استفاده از پهپادهای نامه رسان در شرکت ملی پست

استفاده از پهپادهای نامه رسان در شرکت ملی پست
  • 1396/5/24
  • محمدرضا مرتضایی
  • 0

مدیرعامل شرکت ملی پست، خبر از ورود قریب الوقوع اپراتورهای جدید پستی داد و بر تغییر رویکرد شرکت ملی پست تأکید کرد.

گویا آی تی – حسین مهری، معاون وزیر ارتباطات، رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست، پس از نشست خبری‌ که به مناسبت فرارسیدن سالروز ملی شدن شرکت پست برگزار شده بود گفت: ۲۳ مرداد ۹۶ با اولین سال روز ملی شدن شرکت پست جمهوری اسلامی ایران مصادف است که این امر پس از سال ها سهم این مجموعه را در دنیای ارتباطات ترسیم نموده و باعث ایجاد حرکت بر مداری روشن در جهت ارائه ی خدمات پستی شده است. او خاطرنشان کرد که در سال گذشته ۱۹۱ محموله ارسالی وجود داشته که این تعداد به نسبت سال پیش ۷ درصد رشد داشته است.
مهری در ادامه به اهداف و برنامه های پست در آینده اشاره کرد و افزود: استانداردسازی مکان و هوشمندسازی خدمات از برنامه های شرکت ملی پست جهت ارائه ی خدمات پستی با کیفیت و البته ارزان قیمت در آینده است. او بر آمادگی شرکت ملی پست جهت ارائه ی خدمت به روستاهای دورافتاده نیز تأکید داشت.
از موارد دیگری که در صحبت های مدیرعامل شرکت پست وجود داشتند می توان به ورود قریب الوقوع اپراتورهای جدید پستی، همکاری در زمینه ی ارائه ی خدمات پستی، تغییر رویکر شرکت ملی پست از سنتی به الکترونیکی و لزوم تدوین قوانین حاکمیتی و آماده سازی مقدمات اجرایی شدن آن ها اشاره کرد.
مهری درباره ی اپراتورهای خصوصی خدمات رسانی پستی در حیطه ی کسب و کارهای اینترنتی نیز با اشاره به این که این اپراتورها می توانند رقیب شرکت ملی پست باشند اضافه کرد: بدیهی است که این اپراتورها می توانند رقیب ما باشند و ما باید جهت رقابت با آن ها کیفیت خدمات خود را افزایش داده و قیمت را کاهش دهیم.
او باری دیگر خاطرنشان کرد که شرکت ملی پست در سال آینده خدمات پستی خود را گسترش خواهد داد.
اما مهری در مورد پهپادهای نامه رسان، عنوان کرد: این پهپادها طوری طراحی و ساخته شده اند که می توانند تا ۵ کیلوگرم وزن را تحمل کنند. این طرح در اصفهان عرضه شده است و به زودی در محور کیش به بندرعباس فعالیت خود را آغاز می کند.
او در مورد وجود این پهپادها در تهران گفت که به علت برخی محدودیت ها هنوز مجوزهای لازم اخذ نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی پست در مورد پست موبایلی نیز خاطرنشان کرد: مذاکرات خوبی با سازمان تجارت الکترونیکی داشته ایم و در حال تکمیل آیین نامه های مرتبط با این فناوری هستیم تا برای هرکدام از ارگان ها وظایف مشخصی تعریف شود تا مبادا اختلالی در کار آن ها به وجود آید.
مهری در باره ی فناوری جدید یوز همراه نامه رسان نیز اینگونه توضیح داد: یوز همراه نامه رسان به شکل پایلوت و آزمایشی هم اکنون در منطقه ۱۳ تهران در حال خدمات رسانی است تا پس از رفع ایرادها در کل کشور خدمات رسانی را انجام دهد. در حوزه ی خدمات تحویل کالا شرکت ملی پست ۱۶۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان خدمات رسانی در سال گذشته داشته است که البته این میزان می تواند باعث تهدیداتی شود که می توان با استفاده از موبایل پست این تهدیدات را رفع نمود.
معاون وزیر ارتباطات در ارتباط با تفاهم شرکت ملی پست و اتاق اصناف جهت خدمات رسانی به اصناف مختلف در کشور افزود: شرکت ملی پست آماده سازی و ارسال کلیه ی محموله های اصناف را بر عهده دارد. در حوزه ی توسعه ی تجارت الکترونیکی نیز قرار است از طریق سامانه ی خدمات رسانی EPSOT نیازهای پستی اصناف را نیز در حوزه ی الکترونیکی بر عهده گیریم. این سامانه در حال آماده سازی بوده و ما قصد داریم با مشارکت اصناف، دست آخر از طریق این سامانه قیمت تمام شده ی ارائه ی خدمات را کاهش دهیم.
او اضافه کرد که شرکت ملی پست از آخرین خدمات فناوری اطلاعاتی جهت آپدیت کردن خدمات خود استفاد می کند. به گفته ی مهری، ۱۰۰ درصد نامه رسانان از گوشی های هوشمند استفاد می کنند که این گوشی ها قابلیت کنترل و ردیابی دارند. او عنوان کرد که در حال حاضر ۱۰۰ خط ارسال در کشور به ۲۰۰ خط ارسال افزایش داده شده و قرار است در حوزه ی بین المللی نیز خطوط ارسال به ۱۲۰ خط افزایش پیدا کنند.
به گفته ی مدیرعامل شرکت ملی پست، ایران در میان ۱۷۰ کشوری که مورد ارزیابی اتحادیه ی جهانی پست قرار می گیرند رتبه ی ۵۰ را داراست و در منطقه نیز پس از ترکیه در رتبه ی دوم قرار دارد.
مهری اضافه کرد که در حال حاضر دو اپراتور پستی در حیطه ی توسعه ی تجارت الکترونیکی در کشور در حال ایجاد است.
در آخر، مدیرعامل شرکت ملی پست به اقدامات این شرکت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت شرکت پست سیماک یا سامانه ی یکپارچه ی مدیریت املاک و پست لجستیک را در دستور کار دارد که این اقدامات می توانند نقش مؤثری در کاهش هزینه های پستی داشته باشند.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *