نگاهی به خریدهای خوب و بد یاهو

نگاهی به خریدهای خوب و بد یاهو
  • ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
  • سهیل دارائی
  • 5

ccd0551597a1e33557c0d5866bf3f5eb

درست همین چند وقت پیش بود که شرکت یاهو طی بیانیه ای رسمی ؛ از خرید ۱.۱ میلیارد دلاری سرویس میکرو بلاگ تامبلر “blogging service Tumblr” خبر داد.آن ها سودای این را در سر دارند که با این کار نام تجاری خود را احیا کنند و علاوه بر حفظ کاربران قدیمی خود به جذب مخاطبین جدید نیز بپردازند.این خرید های کلان یاهو منتقدانی را نیز داشته است ! منتقدان بر این باورند که خرید ها کاملا کلان و سنگین بوده ولی در عوض سودی در بر نداشته است.امروز قصد دارم تا با شما کاربران خوب گویا آی تی ، نگاهی به خرید های کلانی که ماریسا مایر (Marissa Mayer) در یاهو داشته است داشته باشم.در این چند وقتی که ماریسا مایر مدیریت یاهو را داشته است ، استارت آپ های (شرکت های کوچک و نوپا ) زیادی خریداری کرده است و به سرویس های یاهو اضافه کرده است.

Yahoo-Money

هدف او از این بریز و پاش ها به زعم آن چه که وی اعلام داشته است ؛ رونق هرچه بیشتر یاهو در جذب مخاطب و سود دهی بیشتر برای یاهو بوده است.اما همانطور که در چند سطر بالایی اشاره داشتم ؛ این تصمیات خانم مایر منتقدان زیادی را نیز به همراه داشته است.حال به بیان خریدهای خانم مایر می پردازم :

  • Geocities :

در چندین سال پیش ” Geocities ” از معدود سرویس هایی بود که فضای اینترنتی رایگان در اختیار کاربران اینترنتی قرار می داد.در واقع هاستی بود که به شما امکان می داد حتی یک وب سایت شخصی در آن ایجاد نمایید.یاهو در سال ۱۹۹۹ میلادی تصمیم به خرید Geocities گرفت.این مجموعه را می توان پرترافیک ترین مجموعه سایت های شخصی دانست ! ارزشی در حدود ۴ میلیارد دلار برای یاهو بدست آورد.البته گفتنی است که یاهو در طی تصمیات خود ؛ به فعالیت های سرویس Geocities ؛ در سال ۲۰۰۹ برای همیشه خاتمه داد !

  • Broadcast.com

کمی قبل از ترکیدن حباب دات کام ( ” dotcom” ) ؛ یاهو در سال ۱۹۹۹ میلادی بودجه ای به ارزش ۵ میلیارد دلار جهت خرید شرکت رادیویی اینترنتی اختصاص داد.به طور واضح و مشخص این معامله برای کارآفرین و بنیان گذار Broadcast یعنی ” Mark Cuban ” ، موفقیتی بسیار بزرگ و پرسود محسوب شد.اما منتقدین این معامله را برای یاهو شکستی بزرگی قلمداد کردند ! چرا که یاهو اصلا نتوانست حتی سرمایه اولیه ای که پای خرید این شرکت رادیویی صرف کرد را بدست آورد ! چه برسد به سود دهی آن !

  • Flickr :

شبکه اشتراک گذاری فلیکر (photo-sharing network) در سال ۲۰۰۵ میلادی به لیست سرویس های یاهو پیوست.شنیده ها و دیده ها حاکی ازاین است که ماریسا مایر تمام هم و غم خود را از چند ماه قبل ، بر روی ارتقای کیفی این سرویس گذاشته است و قصد دارد تا با این سرویس به جنگ رقیب خود فیسبوک برود.اما منتقدان معتقدند هنوز سرویس فلیکر برای رقابت با توئیتر و فیسبوک به زمان نیاز دارد.جزئیاتی از خرید اولیه فلیکر بدست یاهو درز نکره است اما برخی از نشریات زقم این قرار داد را رقمی بالغ بر ۳۵ میلیون دلار پیش بینی کرده اند.

  •  :Alibaba Group

یاهو ، سال ۲۰۰۵ میلادی تصمیم گرفت تا ۱۰ درصد از گروه سایت های علی بابا که از مهم ترین پروتکل های تجارت الکترونیکی چین هستند را بخرد.این خرید برای یاهو بسیار پرسود بود ؛ به گونه ای که خیلی ها علی بابا را پرسود ترین خرید یاهو می دانند.بد نیست بدانید که یاهو تا به حال ۲۴ درصد از این شرکت را در اختیار خود دارد.تحلیلگران بر این باورند که این خرید می تواند تا ۱۰۰ میلیارد دلار ارزشمند باشد.

  • Right Media :

این سایت به تبادل آگهی آنلاین می پردازد و در سال ۲۰۰۷ میلادی از آنِ یاهو شد.البته شنیده ها حاکیست که یاهو قصد فروش این سرویس را دارد.مبلغی را هم یاهو تعیین کرده است چیزی در حدود ۸۵۰ میلیون دلار می باشد.با تمام این صحبت ها ؛ چندی پیش ماریسا مایر اذعان کرده است که Right Media را قصد ندارد بفروشد.

  • Summly, Jybe, OnTheAir و دیگران :

Summly شرکتی بود که در حوزه اخبار تلفن های همراه فعالیت داشت.یاهو ؛ Summly را در ماه مارس خریداری کرد. Summly توسط کارآفرینی نوجوان که تنها هفده ساله بود (Nick D’Aloisio) در سال ۲۰۱۱ در خانه اش واقع در شهر لندن انگلستان ؛ تاسیس گشته بود و همانطور که اشاره کردم در حوزه اخبار تلفن های همراه فعالیت داشت.این خرید یاهو مورد حجمه توجه رسانه ها قرار گرفت و در کانون توجه آن ها رفت.به قدری این خبر مورد توجه اسباب رسانه ها شد که ، بار ها در مورد موفقیت این خرید شک و تردید ایجاد گشت.جزئیاتی از این خرید انتشار نیافت اما یکی از وبلاگ های فناوری در گزارش خود آورده بود که یاهو ۳۰ میلیون دلار در این رابطه هزینه داشته است.همچنین گفتنیست که در سال جاری ؛ یاهو سرویس ویدیویی آنلاین ” OnTheAir” را نیز خریداری کرده است.جالب است بدانید که OnTheAir پیش تر ، توسط یکی از کارکنان گوگل و اپل طراحی شده بود.یاهو startup Jybe را هم که سرویس ارائه پیشنهاد و معرفی موبایل به خریداران است را خرید.

  • Dailymotion :

یاهو در ابتدای ماه می میلادی در تلاش بود تا بتواند ۷۵ درصد سهام سرویس اشتراک گذاری ویدیویی ” Dailymotion ” ؛ که مالک آن شرکت فرانسوی ” France Télécom SA ” بود را مال خود کند.البته دولت فرانسه مداخله نمود و قرار شد تا این سرویس همچنان تماما فرانسوی باقی بماند.

  • Tumblr :

یاهو توانست سرویس تامبلر (Tumblr) که از محبوب ترین های سایت های محتوای اجتماعی است را خریداری کند.قیمت این خرید ۱.۱ میلیارد دلار براورد شده است!قصد یاهو از خرید این سرویس محبوب این بود که ، بتواند در حوزه شبکه های اجتماعی اینترنتی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد و از منافع بلند مدت آن بهره مند گردد.

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 5 دیدگاه
  1. آینده خوبی در انتظار یاهو نیست… مگر اینکه بیاد یه مورد خاص رو کنه! همچنین سرویس های فعلیشو هم تغییرات اصاصی بده (مخصوصا طراحیشون)

  2. منم با سینا موافقم البته الان که شکل فلیکر رو عوض کرد یه ترابایت به
    کاربرا حجم داد و این تامبلر رو خرید فک کنم کار خیلی خوبی کرده

  3. تو آمریکا برنامه نویسای بزرگ همیشه در مورد استیو جابز میگفتن مثل بچه ای میمونه که کلید یه قنادی داده باشی دستش ولی در مورد این خانوم ….

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *