آویرا 12 ، چتری برای تمام فصول دیجیتال ( راهنما )

آویرا 12 ، چتری برای تمام فصول دیجیتال ( راهنما )
  • 1390/8/30
  • علیرضا
  • 34

نیازی نیست درباره اهمیت آنتی ویروس ها چیز بگوییم . چون مطمئنا هم خودتان میدانید و هم زیاد در این مورد شنیده اید و خوانده اید . پس صحبت اضافی را کنار میگذاریم . شاید شما هم مثل خیلی از کاربران دیگر از آنتی ویروس های تجاری استفاده میکنید . استفاده از نسخه تجاری یک نرم افزار در ایران نیاز به هزینه زیادی ندارد . کافیست به خدمات کامپیوتری محل زندگی خود بروید و از او یک پک کامل از تمام آنتی ویروس ها را درخواست کنید . به سرعت برق و باد ، یک نسخه رایتی آن را در مقابل شما میگذارد که تقریبا همه آنتی ویروس های مطرح از کسپرسکی و نود 32 و نورتون و مک آفی گرفته تا آوست و آویرا و اِی.وی.جی در آن وجود دارد و صد البته همگی هم کرک شده و قفل شکسته و از این مسائل . به قیمتی در حدود یک یا دو هزار تومان . در نگاه اول شاید عالی به نظر برسد . تمام برنامه هایی که هر کدامشان قیمتی حدود چند ده هزار تومان دارند را توانستید با نهایتا دو هزار تومان بخرید . ولی از اینجا به بعد باید به دنبال سرورهای آپدیت رایگان بگردید که البته هیچ اطمینانی در بروز بودن و امنیت شان نیست و یا دنبال یوزرنیم و پسورد برای آپدیت آنتی ویروس خود باشید که آن هم معلوم نیست سوخته باشد یا نه .

من که اگر روزی قصد استفاده از آنتی ویروس ها تجاری داشته باشم ، حتما نسخه اصل را با لایسنس قانونی خواهم خرید . اما فعلا نسخه های رایگان هم جوابگوی نیازهای من هست و امنیت سیستم را به خوبی تامین میکنند . آنتی ویروس هایی مثل آوست ، آویرا و ای.وی.جی نسخه های رایگانی دارند که میتوانید از آنها استفاده کرده و امنیت سیستم خود را تا حد بسیار زیادی بالا ببرید . شاید همه امکانات نسخه های تجاری را در نسخه رایگان نداشته باشد ، اما به شما قول میدهیم که استفاده از یک نسخه رایگان هم میتواند امنیت شما در دنیای کامپیوتر و اینترنت حفظ کند .

 

نکته : این مطلب هیچگونه هدف تبلیغاتی را دنبال نمیکند و گویا آی تی تنها هدف خود را آشنا کردن کاربران با بخش های مختلف این نرم افزار عنوان میکند . همچنین برای تهیه این مطلب از هیچ شرکت و یا فرد خاصی پولی دریافت نشده است . پس در قسمت نظرات از وارد آوردن چنین اتهاماتی به گویا آی تی و نویسنده ی مطلب خودداری کنید .

امروز قصد معرفی و بررسی قابلیت های نسخه 12 آنتی ویروس قدرتمند ، رایگان و محبوب شرکت آویرا را داریم . این آنتی ویروس توسط بسیاری از کاربران ایرانی و خارجی مورد استفاده قرار گرفته و اکثرا هم از کارکرد آن رضایت دارند .

به منظور شروع میتوانید نسخه رایگان آنتی ویروس آویرا را از وبسایت این شرکت دریافت کنید . پس از نصب و اجرای برنامه با ظاهر ساده و البته زیبای آویرا 12 روبرو خواهید شد .

شاید بیشترین چیزی که توجه شما را جلب کرده باشد ، علامت ضربدر قرمز رنگ بالای پنجره آویرا باشد . این مورد به دلیل اینست که هنوز فرصت آپدیت کردن آویرا را پیدا نکردم . البته باید عرض کنم که آویرا را روی یک سیستم عامل مجازی بروی Virtual Box اجرا کردم و به همین دلیل است که هنوز آن را آپدیت نکرده ام . اما شما دوستان که از آویرا استفاده میکنید و یا قصد استفاده از آن را دارید ، بروزرسانی این آنتی ویروس را فراموش نکنید .

شاید مهمترین بخش آویرا پنل سمت چپ باشد که از آنجا میتوانید به بیشتر امکانات این آنتی ویروس دسترسی پیدا کنید . اگر موافق باشید از همین پنل و از بالاترین بخش آن شروع کنیم .

1- Overview : در این بخش تنها یک آیتم وجود دارد و آن هم Status است . همانطور هم که از نامش پیدا ، وضعیت آنتی ویروس را به شما گزارش میدهد . وقتی که وارد قسمت Status میشود ، صفحه سمت راست به دو بخش تقسیم میشود . PC Protection و Internet Protection . قسمت Internet Protection کلا غیر فعال است ( به دلیل رایگان بودن این نسخه ) و به جز Firewall ( که معمولا در بیشتر نسخه های رایگان وجود ندارد ) حتی قسمت هایی مثل Web Protection و Mail Protection که مسئولیت محافظ وب و ایمیل ها بر عهده دارند هم غیر فعال هستند و محدودیت نسخه های رایگان تا این اندازه هم جالب به نظر نمیرسد . حتی قابلیت های ساده ای مانند Child Protection و Game Mode هم در این نسخه وجود ندارند .

در بخش زیر مجموعه PC Protection ، قسمت های متنوعی وجود دارند . اکنون به صورت مختصر در مورد هر بخش توضیحی خواهیم داد .

Realtime Protection : آنتی ویروس ها چند روش محافظتی دارند که از بین آنها میتوان به Realtime و on-Demand اشاره کرد . روش on Demand هنگامی به کار گرفته میشود که یکی از فایل های سیستم قصد برقراری ارتباط با یک فایل دیگر را داشته باشد . در این روش فایل ها بررسی شده و در صورت کشف آلودگی و یا موارد مشکوک دیگر ، آنتی ویروس به شما اطلاع میدهد و یا طبق سیاست های خود عمل میکند .

اما در روش Realtime Protection ، نظارت بر سیستم شما به صورت دائم خواهد بود . یعنی هر عملی که بروی کامپیوتر شما انجام میشود ، سریعا توسط آنتی ویروس بررسی شده و آلودگی ها گزارش داده خواهند شد . در این روش از سیستم On Access استفاده میشود تا به محض ایجاد دسترسی به یک فایل ، بررسی ها جهت کشف آلودگی انجام شود . در صورتی که بخواهید این قسمت را از کار بیاندازید ، کافیست روی آیتم سبز رنگی که در مقابل این گزینه قرار دارد ، کلیک کنید تا این بخش غیر فعال شود . در مقابل همین آیتم یک دکمه با آیکون “چرخ دنده” وجود دارد که با کلیک بروی آن به قسمت تنظیمات مربوط به سیستم Realtime Protection خواهید رفت .

اگر وارد این قسمت شده و تنظیمات Realtime Protection قابل مشاهده نبود ، بایستی از قسمت بالا و سمت چپ روی آیتم مقابل Expert Mode کلیک کنید ( دقیقا همین جایی که در تصویر علامت گذاری شده است ) . قسمت Realtime Protection شامل دو بخش است .

بخش اول که با کلیک بروی همین گزینه ( مانند تصویر بالا ) تعدادی از تنظیمات در سمت راست به نمایش در می آیند .

1- بخش Files : در این بخش میتوانید نحوه اسکن شدن فایل ها در آویرا را تغییر دهید . این بخش دارای سه گزینه است :

All Files : در صورتی که بخواهید همه فایل های اسکن شوند ( بدون در نظر گرفتن محتوا و نوع آنها ) گزینه All Files را انتخاب کنید .

Use smart extension : اگر این گزینه را انتخاب کنید ، آویرا به صورت هوشمند تصمیم میگیرد که کدام فایل ها را اسکن کند . این روش کمی کند است .

Use file extension list : اگر میخواهید فایل ها بر اسال نوع شان اسکن شوند ، میتوانید این گزینه را فعال کنید . در پایین این گزینه نیز یک دکمه قرار دارد که با کلیک بروی آن ، لیستی از پسوندهای مربوط به فایل ها را مشاهده خواهید کرد . میتوانید موارد مد نظر خود را به لیست اضافه کرده و یا حذف کنید .

 

2- بخش Scan Mode : در این بخش میتوانید زمان هایی که فایل ها باید توسط آنتی ویروس بررسی شوند را مشخص کنید . البته منظور زمانبندی کردن اسکن نیست . منظور اینست که در هنگام انجام شدن چه عملی ( مثل اجرای فایل توسط سیستم عامل ) آنتی ویروس شروع به اسکن فایل کند . این بخش هم شامل سه گزینه است :

Scan when reading : در صورتی که این گزینه را فعال کنید ، قبل از خوانده شدن فایل ها توسط برنامه های دیگر و یا اجرا شدن توسط سیستم عامل ، آویرا آنها را اسکن میکند .

Scan when writing : اگر این گزینه فعال باشد ، آویرا هنگام نوشتن شدن یک فایل ، شروع به بررسی آن خواهد کرد .

Scan when writing and reading : این هم یک گزینه ترکیبی است . یعنی هم قبل از خوانده شدن و هم بعد از نوشته شدن یک فایل ، آویرا شروع به بررسی آن میکند .

 

3- بخش Scan archives : این بخش مربوط به اسکن کردن فایل های فشرده شده است . این گزینه به صورت پیشفرض غیر فعال است . اما اگر آن را فعال کنید ، آویرا فایل های فشرده شده را به اصلاح “دیکمپرس” ( خارج سازی از حالت فشرده ) میکند و سپس محتوای درون آنها را اسکن خواهند کرد . لازم به ذکر است که استفاده از این روش اسکن ، کارایی زیادی را از سیستم میگیرد . پس اگر سیستم قدرتمندی ندارید ( مثلا نت بوک ها ) ، استفاده از این روش توصیه نمیشود . این بخش هم شامل سه گزینه است :

Max. recursion depth : در این قسمت در واقع میتوان عمق اسکن یک فایل فشرده را تعریف کرد . در هنگام اسکن ، آویرا فایل های فشرده ای را که در یک فایل فشرده ی دیگر قرار دارند نیز میتواند دیکمپرس کرده و محتوای آنها را اسکن کند . در اینجاست که شما میتوانید عمق اسکن را مشخص کنید . مثلا میتوانید مشخص کنید که تا عمق 2 فایل فشرده شده را اسکن کند ( یکی فایل فشرده ی اصلی و دیگری فایل فشرده ای که دورن فایل فشرده ی اصلی قرار دارد ) .

Max. number of files : در اینجا میتوانید مشخص کنید که حد اکثر چه تعداد فایل موجود در یک فایل فشرده ، اسکن شوند .

Max. size : میتوانید محدودیت خود را از بر اساس حجم فایل تعریف کنید . به عنوان مثال فایل هایی که حداکثر 1000 کیلوبایت باشند ، دیکمپرس شده و اسکن شوند . توجه داشته باشید اعدادی که در این بخش وارد میکنید ، باید بر حسب کیلوبایت باشند .

 

سه گزینه نیز زیر مجموعه ی بخش Scan میباشند که در مورد هر کدام توضیح خواهیم داد .

1- بخش Action and detection : در این قسمت تنها یک گزینه وجود دارد که با عنوان Use event log مشخص شده است . اگر این گزینه فعال باشد ، یک مدخل جدید در Event Viewer ویندوز ایجاد خواهد شد که گزارشات مربوط به فعالیت های آویرا در آنجا ثبت میشوند .

2- بخش Exceptions : مسلما ممکن است در هر کاری ما بخواهیم استثنائاتی را تعریف کنیم . بخش Exceptions هم مخصوص همین کار است . در این بخش میتوانید در مورد دو دسته از فایل ها استثنا قائل شوید . دسته اول که فایل های مربوط به پردازش ها و دسته دوم نیز فایل های عادی هستند . هر فایلی که در این بخش قرار بگیرد ، توسط آویرا جزو استثنائات تلقی شده و دیگر توسط سیستم Realtime Protection مورد بررسی قرار نخواهد گرفت .

پس از کلیک بروی بخش Exceptions ، دو قسمت جداگانه را مشاهده خواهید کرد .

Process to be omitted by the realtime protection : در این قسمت باید فایل اجرایی ( با پسوند EXE ) مربوط به پردازش ها را اضافه کنید . البته میتوانید با کلیک بروی دکمه Process ، لیستی از پردازش های جاری روی سیستم را مشاهده کرده و انتخاب های خود را از بین آنها انجام دهید . اگر پردازش مورد نظر خود را در لیست پردازش ها پیدا نکردید ، میتوانید فایل مربوط به آن را از روی هارددیسک سیستم انتخاب کنید .

File objects to be omitted by the realtime protection : در این قسمت نیز میتوانید فایل های مورد نظر خود را اضافه کنید تا از اسکن شدن شان توسط سیستم Realtime Protection صرف نظر گردد .

 

3- بخش Heuristic : در این بخش شما میتوانید تنظیمات مربوط به سیستم هوشمند کشف تهدیدات را تغییر دهید . در واقع Heuristic سیستمی است که باعث کشف تهدیدات به صورت هوشمندانه میشود . بدون اینکه آنتی ویروس ، اطلاعات مربوط به بدافزار جدید را در پایگاه اطلاعاتی خود داشته باشد . این بخش هم به دو قسمت تقسیم میشود .

Macrovirus heuristic : این قسمت مربوط به ماکرو ویروس ها میشود و تنها دارای یک گزینه است . اگر گزینه Macrovirus heuristic فعال باشد ، ماکروهای خطرناک موجود در یک داکیومنت در صورت تعمیر ، حذف خواهند شد . البته آویرا ماکروهای مشکوک را فقط به شما گزارش میکند .

Advanced Heuristic Analysis and Detection – AHeAD : این هم روشی پیشرفته تر در زمینه ی کشف تهدیدات به صورت هوشمند میباشد . این سیستم توسط آویرا با نام AHeAD معرفی شده است . در صورتی که این گزینه فعال باشد ، شما میتوانید سطح امنیتی این سیستم را نیز مشخص کنید .

 

3- بخش Report : همانطور که از نام این بخش مشخص است ، مخصوص قسمت گزارشات آویرا میباشد . این قسمت شامل دو بخش است و در آنها تنظیمات مربوط به ثبت گزارشات قرار دارند .

Reporting : در این قسمت میتوانید سطح گزارشگیری آویرا را مشخص کنید .

Off : هیچ گزارشی توسط آویرا ثبت نخواهد شد .

Default : در صورت انتخاب این گزینه ، گزارشات مهم ثبت خواهند شد . مثل پیدا کردن یک بدافزار ، هشدارها و خطاهای بوجود آمده .

Extended : در صورت انتخاب این گزینه ، گزارشات کم اهمیت تر ثبت خواهند شد .

Complete : تمام گزارشات ثبت خواهند شد .

 

Limit report file : در این قسمت میتواند محدودیت هایی را بر فایل گزارش ها اعمال کنید .

Limit size to : در صورت فعال کردن این گزینه ، این امکان را بدست خواهید آورد تا بتوانید سقف معینی برای حجم فایل های گزارشات تعیین کنید که به صورت پیشفرض یک مگابایت است .

Write configuration in report file : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، هنگام ثبت فایل مربوط به گزارش ، وضعیت پیکربندی سیستم on-access نیز در آن فایل نوشته خواهد شد .

 

2- قسمت بعدی در بخش PC Protection ، قسمت Scan System میباشد . با کلیک بروی همین گزینه ، میتوانید سیستم را به صورت کامل اسکن کنید . در کنار این گزینه دکمه چرخ دنده وجود دارد که با کلیک بروی آن میتوانید به تنظیمات Scan System دسترسی پیدا کنید .

در قسمت تنظیمات به بخش System Scanner میرسیم که خود شامل چند زیر مجموعه است . بخش Scan اولین بخشی است که به بررسی آن خواهیم پرداخت .

Files : این قسمت را قبلا توضیح داده ایم .

Scan Process : در این بخش میتوانید تغییراتی در پروسه اسکن بوجود بیاورید . به عنوان مثال اگر گزینه Allow stopping the scanner را غیر فعال کنید ، دکمه Stop در حین عملیات اسکن ، غیر فعال خواهد شد و شما نمیتوانید پروسه اسکن را خاتمه دهید . همچنین بخش بعدی که Scan Priority نام دارد ، مسئول اولویت بندی اسکن میباشد . البته تاثیر گذاری این بخش منوط به این است که چند پروسه به صورت همزمان در سیستم در حال اجرا باشند . این اولویت بندی در سرعت اسکن تاثیر گذار خواهد بود . یعنی اگر اولویت بندی را روی کم تنظیم کنید ، سرعت اسکن کردن کم خواهد بود ، اما میتوانید با دیگر برنامه ها نیز کار کنید . اما اگر اولویت بندی را روی زیاد تنظیم کنید ، کار کردن با دیگر برنامه ها مشکل خواهد بود ، البته عملیات اسکن با حداکثر سرعت انجام خواهد شد .

 

Additional Settings : در این بخش میتوانید تنظیمات اضافی را انجام دهید .

Scan boot sector of selected drives : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، بوت سکتور درایوهایی که برای System Scan انتخاب شده باشند ، اسکن خواهند شد .

Scan master boot sector : اگر این گزینه فعال باشد ، Master Boot Sector یا همان MBR هارددیسک یا هارددیسک های موجود در سیستم ، اسکن خواهند شد .

Ignore offline files : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، فایل هایی که با عنوان آفلاین شناخته میشوند ، اسکن نخواهند شد .

Integrity checking of system files : اگر این گزینه فعال باشد ، فایل های سیستمی مهم ویندوز به منظور تغییر توسط بدافزارها برررسی خواهند شد . اگر یک فایل اصلاح شده پیدا شد ، آن فایل به عنوان فایل مشکوک گزارش خواهد میشود . قابلیتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد ، حجم زیادی از هارددیسک سیستم شما را خواهد گرفت . به همین دلیل به صورت پیشفرض غیر فعال است .

Optimized Scan : اگر این گزینه فعال باشد ، ظرفیت پردازنده به صورت بهینه در طول یک اسکن ، استفاده خواهد شد . به منظور کارایی ، یک اسکن بهینه شده در حد استاندارد انجام خواهد شد .

Follow symbolic links : در صورت فعال بودن این گزینه ، اسکنر لینک هایی که به پوشه ها و فایل ها داده شده است را به منظور یافتن بدافزارها جستجو خواهد کرد .

Search for rootkits before scan : اگر این گزینه فعال باشد ، آویرا دایرکتوری ویندوز را به منظور یافتن روتکیت ها به صورت سریع بررسی میکند . البته این یک اسکن جامع و کامل به حساب نمی آید اما سرعت این روش بسیار بالاست .

Scan Registry : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، آویرا رجیستری ویندوز را به منظور پیدا کردن ارجاعات به بدافزارها اسکن خواهد کرد .

 

بخش بعدی Action and detection است . در این بخش میتوانید دستورات مورد نظر خود را برای زمانی که آویرا بدافزاری را پیدا میکند ، تعریف کنید .

Interactive : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، در هنگام پیدا کردن یک بدافزار توسط آویرا ، شما پیغام هشداری دریافت خواهید کرد و میتوانید تصمیمات خود را در آن زمان اتخاذ کرده و اعمال کنید .

Automatic : اگر میخواهید اقداماتی که پس از پیدا شدن بدافزار توسط آویرا صورت میگیرد ، به شکل خودکار باشد ، بایستی از این قسمت استفاده کنید . پس از فعال شدن این گزینه میتوانید دیگر تنظیمات این بخش را نیز انجام دهید . مثلا اگر بخواهید قبل از هر اقدامی فایل های آلوده را به قرنطینه آویرا بفرستید باید گزینه Copy file to quarantine before action را فعال کنید . در قسمت زیر همین گزینه ، چند منوی کشویی قرار دارند . یکی از آنها با عنوان Primary Action مشخص شده است که اقدام اولیه را مشخص میکند . منوی بعدی Secondary Action میباشد که در صورت موفقیت آمیز نبودن اقدام اولیه ، انجام خواهد شد .

 

بخش بعدی Archives است . این بخش خود به دو قسمت اصلی تقسیم میشود . Archive settings و Archives دو بخشی هستند که در ادامه به بررسی گزینه های آنها خواهیم پرداخت . ابتدا Archive settings را مورد بررسی قرار میدهیم .

Scan archives : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، فایل های فشرده شده ی موجود در لیست فایل های فشرده ، اسکن خواهند شد .

All archive types : اگر این گزینه فعال باشد ، تمام انواع فایل های فشرده که در لیست فایل های فشرده موجود باشند ، اسکن خواهند شد .

smart extension : در صورتی که این گزینه را فعال نگه دارید ، اسکنر آویرا به صورت خودکار فایل های فشرده را پیدا میکنند ، حتی اگر دارای پسوندهای دیگری باشند . البته استفاده از این گزینه باعث کاهش سرعت اسکن خواهد شد .

Limit recursion depth : قبلا چیزهایی در مورد عمق اسکن گفته بودیم . در این قسمت باز هم میتوانید عمق اسکن فایل های فشرده شده را محدود کنید . البته این بار برای قسمت System Scanner ( قبلا در مورد اعمال همین محدودیت اما برای قسمت Realtime Protection توضیح داده بودیم ) . یادتان باشد که استفاده از این گزینه نیازمند استفاده ی آویرا از منابع سخت افزاری سیستم به میزان بالاست . در کادر Maximum recursion depth میتوانید عمق اسکن را کم یا زیاد کنید .

قسمت اصلی دومی که در این پنجره قرار دارد ، Archives است که لیستی از انواع فایل های فشرده ای که توسط آویرا اسکن خواهند شد را نمایش میدهد . میتوانید بعضی از آنها را غیر فعال کنید .

 

بخش بعدی Exceptions میباشد . همانطور که قبلا هم گفتیم در این قسمت میتوانید استثنائاتی را قائل شوید . در این بخش تمامی مسیرها یا فایل های فشرده را که اضافه میکنید ، جزو مواردی قرار خواهند گرفت که توسط اسکنر آویرا بررسی نخواهند شد .

 

بخش Heuristic را نیز که قبلا توضیح داده ایم و تفاوتی وجود ندارد .

 

بخش Report یا همان گزارشات نیز مانند بخش Heuristic قبلا توضیح داده شده است .

 

قسمت بعدی در صفحه اصلی آویرا و در بخش PC Protection ، قسمت مربوط به آپدیت آویرا میباشد . با کلیک بروی Start Update میتوانید آویرا را آپدیت کنید . با کلیک بروی علامت چرخ دنده نیز میتوانید به بخش تنظیمات مربوط به آپدیت بروید .

با کلیک بروی شاخه اصلی آپدیت ، در قسمت سمت راست بخشی به نام Automatic update ظاهر خواهد شد .

قسمت اول که شبیه یک تکست باکس است مربوط به بازه های زمانی میباشد که آویرا اقدام به آپدیت اتوماتیک خود میکند .

Start job while connecting to the internet : در صورتی که این گزینه را فعال کرده باشد ، عملیات آپدیت به محض اتصال شما به اینترنت انجام خواهد شد .

Repeat job if the time has already expired : اگر در زمانی که برای آویرا تعیین کرده اید بر حسب اتفاق مثلا کامپیوترتان خاموش باشد ، عملیات آپدیت پس از روشن شدن سیستم ، مجددا انجام خواهد شد .

 

اکنون به بخش زیر شاخه های قسمت آپدیت میرسیم و اولین زیر شاخه Product update است . با کلیک بروی قسمت Product update در قسمت سمت راست ، گزینه هایی ظاهر خواهند شد .

Download and install product updates automatically : اگر این گزینه فعال باشد ، آپدیت ها به صورت اتوماتیک دانلود و نصب شده و سپس سیستم در صورت نیاز ، ریست خواهد شد .

Download product updates If a restart is necessary…. : در صورتی که این گزینه فعال باشد ، آپدیت ها به صورت اتوماتیک دانلود و نصب خواهند شد . اما اگر سیستم نیاز به ریست شدن داشته باشد ، این کار باید توسط خود کاربر انجام شود .

Notify user if product updates are available : در صورت انتخاب این گزینه ، هنگامی که وجود آپدیت جدیدی تشخیص داده شود ، به شما یک پیغام هشدار نمایش داده خواهد شد ( و یا از طریق ایمیل مطلع میشوید ) . یک گزینه وابسته به این قسمت نیز در پایین آن وجود دارد که به عنوان Notify once again after n days مشخص شده است . در صورتی که در هنگام به نمایش در آمدن پیغام ها اقدام به آپدیت کردن برنامه نکنید ، وارد این قسمت شده و آن را فعال کنید تا دوباره پیغام به شما نمایش داده شود . عدد مقابل این گزینه نیز مشخص میکند که پس از مدت زمان تعیین شده ، دوباره پیغام به نمایش در بیاید .

Do not download product update : در صورت انتخاب این گزینه نیز به طور کلی هیچ آپدیتی دریافت نخواهد شد .

 

شاخه بعدی Restart settings است که مربوط به تنظیمات ری استارت سیستم میشود .

Restart the computer after : اگر این گزینه فعال باشد ، کامپیوتر پس از مدت زمان معین شده ( که به صورت پیشفرض 300 ثانیه است ) ریست خواهد شد . البته یک شمارش معکوس نیز به شما نشان داده میشود . این گزینه برای زمانی مناسب است که در قسمت Product update ، گزینه اول را انتخاب کرده باشد . در اینصورت قبل از ریست شدن سیستم ، پیغامی به همراه یک شمارش معکوس نمایش داده میشود و اگر بخواهید کارهای ناتمام خود را موقتا ذخیره کنید ، متوجه خواهید شد که چقدر زمان دارید . البته زمان مشخص شده قابلیت کم یا زیاد شدن را داراست . لازم به ذکر است که پیغام حاوی شمارش معکوس ، قابلیت لغو کردن ندارد و پس از مدت زمان تعیین شده ، سیستم ریست خواهد شد .

Periodic restart reminder : اگر این گزینه فعال باشد و سیستم نیاز به ریست شدن داشته باشد ، پیغامی مبنی بر این موضوع به شما نمایش داده خواهد شد . سپس شما میتوانید گزینه Remide me later را انتخاب کرده تا این پیام بعدا نمایش داده شود . تقریبا شبیه عملیاتی که بعد از نصب آپدیت های ویندوز انجام میشود و ویندوز به شما یادآوری خواهد کرد که سیستم نیازمند ریست شدن است .

Query whether computer should be restarted : اگر این گزینه فعال باشد و سیستم نیازمند ریست باشد ، تنها یک پیغام به شما نمایش داده خواهد شد و به شما پیشنهاد میدهد که سیستم را ریست کنید . میتواند سیستم را ریست کرده و یا این عملیات را لغو کنید .

Restart Computer without query : در صورت انتخاب این گزینه بدون هیچ پیغامی سیستم ریست خواهد شد .

 

شاخه بعدی در قسمت آپدیت ، Web server میباشد که میتوانید در آنجا تنظیمات مربوط به سرور و پروکسی را انجام دهید .

 

دوباره به صفحه اصلی آویرا باز میگردیم . آخرین قسمت در بخش PC Protection ، قسمت Upgrade میباشد . با کلیک بروی این قسمت به وبسایت آویرا خواهید رفت . از آنجا میتوانید نسخه های جدیدتر را دریافت کنید .

 

دوباره به پنل سمت چپ باز خواهیم گشت . بخش System Scanner را باز کنید .

 در قسمت سمت راست آیتم های جدید ظاهر خواهند شد که نشان دهنده های قسمت های مختلف سیستم هستند . بخش مورد نظر خود را انتخاب کنید . در اینجا ما Local Drives را انتخاب کرده ایم . سه آیکون هم در قسمت بالا این آیتم ها مشاهده میکنید .

اگر روی آیکون اول ( از سمت چپ ) کلیک کنید ، بخش مورد نظر شما که آن را از لیست زیر انتخاب کرده اید ، اسکن خواهد شد . در صورت کلیک بروی آیکون دوم ( از سمت چپ ) اسکن در حالت Administator یا مدیر سیستم انجام خواهد شد . ممکن است بعضی مواقع آنتی ویروس دسترسی هایی در حد مدیر لازم داشته باشد که با کلیک بروی آیکون دوم ، شما اجازه ی این دسترسی ها را میدهید .  

اما آیکون سوم نقش یک میانبر را بازی میکند . شما میتوانید بخش مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس روی این آیکون کلیک کنید . یک میانبر در دسکتاپ سیستم ایجاد خواهد شد و از این به بعد میتوانید با کلیک بروی آن ، به صورت مستقیم و بدون معطلی شروع به اسکن بخش مورد نظر خود کنید .

 

گزینه بعدی که در پنل سمت چپ وجود دارد ، Realtime Protection است . این بخش بیشتر جنبه اطلاع رسانی دارد . با کلیک بروی آن میتواند وضعیت فعلی این بخش را مشاهده کنید . به عنوان مثال ، تعداد فایل های اسکن شده ، کشف شده ، تعمیر شده ، حذف شده ، مشکوک ، منتقل شده و یا تغییر نام داده شده . یا آخرین ویروس و یا برنامه ناخواسته ی یافت شده .

 

اکنون از پنل سمت چپ به بخش Administration میرویم . در این بخش میتواند کارهای مدیریتی انجام دهید . مثل مدیریت قرنطینه ، زمانبندی ، مشاهده گزارشات و رخدادها .

اولین قسمت از این بخش ، قرنطینه یا Quarantine است . در این قسمت میتوانید فایل های قرنطینه شده را مشاهده کرده و یا فایلی را به این قسمت اضافه کرده یا حذف کنید . در پنجره ای که با کلیک بروی این قسمت باز میشود ، یک ردیف از دکمه در قسمت بالا قرار دارند که به ترتیب از سمت چپ به آنها اشاره خواهیم کرد .

1- اسکن کردن فایل های انتخاب شده که در قسمت قرنطینه هستند .

2- دسترسی به اطلاعات فایل انتخاب شده .

3- بازگرداندن فایل انتخاب شده .

4- بازگرداندن فایل انتخاب شده به محلی که شما مشخص خواهید کرد .

5- افزودن یک فایل جدید به قسمت قرنطینه .

6- ارسال فایل انتخاب شده از طریق ایمیل .

7- حذف فایل انتخاب شده از قسمت قرنطینه .

8- گرفتن خروجی از مشخصات فایل انتخاب شده .

9- دسترسی به دایرکتوری فایل های قرنطینه .

 

دومین قسمت از این بخش ، Scheduler یا زمانبندی میباشد . در این قسمت میتوانید یک برنامه زمانبندی برای آویرا تعریف کنید تا در زمان های مشخص به اسکن سیستم بپردازد .

قسمت سوم هم Reprots یا گزارشات است . کافیست روی این قسمت کلیک کنید تا گزارشات آویرا را مشاهده نمایید .

اما آخرین بخش از این آنتی ویروس Events یا رخدادها میباشد . با کلیک بروی این قسمت نیز به رخدادهای آویرا دسترسی پیدا خواهید کرد . 

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 34 دیدگاه
  1. ممنون از مطلب خوبت علیرضا جان
    واقعا به نظرم تو آنتی ویروس ها ، Avira با اینکه رایگانه؛ ولی از بقیه خیلی سرتره… حقیقتش من حدود 1 هفته هست که Sheed رو گرفتم (NOD32 + Avira) امیدوارم خوب باشه…

    1. سلام مهدی جون .
      من آویرا رو تست کردم . نسخه رایگانش خیلی محدود شده . منم میخاستم شید رو امتحان کنم . ولی آخرین باری که رفتم به وبسایتش ، نوشته بود که فعلا ویندوز 64 بیتی رو ساپورت نمیکنه .

  2. راستی علیرضا جان برات یه ایمیل فرستادم… اگه میشه اینباکست رو یه چک بکن…

  3. من آنتی ویروس های رایگان زیادی رو چک کردم ولی در نهایت به Avast رسیدم ، نسخه رایگانش رو دارم استفاده میکنم خیلی خوبه ، من از چندتا ویژگی Avast خوشم می آد :
    1- سرعت اجراش نصبت به اویرا بهتره به عبارتی سبکتره
    2- آپدیتش اتوماتیکه و مثل اویرا نیازی نیست هر بار خودمون آپدیت کنیم
    3- توانایی عجیبی در یافتن ویروس های اتوران داره ، فلش آلوده ای نبوده که تشخیص نداده باشه
    4- یوزر اینترفیس ساده ای داره

    فقط یه مشکلی داره اینه که کمی زیادی رو هارد کار میکنه که اینم فکر کنم برگرده به همون آپدیت لحظه ایش و یا اسکن Real time

    در هر حال من بین اویرا و اواست ، Avast رو ترجیح میدم

    1. سلام سید ایوب عزیز .
      منم حدودا یک سالی هست که از آوست رایگان استفاده میکنم و خیلی راضیم .
      این موردی که فرمودین زیاد روی هارد کار میکنه هم به احتمال زیاد مربوط به سیستم Realtime هستش . بعضی مواقع هم موقعی که تشخیص میده سیستم بیکاره ، شروع به اسکن میکنه . البته در حالت اسکرین سیور هم اینکارو میکنه .

      موفق باشی ……..

  4. یکی دوماه پیش اویرا یه قرعه کشی داشت در فیسبوک و هرکس که در اون شرکت میکرد درصورت برنده شدن یه اکانت 18 ماهه میگرفت.
    منم شرکت کردم و یکی گرفتم و الان نسخه فول اینترنت سکوریتی رو با لایسنسی به نام خودم تا سال 2013 استفاده میکنم و باید بگم که واقعا از اویرا راضی هستم و واقعا عملکردش استثنائیه.
    نه سرعت رو کم میکنه، نه اجازه میده برنامه های بدون اجازه من به اینترنت وصل بشه و نه از ویروس های فلش غافل میشه و در کل برای یک کاریر خانگی عالیه، عاشقشم!

    1. سلام علی آقا .
      خوش به حالت . کاشکی منم متوجه شده بودم و توی این قرعه کشی شرکت میکردم . فرصت خیلی خوبی رو از دست دادم .
      ایشالله دوباره از این قرعه کشی ها راه بندازن و من موفق بشم یه اکانت بگیرم .
      علی آقا اگه متوجه شده قصد دارن دوباره از این قرعه کشی ها راه بندازن ما رو بی خبر نزار داداش .
      موفق باشی ………

    2. سلام.
      الان که من یوزر قانونی آویرا هستم میتونم برات یه دعوت نامه بفرستم و با این دعوت نامه میتونی 15 درصد تخفیف خرید بگیری ازش.
      اگه دوست داشتی ایمیلتو بهم بده تا برات دعوتنامه رو بفرستم.
      ایمیل من: gegen_lebens@yahoo.com

      من عاشق آلمان و محصولات آلمانیم!

  5. حرف علی رو تایید میکنم واسه منم لیسانس 18 ماهه داد و الان دارم استفاده میکنم خیلی سرعتش عالیه حجمش هم کمه در ضمن با آپی ایران هم آپ دیت میشه من تا قبل از اینکه لیسانسش رو بده دو سال از نسخه رایگان استفاده کردم و خیلی هم راضیم

  6. ممنون از این پست عالی و بررسی دقیقتون؛
    من که همچنان دارم از بیت دیفندر استفاده میکنم.البته نسخه 3 کاربره.
    روزهای آخر لایسنسش هستش.تو این یک سال ازش راضی بودم

    1. سلام .
      خواهش میکنم .
      یه سوال داشتم . حجم آپدیتش هاش چقدره ؟ زیاده یا کم ؟

      موفق باشید ……….

    2. علیک سلام
      والا بستگی داره که چطور آپدیت کنیدش.

      اگر بخواهید به صورت ماهانه آپدیت کنید؛ خوب به طبع هر ماه حجم آپدیت بالا میره.اما تا الان که ماه 12 هستش 105 مگ بوده.

      اگر هم بخواهید روزانه آپدیت کنید که زیاد حجمی نداره، یعنی شما یک بار فایل آپدیت رو دانلود میکنی و بعد از نصب براحتی هر روز آپدیت میشه.با حجم خیلی کم

    3. ممنون از پاسختون .
      من عادت دارم دوتا چیز رو همیشه آپدیت نگه دارم . آنتی ویروس ، مرورگر . البته دوست دارم ویندوز رو هم آپدیت کنم ولی زیاد با سرعت اینترنتم جور نیست و مجبورم آپدیت های مهم و امنیتی رو نصب کنم .
      منظورتون از این جمله ” الان که ماه 12 هستش 105 مگ بوده ” ، اینه که طی 12 ماه ، 105 مگ مجموع حجم آپدیت ها بوده ؟
      راستی یه سوال دیگه هم داشتم . لایسنسش واسه سیستم تک کاربره چه قیمتی هست ؟ از کجا خرید کردین ؟

      بازم ببخشید که وقت تون رو میگیرم .
      موفق باشید ………

  7. آخ گفتی آپدیت ویندوز؛ منم مثل شما 🙁
    دقیقا منظورم رو از جمله درست فهمیدید.الان ماه آخر لایسنس هستش و ماه قبل که دانلود گردم 105 مگ بود.

    قیمت تک کاربره پارسال که 23 تومن بود.
    من ساکن استان زیبای گلستان هستم D: و از شهرستان گرفتم.
    اما فکر می کنم همه جا نمایندگی داشته باشه.
    این وبسایت اصلی نمایندگی بیت هستش :
    www.badr-electric.com

  8. سلام
    ممنون از توضیحات کاملی که دادید من قبلا این آنتی ویروس رو نصب داشتم عالی

    ولی الان شید رو دارم واقعا عالی الان 5 ماهه دارم از شید استفاده می کنم و واقعا راضیم

    موفق باشین

  9. سلام.

    وب روت رو شنیدین ؟
    فوق العاده سبک و شرکتش خیلی معتبره .

    بچه ها کسی Webroot Secure Anywhere رو استفاده کرده ؟؟

    کولاکه .

    اگه کس استفاده کرده بیاد و نظر بده ، دوست دارم نظر دیگران هم بدونم .

    نیما

  10. سلام یه سوال داشتم
    خواستم بپرسم چطور میشه یه فایل نامطمئن از دید آویرا رو اعتماد سازی کرد تا دیگه بهش گیر نده!

  11. سلام علیرضا جان
    واقعا کارتون عالیه
    توضیحاتتون خیلی کامله و معلومه زحمت زیادی کشیدین
    ایشالا همیشه موفق باشید.

    1. سلام مهدی جان .
      خواهش میکنم . نظر لطف شماست ….

      موفق و سربلند باشید …….

    2. بجای اینکه توی نظرات برای هم نوشابه باز کنید لطفا پاسخ سوالات کاربران رو بدهید!!!

    3. سلام آقا امین
      تشکر کردن در قبال زحمتی که کشیدن شرط ادبه اونم برا کسی که زحمت کشیده و اینقد مفصل توضیح داده،در حقیقت این کمترین کاریه که میتونستم بکنم،در مورد سوال هم هر چی گشتم با این نام که نظر دادید سوالی از طرف شما ندیدم و اگه منظورتون این سواله(سلام یه سوال داشتم
      خواستم بپرسم چطور میشه یه فایل نامطمئن از دید آویرا رو اعتماد سازی کرد تا دیگه بهش گیر نده!) که تو مقاله بالا کاملا توضیح داده شده اونم تصویری،فقط کافیه برا خوندنش یه ذره وقت بذارید.

    4. باعرض سلام و خداقوت
      یه موردی توی این سایت میبینم و آن اینکه به رغم اینکه زحمات زیادی در این سایت کشیده می شود تا مطالب مفید و بروزی در آن قرارداده شود اما با مطالعه بعضی نظرات در ذیل برخی مطالب گذاشته شده اینطور به نظر می رسد که عزیزانی که در این سایت فعالیت می کنند در قبال زحمات خود و دوستانشان خیلی تاب و تحمل انتقاد رو ندارند و در مورد کوچکترین انتقادها خیلی سریع و تند واکنش نشان میدهند.
      بازهم بر عقیده خود مصر هستم که قسمت نظرات جای تشکر کردن از زحمات عزیزان نیست( من منکر زحمات افراد نمی شوم) و بهتر است در این قسمت سوالات و ابهامات کاربران پیگیری شود و به نظرم (به عنوان یک پیشنهاد)بهتر است در ذیل مطالب جایی جداگانه برای تشکر قرار داده شود(شبیه چیزی که در قسمت انجمن سایت ها وجود دارد) تا خیلی راحت تر از تایپ کردن تشکری برای نویسنده مطلب ثبت شود.

  12. سلام من می خواستم نسخه رایگان اویرا 2012 استفاده کنم من قبلا از نود 32 استفاده می کردم و خیلی ازش راضی بودم بیشتر به خاطر اپدیت افلاینش !چون خودم می تونستم فایل اپدیت رو ازش جدا کنم ودفعه بعد ازش استفاده کنم مدتی اپدیت روزانش سخت شده ویوزر نیم وپسوردش گیر نمیاد اگه یوزرنیم رو قبول کرد تو 98درصد ارور میده ودوباره از اول شروع به اپدیت می کنه چند تا از دوستامم این مشکل رو دارن می خواستم منو راهنمایی کنین! و یه سوال دیگه داشتم ایا میشه اپدیت رو از داخل اویرا استخراج و بعدا استفاده کنم
    با تشکر

    1. سلام دوست عزیز. در مورد نود چون اصلا باهاش کار نکردم، نمیتونم نظر خاصی بدم. اما در مورد آویرا، چند روزی روی سیستمم نصب بوده و باید بگم آپدیت جداگانه داره و می تونید ازش استفاده کنید.

  13. سلام.ببخشید یه سوال داشتم.از دیروز تا حالا آنتی ویروسم اون قسمت بالاش نوشته:yuor evaluation licence expired on
    نمیدونم چیکار کنم.pc protection va internet protection ham قرمز شده.لطفا منو را راهنمایی کنید

    1. سلام .
      لایسنس آنتی ویروستون دیگه اعتبارش تموم شده و باید لایسنس جدید واسش بخرید تا مشکلتون حل بشه .

      موفق باشید …..

  14. سلام آقای زارع من avira free 2013 را نصب کرده ام یک سئوال داشتم از شما
    زمانی که آنتی ویروس ویروس پیدا میکند در پایین صفحه پنجره ی اخطاری باز میشود و دو گزینه دارد یکی اطلاعات ویروس و دیگری remove و تا remove را نزنی ویروس را پاک نمیکند آیا تنظیمی دارد که به طور خودکار ویروس را پاک کند؟بدون دخالت کاربر
    با سپاس

    1. سلام .
      بله ، مطمئنا همچین تنظیمی وجود داره . داخل بخش تنظیمات هست آنتی ویروس هست . معمولا با نام Cleaning شناخته میشه . البته الان آویرا ندارم و متاسفانه نمیتونم دقیق راهنمایی کنم .

  15. سلام.

    من همین الان از روی CD انتی ویروس اویرا رو نصب کردم ولی اپدیت نمیشه لطفا راهنمایی کنید

    1. سلام اگه warringمیده دوباره دانلود کن ولی اگه اخطار نمیده برای اپدیت اینترنت قطع و وصل میشه نگران نباش شانسیه ولی همیشه سعی کن یک بار این کار رو انجام بدی تا 30 روز securetyهستش.

  16. با سلام و احترام
    من آنتی ویروس Avira free 2015 رو نصب کردم ولی قسمت real time protection رو نمی تونم فعال کنم با ایتم روبه روش هم نمیشه فعال کرد، موقع آپدیت کردن هم خطا میده. در قسمت fix problem هم نوشته real time protection error

  17. سلام
    وقت بخیر
    گزینه اسکن باآنتی ویروس آویراامنوی راست کلیک فایل های من پریده
    چکاربایدبکنم
    لطفاراهنماییم کنید
    ممنون میشم

  18. سلام خسته نباشید من می خواستم تفاوت گزینه های warning – suspicious – detected رو بدونم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *