آموزش کامل تغییر پس زمینه عکس در فوتوشاپ
اگر عکسی از سوژه خود گرفته اید اما پس زمینه آن جالب نیست می توانید به راحتی طی چند مرحله موفق به تغییر پس زمینه عکس شوید. هر چند این کار ممکن است کمی طول بکشد و باید گام به گام مطابق با این آموزش گویا آی تی همراهی کنید اما واقعا نتیجه آن جالب است. شما می توانید به کمک فوتوشاپ یا لایت روم موفق به دستکاری و تغییر پس زمینه عکس شوید. این آموزش اختصاص به فوتوشاپ دارد. بنابراین ابتدا مطمین شوید که آخرین نسخه فوتوشاپ را روی سیستم خود نصب دارید.
نحوه تغییر پس زمینه عکس با فوتوشاپ
اگر بخواهیم به طور خلاصه به شما بگوییم که گام های تغییر پس زمینه عکس در فوتوشاپ دقیقا چه کاری است باید بگوییم که:
- ابتدا عکسی که می خواهید پس زمینه آن را حذف کنید انتخاب کنید و وارد فوتوشاپ کنید (از open استفاده کنید و عکس را انتخاب کنید).
- در مرحله بعد عکسی که می خواهید جایگزین پس زمینه شود نیز انتخاب کنید.
- در این مرحله باید با انتخاب سوژه ماسک را انجام دهید.
- در مرحله بعد باید پس زمینه را کم کم محو کنید و سوژه روی پس زمینه جدید قرار بگیرد.
- آخرین مرحله شامل تطبیق رنگ و تنظیمات اضافه است!
البته ما تلاش داریم فقط یک عکس را برای پس زمینه تنظیم کنیم این بدین معنی است که اگر بخواهید تصاویر مختلف و المان های متعددی داشته باشید کمی کار دشوار تر خواهد بود.
عکس پس زمینه جدید را وارد کنید
اولین کاری که باید کنید این است که عکس پس زمینه جدید و عکس اصلی را به فوتوشاپ وارد کنید. دقت کنید که برای پس زمینه جدید عکسی انتخاب کنید که چشم انداز آن به چیزی که می خواهید روی آن قرار دهید ارتباط داشته باشد (مثل تصویر بالا). برای این کار File > Open را دنبال کنید:
وقتی تصویر در فوتوشاپ باز شد File > Place Embedded را انتخاب کنید.
در این مرحله باید به مکان عکس پس زمینه جدید خود بروید و گزینه Place را انتخاب کنید.
لایه جدید را با کلیک کردن و کشیدن آن در پنل لایه ها زیر لایه اصلی قرار دهید. ممکن است مجبور شوید ابتدا قفل لایه اصلی را با کلیک کردن روی نماد قفل باز کنید.
سوژه را انتخاب کنید و Mask را انجام دهید
وقتی که می خواهید سوژه خود را انتخاب کنید می توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید. اما استفاده از ابزار انتخاب خود فوتوشاپ که مرسوم است و در جعبه ابزار در سمت چپ معمولا وجود دارد یک امکان عالی است. در عین حال می توانید از ترکیبی از ابزار Quick Selection، ابزار Magic Wand و ابزار lasso نیز برای انتخاب سوژه خود استفاده کنید.
نحوه انتخاب سوژه در فوتوشاپ
- ابتدا به منوی Select بروید
- روی Subject کلیک کنید
- از طرف دیگر، از ابزار Quick Selection یا Magic Wand برای انتخاب هر چه بیشتر سوژه خود استفاده کنید.
- وقتی سوژه را انتخاب می کنید فوتوشاپ بعضی از قسمت ها را به اشتباه انتخاب می کند. اینجا باید اشتباهات را اصلاح کنید. برای این کار از ابزار Lasso استفاده می کنیم.
- وقتی از این ابزار استفاده می کنید باید همزمان از shift یا alt استفاده کنید. با گرفتن shift ناحیه انتخاب شده گسترش می یابد ولی اگر alt بگیرید ناحیه کم می شود.
- بعد از این که سوژه به درستی انتخاب شد گزینه Select and Mask را بزنید تا بتوانید سوژه را برش دهید.
سوژه را اصلاح کنید
برای اصلاح سوژه ای که تا این مرحله کات کرده اید می توانید از دو ابزار lasso و brush استفاده کنید. این دو گزینه در نوار ابزار در اختیار شماست. اگر می خواهید چیزی به سوژه اضافه کنید باید دقت کنید که دکمه add to selection انتخاب شده باشد. اگر می خواهید چیزی از سوژه پاک کنید دقت کنید که دکمه subtract from selection فعال باشد.
در نهایت، تا لبه انتخاب خود زوم کنید. اگر لبهها غیرطبیعی به نظر میرسند، تحت Global Refinements، لغزندههای Smoothness و Contrast را تغییر دهید تا انتخاب طبیعیتر به نظر برسد. تنظیم لغزنده Opacity روی ۱۰۰% برای دیدن بهتر لبه ها می تواند مفید باشد.
بر روی Refine Edges کلیک کنید تا قسمتهای دشوار مانند مو را تنظیم کنید. سپس Refine Hair (اگر مو است) را انتخاب کنید تا فتوشاپ به طور خودکار لبه را اصلاح کند یا از قلم مو برای اضافه کردن مناطق به انتخاب خود استفاده کنید.
در نهایت در قسمت Output Settings در سمت راست منوی کشویی بازشونده را باز کنید و Layer Mask را انتخاب و در نهایت ok را بزنید.
در اینجا هر چقدر که بیشتر وقت بگذارید و اضافات را حذف کنید و با بزرگ نمایی بیشتر جزیی تر و بهتر کار را تمیز کنید تصویر با کیفیت تر و طبیعی تری خواهید داشت و نتیجه کار مورد قبول تر خواهد شد.
سوژه را روی موقعیت ثابت کنید
حالا باید سوژه را انتخاب کنید و هر جایی از عکس که می خواهید آن را بکشید و قرار دهید. این دیگر به انتخاب خودتان بستگی دارد.
سوژه را با منظره پس زمینه مطابقت دهید
تطبیق دادن سوژه کمک می کند که همه چیز طبیعی تر جلوه کند. برای این کار حتی می توان از ابزار خط کش استفاده کرد.
- ماسک لایه را با نگه داشتن shift و کلیک روی لایه ماسک غیرفعال کنید تا پس زمینه اصلی به وضوح قابل مشاهده باشد. در صورت موفقیت آمیز بودن، ماسک لایه باید دارای یک صلیب قرمز باشد که آن را بپوشاند.
- از خطکش افقی استفاده کنید و خطی در منطقه ای که احتمالا افق جلوه می کند بکشید.
- حالا با ابزار پیمایشی می توانید به گونه ای سوژه را تنظیم کنید که افق های دو تصویر با هم منطبق شود و تصویر طبیعی تر جلوه کند.
پر کردن پیکسل های شفاف سوژه
اگر سوژه ای که ماسک کرده اید دارای پیکسل های شفاف هستند باید در این مرحله آن ها را با ابزارهای فوتوشاپ پر کنید. اگر سوژه شما چنین پیکسل هایی ندارد نیاز نیست کار خاصی انجام دهید و به این مرحله نیاز ندارید.
برای پر کردن ناحیه شفاف عکس:
- روی پس زمینه راست کلیک کنید و گزینه Rasterize Layer را انتخاب کنید.
- ابزار Rectangular Marquee (یا انتخاب نواحی) را انتخاب کنید و بعد سوژه و محل شفاف سوژه و کمی از پس زمینه را با هم انتخاب کنید.
- در ادامه به مسیر Edit > Content-Aware Fill بروید.
- در نهایت OK را بزنید.
آیا تصویر انطباق طبیعی تری دارد؟
مطابقت عمق میدان و تمرکز بر سوژه
تنطیم عمق میدان برای تمرکز بیشتر روی سوژه و نحوه تمرکز دوربین روی سوژه بستگی پیدا می کند. در این مرحله برای تصویر ما باید هر چه غیر از سوژه که دختر است در حالتی قرار بگیرد که سوژه اصلی جلوه بهتری داشته باشد. برای مثال باید کمی پس زمینه را تار تر کرد.
- ابتدا background layer را انتخاب کنید.
- Filter > Blur Gallery > Tilt Shift را انتخاب کنید.
دایره وسط را به سمت پایین بکشید تا جایی که صفحه فوکوس سوژه شما قرار گیرد (در مورد ما، پاهای زن). همه چیز در بالای خط نقطه چین خارج از فوکوس خواهد بود.
میزان تاری وارد شده را با نوار لغزنده Blur تغییر دهید. آن را به اطراف حرکت دهید تا زمانی که نتیجه واقعی به نظر برسد، سپس OK را انتخاب کنید.
نتیجه کار شما چگونه است؟ آیا قابل قبول است؟ کدام مرحله را باید بارها تکرار کنید تا همه چیز طبیعی تر به نظر برسد؟
تطبیق نور برای طبیعی تر جلوه دادن سوژه در پس زمینه فوتوشاپ
ممکن است متوجه شوید که سوژه شما و پسزمینه جدید منابع نور متفاوتی دارند. تنظیم این می تواند دشوار باشد، بنابراین بهتر است پس زمینه ای با منبع نور مشابه انتخاب کنید. در مثال ما، در پسزمینه میتوانید ببینید که منبع نور در سمت چپ است (سایهها به سمت راست میافتند). با این حال، در سوژه، منبع نور بیشتر از بالا به پایین است.
با افزودن و تنظیمات لازم برای نور و سایه می توانید این مساله را حل کنید. برای این کار:
- ابتدا Adjustments را انتخاب کنید.
- در ادامه Exposure را انتخاب کنید.
- کلید های ترکیبی Ctrl + I را بگیرید تا ماسک را برعکس کنید.
- نوردهی را کم کنید، سپس با استفاده از رنگ سفید رنگ کنید تا سایه ها را به سمت درست سوژه خود وارد کنید.
این مرحله ها را انقدر تکرار کنید تا نوردهی را به صورت کاملا تطبیقی و همگون تنظیم کنید و تصویری کاملا طبیعی داشته باشید.
تطبیق رنگ ها را با سوژه انجام دهید
وقتی که سوژه را روی پس زمینه تطبیق و فیکس می کنید احتمالا متوجه خواهید شد که از نظر رنگ این دو سوژه تفاوت های ساختاری زیادی دارند. اینجاست که موضوع تطبیق رنگ مهم جلوه می کند.
انتخاب لایه پسزمینه، رنگها را بهطور خودکار مطابقت دهید، سپس روی Image > Adjustments > Match Colors کلیک کنید. برای منبع موضوع خود را انتخاب کنید. سپس بر روی Neutralize کلیک کنید تا رنگ ها مطابقت داشته باشند. در صورت لزوم با لغزنده های درخشندگی و شدت رنگ بازی کنید، سپس OK را انتخاب کنید.
به صورت دستی نیز می توانید تطبیق سطوح RGB را انجام دهید. برای این منظور گزینه Adjustments و سپس Levels را باید انتخاب کنید.
اطمینان حاصل کنید که تنظیمات فقط با انتخاب نماد ماسک برش روی سوژه شما تأثیر می گذارد. حالا رنگ های قرمز، آبی و سبز را به صورت جداگانه تنظیم کنید تا رنگ سوژه با رنگ پس زمینه هماهنگ تر شود.
در نهایت، یک لایه گلوبال اضافه کنید تا سوژه و پسزمینه با یکدیگر مطابقت داشته باشند. این میتواند شامل افزودن دانهها، فیلترهای رنگی یا طرحهایی برای بهبود انسجام رنگ ها باشد. برای افزودن تنظیمات رنگ سراسری، بهترین راه انتخاب Adjustments > Color Lookup است. سپس، یک فایل ۳DLUT را در پانل Properties انتخاب کنید که با تصویر شما خوب به نظر می رسد و لغزنده opacity را برای تغییر شدت آن تنظیم کنید.
به طور کلی تغییر پس زمینه عکس نیاز به کمی بازی دارد تا بتوانید خروجی قابل قبولی داشته باشید ضمن این که باید جزیی نگر هم باشید و به جزییات بسیار توجه کنید. در نهایت می توانید از تصویر خود یک خروجی بگیرید. برای گرفتن خروجی نیز از منوی file گزینه save as را انتخاب کنید و تمام!
آیا در زمینه تغییر پس زمینه عکس در فوتوشاپ تجربه ای ارزشمند دارید که خروجی کار را بهتر کند؟ تجربه خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
منبع کمکی: online-tech-tips