ویروس کامپیوتری استاکس نت “در دست باندهای تبهکاری”
بنا بر گزارشها، نرم افزارهای مخرب (Malware) به بازار سیاه راه یافته و ممکن است به دست تبه کاران سایبری افتاده باشند.
توضیحات
کرم استاکس نت برای نخستین بار در ماه ژوئن نظر کارشناسان را به خود جلب کرد؛ آنها بر این باورند که این کرم ممکن است برای هدف قرار دادن زیربناها و سیستمهای کامپیوتری حساس، همچون مراکز آب و فاضلاب و شبکه های توزیع مواد غذایی طراحی شده باشد.
به نظر می رسد این ویروس برای ایجاد اختلال در نیروگاههای هسته ای ایران استفاده شده باشد. با این حال، منابع دولتی گزارشهای Sky News در اینباره که شواهدی از دستیابی تبهکاران به این ویروس وجود دارد را تکذیب کرده اند.
کارشناسان ارشد امنیتی به این کانال گفته اند که اگر این ویروس به دست تبهکاران و کلاه برداران سایبری افتاده باشد ممکن است به عنوان “ابزاری ویرانگر” استفاده گردد.
آنها نگرانند که این کرم برای از کار انداختن سیستم اورژانس ۹۹۹و اختلال در کار سیستمها و تجهیزات بیمارستانی به کار رود یا سبب بروز مشکلاتی در شبکه های حمل و نقل، سیستمهای بانکی یا نیروگاه ها بشود.
استوارت بیکر، یکی از مشاوران پیشین وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، به Sky گفت: “آنها می توانند سیستمهای نیرورسانی، سدها و تقریبا همه فرایندهای پیچیده صنعتی که نیازمند یک نرم افزار کنترل هستند را از کار بیاندازند. این عملا همه چیز است.”
پیچیدگی کرم استاکس نت برخی از کارشناسان را به سمت این گمانه زنی برده است که این کار ممکن است یک حرکت تروریستی سایبری باشد: ویروسی با هدف وارد کردن ضربه ای جدی به تاسیسات زیربنایی یک کشور توسط کشوری دیگر نوشته شده و به کار گرفته شده است. به نظر می رسد این نخستین ویروس کامپیوتری باشد که هدفش ایجاد تغییرات فیزیکی در دنیای واقعی باشد.
استاکس نت می تواند برای برنامه ریزی مجدد نرم افزار برای واداشتن یک کامپیوتر به صدور دستوراتی متفاوت به کار رود. ممکن است این کرم توسط یک مموری استیک USB بین ماشینها رد و بدل شود که به این ترتیب حتی کامپیوترهایی که بنا به دلایل امنیتی به اینترنت متصل نشده اند نیز مظنون به آلودگی به آن می باشند.
این کرم بر پایه کدی پیچیده ساخته شده که ترکیبی از چندین تکنیک شناخته شده “هک کردن” است تا گسترش آن را سریعتر و از بین بردنش را سختتر کند. این ویروس همچنین از نقطه ضعفهای شناخته شده در سیستم های عامل ویندوزی که تازه ترین آپدیتهای امنیتی را دریافت و اجرا نکرده اند بهره برداری می کند.
با این حال، برخی از متخصصان امنیتی هشدار داده اند که تاکید بیش از حد بر تهدیدی که از سوی استاکس نت وجود دارد ممکن است توجهات را از مثالهای کنونی جرایم سایبری منحرف کند.
پل داکلین، رییس بخش تکنولوژی در شرکت امنیتی Sophos، گفت: “وقتی ما با دشمنی مصمم و گسترده در شکل تبه کاران سایبری مواجهیم به گمانه زنیهای بیشتری درباره استاکس نت نیازی نداریم. آنها مرتبا مدارک ما را به سرقت می برند و حسابهای بانکی مان را غارت می کنند، به بودجه های بازنشستگیمان حمله ور می شوند و در سیستمهای پرداختمان اخلال ایجاد می کنند.
“بیایید از وحشت از سایه ها دست برداریم و واقعا بر خلاصی از شر دشمن سایبری که در دل ما رخنه کرده تمرکز کنیم.”
منبع: telegraph.co.uk