چرا فایرفاکس 4 فاتح نبرد مرورگرها میگردد
سرعت ، مشمولیت و محرمانگی فقط تعداد معدودی از ویژگیهای مرورگر جدید محبوب موزیلا ( Mozilla ) هستند.
شاید مایکروسافت به 35/2 میلیون دانلود دریافتی اینترنت اکسپلورر 9 جدید خود در 24 ساعت ابتدایی مغرور شود ، اما فایر فاکس 4 موزیلا به راستی این ارقام را پشت سر نهاده است.
در واقع فایرفاکس 4 نه تنها ادعایی مبنی بر 1 میلیون دانلود در 3 ساعت ابتدایی و تقریباً 7 میلیون در اولین روز خود داشت – به مراتب از اینترنت اکسپلورر 9 پیشی گرفت – بلکه در روز چهارشنبه، روز پس از انتشار رسمی خود ، بر طبق تحقیقات شرکت استات کانتر ( StatCounter ) تقریباً 2 درصد از بازار جهانی مرورگر اینترنت را مطالبه نمود.
“اودهان کالن، مجری مسؤول شرکت استات کانتر گفت: ” فایرفاکس 4 به راستی مبادرت به مقابله نموده و شروع به کار نمودن اینترنت اکسپلورر9 ( IE 9) را تحت شعاع قرار داده است.
استات کانتر گزارش نمود که اینترنت اکسپلورر9 در روز سه شنبه تنها 87/0 درصد از بازار جهانی را به خود اختصاص داد ، همینطور در روز چهارشنبه. حتی اپرا 11 ( Opera 11 ) که تازه منتشر شده نیز جایگاهی یکنواخت در بالای آن دارد.
آمارهای استات کانتر بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از نمونه ای شامل 15 میلیارد بازدید در ماه — با احتساب 4 میلیارد از ایالات متحده – از شبکه ای با بیش از 3 میلیون وبسایت می باشد.
انحطاط اینترنت اکسپلورر
و هنگامی که تمامی نسخه های مرورگرها لحاظ می گردند، اینترنت اکسپلورر همچنان بازار جهانی را با 45 درصد هدایت می نماید و به دنبال آن فایرفاکس با 30 درصد و کروم ( Chrome ) با 17 درصد. در ایالات متحده ، مجموع کلی همه ی نسخه های اینترنت اکسپلورر بازار را با 48 درصد هدایت می کنند، و به دنبال آن فابرفاکس با 26 درصد و کروم با 14 درصد.
اما اینترنت اکسپلورر مایکروسافت مشخصاً رو به انحطاط است. ارقام استات کانتر بر یک اساس ماهانه نزول یکنواختی را در سهم بازار جهانی اینترنت اکسپلورر از 55 درصد در فوریه ی سال گذشته به 45 درصد در امسال نشان می دهد. در این خلال گوگل کروم صعودی یکنواخت، از 7 درصد جهانی به 17 درصد داشته است. شمارنده ی دانلود فایرفاکس بر روی سایت موزیلا موجود است.
فایرفاکس اخیراً به عنوان مرورگر شماره یک اروپا نیز از اینترنت اکسپلورر سبقت گرفته است. نرم افزار، پیشینه ای برای بیشترین دانلود ها ی یک قطعه ی نرم افزاری ثبت می نماید. رکوردی معادل 8002530 برای فایرفاکس 3 بین روزهای 17 و 18 ژوٸن 2008. جالب است که حتی نسخه ی آن زمان فایرفاکس 3 نیز در حال حاضر به اینترنت اکسپلورر9 مایکدوسافت برتری دارد.
5 دلیل
بنابراین در مقام مقایسه چرا فایرفاکس خوب عمل می کند؟ و چرا اینترنت اکسپلورر تا به این اندازه بد عمل می کند؟ دلایل متعددی وجود دارد.
1. فایرفاکس مشمول است، نه انحصاری
دلایل مایکروسافت برای محروم نمودن میلیون ها کاربر ویندوز ایکس پی ( XP ) از آخرین ترخیص اینترنت اکسپلورر خودحقیقتاً باید اجباری بوده باشد. گمان می کنم که آنها بر روی خواست خود مبنی بر اجبار آن دسته از کاربران به پیشرفت نمودن به ویندوز هفت ( Windows 7 ) تمرکز نمودند – هماهنگ با بالا رفتن دستمزدهای ردمند ( Redmond ). همانطور که قبلاً اشاره نمودم ، این یکی از لذت های زندگی با کار پر مشقت مایکروسافت است.
با این وجود که زمان، خوب بودن آن تصمیم را ثابت خواهد کرد، برای من غیر قابل تصور است. برای یک شرکت منحصر بفرد، محروم نمودن بخش عظیمی از پایه های نصب شده ی خود جلوه ی خوبی ندارد و این موضوع به کاربران بیشمار لینوکس و مکینتاش نیز اشاره ندارد.
جالب است. مایکروسافت: دنیای تک سیستم عاملی به پایان رسیده، مبلغش مهم نیست. موزیلا: برای دیدن چیزها به سبک واقعی آنها از شما متشکریم.
2. فایرفاکس سریعتر است
اگر نسخه ی پیشین فایرفاکس را استفاده کرده باشید ، این واقعیت که سرعت فایرفاکس4 بین 3 و 6 برابر بیشتر است ، باید کاملاً ملموس باشد. جا دارد از جاگر مانکی ( JägerMonkey ) ، موتور جدید جاوا اسکریپت ( JavaScript ) ممنون بود، در واقع این موتور افزایش کارایی عظیمی را به بار آورد که شامل زمانهای آغاز ، انتقال تصویر و بارگذاری صفحه ی سریعتر می گردد. همانطور که اخیراً ذکر کردم فایرفاکس4 ، کروم10 ، اپرا11 و اینترنت اکسپلورر9 را در آزمون کراکن ( Kraken ) شکست داد.
3. فایرفاکس پیشرو در محرمانگی است
اینکه مایکروسافت با وجود این واقعیت که تقریباً یکی از ویژگیهای توافقی خود را اجرا کرده، اخیراً نیزدر راهبرد ” ردگیری نکنید” با فایرفاکس رقابت نموده اتفاقی نیست . علاوه بر ابزار خود مایکروسافت ، “محافظ ردگیری” ، اضافه نمودن ویژگی جدید شبه فایرفاکسی ” تقدم کاربر را رد گیری نکنید” ، سریعاً هزاران متخصص امنیت ( محرمانگی ) را از پست برکنار نمود.
4. فایرفاکس توسط کاربران توسعه داده شده است
چه کسی می تواند یک محصول را بیشتر مطابق خواست کاربران گسترش دهد – خود کاربران یا یک تیم مرتبط محدود به توسعه دهندگان پولی؟ بله، درست است— به نظر می رسد کاربران نظرات بهتری در رابطه با مطلوبات داشته باشند. و نگاه کنید: بخش بزرگی از فایرفاکس توسط کاربران توسعه داده شده است – بین 30 تا 40 درصد کد آن از عوام آمده – در حالی که تینترنت اکسپلورر9 تنها بهترین تخمین های مایکروسافت از خواسته های کاربران است.
بدون هیچ شکی این عامل عرضه ی تجربه ی عالی کاربران است که با وجود سربرگ ها ( Tabs ) ی بالای صفحه ، سربرگ های برنامه ها ( App Tabs ) ، پانوراما ( Panorama ) و سینک ( Sync ) کامل گردیده است.
5. فایرفاکس امن تر است
با نظر به جنبه ی عام بودن فایرفاکس، این حقیقت که فایرفاکس امن تر است نیز مشهود می گردد – ویژگی ای که بطورکل به ارتباط با نرم افزار کد باز ( Open Source ) می گراید. حتی انتقاد به تکنولوژی مشتری جذب کن مایکروسافت، یعنی ضد ردگیری ، نیز آغاز گشته.
از آن رو که کد اینترنت اکسپلورر بسته است، تمامی اشکالات و آسیب پذیریهای غیر منتظره فقط در وقت آزاد مایکروسافت انجام می گیرد – که می تواند به راستی کند و آرام باشد. در طرف دیگر، کد فایرفاکس در تمامی مواقع در حال مو شکافی شدن و بهبود است.
پس شما یک مرورگر پرسرعت ، با محرمانگی محافظت شده، امن و توسعه یافته توسط کاربر را ترجیح می دهید یا می خواهید وارد حلقه های مایکروسافت شده و به طرق مختلف هزینه نمایید؟ اگر صادقانه بگویم، حال که فایرفاکس4 منتشر شده، بحث و جدلی در این رابطه باقی نخواهد ماند.
سلام.من توی این 5-6 سال مرورگر های زیادی رو استفاده کردم ولی اپرا رو به همشون ترجیح میدم.
دلیل:
من تقریبن همه ی مرورگرارو توی نوت بوکم تست کردم و چون نوت بوکم سیستم کندی داره (دل/اینسپایرون 1012) با سی پی یو 1.6 با 512kb کش همه مرورگرا یا هنگ کردن و یا نصف مانیتورو پر کردن!(به استثنا اپرا) مانیتور من 10 اینچه.حالا خودتون حساب کنین توی سیستم پر سرعت یا معمولی چه بازدهی داره.
همه مرورگرا به استثنا اپرا با سایت دانشگاه آزاد مهاباد مشکل جدی دارن!!!!!!!!!!!!!باور نمیکنین؟همین الان سرچ کن امتحان کن 😀
این در پاسخ به دوستایی که میگن اپرا با سایتهای قدیمی ایرانی مشکل داره!!کو؟کجاست برادر حرف الکی چرا میزنین؟آدرس بده مشکلشو ببینیم دیگه؟که من سند معتبر آوردم بالا تو هم سند بده که اپرا یه سایت قدیمی رو باز نمینه دیگه!آدرس اون سایتو بنویس ماهم فیض ببریم.
من که شب و روزم وبگردیه.در ضمن فراموش نکنیید تو این بازار داغ قیلتر اپرا مینی تک ستاره بین مرورگر های موبایله.
یک چیز دیگه هم یادم رفت بگم:
اینجا ایرانه.مقایسه این نرم افزارا توی ایران مثل روندن مک لارن 12 سیلندری توی کوچه های آسفالت نشده و چاله چوله ی دهات مهاباده!
آفرین بهترین نظربود
عین واقعیته.تو این فیلتر بازار نمیشه آمار گیری کرد.
من قبلا هم گفتم بیشتر با فایرفاکس کار میکنم و خیلی از سایتهارو هم با کروم باز میکنم.
تو ویندوز XP این دو تا از همه بهترن اما تو ویندوز 7 از اینترنت اکسپلورر استفاده میکنم چون تو بعضی سایتای سنگین مثل یوتیوب بهتر عمل کرد…..همین
با هم دعوا نکنید اینجا ایرانه و شرکتهای ارایه دهنده اینترنت هم گاگول پس انتظاری از مرورگرها نیست که حداکثر تواناییهاشون رو ببینیم
chrome خیلی ساده و قشنگه ولی درoffline browsing مشکل داره.درضمن اجازه ذخیره عکس های background رونمی ده.ولی source editor محشری داره.
فایرفاکس خیلی عالیه و add-on های خوبی هم داره .نسخه portable هم داره که به شمااجازه می ده همیشه بروزرتون روهمراه داشته باشید.(هرچندکروم روهم می تونین خودتون پرتابل کنید.).یه مزیت عالی که واسه ماایرانیها داره اینه که می شه پروکسیشو مستقل از internet options ست کرد.بااین امکان مجبورنیستین همه سایتهاتون رو باپروکسی باز کنید و می تونید همزمان اونهایی رو که فیلتر نیستن با ie یا هرچیز دیگه و اونایی که فیلترن با فایرفاکس باز کنین.نقطه ضعفش به نظر من اینه که گاهی وقتی می خوای بازش کنی پیام می ده که می خواد آپدیت و بعدrestartبشه که اگه عجله داشته باشی اعصابه آدم خورد میشه.گاهی هم بیخودی دنبال add-on های جدید می گرده که پهنای باندمیبره و اینکه مثل کروم هر تبش توی یک پروسس جداگونه run نمی شه و بعضی وقتاکلا crash می کنه.یعنی همون مشکل مزخرف ie روفایرفاکس هم داره.ووای به حال روزی که روش اسکین نصب کنین.اصلا اینکارو نکنین.ولی خوب توسعه هایی مثل grace monkey یا tur integration واقعن بدرد بخور هستن.
ie هم به نظر من فقط به یه درد می خوره.اونم اینکه توی شبکه محلی برای اجرای web application های شرکتی یا سازمانی استفاده بشه.چون از activex پشتیبانی می کنه وبرای کارهایی مثل اسکن و اینجورچیزا جواب می ده.وگرنه توی اینترنت از نظر امکانات وسرعت نمی تونه با اپرا کروم سافاری وفایرفاکس رقابت کنه.درواقع نقطه قوت ie همون پشتیبانی کامپوننت نویسهاست که معمولان طبق عادت بیشتر کامپاننتهاشونو برپایه سازگاری با ie می نویسن.و همینطور وب دیزاینرهای غیرانگلیسی زبان که معمولن استاندارد ie کار می کنن.الان کروم تاحدزیادی از نظراسکریپتینگ نزدیک به ie کار می کنه و به نظرم عمدا اینجوری ساخته شده که بتونه بازار ie روازچنگش دربیاره.نقطه ضعف بزرگ ie هم که معلومه دانلودر مزخرفش و ازهمه بدتر بگیر و ببندهای امنیتیش که باید 1000 تا گزینه رو ست کنید تا بتونید یک سایت روببینید.من فکر می کنم اگر نسخه 9 جواب نده مایکروسافت باید در ie روتخته کنه.حاضرم شرط ببندم حداقل 90 درصد ازاون چند میلیون دانلودربرای فرار از ie 8 نسخه 9 رو دانلودکردن.بااون تنظیمات احمقانه اش که اخرش مجبور می شی compatibility view رو واسه هر سایتی یکبار بزنی.با خود کامپوننتهای ajax.net مایکروسافت مشکل داشت چه برسه به بقیه.
سلام چرا افزونه ها رو فایر فوکس 5 کامل نصب نمیشن یا 4
خیلی برنامه ها افزونه هاش نصب نمیشه