین ویندوز ۸ بسیار جذاب است . ضمن اینکه اطلاعات مورد نظرتان را به صورت لحظه ای مشاهده می کنید ، با تایپ ابتدای نام برنامه ها می توانید به آنها دسترسی حاصل کنید .
شاید کاربران ویندوز ۷ که هنوز تجربه استفاده از ویندوز ۸ را نداشته اند ، با این حرف های من مایل به استفاده از ویندوز ۸ شده باشند . اما حتی اگر نمی خواهید از ویندوز ۸ استفاده کنید و تنها قصد تجربه کردن استارت اسکرین با استایل مترو را دارید ، پس تا پایان این مطلب با گویا آی تی همراه باشید . چون می خواهیم استارت اسکرین را به ویندوز ۷ بیاوریم . اما قبل از شروع بهتر است که نکته را به شما گوشزد کنیم . این استارت اسکرین نمی تواند تمامی قابلیت های استارت اسکرین اصلی ویندوز ۸ را به شما ارائه دهد .
برای شروع باید برنامه ی WinMetro را از پایان همین مطلب دریافت کنید . پس از نصب این برنامه روی ویندوز ۷ می توانید آن را مشاهده کنید .
یکی دیگر از قابلیت های ویندوز ۸ که این برنامه ی WinMetro سعی در پیاده سازی آن داشته است ، Charms bar می باشد . در واقع Charms bar به پنلی گفته می شود که با بردن نشانگر موس به گوشه بالا و سمت چپ ظاهر می شود و دارای قسمت هایی نظیر Search ، Start ، Share ، Device و Settings است . البته در نسخه شبیه سازی شده توسط برنامه WinMetro شما تنها به سه گزینه Search ، Start و Settings دسترسی خواهید داشت .
البته همانطور که در تصویر بالا نیز مشاهده می کنید ، این Charms bar کل قسمت کناری سمت راست صفحه را پوشش نمی دهد که کمی نامرتب به نظر می رسد . البته با توجه به اینکه این برنامه به تازگی منتشر شده است ، امری طبیعی می باشد .
همانطور که در بالا هم گفتیم ، از قسمت Search می توانید به جستجوی برنامه ها و فایل های مورد نظرتان بپردازید .
در قسمت Settings نیز تنظیمات مورد نظرتان در اختیار شما قرار خواهد گرفت . تنظیماتی مثل کاهش یا افزایش صدای سیستم ، تنظیمات شبکه و خاموش کردن سیستم .
اگر به تصویر بالا دقت کنید ، زیر سه گزینه ی موجود ، عبارت WinMetro Settings نوشته شده است . با کلیک بر روی این عبارت به بخش تنظیمات برنامه WinMetro خواهید رفت . این بخش را در ادامه بررسی خواهیم کرد . اما در ویندوز ۸ به جای این گزینه ، گزینه ای با عنوان Change PC Settings قرار دارد که به شما این امکان را می دهد تا تنظیمات سیستم را به صورت کامل تغییر دهید .
اما بخش تنظیمات برنامه WinMetro نیز بسیار ساده طراحی شده است که به همین دلیل به شما امکان شخصی زیادی نخواهد داد . تنها سه گزینه در این بخش موجود است .
۱- Run automatically at windows startup : این گزینه باعث اجرا این برنامه در هنگام راه اندازی ویندوز ۷ خواهد شد .
۲- open Start desktop automatically : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، با کلیک روی دکمه Start ویندوز ۷ ، با صفحه استارت اسکرین مواجه خواهید شد .
۳- Run the program in background when it is closed : این گزینه نیز باعث اجرای این برنامه در حالت پس زمینه و هنگامی خواهد شد . حتی اگر این برنامه را ببندید .
در پایان لازم به ذکر است که برنامه WinMetro در هر دو نسخه ۳۲ و ۶۴ بیتی ویندوز ۷ قابل استفاده است .
دانلود برنامه WinMetro از سایت سازنده
حداقل یکی از قابلیتای جذاب محیط مترو اینه که میتونی کاشی ها رو جابجا کرد و اپلیکیشن ها رو دسته بندی کرد.
این همه کاشیا جاشون که ثابته و اصلا نمیشه حرکتشون داد.
اگه این برنامه تو ورژنای بعدش این قابلیت رو داشته باشه شاید رقبت کنم که نصبش کنم!!!!!