مطمئنا هیچکس دوست ندارد در جایی زندگی یا فعالیت کند که هیچ حریم خصوصی نداشته باشد . چون اصلا در چنین مکانی فرد آرامش ندارد تا بتواند به کارهای خود برسد . حالا فرقی ندارد که این مکان یک جای واقعی مثل این جهان یا جایی مجازی مثل دنیای اینترنت باشد . در هر دو مورد باید حریم خصوصی خود را داشته باشیم . شاید در جهان واقعی راههای داشتن حریم خصوصی را خوب بشناسیم ، اما در جهان دیجیتال کمی موضوع فرق میکند . در دنیای مجازی همه چیز آنگونه که باید در مقابل دیدگان ما قرار نمیگیرند و برخی افراد نیز به همین دلیل و یا نداشتن دانش کافی در این زمینه به دنبال این موضوع نمیروند . اما این کار درستی نیست و باید در جهان مجازی نیز به دنبال حریم خصوصی باشیم .

شاید شما دوست نداشته باشید تا دیگران بفهمند به چه وبسایت هایی سر میزنید و یا چه فعالیت های آنلاینی انجام میدهید . در این مطلب هدف ما اینست که به شما کمک کنیم تا بیشتر با مسائل مربوط به حریم خصوصی در مرورگر کروم آشنا شوید و بتوانید بسته به نیاز خود به تغییر آن ها بپردازید . با گویا آی.تی همراه باشید ………..

 

جستجوی سریع

از منوی آچار گزینه Options را انتخاب کنید . در بخش Basics و قسمت Search شما گزینه ای را با عنوان Enable instant for faster searching مشاهده میکنید . اگر این گزینه فعال باشد ، به محض اینکه شما در آدرس بار کروم کلمه ای را وارد کنید ، صفحه نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده و میتوانید وبسایت مورد نظر خود را از بین نتایج انتخاب کنید . دقیقا مانند قابلیتی که در موتور جستجوی گوگل وجود دارد . در صورتی که این گزینه فعال باشد ، هر چیزی که در آدرس بار تایپ کنید برای گوگل ارسال میشود . چیزی که تایپ میکنید فرقی ندارد . میتواند یک کلمه باشد یا آدرس یک وبسایت .

این قابلیت به صورت پیشفرض غیر فعال است . اما اگر دیدید که فعال است ، آن را غیر فعال کنید .

 

همگام سازی

کروم قابلیتی دارد که با استفاده از آن میتوانید بوکمارک ها ، افزونه ها ، کلمات عبور ، اپلیکیشن ها ، پرکننده های اتوماتیک فرم ها ، تنظیمات و پوسته ها را با اکانت گوگل شما همگام سازی کند . شاید در نگاه اول این قابلیت بسیار مفید باشد . اما از نگاه افرادی که زیاد به مسائل حریم خصوصی اهمیت میدهند ، میتواند دارای مشکلاتی نیز باشد . چون این داده ها در سرورهای گوگل قرار میگیرند و ممکن است که گوگل از آنها استفاده کند . در اینجا شما دو راه دارید .

1- استفاده از این قابلیت را به طور کامل کنار بگذارید : تنها راهی که موجب میشود این داده ها به دست گوگل نرسند اینست که استفاده از قابلیت همگام سازی کروم را متوقف کنید . اما با این کار ، خود را از یک قابلیت بسیار مفید محروم نموده اید . شاید بهتر باشد از راه حل های بعدی استفاده کنید .


2- اطلاعات خود را رمزنگاری کنید : شما میتوانید اطلاعات خود را توسط کروم رمزنگاری کرده و سپس در اختیار گوگل قرار دهید . در اینصورت اطلاعات شما به صورت رمز شده در سرورهای گوگل قرار خواهد گرفت و کسی نمیتواند به محتوای درون آن ها دسترسی پیدا کند . کافیست در قسمت Sign in روی دکمه Advanced کلیک کنید تا گزینه های بیشتری در اختیار شما قرار گیرد . سپس در قسمت Ecrypted data types ، گزینه Encrypt all synced data را انتخاب کنید . توجه داشته باشید در صورتی که گزینه Encrypt passwords را انتخاب کنید ، تنها کلمات عبور شما رمزنگاری میشوند .


3- استفاده از کلمه عبور : شما میتوانید از کلمه عبور مخصوص خود استفاده کنید تا مطمئن شوید که گوگل نمیتواند اطلاعات شما را بررسی کنید . به گفته ی گوگل این کلمه عبور نه برای گوگل ارسال میشود و نه ذخیره خواهد شد . پس اگر خیلی به حفاظت از حریم خصوصی خود اهمیت میدهید ، استفاده از کلمه عبور راه حل بسیار ایمنی خواهد بود .

برای انجام این کار نیز از قسمت Encryption passphrase میتوانید گزینه Use My Google Account Password و یا Choose my own passphrase را انتخاب کنید . اما این دو چه تفاوتی با هم دارند ؟ گزینه اول از کلمه عبور اکانت گوگل شما برای رمزنگاری اطلاعات استفاده میکند . این کلمه عبور در اختیار گوگل قرار دارد و ممکن است که گوگل با همین کلمه عبور بتواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند . اما گزینه دوم که به گفته گوگل توسط آنها ذخیره نمیشود ، به نظر روش امن تری است . در اینجا شما کلمه عبور خود را دوبار وارد میکنید و پس از این باید همیشه این کلمه عبور را برای همگام سازی به خاطر داشته باشید .

 

تنظیمات حریم خصوصی

از منوی آچار گزینه Options را انتخاب کرده و به بخش Under the hood بروید . در بخش تنظیمات حریم خصوصی 5 گزینه در اختیار شما قرار خواهد گرفت .

Use a web service to help resolve navigation errors : هنگامی که کروم نمیتوانید به وبسایتی متصل شود ، آدرس آن را برای گوگل ارسال میکند و گوگل نیز در پاسخ به آدرسی که کروم ارسال کرده است ، پیشنهادهایی را برای کروم ارسال میکند . نتیجه نیز در صفحه ای که با عنوان Oops! Google Chrome could not find نمایش داده میشود ، ظاهر خواهد شد . اگر نمیخواهید اطلاعات مربوط به وبسایتی که کروم نتوانسته به آن متصل شود برای گوگل ارسال شود ، کافیست از قسمت تنظیمات حریم خصوصی این گزینه را غیر فعال کنید .


Use a prediction service to help complete searches and URLs typed in the address bar: هر چیزی که شما در آدرس بار کروم تایپ میکنید ، برای گوگل ارسال میشود و گوگل نیز با استفاده از اطلاعات دریافتی به شما وبسایت های مشابه و نتایج جستجوهای مرتبط را نمایش خواهد داد . کافیست این گزینه را غیر فعال کنید تا مواردی را که در آدرس بار کروم تایپ میکنید برای گوگل ارسال نشوند .


Predict network actions to improve page load performance : کروم به صورت اتوماتیک به آدرس IP وبسایت هایی که به صفحه فعلی شما لینک شده اند مراجعه میکند . گاهی اوقات نیز به صورت اتوماتیک این آدرس ها را در پس زمینه بارگذاری میکند . هدف گوگل از این کار نیز افزایش سرعت و بهبود بارگذاری صفحات است . اگه دوست ندارید که این کار در کروم انجام شود ، این گزینه را غیر فعال کنید .

Enable phishing and malware protection : گوگل کروم مانند اکثر مرورگرها قابلیتی در جهت مبارزه با بدافزارها و حملات کامپیوتری دارد . این قابلیت که با نام Safe Browsing شناخته میشود به صورت اتوماتیک لیستی از آدرس سایت هایی که به صورت بالقوه میتوانند مخرب باشند را از گوگل دریافت میکند . هنگامی که قصد بازدید از سایتی را دارید که در لیست سایت های مخرب موجود است ، کروم قسمتی از آدرس وبسایت به همراه آدرس آی.پی شما و یک کوکی برای گوگل ارسال میکند . گوگل نیز در پاسخ به کروم میگوید که این سایت واقعا مخرب است یا نه . اگر شما این گزینه را غیر فعال کنید ، دیگر کروم در مواجه با وبسایت هایی که در لیست وبسایت های مخرب موجود هستند ، پیغام هشدار نمایش نخواهد داد .


Automatically send usage statistics and crash reports to Google : اگر این گزینه فعال باشد ، کروم اطلاعات مربوط به کرش های مرورگر ، تنظیمات و دیگر اطلاعات اساسی را برای گوگل ارسال میکند . همچنین در صورتی که این گزینه فعال باشد ، کروم اطلاعات مربوط به وبسایت هایی که به نظر مخرب میرسند را نیز برای گوگل ارسال خواهد کرد . 


کوکی ها

در بخش تنظیمات حریم خصوصی دکمه ای با نام Content Settings وجود دارد . روی آن کلیک کنید تا بتوانید به قسمت مدیریت کوکی ها دسترسی پیدا کنید . 

جلوگیری از ردیابی شما : اگر میخواهید که توسط وبسایت های مختلف ردیابی نشده و فعالیت های آنلاین شما از دید آنها مخفی بماند ، کافیست گزینه Block third-party cookies from being set را فعال کنید . لازم به ذکر است که برخی وبسایت ها در صورتی که کوکی های شخص ثالث غیر فعال باشند به درستی کار نمیکنند . پس ممکن است برای برخی وبسایت ها لازم باشد که وضعیت مسدود سازی کوکی های شخص ثالث را غیر فعال کنید .


پاکسازی کوکی ها در زمان بستن مرورگر : شما میتوانید با فعال کردن گزینه Allow local data to be set for the current session only ، تمام کوکی ها را تنها طی یک جلسه نگهداری کنید . اما یک جلسه به چه معناست ؟ به صورت ساده میتوان فاصله ی بین باز و بسته شدن مرورگر را یک جلسه نامید . اگر این گزینه را فعال کنید ، هنگامی که مرورگر را ببندید تمام کوکی هایی که طی این جلسه بوجود آمده اند پاکسازی خواهند شد . با استفاده از این روش دیگر وبسایت ها نمیتوانند شما را ردیابی کنند . البته مشکلی که این روش دارد اینست که پس از هر بار بستن مرورگر ، باید دوباره به همه حساب های کاربری خود لاگین کنید .


جلوگیری از ردیابی موقعیت مکانی شما : موقعیت مکانی شما یکی از مسائلی است که در مبحث امنیت باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید . امروزه اکثر مرورگرها از قابلیت تشخیص موقعیت مکانی پشتیبانی میکنند . همین قابلیت میتواند به وبسایت ها کمک کند تا موقعیت مکانی شما را تشخیص داده و در جهت اهداف خود استفاده کنند . مثلا برخی وبسایت ها با استفاده از این قابلیت میتوانند وضعیت آب و هوای منطقه تان را به شما نشان دهند .

کافیست قسمت Content Settings را اسکرول کرده و پایین بیاورید تا به قسمت Location برسید . ابتدا بررسی کنید که گزینه Allow all sites to track my physical location غیر فعال باشد . در صورتی که این گزینه فعال باشد ، موقعیت فیزیکی شما به دست وبسایت ها می افتد و از نظر امنیتی این مورد به هیچ وجه قابل توجیه نیست . به صورت پیشفرض گزینه Ask me when a site tries to track my physical location فعال میباشد . اگر این گزینه را فعال باقی بگذارید ، هنگامی که وبسایتی بخواهد به موقعیت مکانی شما دسترسی پیدا کند ، کروم ابتدا از شما درخواست تایید خواهد کرد . اما اگر گزینه آخر یعنی Do not allow any site to track my physical location را فعال کنید ، درخواست هیچ سایتی به منظور دسترسی به موقعیت مکانی شما تایید نخواهد شد .

منبع