5 اشتباه متداول موتور های جستجو در نشان دادن عنوان صفحات وب
عنوان صفحه وب سایت یکی از مهم ترین عوامل در رتبه بندی موتور جستجو است که طراح وب در هنگام ایجاد یک صفحه وب روی آن کنترل و نظارت دارد.اما اغلب صاحبان وب سایت از توجه دقیق به آن غافلند!
چه قصد شما بهبود دیده شدن وب سایت خود در نتایج موتور جستجو باشد و چه قصد داشته باشید عنوانی معنی دار و با مسما و عملی به سایت خود بدهید، باید از این 5 اشتباه شایع مورد بحث در مقاله پیش رو در هنگام انتخاب عنوان صفحه (page title) اجتناب کنید!
اما عنوان صفحه وب چیست؟
عنوان صفحه وب شما مقداری است که به تگ <title> که معمولا در بالای سند HTML/XHTML و زیر تگ <head>یافت می شود اختصاص می دهیم.
بیشتر مرورگرهای وب عنوان صفحه وب را در بالای پنجره مرورگر و یا در زبانه مربوطه نشان می دهند.
به عنوان مثال ، کد زیر را در نظر بگیرید :
نتیجه این کد آن می شود که عنوان صفحه مذکور مانند اسکرین شات زیر درمرورگرهای گوگل کروم ، موزیلا فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر به بازدید کننده نمایش داده می شود :
و سپس ، اگر عبارت “seo tips remember را در موتور جستجوی گوگل جستجو کنیم نتیجه ای که گوگل نمایش می دهد مانند تصویر زیر است؛ به نمایش مقداری که به <title> داده شده در عنوان نتیجه دقت کنید:
حالا که ما تا حدودی در مورد آنچه که دقیقا به «عنوان صفحه وب» اطلاق می شود آشنا شدیم و اینکه این مفهوم یعنی چه، بیایید در مورد اشتباهات رایجی که در هنگام بازدید از وب سایتها در مورد عنوان با آنها روبه رو می شویم صحبت کنیم
1-نداشتن عنوان!
شاید باورتان نشود اما در وب تعداد بسیار زیادی سایت وجود دارد که برچسب عنوان ندارند یا این که از عنوان پیش فرضی مانند«بدون عنوان » برای نام صفحه شان استفاده می کنند. برای دانستن عدد این سایت ها کافیست در گوگل عبارت “untitled document” را جستجو کنید و عددی باورنکردنی میلیونی را برای تعداد نتایج جستجوی خود مشاهده خواهید نمود! (تصویر زیر)
از آنجا که موتورهای جستجو از تگ <title>یک سایت در نمایش نتایج جستجوی خود استفاده می کنند، نداشتن یک عنوان یا عنوانی بی معنی، باعث سخت شدن پیدا کردن و ایندکس سایت شما خواهند شد.
عنوان صفحه به صفحه وب چهار چوب معینی می بخشد. این مسئله به روبات وبی مثل عنکبوت جستجوی گوگل (Google search spider) می گوید صفحه وب در مورد چیست تا در جای مناسب به عوان نتیجه جستجو به رویت کاربر جستجوگر برسد.
2-عنوان صفحه ای که خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد
اگرچه این موضوع ممکن است خیلی حاد به نظر نرسد، عناوین کوتاه پتانسیل صفحه را برای رتبه دهی و و تعداد کلمات کلیدی محدود می کند. به عنوان مثال، گوگل،می تواند تا 70 کاراکتر در صفحه نتایج موتور جستجوی(SERP) خود نمایش دهد چرا از آن استفاده نکنیم؟
اما زیاده روی بیش از حد در این کار هم توصیه نمی شود. به خاطر داشته باشید که هر چه کلمات کلیدی بیشتری در عنوان وجود داشته باشد، از هدف اصلی سایت دور شده و نوعی عنوان آبکی خواهیم داشت. افزودن کلمات کلیدی بسیار در عنوان صفحه ، اگر چه سبب بهتر ایندکس شدن ساید در نتایج گوگل می شود، اما در ضمن میتواند سبب می توانند مشکل متداول استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی مشابه و یا عبارات در وب سایت های بسیار زیاد و یا درون وب سایت های مشابه گردد(اصطلاحا keyword cannibalization) (که ما در مورد بعدی به آن اشاره خواهیم کرد).
اولین کلماتی که در عنوان به کار می بریم همان ها هستند که از بیشترین اهمیت برخوردارند. برای مثال اگر صفحه وبی قرار است در مورد چگونگی تعمیر هارد دیسک خراب در لپ تاپ «دل XPS » راه اندازی کنیم کلید واژه ها به این قرار می تواند باشد: “repair”, “Dell”, و “XPS”, در عنوانی مانند زیر :
سپس عنوان را می توان به عبارت زیر کوتاه تر نمود :
در عنوان دوم به نزدیک تر بودن کلمه کلیدی به ابتدای عنوان توجه کنید، و مزیت دیگرش هم این است که کوتاه تر از عنوان مثال اول است. این عنوان نه تنها برای رتبه بندی موتورهای جستجو بهتر است ، بلکه عبارتی آسان تر برای خواندن و درک کردن توسط کاربران است.
پس همیشه سعی کنید در ساختن عنوان صفحه خود تدبیر و درایت به خرج دهید تا صفحات وب شما پرمغز و معنا شوند، و به یاد داشته باشید که کاربران وب می خواهند به سرعت به اطلاعات مورد نظر خود دست یابند، پس حد اعتدال را رعایت کنید: نه آنقدر عنوان یک صفحه کوتاه باشد که کاربران در مورد آن کلی فکر کنند تا بفهمند صفحه در مورد چیست و نه بیش از حد طولانی که خواندن و درک مطلب برای کاربر سخت و ملال آور باشد!
3-ناکارآمدی کلمات کلیدی (Keyword Cannibalization)
این وضعیت هنگامی رخ می دهد که عناوین صفحات از کلمات کلیدی بسیار انباشته گردند. انباشتن عنوان با کلید واژه ها یک تاکتیک بی پروا و بدون تعقل است که کمتر مشاور امور موتورهای جستجو به آن برای بهبود رتبه بندی سایت مشتریان خود در موتور جستجو توصیه می کند. اگرچه خود من نیز یکی از مشاوران در این زمینه می باشم،به هیچ وجه توصیه نمی کنم زیرا بارگذاری صفحات خود با کلمات کلیدی زیاد و پرهیاهو نه تنها رتبه دهی موتور جستجو به آن سایت را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه دقیقا به همین خاطر است که گاه رتبه بندی غیر مرتبط بسیار بالا برای صفحات وب و برای کلید واژه خاصی مشاهده می کنیم.
از آنجا که صفحات وب شما مشخص هستند (یا باید باشند) و باید محتوای منحصر به فرد خود را داشته باشند ، دقیقا همین موارد را در مورد عنوان صفحه نیز باید مد نظر داشت. تکرار کلمات کلیدی مشابه در صفحات مختلف بدون در نظر گرفتن ارتباط یا عدم ارتباط کلمه کلیدی به آن صفحه خاص کمکی به ما نخواهد نمود ، عمدتا به دو دلیل :
1-صفحات وب بی ربط ممکن است توسط موتورهای جستجو برداشت شود، اما همین صفحات نرخ پرش(bounce) بالایی را به خود اختصاص دهد زیرا به طور موثر تبدیل نشده به خاطر این واقعیت که صفحه آن چیزی نیست که جستجوگر به دنبال آن بوده!
2- این ضرب المثل گوگل را نقض می کند که می گوید:شیطونی نکن!( Don’t be evil)
4- استفاده از نام شرکت / سایت در تمامی صفحات وب سایت
همان طور که قبلا گفته شد، گوگل قادر به نمایش حداکثر 70 کاراکتر از عنوان صفحه در نتایج جستجوی خود می باشد. با این شیوه عناوین طولانی تر به خوبی توسط کاربر جستجوگر ملاحظه می شودو او را در جستجوی بهتر کمک می کند، هر چند ، و برخلاف توصیه بسیاری از متخصصان موتور های جستجو، حتی اگر عنوان صفحه ای داشتیم که بیشتر از 70 کاراکتر داشت باز هم دچار مشکل خیلی بزرگی نشدیم!
با این وجود ، نیاز دارید که آنچه باید و آنچه نباید در عنوان ظاهر شود را مورد بررسی قرار دهید. بسیاری از صاحبان وب سایت ها تمایل دارند که نام تجاری شرکت خود را در عنوان قید کنند، که برخی از آنها می تواند بسیار طولانی باشد. بدتر از آن این است که می خواهند نام شرکت خود را در هر صفحه ای از وب سایت در ابتدای عنوان بگنجانند!
گنجاندن نام شرکت شما ، غیر ضروری است(مگر اینکه آن واژه احتمالا زیاد استفاده شود مثلا یک شرکت معروف و شناخته شده دارید!) ، و دچار مشکلاتی می شود که در برخی از اشتباهاتی که قبلا در مورد آن توضیح دادیم وجود داشت.
برای مثال ، این عنوان را در نظر بگیرید :
همراه عنوان صفحه نام شرکت هم قید شده، که این مطلب عنوان را 37 کاراکتر طولانی تر نموده (با فاصله ها!)
شاید رتبه بندی موتور جستجو بهتر می بود اگر عنوان به سادگی به عبارت زیر تغییر می یافت :
درست است که نمایش نام شرکت شما در صفحه اصلی ، صفحه «ارتباط با ما» ، و صفحه «در مورد ما » ممکن است منطقی به نظر برسد ولی از گنجاندن ان در عنوان صفحات محتوا اجتناب کنید.
5-تکثیر عناوین صفحه وب
یکی دیگر از اشتباهات رایج تکرار عنوان در صفحات مختلف است. این عمل، کار موتور جستجو برای مشخص کردن صفحه مورد نیاز جستجوگر را مشکل می سازد چرا که همه آنها در نتایج حاصل موتور جستجوی صفحات نمایش داده میشوند.
همان طور که قبلا گفته شد، همه صفحات وب شما باید منحصر به فرد باشند، بنابراین منطق حکم می کند، که همه عناوین صفحات وب شما نیز بی نظیر و مرتبط با همان صفحه منحصر به فرد باشند.
منبع: sixrevisions
ممنون از سایت خوبتون
مطالب خیلی خوبی داره
سلام و ممنون سایت عالی دارید
عالی بود
در عین حال مفید
سایت زیبا و خوبی دارم
تبریک
ممنون . خوب بود .
ممنون از نشر مطلب