دهقان نیا:عملیاتی شدن طرح رجیستری تلفن همراه نیاز به اجرای پایلوت دارد
مدت هاست تایید و تکذیب های بسیاری درباره پیاده سازی طرح ریجستری از مسئولان کشوری شنیده می شود تا آنجا که تقریبا هیچ اطلاعاتی از زمان اجرای این طرح در دست نیست. پروژه ی طرح ریجستری از سال ۹۴ در کشور کلید خورده است و هدف این طرح جلوگیری از قاچاق کالا و به خصوص تلفن همراه است. در اجرای این طرح کد تمامی تلفن های همراه ورودی به کشور از طریق گمرک ثبت می شود و اپراتورهای تلفن همراه قادر خواهند بود تنها به تلفن هایی خدمات ارائه دهند که از گمرک عبور کرده و کد آنها در این فرایند در سیستم ثبت شده است.
در این راستا حمیدرضا دهقان نیا، مدیر کل ستاد مرکزی مبارژه با قاچاق کالا و ارز خبر از اجرای طرح آزمایشی برای پروژه ریجستری تا پایان سال می دهد. وی معتقد است برای اینکه طرح رجیستری تلفن همراه عملیاتی شود باید به صورت فازبندی و در مرحله ی اول به صورت پایلوت (آزمایشی) اجرا شود.
دهقان نیا در راستای اجرای طرح مقابله با قاچاق کالا بیان کرد :
«سخت افزار های مورد نظر در اپراتور ها نصب شده وهمچنین پیوند های ارتباطی مورد نظر برقرار شده است و در جلساتی که با وزارت صنعت و اپراتور ها در حال برگذاری است هرچند کند اما پروژه در حال انجام است».
دهقان نیا افزود در حال حاضر ۸۰ درصد تلفن های همراه موجود در بازار کشور به وسیله قاچاق وارد شده اند. وی امیدوار است اجرای این طرح با کمترین اصطکاک برای مصرف کنندگان در سطح ملی اجرایی شود.
ناظر پروژه ی طرح مقابله با قاچاق تلفن همراه بیان کرد این طرح در سه دسته بندی واردات رسمی، تجهیزات موجود در دست مصرف کننده و در حال استفاده یا تجهیزات قبلاً خریداری شده و استفاده نشده، و در نهایت تجهیزاتی است که در سطح بازار وجود دارد».
وی عنوان کرد ما قصد داریم این طرح را با کمترین آسیب به مصرف کنندگان اجرایی نماییم از این رو نیاز است مردم نیز همکاری های لازم را انجام داده تا در نهایت با اجرایی شدن درست این طرح شاهد ارزش های افزوده این خدمت جدید باشند.
دهقان نیا در ادامه صحبت های خود اشاره نمود که اصول طراحی و اجرای این طرح، اطلاع مصرف کنندگان از قاچاق بودن یا نبودن کالاست وی همچنین اظهار داشت:« جزئیات این طرح به زودی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت تا همگان در زمان خرید بتوانند از قاچاقی بودن یا نبودن تلفن همراه خریداری شده مطلع شوند. »