۴ مزیت گشت و گذار ناشناس در صفحات وب

  • ۱۳۸۹/۱۲/۱۷
  • عباس كريمي
  • 2

حین مرور مقالات سایت makeuseof به مقاله ای برخوردم که به نظرم جالب اومد،‌ امیدوارم  بتونه نظر شما رو هم جلب کنه. خب حالا خودِ مقاله: می دونم که قبلا عنوانشو اون بالا دیدین! حتما تا حالا شده که (به هر دلیلی) توی اینترنت به طور ناشناس به گشت و گذار پرداختین. ممکنه فکرتون بره یه جاهایی اما همونطور که نویسنده مقاله هم در انتهای عنوان مقاله ش توی پرانتز گفته: That Isn’t Porn شما هم فکر بد نکنین (من اینو توی عنوانم نذاشتم).

مرورگرهای مهمی که در حال حاضر در بازار حظور دارند به نوعی دارای قابلیت گشت و گذار ناشناس هستند. در فایر فاکس: Private Browsing (گشت و گذار خصوصی)، در سافاری: Private Browsing، در اینترنت اکسپلورر: InPrivate، در اپرا: private tab  یا  private windowو در کروم تحت عنوان: Incognito mode شناخته می شوند.

جدای از نام این مرورگرها، این ویژگی از همان زمان تولد و فروش (مرورگرها) توسط سازندگانشان تبلیغ می شده است. این تبلیغات جهانی که به نظر ساده لوحانه می رسد بر لبان افرادی که می دانند اینترنت برای چه منظوری ساخته شده است لبخندی می نشانند!

خنده به کنار، جدای از تصورات آشکاری که در این مورد وجود دارد، این ویژگی دارای چندین کاربرد شگفت انگیز نیز می باشد.

حساب های کاربری چندگانه

مطمئنا شما به راحتی قادرید ویژگی sign-in چندگانه گوگل را فعال کرده و از آن استفاده کنید اما برای استفاده از آن نیاز دارید تنظیمات آن را مجددا بر روی یک کامپیوتر دیگر اِعمال کنید. در صورتی که از کامپیوتر دوستانتان برای این کار استفاده کنید، این موضوع خود می تواند به یک مشکل امنیتی تبدیل شود.

اما ویژگی “حالت محرمانه” (که در بیشتر مرورگرها می توانید بدان دسترسی داشته باشید) به شما اجازه می دهد بدون این که ارتباطتان با اکانتی که قبلا وارد آن شده بودید قطع شود، با اکانت دیگری به سرعت وارد شوید. هنگامی که می خواهید بدون قطع کردن ارتباطتان با دوستی در فیس بوک وارد اکانت دیگری (از فیس بوک) شوید و یا هنگامی که می خواهید در Google Docs برای کار بر روی دو موضوع مختلف به طور همزمان با دو اکانت متفاوت وارد شوید، privacy mode گزینه بسیار مفید و پراستفاده ای خواهد بود. لازم به ذکر است که این کاربرد، متاسفانه در سافاری جواب نمی دهد اما در کروم بسیار خوب عمل می کند.

جستجوی بی نقص و ایمن

جستجویی در گوگل انجام می دهید و به احتمال زیاد نتایجی را از جستجوهای دوستانتان خواهید دید، مشابه چیزی که در تصویر زیر مشاهده می کنید. تلاش گوگل برای رقابت با رقبایی چون فیس بوک به طور فزاینده ای باعث می شود چنین نتایج جستجوی “شخصی سازی شده ای” تبدیل به یک هنجار و نُرم شود.

اینکه این امر خوب است یا بد موضوع بحث های بسیاری است اما این چیزی است که باید از آن مطمئن بود: اگر با اکانت خودتان وارد گوگل شود و جستجویی انجام دهید نشانی از نتایج بیشتر جاهای دنیا نخواهید یافت!

برای مقابله با این موضوع می توانید از اکانتتان خارج شوید و یا این که به راحتی از قابلیت گشت و گذار خصوصی استفاده کنید.

مصونیت در مقابل کوکی ها

کوکی ها در حال حاضر به عنوان ترسناکترین چیز در اینترنت محسوب می شوند به گونه ای که بسیاری از افراد ۵۰ سال و بالاتر کوکی ها را در دسته ویروس ها و فیشر ها طبقه بندی می کنند. با این حال در اکثر موارد کوکی ها تبدیل به بخشی حیاتی از نحوه کارکرد اینترنت شده اند و دلیلی برای ترسیدن ار آن ها وجود ندارد.

با این حال، دلایلی وجود دارند که هر از گاهی بخواهید از کوکی ها اجتناب کنید. به عنوان مثال نتایجی که در هنگام خرید از آمازون پیشنهاد داده می شوند، با استفاده از کوکی هایی که گشت و گذار شما را در اینترنت ثبت می کنند، کار می کنند. برای پرهیز از این پیشنهادها می توانید قبل از شروع خرید وارد “حالت خصوصی” شوید. البته توجه داشته باشید با وجود این که چیز خاصی برای نگران شدن وجود ندارد اما وارد شدن در حالت خصوصی می تواند آرامش خرید بیشتری برایتان به ارمغان بیاورد.

اگر نگران این موضوع هستید می توانید از پلاگین Autonito استفاده کنید. این پلاگین برای مرورگر کروم ساخته شده و به طور خودکار در هنگام دیدن سایتهایی مشخص از “حالت مرور ناشناس” استفاده می کند. با استفاده از این روش سایتهایی که از قبل به آن معرفی کرده اید نمی توانند فعالیت های شما را ردگیری کنند. به طور کلی استفاده از این پلاگین برای پرهیز از کوکی های مشخص بسیار مفید است.

پرهیز از حواس پرتی ها

قطع کردن اتصالتان به اینترنت آن هم درست هنگامی که نیازمند دریافت چیزهایی از وب هستید چندان عملی نیست، چرا؟ زیراکه امروزه اینترنت به ابزاری حیاتی جهت کاوشهایمان تبدیل شده است. با این حال صرف نظر از کاربرد این امر در ایمیل، توئیتر و فیس بوک، داشتن یک زبانه (Tab) جدید می تواند تجربه ای بسیار خوب در جهت فائق آمدن بر چیزها (مشکلات) باشد. اگر در حین انجام کارهای تحقیقاتی تان متوجه شدید که می بایست ابتدا وارد حساب کاربری تان شوید و سپس به ادامه کارتان بپردازید، بدانید که این مانعِ غیر قابل عبوری نیست و امکان گذشتن از سد آن وجود دارد، اما همین ایجادِ مانع ممکن است کافی باشد که به شما یادآوری کند تا به سر کارتان بازگردید!

نتیجه:

برای بسیاری از کاربران اینترنت، privacy mode به عنوان یک روش عادی مطرح است. اگر شما هم درون این دسته از افراد جای می گیرید شاید بخواهید نحوه استارت کروم (به طور پیش فرض) را در “حالت خصوصی” فرا بگیرید (این آموزش به زبان انگلیسی است اما برای فهمیدن آن نیازی به دانستن زبان ندارید، می توانید امتحان کنید!). برای دیگر کاربران، این قابلیت ابزاری است که گهگاهی برحسب نیاز و شاید برای تنوع از آن استفاده می کنند.

منبع: MakeUseOf

 

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 2 دیدگاه
  1. ایول
    ممنون
    باعث شد بفهمم که چقدر میتونه مفید باشه.
    اصلا نمیدونستم به چه کاری میاد وقتی کامپیوتر کاملان شخصی هست …

    1. pezHman @
      منم باهات موافقم، خودمم نمی دونستم که باهاش میشه اینکارا رو کرد
      متشکرم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *