تاثیر فیلترهای جیمیل بر ایمیل مارکتینگ

تاثیر فیلترهای جیمیل بر ایمیل مارکتینگ
  • 1396/11/21
  • مهدی پیوندی
  • 0

شاید درک ایمیل مارکتینگ کار دشواری نباشد، اما تسلط بر آن و ریزه کاری های مختلفی که دارد کار آسانی نیست. در حالیکه فهم ایده ارسال اطلاعات مرتبط با بازاریابی از طریق ایمیل به مشتریان بالقوه و بالفعل کار شاقی نیست، اما تهیه و تنظیم ایمیلی که بتواند این هدف را محقق کند در غالب موارد یک چالش بزرگ به شمار می رود. مطالعه ای که اخیراً انجام شده اطلاعات خوبی را در رابطه با تاثیر فیلترهای جیمیل بر میزان و نحوه تعامل مشتریان با ایمیل ارائه می دهد.

در صورتی که شما از جمله آن افرادی هستید که هرگز از جیمیل یا رابط کاربری مبتنی بر دسته بندی آن استفاده نکرده اید، لازم است که در این زمینه کمی توضیح بدهیم. همانطور که می دانید، اغلب برنامه های مدیریت ایمیل یک فیلتر اتوماتیک برای شناسایی و جداسازی اسپم یا هرزنامه دارند که پیام های هرزنامه نگارهای شناخته شده را مسدود می کند و پیام هایی را هم که به نظر می رسد که اسپم باشند را فیلتر می کند و در پوشه دیگری قرار می دهد.

اما فیلتر جیمیل از این هم فراتر می رود و علاوه بر اسپم، سایر ایمیل های شما را هم فیلتر و در گروه های پیام های معمولی، پیام هایی که از رسانه های اجتماعی ارسال شده اند و پیام های تبلیغاتی و ترویجی فروشندگان گروه بندی می کند. البته بدون شک این تقسیم بندی می تواند کار را برای کاربران راحت تر کند، اما در عین حال این احتمال را تقویت می کند که پیام های صاحبان کسب و کارها و بازاریاب ها اصلاً دیده نشوند.

مجری تحقیق مورد اشاره که خود یک پلتفرم ارائه خدمات ایمیل مارکتینگ است در بستر نرم افزاری خود قابلیتی را به بازاریاب ارائه می دهد که به کمک آن می تواند متوجه شود که ایمیلی که ارسال کرده در کدام دسته بندی جیمیل قرار می گیرد. محققان با استفاده از اطلاعاتی که از شبکه کاربری این پلتفرم با چیزی نزدیک به دو میلیون اینباکس فعال به دست آوردند توانستند درک خوبی نسبت به تاثیر جیمیل بر تعامل مشترکان ایمیل مارکتینگ به دست بیاورند.

یکی از واقعیت های تلخی که با استفاده از این تحقیق آشکار شد این است که اگر یک ایمیل در گروهی به جز گروه ایمیل های معمولی قرار بگیرد، احتمال خوانده شدن آن به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. واقعیت این است که اکثر کاربران در هر روز چندین بار ایمیل های خود را چک می کنند، اما معمولاً زیاد به سایر گروه بندی ها (که در tab یا زبانه های دیگری دسته بندی شده اند) سر نمی زنند. بر طبق نتایج تحقیق مورد اشاره، کمتر از نیمی از کاربرانی که از محیط کاربری دسته بندی شده جیمیل استفاده می کنند (۴۵ درصد) حداقل در هر روز یک بار زبانه ایمیل های تبلیغی و ترویجی (Promotions) را چک می کنند.

به علاوه، این گزارش به شواهد و نمونه هایی دست یافت که حاکی از آن هستند که گوگل در نحوه طبقه بندی ایمیل ها زیاد هم دقیق عمل نمی کند. در واقع، از هر ۱۰ کاربر یک نفر از وجود ایمیل هایی خبر می داد که به درستی طبقه بندی نشده بودند، لذا قابلیت دسته بندی ایمیل در جیمیل آنقدرها دقیق و کارآمد به نظر نمی رسد.

در عین حال، یکی از محققان مجری این تحقیق می گوید: «در بازار رقابتی عصر حاضر، رسیدن پیام به اینباکس مخاطب بسیار حیاتی است. اما در مورد جیمیل، چیزی که به همین اندازه اهمیت دارد این است که پیام ها در دسته بندی مورد نظر قرار بگیرند. جیمیل هوشمندترین سیستم دسته بندی ایمیل ها را ایجاد کرده است، لذا برای بازاریاب ها ضروری است که به نحوه طبقه بندی پیام های خود توجه داشته باشند.»

بازاریاب ها و صاحبان کسب و کار برای اطمینان از قرار گرفتن پیام در بالاترین سطح اینباکس می توانند کارهای مختلفی را انجام بدهند. بهترین گزینه این است که از مشترکان خواسته شود که ایمیل فرستنده را به فهرست مخاطبان خود اضافه کنند. علاوه بر این، یک قابلیت دیگر نیز در جیمیل وجود دارد که کاربر به کمک آن می تواند ایمیل را به پوشه دیگری انتقال بدهد که این به نوبه خود به نرم افزار مدیریت ایمیل نشان می دهد که پیام مورد نظر برای کاربر اهمیت دارد.

صاحبان کسب و کار و بازاریاب ها علاوه بر اعتماد به کاربران برای گروه بندی ایمیل می توانند اقدامات دیگری را هم نیز انجام بدهند. سرورهای ایمیل همه ایمیل ها را بر اساس دامنه آدرس ایمیل، عنوان ایمیل و محتوای آن (به عنوان مثال، ساختار HTML، فایل های ضمیمه و مواردی از این قبیل) دسته بندی می کنند. در ادامه این مطلب از مجموعه مطالب آموزش ایمیل مارکتینگ به چند روش اشاره می کنیم که به کمک آنها می توانید کمپین های موفقیت آمیزتری را شاهد باشید.

اگر نمی خواهید که ایمیل شما در دسته بندی promotions یا پوشه اسپم قرار بگیرد از قرار دادن علائمی مانند «%» و «$» در عنوان پیام خودداری کنید. پیام هایی که حاوی چنین علائمی باشند معمولاً همیشه یا اسپم هستند و یا پیام های بازاریابی.

فقط برای افرادی ایمیل ارسال کنید که در فهرست شما ثبت نام کرده اند. توجه داشته باشید که هر گاه که یک کاربر روی دکمه Mark this message as Spam (علامتگذاری این پیام به عنوان اسپم) یا یک دکمه مشابه کلیک می کند، سرور ایمیل در جریان قرار می گیرد و به عنوان یک امتیاز منفی برای دامنه شما ثبت می شود. اگر این اتفاق زیاد بیفتد، پیام های شما کلاً در پوشه اسپم قرار می گیرند یا به کلی مسدود می شوند.

 

حرف آخر

نکته مهمی که باید همیشه در نظر داشته باشید این است که نمی توانید هر چه که دلتان خواست را سر هم بندی کنید و انتظار داشته باشید که تاثیرگذار و کارآمد باشد. اگر پیام شما از فیلترهای ضد اسپم جیمیل یا سایر سرویس دهندگان ایمیل جان سالم به در نبرد هیچ گاه به مرحله دیده شدن، باز شدن، خوانده شدن و کلیک نمی رسد. پس از آن نیز لازم است که ایمیل شما در یک دسته بندی مناسب که ترجیحاً همان ایمیل های معمولی باشد قرار بگیرد تا بیشتر به چشم بیاید. این یک چالش است، اما لازم است که روی این وضعیت تسلط داشته باشید و به تناسب برنامه ریزی کنید.

 

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *