تکنکته: بلوتوث – قسمت دوم
اگر که قسمت اول مقالههای مرتبط با سری تکنکته در رابطه با بلوتوث را نخواندید، ابتدا توصیه میکنیم که نگاهی به آن انداخته و سپس اقدام به مطالعه قسمت دوم و آخر آن نمایید. در قسمت پیشین کمی در رابطه با خود بلوتوث و عملکرد آن توضیح دادهام؛ در این قسمت نیز نکاتی را در رابطه با این تکنولوژی بیان خواهیم کرد.
آیا بلوتوث امنیت لازم را دارد؟
ارتباط بیسیم همواره از امنیت کمتری نسبت به ارتباطات از طریق سیم برخوردار بودهاند. رخنه در ارتباطی که توسط سیستمهایی که با سیم کار میکنند نسبت به امکان رخنه در ارتباطات وایرلس مشکلتر میباشد. استراق سمع واقعا از طریق دیوایسهای مخابراتی وایرلس بسیار آسانتر است زیرا امواج در فضای باز منتشر میشوند.
شما البته میتوانید بعضی از دیوایسها را محدود نمایید و فقط با دیوایسهای قابل اطمینان خود ارتباط برقرار نمایید. مثلا تلفنهای همراه خود را طوری سازماندهی کنید که فقط توسط گوشی بلوتوث هندزفری شما و نه هیچکس دیگر عمل نماید. به این نوع سازمان دهی تلفنهای همراه ایجاد سطح امنیتی در دیوایس گفته میشود. شما با ایجاد سطح امنیتی گجتهای دیگر را در ارتباط بلوتوثی با گجت خود محدود میسازید.
خلافکاران در هر موردی از همه ماهرترند. حتما در مورد بلوباگینگ یا سرقت آبی رنگ چیزهایی شنیدهاید که این امکان را برای آنها فراهم میکنند تا از طریق بلوتوث شما ارتباطات بلوتوث خود را برقرار سازند یا در مورد بلواسنارفینگ شاید خبرهایی به دستتان رسیده که با این ترفند میشود اطلاعات دیوایسهای دیگر را از طریق سیستم بلوتوث دانلود کرد.
بدون شک تا به حال ترفندهای جدید دیگری برای هک کردن دیوایسهایی که با سیستم بلوتوث کار میکنند هم متداول شده. کلا و به هر جهت یادآورد شدن بعضی از موارد هشدار دهنده زمانی که شما در مکانهای عمومی از دیوایسهای مجهز به بلوتوث خود استفاده مینمایید تا حدودی میتواند امنیت اطلاعاتی شما را تامین نماید.
سیستم بلوتوث بهتر است یا وای فای؟
عامه مردم معمولا این دو سیستم را یکی میدانند، این درست است که عملکرد این دو سیستم خیلی به هم شبیه است اما در خقیقت مورد استفاده بلوتوث و وای فای با هم متفاوت میباشد.
از سیستم بلوتوث میتوان برای وصل شدن به کامپیوترهای دیگر و همچنین دیوایسهای الکترونیکی دیگر یا تشکیل شبکههای موقت با برد کوتاه استفاده نمود. با توجه به برد کوتاه سیستم بلوتوث، به اشتراک گذاشتن مقدار کمی داده در فاصله نزدیک امکان پذیر میباشد که این از نظر امنیتی بسیار نکته مثبتی میباشد، علاوه بر اینکه سیستم بلوتوث از نیروی کمتری استفاده میکند و به طور اتوماتیک نیز قادر به وصل شدن میباشد و از نقطه نظر تئوریک استفاده از آن برای سلامتی ریسک کمتری به همراه دارد.
این در حالی است که سیستم وای فای برای فرستادن یا گرفتن دادهها در بردهای طولانی طراحی شده و میتواند مقادیر زیادتری از دادهها را بین کامپیوترها و اینترنت جا به جا نماید. در نتیجه وای فای قاعدتا باید از سیستمهای پیچیدهتری بهرهمند گردد. علاوه بر اینکه سیستم وای فای نیروی بسیار بیشتری را نسبت به بلوتوث مصرف میکند. بنابراین استفاده از آن ریسک به خطر افتادن سلامتی کاربران را هم افزایش میدهد.
در حقیقت سیستمهای بلوتوث و وای فای مکمل یکدیگر میباشند تا اینکه برای هم رقیب محسوب گردند. به هر حال استفاده از هر دو این سیستمها کار کردن با گجتهای الکترونیکی را برای شما آسانتر میکند، دیگر انتخاب با شماست.
مرجع: explainthatstuff
ممنون
مطلب خوبی بود.