با FileHippo همیشه بروز باشید
در این مطلب قصد دارم به شما یکی از بهترین منابع در زمینه دریافت نرم افزارهای کاربردی را معرفی کنم. پس از معرفی این سایت، ابتدا توضیحاتی را به شما خواهم داد به بیشتر با روال کاری و نحوه فعالیت آن آشنا شوید.
مطمئنا اگر بخواهید به طور کامل از سیستم عامل کامپیوترتان استفاده کنید، خواه یا خواه مجبور به نصب برنامه ها و یا به قول معروف نرم افزارها هستید. نرم افزارها برنامه ای تحت سیستم عامل ولی به شکلی جزئی تر از آن می باشند که با نصب آن ها، امکانات گسترده و مختلفی جدا از قابلیت های پیشفرض خود سیستم عامل، در اختیار کاربر قرار میگیرد.
پس از همه گیر شدن دریافت نرم افزارها (به شکل Free با پولی) از اینترنت، سایت های زیادی در این زمینه پدید آمدند که هر کدام امکانات خاصی را به کاربر ارائه میکنند. در این میان یافتن سایتی عالی و با یک رابط کاربری بسیار ساده، میتواند بسیار ارزشمند باشد. البته شاید هر کس به سلیقه خود سایتی را برای دریافت نرم افزارهای مورد نیازش انتخاب کند؛ ولی همیشه در بین یک گروه مشخص، یک یا تعدادی گزینه برتر وجود دارد که افزاد را بیشتر از گزینه های دیگر به خودشان جذب میکنند.
سایت FileHippo به آدرس filehippo.com یکی از بهترین و معروفترین و علاوه بر آن محبوترین ها در این زمینه می باشد. این سایت فعالیت جدی خود را در سال 2005 آغاز کرد و هم اکنون به یکی از بهترین ها تبدیل شده است. فایل هیپو یک سایت اینترنتی بسیار عالی برای دانلود رایگان نرم افزارهای رایگان و همچنین نرم افزارهای غیر رایگان میباشد. اشتباه نکنید!!! این سایت در زمینه Crack کردن و یا استفاده غیر قانونی از نرم افزارها عمل نمیکند؛ بلکه فقط فایل نصب برنامه را برای دانلود قرار میدهد و چگونگی استفاده از آن را به عهده کاربر میگذارد. اگر میخواهید که همیشه نرم افزارهایتان بروز باشند، میتوانید از این سایت استفاده کنید.
بنابر گزارشات Quantcast (که در زمینه ترافیک و رتبه وبسایت ها کار میکند)، این سایت ماهانه بیش از 3 میلیون بازدید کننده از ایالات متحده آمریکا دارد و همچنین در سایت الکسا در لیست 1000 وبسایت برتر جهان از لحاظ بازدید قرار گرفته است. حتی اگر به این سایت سر هم نزده باشید، با دیدن این آمار و ارقام، به بزرگی و محبوبیت آن پی خواهید برد. قابل ذکر سایت بنیان گذار این سایت، گروه LMG Media می باشند که این وبسایت را در قالب 4 زبان انگلیسی، اسپانیایی، ژاپنی و لهستانی در دسترس کاربران قرار داده اند.
این سایت هر روزه و یا میتوان گفت هر ساعت با تعداد زیادی از نرم افزارها بروز میشود و کاربران میتوانند با ورود به صفحه هر نرم افزار توضیحات آن را مشاهده کنند و آن را دانلود کنند. اول چیزی که با ورود به صفحه اول این سایت ممکن است به ذهن بیاید، ظاهر و رابط کاربری ساده آن است.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، در بخش بالای سایت 2 ستون به نام های Latest updates و Popular software وجود دارند. ستون Latest updates مربوط به نمایش آخرین نرم افزارهای بروز شده است و ستون Popular software نیز مربوط به نمایش نرم افزارهایی است که بیشترین دانلود را طی یک مدت خاص داشته اند که با کلیک بر روی گزینه View more در پایین هر ستون میتوانید لیست بیشتری از نرم افزارهای هر ستون را مشاهده کنید.
در بخش وسط سایت، دسته های کلی سایت که نرم افزارها در آن دسته بندی شده اند و تعدادی از جدیدترین نرم افزارهای هر دسته مشخص است. به طور کلی فایل هیپو نرم افزارهای خود در 16 دسته کلی دسته بندی میکند که میتوانید آنها را در زیر ببینید. البته هر یک از دسته های کلی دارای زیر مجموعه هایی نیز میباشند.
Browsers and Plugins, Anti-Malware, Audio and Video, File Sharing, Firewalls and Security, CD and DVD Tools, Messaging and Chat, System Tuning, Desktop, File Transfer, Compression and Backup, Photos and Images, Office and News, Networking and Admin, Drivers, Developer Tools
همانطور که گفته شد در هر دسته تعدادی از نرم افزارهای آن دسته مشخص است که اگر به تازگی بروز شده باشند، در کنار اسم آنها، آیکون New را مشاهده خواهید کرد. مانند قبل میتوانید با زدن دکمه View more، تمامی نرم افزارهای دسته مورد نظر را مشاهده کنید. برای مثال در زیر میتوانید لیست نرم افزارهای مربوط به چت و پیام رسانی را مشاهده کنید :
قابلیت جالب دیگری که این سایت در اختیار شما قرار میدهد، امکان فیلتر کردن و یا دسته بندی برای نمایش برنامه ها بر اساس رایگان و یا غیر رایگان و همچنین و Final یا Beta بودن میباشد. در بالا و سمت راست صفحه اول با کلیک بر روی گزینه [ No Filter ]، قسمتی مانند شکل زیر برایتان نمایش داده میشود :
در این بخش اگر گزینه No Beta versions را انتخاب کنید، دیگر نرم افزارها و نسخه هایی از نرم افزارها که در Beta یا آزمایشی میباشند، نشان داده نمیشوند. اگر Freeware only را انتخاب کنید، فقط نرم افزارهای رایگان و اپن سورس نمایش داده میشوند و دیگر نرم افزارهای پولی را نخواهید دید. پس از انتخاب گزینه های دلخواهتان میتوانید بر روی Apply changes کلیک کنید تا نتیجه را ببینید.
اگر لیست نرم افزارها، نرم افزار دلخواهتان را به هر صورتی نیافتید، میتوانید از Search استفاده کنید. در سایت سایت امکان جستجو بسیار بهینه شده است و با تایپ یک کلمه ساده به راحتی و بدون اتلاف وقت میتوانید به مورد دلخواهتان برسید.
در صورتی که مایلید سایت را در زبانهای دیگر ببینید، میتوانید از گزینه موجود در بالای سایت استفاده کنید. همانطور که گفته شده این وبسایت در قالب 4 زبان در دسترس میباشد.
اگر بر روی لینک یکی از نرم افزارها کلیک کنید، وارد صفحه اختصاصی آن میشوید. در این سایت برای هر نرم افزار یک صفحه اختصاصی در نظر گرفته شده که این صفحات دارای بخش های خاصی هستند که کاربر با استفاده از آنها میتوانند به بخش های مختلفی دسترسی داشته باشند. در ادامه به بررسی هر یک از قسمت ها می پردازیم.
در بالای هر صفحه مسیر قبل از هر چیز مسیر صفحه ای که به آن وارد شده اید را میتوانید مشاهده کنید. برای مثال من صفحه مربوط به نرم افزار Pidgin را باز کرده ام و مسیر آن به شکل زیر مشخص است :
در وسط صفحه و قسمت بالای آن توضیحاتی اجمالی و کلی درباره نرم افزار ذکر شده است. در ابتدا آیکون کوچکی از نرم افزار در سایز 32 در 32 پیکسل را مشاهده میکنید. در کنار آن نام و همچنین آخرین نسخه نرم افزار (یا نسخه انتخاب شده شما) مشخص است (برای مثل در شکل زیر : Pidgin 2.10.0). در زیر آن نام شرکت و یا گروه سازنده و لینکی به وبسایت آن قرار دارد (مثلا در شکل زیر عبارت Gaim مشخص است). حجم نسخه فعلی و نوع نرم افزار از نظر رایگان، اپن سورس و یا پولی بودن، مشخص شده است.
پس از این قسمت، در هر صفحه 4 تب یا زبانه دیده میشود که با ورود به هر کدام اطلاعات خاصی به شما نمایش داده میشود. با ورود به تب Description (که به طور پیشفرض هنگام ورود به صفحه در آن قرار دارید) میتوانید توضیحاتی کلی درباره کار نرم افزار ببینید. با ورود به زبانه Technical می توانید اطلاعات تخصصی از جمله کد MD5 و یا سیستم مورد نیاز و … مربوط به نرم افزار را ببینید. در تب Change Log نیز گزارش مربوط به تغییرات نرم افزار در هر نسخه مشخص است. با استفاده از این تب میتوانید ببینید در هر نسخه چه امکاناتی به برنامه اضافه شده و چه مشکلاتی از آن برطرف شده است. در بخش Comments هم نظرات کاربران قرار میگیرد.
پس از آن به بخش Screenshots میرسیم که برای هر نرم افزار در این قسمت حدود 3 تصویر یا بیشتر از آن قرار گرفته است که کاربران میتواند با ظاهر برنامه بیشتر آشنا شوند.
بعد این قسمت بخش های دیگری نیز وجود دارند که به دلیل اینکه اهمیت خاصی ندارند، به آن نمی پردازیم.
اما علاوه بر توضیحات اضافی، مهمترین بخش در هر صفحه، بخش مربوط به دانلود نرم افزار است. این بخش در سمت راست صفحه گنجانده شده. باید بگویم که یکی از مهمترین و بهترین قابلیت های فایل هیپو در اینجا نمایان میشود. اگر نگاهی به این قسمت بیندازید متوجه این موضوع خواهید شد. بله، همانطور که میبینید به غیر از آخرین نسخه بروز شده، تمامی نسخه های دیگر و قبلی یک نرم افزار برای دانلود قرار گرفته اند و میتوانید با کلیک بر روی لینک هر یک از نسخه ها به صفحه آن ها بروید. البته فکر نکنید این لیست فقط به نسخه های لیست شده در این بخش محدود میشود، اگر بر روی View more در پایین این بخش کلیک کنید، لیست تمامی نسخه های قبلی نرم افزار برایتان نمایش داده میشود. مطمئنا این امکان میتواند بسیار برایتان کاربردی باشد. برای مثال هنگامی که تمامی سایت های دانلود نرم افزار آخرین نسخه یک نرم افزار را قرار داده اند ولی شما به نسخه های قبلی علاقه بیشتری دارید، به راحتی میتوانید آن را دانلود کنید و از آن استفاده نمایید.
پس از اینکه دیدی کلی از فضای سایت به دست آوردیم، اکنون به سراغ یکی دیگر از امکانات جالب این سایت میرویم. مطمئنا یکی از مهمترین عوامل شما برای استفاده از این سایت، بروز بودن و دانلود آخرین نسخه از نرم افزارها است. پس اگر بخواهید بدانید که آیا نرم افزار مورد نظرتان بروز شده یا نه، باید هر روز یا هر چند مدت به فایل هیپو سر بزنید و با جستجو در آن نرم افزار(های) دلخواهتان را دریافت کنید. مطمئنا پس از مدتی تکرار اینکار، برایتان آزار دهنده خواهد بود. فایل هیپو برای این مشکل نیز راه حلی برایتان ارائه کرده است که دیگر نیاز به هیچ زحمتی ندارید.
FileHippo.com Update Checker نام نرم افزار اختصاصی این سایت است که با نصب آن بر روی کامپیوترتان میتوانید به سادگی آخرین نرم افزارهای بروز شده با اطلاعاتی جزئی و لینک دانلودشان را مشاهده نمایید. این نرم افزار دارای حجم بسیار کمی (200 کیلوبایت) می باشد و با ویندوزهای 7, Vista, XP, 2003, 2000, ME و یا 98 به طور کامل سازگاری دارد. البته باید بدانید کاری که این نرم افزار میکند بسیار جالب تر از موردی است که بالا گفته شد. نرم افزار Update Checker کامپیوتر شما را اسکن میکند و تمام نرم افزارهای کاربردی نصب شده روی آن را پیدا میکند، سپس با ارسال نسخه و اطلاعات نرم افزارهای نصب شده روی سیستم تان به سرور FileHippo.com، شما را از هر گونه بروز رسانی آنها باخبر می سازد. پس از آن لیست آن ها را در صفحه مرورگرتان نمایش میدهد تا به سادگی نسبت به بروز رسانی و آپدیت آنها اقدام نمایید. توجه کنید که این نرم افزار محدودیتی برای اسکن ندارد و تمامی نرم افزارها را مورد بررسی قرار خواهد داد.
پس از نصب Update Checker، این برنامه در System Tray (کنار ساعت ویندوز) ظاهر میشود و بلافاصله نرم افزارها را اسکن میکند و پس از انجام اسکن میتوانید با کلیک روی آیکون آن، صفحه مربوط به بروز رسانی را در مرورگرتان ببینید.
در صفحه باز شده نرم افزارهای لازم برای بروزرسانی در 2 بخش مرتب شده اند، یکی نرم افزارهای که آپدیت پایدار برایشان عرضه شده (در قسمت اول) و دیگری نرم افزارهایی که آپدیت های آزمایشی برایشان عرضه شده است (در قسمت دوم). در بالای هر ستون تعداد نرم افزارهای آن نوشته شده است و در لیست نرم افزارها، نسخه فعلی نصب شده بر روی سیستم تان و همچنین نسخه جدید نرم افزار و لینک دانلود مشخص است. برای اینکه مسیر نصب نرم افزارهای در سیستم تان را هم ببینید، باید بر روی گزینه Show install path در بخش سمت راست صفحه کلیک کنید تا آیکون آن به شکل سبز و تیکدار درآید. همچنین در پایان هر لیست مجموع حجمی که لازم است برای بروز رسانی کلیه نرم افزارها دانلود کنید، نوشته شده است. این حجم را میتوانید روبروی عبارت Total size مشاهده کنید.
هم اکنون پس از آشنایی با شیوه کار این سایت نباید مشکلی با آپدیت نرم افزارهای تان داشته باشید. شاید بتوان FileHippo را یکی از سایت هایی دانست که هر کاربر اینترنتی لازم است حتما برای انجام کارهای خود به آن مراجعه کند. امیدوارم با خواندن این مطلب دیگر مشکلی با دانلود نرم افزارهای مورد نیازتان نداشته باشید. اگر نظر خاصی درباره مطلب دارید و یا سایت بهتری در این زمینه می شناسید، لطفا در آن را در نظرات به ما معرفی کنید.
» برای تبدیل این مقاله به فایل PDF میتوانید از ایـن آمـوزش و یا نرم افزار Adobe Reader استفاده نمایید.
ممنونم محمد مهدی جان ، عالی بود ، تازگی با این سایت آشنا شدم بسیار عالی بود و البته بررسی کامل شما هم بسیار عالی بود ، اگه بتونید در مورد این دو تا سایت هم مطلب تو سایت قرار بدید عالیه ، سایت هایی هستند که بنده خیلی وقته دارم ازشون استفاده میکنم و واقعا کاربردی هستند :
www.brothersoft.com : یک سایت تقریبا جامع تر از این سایت Filehippo ولی کمی پیچیده تر البته واقعا سایت جامعی هستش ولی سادگی رابط کاربریش طبیعتا به این filehippo نمیرسه .
www.alternativeto.net : سایتی بسیار عالی و با جرات می تونم بگم بدون رقیب که میتونه معادل یک نرم افزار خاص رو پیدا میکنه ، مثلا شما میخواهید بدونید چه نرم افزارهایی معادل نرم افزار فتوشاپ هستند ، کافیه اسم نرم افزار مورد نظرتون رو در این سایت بدید و لیستی از برنامه هایی که معادل فتوشاپ هستند رو برای شما می آره و البته میتونید نتایج رو فیلتر کنید مثلا فقط برنامه های open source و …
دیگه بررسی این موارد رو واگذار می کنم به شما و سایر دوستانی که علاقه مند هستند .
با تشکر/.
سلام دوست عزیز
ممنون از لطفتون
این 2 تا سایتی که معرفی کردید، میشه گفت 2 تا شناخته شده ترین ها تو این زمینه هستن و شاید به همین دلیل نیازی به معرفی آنچنانی نداشته باشن. من فقط قصدم معرفی سایت های خوب، کارآمد، ساده و مناسب همه نوع سطح افراد هستش…
موفق باشید
ممنون.
اگه امکان داره این (ستون Popular software مربوط به نمایش آخرین نرم افزارهای بروز شده است و ستون Popular software نیز مربوط به نمایش نرم افزارهایی است) مطلب رو ویرایش کنید بازم ممنون از شما
شاد و سلامت باشید.
ممنون از راهنماییتون دوست عزیز… اصلاح شد
ممنون دوست عزیز…خوشحالم و به خودم که جنوبیم می بالم، چون دوستان فعالی همچون شما دارم.
.
.
زنده باشی همیشه..
خواهش میکنم، شما لطف دارید
خیلی به دردم خورد
ممنون
سلام دوست عزیز منupdate cheker میخوام نصب کنم رمز ویا همون پسورد میخواد لطفا منو راهنمایی کنید
سلام.من نرم افزارو نصب کردم ولی یه چند روزیه کار نمیکنه.وقتی اسکن میکنم برنامه هایی که باید بروز رسانی بشه رو نمیاره در صورتی که قبلا اعلام میکرد چه برنامه هایی بروز بشه.مشکل از چیه؟ این نوشته ظاهر میشه….. communication failue.check connection and setting
راهنماییم کنید.