پردازنده های چهار هسته ای روی گوشی های همراه، کابردی یا تبلیغاتی ؟

پردازنده های چهار هسته ای روی گوشی های همراه، کابردی یا تبلیغاتی ؟
  • ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
  • آزاد
  • 14

چه کسی فکر می کرد شاهد پردازنده های چند هسته ای در دستگاه های همراه لمسی باشیم؟ دوهسته کافی نبود، دستگاه ها چهار هسته ای شدند.

آیا تمام این امکانات در یک دستگاه همراه کاربرد دارند؟ آیا یک پردازنده چهار هسته ای یک امکان فوق العاده است یا یک بمب تبلیغاتی برای بازاریابی و فروش بیشتر؟

Nvidia با ساخت پردازنده های مجتمع Tegra که شامل پردازنده گرافیکی، حافظه و امکانات دیگر است، نقش بزرگی در چند هسته ای کردن تبلت ها و گوشی ها ایفا کرد.

پردازنده های چند هسته ای

 Nvidia ادعا می کند Tegra3  تا پنج برابر از Tegra2  سریع تر است. اما باید به این نکته توجه کنیم که پردازنده های چهارهسته ای مقدار انرژی زیادی مصرف می کنند، نکته ای که همیشه در دستگاه های همراه باعث دردسر می شود. اما به هر حال سرعت بالاتر، هسته بیشتر و همه اینها لحن خوشی در گوش خریداران دارد.  شاید دلیلش این باشد که کاربر عادی درباره نحوه استفاده نرم افزار از منابع سیستم اطلاعات کمی دارد. برای بیشتر آنها فقط کار کردن دستگاه مهم است.

این دسته از کاربران درباره اینکه یک پردازنده دوهسته ای چه تاثیری در تجربه استفاده شان از کامپیوتر دارد، نظری ندارند، چه برسد به پردازنده چهارهسته ای .

همین طور انها اعتقاد دارند هر چه امکانات بیشتر باشد، بهتر است. و این دقیقا چیزی است که بخش بازاریابی شرکت های مختلف روی آن تاکید می کنند.  البته منطقی که برای خرید این دستگاه ها وجود دارد این است که هر چه تعداد هسته ها بیشتر باشد دستگاه قدرت بیشتری دارد. اما این قدرت را برای پردازش چه چیزی باید به کار بگیرد؟

در واقع داشتن یک تلفن همراه با یک پردازنده چهارهسته ای که مصرف انرژی زیادی هم دارد، دقیقا مانند این است که برای کوتاه کردن چمن حیاط یک اره برقی تهیه کنیم. یک اره برقی این کار را انجام می دهد، اما این وسیله امکانات بیشتری دارد و می تواند در جاهای بهتری مورد استفاده قرار بگیرد. چمن حیاط را می شود با یک چمن زن ساده هم کوتاه کرد.

پردازنده های چند هسته ای

در حال حاضر وجود پردازنده دوهسته ای در تمام دستگاه ها یک نکته مثبت است. در این دستگاه ها وظایف سیستم عامل به یک هسته محول می شود و نرم افزارها می توانند از قابلیت هسته دوم استفاده کنند. در این حالت سیستم بسیار روان کار می کند و می توان از امکاناتش لذت برد.

با تمام نکات بالا، این حقیقت که نرم افزارهای بسیار کمی هستند که برای استفاده کامل از فواید پردازنده های چند هسته ای طراحی شده باشند، کمی آزار دهنده است.

عمر باتری در گوشی های اندروید هم مساله بزرگی است. بهترین مثال برای این موضوع گوشی HTC Thunderbolt  است که به اصطلاح « باتری را می خورد» . این مشکل به حدی است که شرکت برای حل این موضوع توصیه می کند بعضی امکانات گوشی را غیرفعال کنند، امکاناتی که جزو بهترین آپشن های این گوشی است.البته شرکت یک راه دیگر هم به شما پیشنهاد می کند و آن هم خرید یک باتری اضافه است.

HTC_ThunderBolt

هر چند این گوشی از یک پردازنده تک هسته ای استفاده می کند، اما همین امر نشان دهنده این است که برای استفاده از اندروید باید سیستمی داشته باشیم که استفاده انرژی اش مدیریت شده باشد.

فرض کنید همین گوشی با یک پردازنده دو یا چهارهسته ای عرضه می شد. آن وقت چه اتفاقی برای باتری اش می افتاد؟

راه حلی که برای این چنین مشکلاتی در پردازنده چهارهسته ای Tegra3 از سوی Nvidia ارائه شده هم جالب است. این پردازنده در اصل پنج هسته ای است. یک هسته بسیار کم مصرف برای اوقاتی که دستگاه بیکار است یا در حالت آماده به کار است و چهارهسته دیگر برای وقتی که کاربر از گوشی استفاده می کند.

 پردازنده های چند هسته ای

نتیجه گیری :

بازی خورها که همیشه طرفدار قدرت بیشتر سخت افزار هستند، طرفدار حضور چهارهسته ای ها در دستگاه های همراه هستند. اما وقتی به لیست Nvidia از بازی هایی که می توانند از قابلیت های چهارهسته ای استفاده کنند، نگاهی بیندازیم، فقط ۳۷ بازی می بینیم که تعداد بسیار کمی است و باز به این نکته می رسیم که نرم افزار چندانی برای کار با این سخت افزارها وجود ندارد.

بازی در پردازنده های چهارهسته ای

به طور حتم یک گوشی یا تبلت نمی تواند از تمام منابع یک سیستم دو یا چهارهسته ای استفاده کند اما داشتن یک پردازنده دوهسته ای بسیار مفید است، زیرا همانطور که گفته شد یک هسته به سیستم عامل و یک هسته به نرم افزارها اختصاص پیدا می کند.

اگر از بازی هایی با گرافیک بالا استفاده می کنید یا به طور مداوم ویدئوهای HD با حجم بالا تماشا می کنید یا از شبکه نسل چهارم LTE استفاده می کنید، داشتن یک پردازنده چهار هسته ای برای شما خالی از لطف نیست، اما این کارها را می توانید با یک پردازنده دوهسته ای و بدون هیچ مشکلی انجام بدهید.

پیش بینی می شود سال آینده شاهد نرم افزارهایی باشیم که بتوانند از قابلیت های چهارهسته ای استفاده کنند، اما خرید چنین دستگاه هایی در حال حاضر فقط برای کلاس بیشتر توصیه می شود.

 منبع : http://news.cnet.com/8301-1035_3-57410518-94/7-myths-about-quad-core-phones-smartphones-unlocked/

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 14 دیدگاه
  1. اگه نوکیا و اپل از چهار هسته ای استفاده می کردن ، شاید آدم باورش می شد. چون این دو برند، با فناوری های خودشون دنیای موبایل ها رو تغییر دادند و هر دوی اینها استاد بهینه سازی سخت افزار با سیسم عامل گوشی هستند و حداکثر توان پردازنده را مورد استفاده قرار می دهند.
    ولی برند های دیگه اینطور نیستن، فقط برای بزرگ کردن اسم گوشی، می گن ۴ هسته ای درست کردیم، ولی وقتی با همین ۴ هسته ای کار می کنی، آدم فک می کنه، این گوشی اصلاً هسته نداره.
    :دی
    بازی هایی رو که آیفون می کشه، عمراً همچین گوشی ۴ هسته ای بتونه به روونی آیفون بکشه.
    پردازنده گوشی های امروزی فقط تا ۲۱ مگاپیکسل می تونن دوربین پشتیبانی کنند، ولی ببین این نوکیا چیه که با پردازنده ۱ گیگاهرتزی دوربینی با ۴۱ مگاپیکسل رو می تونه پشتیبانی کنه.
    برند به اینا می گن.
    زنده باد نوکیا و اپل.

    1. دوست عزیز دوربین ۴۱ مگاپیکسلی تبلیغه اگه واقعا سنسور ۴۱ داشت باید قیمتش بالای ۴ میلیون تومن می شد(مثلا دوربین Nikon D80 سنسورش ۱۲ مگا پیکسله قیمتش حدود ۲ میلیون تومنه ) دیگه با سمبین کسی حال نمیکنه برا ویندوز فون هم برنامه های کافی موجود نیست و رابط کاربری خوبی هم نداره با این راهی که نوکیا پیش گرفته خیلی ضرر خواهد کرد

  2. آقاجون مطالعه تون رو کمی بیشتر کنید با اینکه پردازنده ها چهار هسته ای شدند ولی دقت کنید که مصرف باتری این نوع پردازنده ها خیلی خیلی بهینه شده توآینده خیلی نزدیک بازی ها و نرم افزارهای ارائه میشه که دو هسته ای حتما در اجرا لنگ خواهد زد یکمی بررسی تخصصی اس۳ رو مطاله کنید که به لطف پردازنده ۴ هسته ای قدرتمندش چه امکاناتی اضافه شده

  3. به نظر من هم در حال حاضر چهار هسته فقط برای تبلیغات و خالی کردن جیب مشتریان است. اگر دو گوشی جدید htc با نامهای one x و one s را مقایسه کنید (یکی چهار هسته ای و دیگری دو هسته ای) یا مقایسه های انجام شده در سایتهای مختلف را نگاه کنید، متوجه می شوید که هیچ اختلاف معناداری در عملکرد و سرعت آنها وجود ندارد. پس هرچند در آینده گوشیهای چهار هسته ای عادی می شوند ولی فعلا فقط برای بازاریابی بیشتر است.
    مطمئن باشید اگر چهار هسته ای الان چیز خوبی بود حتما شرکت قابل اعتماد سونی تا بحال از آن استفاده کرده بود، چون این شرکت مثل سامسونگ با دروغ و دزدی میانه ای ندارد و بیشتر به فکر مشتری است.

  4. عملا شرکتهایی مانند سامسونگ و lg با ارائه گوشیهایی با پردازنده دو هسته ای در زمانیکه اندروید ۲.۳ با تک هسته به بهترین شرایط کار میکرد باعث اعمال فشار به گوگل برای ارائه سیستم عاملی برای ساپورت هسته دوم کردن این در حالیکه همین بخش نرم افزاری ۰ سیستم عامل ) هنوز بصورت کامل و بدون نقص از ظرفیت هسته دوم استفاده نمیکنه و در شرایطی باعث مصرف فوق العاده بالای باطری میشه
    حالا با این شرایط ایا وجود دو هسته دیگه لازم بود و آیا این باعث اعمال فشار به گوگل برای ارائه ورژن جدید برای ساپورت ۴ و یا ۵ هسته نمیشه و برنامه نویسان و کوکرها را در معرض فشار برای ساخت یک برنامه برای ساپورت چندین دیواس با سخت افزارهای بسیار مختلف نمیکنه؟
    با این اوصاف هدف از ارائه این دیوایسها فقط نشانه رفتن جیب مصرف کننده با القاب مختلف همچون ۴ هسته و یا ۴۱ مگاپیکسل و…… نیست؟

  5. شرکت نوکیا هنوزم هستش؟مگر به لطف فروش۱۲۸۰ وگرنه ورشکسته میشد.فقط تو ایران و ایتالیا طرفداراش زیادن.از سامسونگ بدم میاد اما نمیشه اینو نگفت غول موبایل دنیاست.منطقی تر فک کنید ونظر بدید لطفا

  6. با سلام حقیقتش منم با بیخود بودن گوشیهای ۴هسته ای موافقم چون مدتی بنده گوشی ال جی p895 خریدم و به خیال اون ۴ هسته نرم افزار و بازیهای زیادی روش نصب کردم که الان سرعتش پایین اومده و حتا دیگه رو فیلم ها هم دیگه داره گیر میکنه مصرف باتری هم که رفته بالا……………….!!!!!!!!!!!?????????

  7. گوشی من هواوی جی ۷۳۰ هست و پردازندش چهار هسته یک سومه۱.۳ سرعتش عالیه و بازی های با گرافیک بالا هم میکشه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *