آیا اندروید کاملا آزاد است؟

آیا اندروید کاملا آزاد است؟
  • 1391/12/20
  • امیر امام جمعه
  • 3

بالاخره بعد از چندین ماه انتظار جیلبریک پایدار iOS 6 نیز در دسترس قرار گرفت و کاربران آیفون 5 بدون شک میتوانند از امکانات سفارشی پلتفرم iOS بر روی دستگاه خود استفاده نمایند. در حالی که شرکت اپل به طور عادی اجازه استفاده از این امکانات را به خریداران نمیدهد. اما بازهم وفاداران به سیستم عامل اندروید به ما یادآوری میکنند که اگر میخواهید یک پلتفرم کاملا آزاد داشته باشید همیشه به سراغ سیستم عامل شرکت گوگل بروید. شما میتوانید تجربه بهتری از یک سیستم عامل همراه را بدون نگرانی درباره جیلبریک و روت کردن داشته باشید. اما نکته ای که بسیاری از کاربران اندروید متوجه آن نمیشوند ، آیا این پلتفرم به اندازه ای که دیگران فکر میکنند کاربران را آزاد میگذارد؟

1

بسیاری از کاربران عقیده دارنده که iOS دارای اکوسیستمی بسته است و به همین دلیل به سراغ اندروید میروند که در آن آزادی عمل بیشتری خواهند داشت. اما باید با این حقیقت مواجه شد که اندروید نیز محدودیت های خاص خود را دارا است که تعدادی از آنها مربوط به اپراتور های فروش میشود. شاید بتوان گفت نزدیک ترین تجربه به سیستم عامل آزاد را میتوان بر روی سری نکسوس تجربه کرد ولی این سری سهم بسیار کمی را در بازار اندروید دارد. هم چنین در بعضی موارد بازهم اپراتورها هستند که محدودیت های خود را حتی بر روی نکسوس اعمال میکنند. برخی از دستگاه های اندرویدی به سختی قفل شده اند و باز کردن آنها کار ساده ای نمیباشد.

2

همانند جیلبریک کردن iOS ، روت کردن دستگاه های اندرویدی نیز دنیایی از قابلیت ها را به ارمغان می آورد. برای مبتدی ها روت کردن اندروید دسترسی به اعماق نرم افزاری و سخت افزاری را فراهم میکند تا بتوان قابلیت های اجرایی مثل عمر باطری را بهبود داد. عمر باطری یکی از مهم ترین مشکلاتی است که در دستگاه های اندرویدی شاهد آن هستیم و روت کردن نیز تنها راه حل برای رفع آن است. به کمک کرنل های سفارشی و برنامه های مربوط به پردازشگر میتوان کاری کرد که دستگاه شما با یک بار شارژ یک روز کامل دوام بیاورد در حالی که شما از قابلیت های آن به طور معمولی استفاده میکنید.

مسئله دیگر نسخه های مختلف اندروید است که واقعا گیج کننده به نظر میرسند. در حال حاضر آخرین نسخه 4.2 یعنی لوبیای ژله ای میباشد اما بسیاری از تولیدکنندگان دستگاه هایی را عرضه میکنند که سیستم عامل اولیه آنها نسخه 4.0 است و مربوط به چندین ماه قبل میباشد. برای این که بتوانید آخرین آپدیت های سیستم عامل را به همراه رام های مختلف دریافت کنید باید به فکر روت کردن دستگاه خود باشید. برای مثال سیانوژن (CyanogenMod) یکی از رام های بسیار محبوب است که میتوانید از آن برای اجرای آخرین آپدیت ها بر روی دستگاه خود استفاده کنید.

3

هم چنین در بعضی از موارد اپراتور های عرضه کننده برنامه های متعددی را به صورت پیشفرض بر روی دستگاه نصب کرده اند که فضای زیادی از حافظه دستگاه را اشغال میکند. در آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید شما میتوانید این برنامه ها را پنهان کنید اما تنها راه پاک کردن کامل آنها از روی دستگاه استفاده از قابلیت های روت کردن است. به علاوه شما اجازه خواهید داشت برنامه هایی را نصب کنید که قبلا گوگل و یا اپراتور ها اجازه نصب آنها را به شما نمی دادند. اما اگر یک سیستم عامل به معنای واقعی آزاد بود کاربر میتوانست هر برنامه ای را بر روی آن نصب نماید.

4

البته نباید انتظار داشت که بگوییم iOS از اندروید آزادتر است زیرا سیستم عامل گوگل کمی قابلیت های بیشتری را در زمینه شخصی سازی ارائه میکند ولی قطعا محدودیت های زیادی در هر دو سیستم عامل وجود دارد.

منبع : SlashGear

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 3 دیدگاه
  1. اصلا این ربطی به این چیزا نداره که بگیم iOS آزادتره!
    در هر صورت Android آزاد تره… شما میتونید بدون روت کردن و این قضایا سیستم عاملتون رو تا حدودی customize کنین.
    جملهء “بلاخره یه محدودیت هایی داره” درسته، اما این واسه امنیت و… هست و به زبون خودمونی و کوچه بازاری بخاطر اینه که شیر تو شیر نباشه…

  2. عزیز جان ! آزادی این نیست که از اول بگه هر کاری خواستی بکن!
    ینی از روت کردن دستگاه جلوگیری نکنه مث ای او اس که هر دفعه پدر جد طرف در میاد می خواد جیلبریک کنه!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *