وردپرس خود را برای موتورهای جستوجوگر بهینه سازی کنید
دارای یک سایت وردپرس عالی هستید ولی موتورهای جستوجوگر علاقه زیادی به سایت شما نشان نمی دهند؟ همه راهایی راکه می دانستید استفاده کردید تا بازدید سایت خود را افزایش دهید ولی هنوز موتورهای جستوجوگر شما را نادیده می گیرند؟ در ادامه روش هایی را به شما معرفی می کنیم که بتوانید توسط آنها کاری کنید که موتورهای جستوجوگر با سایت شما دوستانه تر رفتار کنند.
1.عنوان (title) وب سایت خودرا بهبود ببخشید.
به صورت پیشفرض ، وردپرس معمولا عنوان بلاگ شما را قبل از عنوان اصلی پست شما قرار می دهد. از آنجایی که اکثر موتورهای جستوجوگر 50 تا 64 حرف از تگ <title> را نمایش می دهند، مطمئنن مایل هستید که عنوان پست هایتان قبل ازعنوان بلاگ بیاید.
به عنوان مثال:
Tips for Making WordPress Friendly to Search Engines - YourSiteName.com
بهتر است از:
YourSiteName.com - Tips for Making WordPress Friendly to Search Engines
همیشه مطئن شوید که عنوان پست ها قبل از هرچیز دیگری بیایند، به دو دلیل:
1.موتورهای جستوجو توجه بیشتری به سایت شما نشان می دهند اگر عنوان پست اول بیاید.این قضیه باعث می شود که آنها اهمیت بیشتری به کلمات کلیدی موجود در عنوان بدهند.
2.یک عنوان که تشریح خوبی از مطلبی که قصد ارائه آن را دارد،داشته و بهبود داده شده باشد مهمترین جنبه در SEO پست شما می باشد.این نوع عنوان ها به موتور جستوجو و جستوجوگران اجازه می دهد که قبل از باز کردن صفحه سایت شما بدانند که پست شما درباره چه مطلبی می باشد.
با استفاده از پلاگین All In One SEO فرمت عنوان های خود را در تمامی پست ها بدون نیاز به ویرایش هیچ فایلی، در حالت مطلوب قرار دهید.
در تصویر بالا می توانید نمونه ی از تنضیمات پیشنهاد شده را مشاهده فرمایید.
2.از توصیفات (meta descriptions) خوب برای پست ها استفاده کنید.
بیشتر بلاگ نویس ها اهمیت زیادی به meta description ها در SEO نمی دهند،بدلیل اینکه عقیده دارند تشریح ساز اتوماتیک و استاندارد موجود در وردپرس کافی و خوب است.اما برای کسانی که در مورد تاثیر گذاری کلمات کلیدی به نمایش درآمده در موتورجستوجو نگرانند، کافی نیست.
برای اینکه در جستوجوها بالاترین رنکینگ را برای هر پست داشته باشید بهتر است که تشریح هر مطلب را بصورت دستی بنویسید. دوباره پیشنهاد من به شما استفاده از پلاگین All In One SEO plugin است که این قابلیت را به آسانی در اختیار شما قرار می دهد.با داشتن کلمات کلیدی(Keywords) پرکابرد و تشریح های (Description) متناسب با مطلبتان، خواهید دید که چگونه بازدید سایت شما از ورودیهای سایت های جستوجوگر افزایش چشمگیری پیدا می کند.
همانطور که در دو تصویر بالا می بینید با بهبود بخشیدن کلمات کلیدی و تشریح های مطالب ، رنکینگ صفحات در جستوجوی جملات مخصوص و موجود در آن صفحه افزایش چشمگیری پیدا کرده است (بین 5 تا 10 جستوجوی اول گوگل قرار گرفتند).حالا متوجه اهمیت کلمات کلیدی و تشریح های خوب در نتایج جستوجوها می شوید.
3.باز نویسی آدرس های
شما می توانید با تغیر شکل آدرس های صفحات ،پست ها و قسمت آرشیو، جایگاه سایت خود را در جستوجوهای انجام شده در موتورهای جستوجوگر بهبود ببخشید. به عنوان مثال آدرس دهی زیر نتیجه بهتری در جستوجوها خواهد داشت:
https://gooyait.com/tools/managing-your-fonts
تا اگر به این شکل باشد:
https://gooyait.com/?p=423
تغییر آدرس دهی پیشفرض وردپرس (که بصورت عدد دهی به صفحات می باشد) به شکلی قابل خواندن و با مفهوم تاثیر مثبتی بروی نتایج جستوجوها می گذارد به دلیل اینکه هنگامی که می خواهد آدرس های جستوجو شده را فهرست کند به این نوع آدرس ها اهمیت بیشتری می دهد.اغلب به این نوع آدرس ها (Pretty URLs) گفته می شود به دلیل اینکه با مفهوم و قابل خواندن می باشند و کاربر را راهنمایی می کند که آن صفحه درباره چه موضوعی می باشد.
برای تغییر آدرس های صفحات به صفحه مدیریت وردپرس بروید و از Settings > Permalinks تنظیمات Permalink را با توجه به تصویر زیر تغییر دهید.
من شخصا ترجیح می دهم که آدرس ها همراه با اسم دسته و سربرگ پست باشند:
%category%/%postname%/
نتیجه این نوع ادرس دهی اینگونه خواهد بود:
http://example.com/the-category/the-post-title
اگر می خواهید آدرس ها کوتاه تر باشند و اسم دسته مطلب در آدرس دهی قرار نگیرد فقط نوشته زیر را در Custom Structure setting وارد کنید.
/%postname%/
اگر به تازگی وردپرس خود را ایجاد کرده اید فقط کافی است تنظیمات بالا را انجام دهید. اگر زمان زیادی از ایجاد وردپرس شما می گذرد پیشنهاد می کنم که از پلاگین redirection استفاده کنید تا بینندگان وب سایتتان بعد از تغییر آدرس ها با صفحه 404 مواجه نشوند.
4.استفاده از breadcrumbs
معمولا از استفاده کردن از breadcrumbs (نمونه آنرا می توانید در تصویر زیر،کادر زرد رنگ مشاهده کنید) در سایت ها چشم پوشی می شود ولی آنها کمک بسیاری برای خوانندگان و SEO (Search engine optimization) سایت شما می باشند.لینک ها با کلمات کلیدی خوب که موضوع پست ها و لینک های داخلی صفحات را تشریح می کنند، یکی از راهای است که موتورهای جستوجو توسط آن ربط کلمه جستوجو شده با صفحات وب را تعیین می کنند.
با استفاده از breadcrumbs شما گردش در سایتتان را برای خوانندگان راحتر می کنید و همچنین کمک زیادی به موتو های جستوجو می کنید تا بهتر ساختار سایت شما را متوجه بشوند.پیشنهاد من استفاده از پلاگین Breadcrumbs نوشته Joost De Valk می باشد.نصب این پلاگین فقط 5 دقیقه طول می کشد. (برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید)
5.تولید یک XML Sitemap برای موتورهای جستوجو
XML Sitemap یک لیست از همه ی صفحه ها و پست های موجود در وب سایت شمامی باشد. XML Sitemap یک ماشین قابل خواندن از تشکیلات سایتتان در اختیار پیمایشگر(Crawler) موتورهای جستوجو(برنامه اي که سايتها را بازبيني کرده و براي آنها جستجوگر مي سازد) قرار می دهد.داشتن یک Sitemap مناسب تاثیر بسیار خوبی بروی موتورهای جستوجوگر دارد.
توضیح اضافه: موتورهاي جستجوي پيمايشي يا Crawler-Based Search Engines : موتورهاي جستجوي پيمايشي مانند Google ليست خود را بصورت خودکار تشکيل ميدهند. آنها وب را پيمايش کرده و سپس کاربران آنچه را که ميخواهند از ميانشان جستجو ميکنند. اگر شما در صفحه وب خود تغييراتي را اعمال نماييد، موتورهاي جستجوي پيمايشي آنها را به خودي خود مييابند و سپس اين تغييرات ليست خواهند شد. عنوان، متن و ديگر عناصر صفحه، همگي شامل اين ليست خواهند بود.
پلاگین های بسیاری در این رابطه وجود دارد که پیشنهاد من استفاده از پلاگین XML Sitemaps می باشد.
این پلاگین یک XML Sitemap مخصوص برای وب سایت شما تولید می کند که آن به موتورهای جستوجوگر مانند Google , Bing , Yahoo و ASK.com کمک خواهد کرد که شاخص گذاری صفحات و پست های شما را با دقت و وسعت بیشتری انجام دهند.این پلاگین با وردپرس بسیار هماهنگ بوده و همچنین زمانی که یک پست جدید ارسال کنید ، همه موتورهای جستوجوگر را از اضافه شدن این مطلب به وب سایتتان باخبر می سازد.
6.انتخاب تشریح معنی دار برای عکس های پست ها
یکی از آیتم های دیگری که SEO وردپرس به آن توجهی ندارد استفاده مناسب از کلمات کلیدی در خصیصه های alt و title عکس های موجود در پست ها می باشد.استفاده کردن از کلمات کلیدی در تشریح های استفاده شده در عکس های موجود در پست ها باعث افزایش بازدبد های سایت شما از قسمت جستوجوی عکس موتورهای جستوجوگر می شود. زمانی که در حال استفاده از وردپرس هستید اضافه کردن مقدار به خصیصه های alt و title عکس ها کار سختی نمی باشد.
هنگامی که در حال ذخیره کردن عکس ها می باشید، یک اسم ساده همراه با یک دَش در بین هر کدام از کلمات کلیدی به عکس ها بدهید.به عنوان مثال اگر یک عکس از مقبره فردوسی در مشهد دارید، بجای استفاده از اسم های بدون تشریح screenshot20.jpg یا postimage03.jpg از اسم هایی مانند ” jpg.مقبره-فردوسی-مشهد” یا ” jpg.مقبره_فردوسی_مشهد” استفاده کنید.
(برای اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه فرمایید)
هنگامی که شما عکستان را در پست یا صفحه وردپرس قرار دهید، وردپرس به صورت اتوماتیک از اسم عکس برای ساختن alt مناسب استفاده می کند.
اگر این کار بطور اتوماتیک انجام نشد بصورت دستی کادر title را پر کنید. پرکردن این خصیصه در عکس ها همچنین کار رابرای کسانی که از Screen reader (برنامه هایی که متن را می خوانند.مورد استفاده نابینایان) استفاده می کنند، آسانتر می کند.
7.لینک دادن به پست های متشابه
یکی از روش های مورد علاقه من برای کمک کردن به موتورهای جستوجو برای یافتن محتوا های متشابه و مرتبط با صفحه وب ارائه داده شده، اضافه کردن بخش پست های مشابه است که یک پست را لینک می دهد به پست های دیگری که محتوای متشابهی با آن صفحه دارند.
یکی دیگر از مزیت های این کار نمایش مطالب دیگری به خوانندگان سایت می باشد که ممکن است علاقه به خواندن آنها نیز داشته باشند.
پلاگین های بسیاری در این رابطه وجود دارد که می توانید با جستوجوی related posts در قسمت پلاگین های وردپرس آنها را مشاهده فرمایید.پلاگینی که من پیشنهاد می کنم Yet Another Related Posts می باشد که بخوبی کار می کند. این پلاگین به این دلیل مورد علاقه من است چون یک بخش جداگانه در اختیار شما قرار می دهد که در آنجا می توانید چگونگی نمایش پست های متشابه را در سایتتان مشخص کنید.
8. استفاده از کلمات کلیدی مناسب در سربرگ پست ها
مقدار اهمیتی که موتورهای جستوجو به کلمات کلیدی موجود در سربرگ ها می دهند،بستگی به نوع سربرگ استفاده شده دارد. موتورهای جستوجو بیشترین اهمیت را به عنوان هایی می دهد که در آنها از <h1> استفاده شده باشد.
نام وبلاگ حتما باید با <h1> در صفحه اول شما قرار بگیرد. در صفحه پست ها و در صفحه دسته ها ،نام وبلاگ نباید بیشتر از <h3> باشد، حتی بعضی ها از المان <p> برای شکل دهی معنا دار به نام وبلاگ استفاده می کنند.
برای اینکه مطمئن شوید نام سایت بصورت <h1> در صفحه اول ظاهر شود می توانید از کد زیر در فایل header.php موجود در قسمت تم سایتتان استفاده کنید.این کد صفحه اول سایت را از صفحه های دیگر تشخیص می دهد و تصمیم می گیرد که از چه تگی در سربرگ استفاده کند.بیشتر افراد به لوگوی سایتشان لینک می دهند که با کلیک بروی آنها مرورگر به صفحه اول سایت هدایت می شود.
<div id="logo"> <?php if(is_home()) : ?> <h1> <a href="<?php echo get_option('home'); ?>"><?php bloginfo('name'); ?></a> </h1> <?php else : ?> <a href="<?php echo get_option('home'); ?>"><?php bloginfo('name'); ?></a> <?php endif; ?> </div>
بعد از تصحیح کد سربرگ صفحات و پست ها، به شکل در خواهند آمد.
<h1><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h1>
ویرایش کردن سربرگ ها کار بسیاری آسانی است که می توانید کد آنها را در فایل های single.php ، page.php و صفحات آرشیو سایت در قسمت تم وردپرس پیدا کنید.اگر در تمی که در حال حاظر از آن استفاده می کنید از سربرگ ها به این شکل استفاده نشده است پیشنهاد می کنم که چند دقیقه صرف تصحیح آنها کنید.
9.با robots.txt از تکثیر شدن نوشته هایتان جلوگیری کنید.
تکثیر یک مطلب توسط وردپرس در صفحات مختلفی مثل صفحه تگ ها،آرشیو،صفحه نویسنده،صفحه دسته بندی ها و… به سادگی انجام می گیرد که این موضوع خوشایند موتورهای جستوجو نمی باشد. با ساختن یک فایل robots.txt می توانید از این مسئله جلوگیری کنید.
اگر می خواهید فایل robots.txt خودتان را بسازید می توانید از کدهای زیر استفاده کنید:
User-agent: * Allow: / Disallow: /wp-content/ Disallow: /trackback/ Disallow: /wp-admin/ Disallow: /archives/ Disallow: /*? Disallow: /*.js$ Disallow: /*.inc$ Disallow: /*.css$ Disallow: */trackback/ Disallow: /c/ Disallow: /author/ Disallow: /tag/ User-agent: Mediapartners-Google Allow: / User-agent: Adsbot-Google Allow: / User-agent: Googlebot-Image Allow: / User-agent: Googlebot-Mobile Allow: / #User-agent: ia_archiver-web.archive.org #Disallow: / Sitemap: http://wpswitch.com/robots.txt
مطمئن شوید که کد Disallow: /c/ را با توجه سبک دسته بندی که در سایتتان استفاده می کنید مانند /category/ تغییر دهید.
در کد های بالا ما فایل های .js,css و .inc که نباید موتورهای جستوجوگر از آنها استفاده کنند را غیرفعال کرده ایم.
راحترین کار استفاده از پلاگین Robots Meta می باشد که فایل robots.txt ساخته شده توسط وردپرس در هنگام نصب را ویرایش می کند.
خلاصه:
در این مطلب سعی کردم که روش های مفیدی که باعث بهبود سایت شما در موتورهای جستوگر می شود را معرفی کنم. درسته که انجام این کارها ممکن است ساعاتی طول بکشد و لی مطمئن باشید که به نتیجه کار می ارزه.همچنین لازم نیست که حتما همه این کارها را با هم انجام بدید. اگر روزی یکی یا دوتا از آنها را انجام بدید بعد یک هفته وب سایتی خواهید داشت که موتورهای جستوجو از نشان دادن سایت شما در صفحات جستوجو افتخار می کنند.
منبع:sixrevisions.com
خسته نباشید. استفاده کردیم.
فقط یه نکته: سربرگ ترجمه فارسی tab میشه نه title. ترجمه title میشه عنوان
سلام خسته نباشيد
من از طرف سايت فروشگاهي
http://www.gostore.ir
با شما تماس مي گيرم.
ما مايليم با سايت شما تبادل لينک کنيم
به اين صورت که ما لينک شما را در لينک دوستان خودمان و شما لينک ما را در لينک دوستان خودتان قرار بدين اگر مايليد.
ما را در ليست دوستان خود قرار بدهيد
و بعد در بخش تماس با ماي سايتمان پيغام بگزاريد
تا ما هم همان روز شما را در لينک دوستانمان قرار بدهيم
ما را با نام ” فروشگاه اينترنتي” و به آدرسه
http://www.gostore.ir
ثبت کنيد
کاملا متفاوت ظاهر شدید . مرسی
سلام
من از افزونه
all in one seo pack
استفاده میکنم ولی با وجود استفاده از اخرین ورژن و فعال کردن توی سورس مطالب هی چیزی نشون نمیده یعنی کلن افزونه نیست تو سورس مطالب
مشکل از چی میتونه باشه
آیا به قالب ربطی داره؟
سلام
آقا شما یک عکسی از پنل وردپرستون بگیرید بزارید همین جا تا ببینیم مشکلتون چیه
ربطی به قالب نداره
با مروگر دیگر هم تست کن.
موفق باشید
http://www.iranvij.ir/upload/images/p128h6ebiq3zobp30c21.png
http://www.iranvij.ir/upload/images/1xfxzz0n0rlacsbt3v8w.png
http://www.iranvij.ir/upload/images/0rffr92bpd2teh8ponq2.png
این هم عکس
در مورد Settings > Permalinks
اگر آخر آدرس لینک ها .html باشه برای موتورهای جستجوگر بهتر است.
ممنون از پست خوبتون
عالی بود مطلب به درد بخوری بود برای بلاگر ها
ممنون
مرسی
ممنون.عالی بود.
سلام
خسته نباشید
ببخشید من دوتا مشکل دارم
یکی نقشه سایت هست
با اینکه نقشه سایت نصب شده و در وبمستر گوگل هم ثبت شده ولی باز در ایندکس شدن مطالب مشکل دارم
من قبلا یه سایت داشتم که رفیقم تمام کارهای سئو رو برام اوکی کرده بود ولی این سایت رو فعلا وقت نداره برام سئو کنه واسه همین خودم دست به کار شدم نقشه سایت کارش اینه که به محض اینکه مطلبی در سایت درج بشه سریعا در گوگل ایندکس میشه ولی الان چند روزه که هیچ مطلبی در گوگل ایندکس نشده من هر روز ۲ الی ۳ مطلب میزارم ولی الان دو سه روزی هست که مطالبم ایندکس نشده قبلا هم که ایندکس می شد بلافاصله انجام نمی شد تنظیمات نقشه سایت رو هم حالت دیفالت گذاشتم
مشکل دوم من افزونه آل این سئو هست
این پلاگین رو اول بار که نصب کردم کار کرد بعد از اینکه تنظیماتش رو مثل تنظیماتی که شما عکسش رو گذاشتید قرار دادم دیگه غیر فعال شده این درحالی هست که همین پلاگین در قسمت افزودن و ویرایش برگه فعال هست و اونجا ظاهر میشه این افزونه ولی در قسمت افزودن یا ویرایش نوشته نه
لطفا راهنماییم کنید
در دو مرورگر تست کردم فایرفاکس جدید و اکسپلورر ۷
با تشکر
موفق باشید
یا علی
ممنون داداش
ممنون مطلب خوبی بود خیلی کمکم کرد تشکر
عالی بود ، لطفا از این نوع مطالب بیشتر بذارید .
سلام من در ایتدا که کار با وردپرس رو آغاز کردم چون اطلاعی از تاثیر آدرس در سئو نداشتم آدرس مطالب رو روی شناسه تنظیم کردم.الان به نظر شما با 200 تا مطلب به صلاحه که URL رو تغییر بدم؟اگه هس چه جوری ریدایرکت کنم با افزونه جواب نمیده.
بنظر من این کارو نکنید, چراکه الان آن مطالب با همان آدرس ها در موتورهای جستجو ثبت شده است. می تونید این کارو رو مطالب جدیدتون پیاده کنید