دستگاه های آندرویدی خود را آپدیت کنید ( آپدیت امنیتی مخصوص نسخه 4 )
سال گذشته سالی پر از موفقیت برای آندروید بود . رشد 250 درصدی فعال شدن دستگاه های آندرویدی ، رقم چشمگیر و خیره کننده ای است . همچنین بیش از 11 میلیارد بار دانلود اپلیکشن ها از آندروید مارکت گوگل نیز سال گذشته به وقوع پیوست . از دیگر مواردی که گوگل بروی آن تمزکز زیادی داشته ، افزایش سطح امنیت این سیستم عامل قدرتمند و محبوب است .
آقای “هیروشی لاکهایمر” در بلاگ گوگل موبایل در مورد قابلیت های امنیتی جدید آندروید توضیح میدهد .
افزودن یک لایه جدید به امنیت آندروید : گوگل در حال توسعه سرویس جدیدی با نام Bouncer میباشد که با استفاده از آن ، اپلیکیشن های موجود در آندروید مارکت اسکن خواهند شد تا در صورت وجود اپلیکیشن های مخرب آنها را از آندروید مارکت حذف کند . با استفاده از Bouncer تمامی اپلیکیشن های جدید ، اپلیکیشن های موجود در مارکت و اکانت تمام برنامه نویسان اسکن خواهد شد .
اما روش کار چگونه است ؟ هنگامی که یک اپلیکیشن جدید آپلود میشود ، این سرویس بلافاصله آن اپلیکیشن را بررسی خواهد کرد . بررسی نیز به دو صورت انجام خواهد شد . اولین روش بررسی بر اساس بانک اطلاعاتی خواهد بود . تقریبا روشی مانند آنتی ویروس ها که یک فایل را با بانک اطلاعاتی خود مقایسه میکنند و در صورت تطابق با یکی از موارد موجود ، آن فایل بدافزار تشخیص داده خواهد شد . البته به جز این روش ، روش تحلیل رفتاری نیز در Bouncer وجود دارد که بر این اساس ، رفتار اپلیکیشن مورد بررسی قرار میگیرد . دقیقا آن اپلیکیشن در فضای ابری گوگل و روی فضای شبیه سازی شده آندرویدی اجرا خواهد شد تا در صورت وجود رفتارهای مخفی ، مشکوک و خطرناک ، آن اپلیکیشن مضر تشخیص داده شود . همچنین اکانت برنامه نویسان جدید نیز به منظور توقف فعالیت های خرابکارانه و بازگشت برنامه نویسان متخلف بررسی خواهد شد .
کاهش میزان دانلود بدافزارها از آندروید مارکت : آقای لاکهایمر در مورد بدافزارهایی که از آندروید مارکت دانلود میشوند توضیح میدهد که این میزان در بین نیمه اول و دوم سال 2011 به میزان 40% کاهش یافته است که رقم بزرگی میباشد . وی در ادامه میگوید که این مورد در زمانی اتفاق افتاد که شرکت های سازنده محصولات امنیتی خبر از رشد بدافزارها در آندروید مارکت میدادند . به نظر میرسد آقای لاکهایمر معتقد است که این شرکت ها برای سرازیر کردن پول کاربران به سوی جیب خود چنین خبرهایی را منتشر کرده اند و در این بین با هراس کاربران سعی در ساخت بازار بزرگی برای محصولات خود داشته اند . لاکهایمر در ادامه صحبت هایش به این موضوع اشاره میکند که ما نمیتوانیم جلوی ساخت بدافزارها توسط هکرها را بگیریم . پس موضوعی که اهمیت دارد این است که متوجه شویم چه میزان از کاربران از طریق آندروید مارکت و نصب اپلیکیشن های موجود در آن آلوده شده اند . پس این میزان کاهش حجم بدافزارهای دانلودی از آندروید مارکت ، قابل توجه است .
مقابله آندروید در برابر بدافزارها : علاوه بر استفاده از سرویس های جدید برای جلوگیری از فعالیت بدافزارها ، آندروید از ابتدا به شکلی طراحی شده است تا بدافزارها بتوانند کمترین اخلال را در عملکرد آن بوجود بیاورند . در سیستم عامل های کامپیوتر بدافزارها انعطاف پذیری بسیار بالایی نسبت به موارد مشابه در سیستم عامل های موبایل دارند و از این طریق میتوانند بیشتر از اطلاعات شما سو استفاده کنند . بر همین اساس طراحی آندروید بیشتر برای سیستم های متصل به اینترنت انجام شده است . برخی از قابلیت های امنیتی هسته آندروید عبارتند از :
* Sandboxing : روش سندباکسینگ یا جعبه شنی در واقع محیطی مجازی را به وجود خواهد آورد که برنامه های مشکوک در آن راه اندازی میشوند . در این بین اگر برنامه مورد نظر خطرناک باشد هیچ اتفاق ناخوشایندی رخ نخواهد داد . چون اجرای برنامه در یک محیط مجازی باعث میشود که تاثیر مخربی روی سایر قسمت های دستگاه گذاشته نشود . این تکنیک در بیشتر مرورگرهای امروزی و مطرح دنیا نیز به کار گرفته میشود تا تاثیرات کدهای مخرب موجود در اینترنت به شما آسیبی وارد نکند .
از این تکنیک در سیستم عامل آندروید نیز استفاده شده است . پس در صورتی که یک اپلیکیشن مخرب روی گوشی شما نصب شود ، نمیتواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند و حتی اگر موفق به دور زدن این سیستم نیز شود ، تاثیرات آن بسیار محدود خواهد بود .
* Permissions : مجوزها یا همان سطوح دسترسی در اکثر موارد به شما هشدار میدهند که این اپلیکیشن به چه قسمت هایی از دستگاه دسترسی پیدا خواهد کرد . این مجوزها و سطوح دسترسی در هنگام نصب یک اپلیکیشن به شما نشان داده میشوند . بنابراین اگر در هنگام نصب یک بازی روی دستگاه آندرویدی خود متوجه شدید که این بازی مجوز ارسال SMS از شما درخواست میکند ، میتوانید مطمئن باشید که با یک بدافزار روبرو هستید . چون در واقع نیازی به استفاده از سیستم ارسال SMS برای یک بازی نیست و این درخواست مجوز بسیار غیر طبیعی خواهد بود . پس از نصب کردن چنین اپلیکیشن هایی خودداری کنید .
* Malware Removal : آندروید به صورتی طراحی شده است تا مانع از اعمال تغییرات توسط بدافزارها در قسمت های مختلف دستگاه و مخفی سازی آنها از دید شما شود . بنابراین شما به راحتی میتوانید تغییرات را مشاهده کرده و عامل آن را از حذف کنید . همچنین آندروید مارکت قابلیت حذف بدافزارها از گوشی و یا تبلت شما به صورت از راه دور را دارا میباشد .
بسیار جالب بود سپاس
خواهش میکنم علی آقا ……
قربانت عزیز
سلام دوست عزیز ممنون از مطالب مفید و آموزنده شما
اگر ممکنه برنامه Root مخصوص گوشی های آندروید رو قرار بدین من هر برنامه ای رو دانلود کردم اصلاً Root نمیشه نمی دونم چرا..
HTC legend
اگر زحمت نمیشه واستون بعد از قرار دادن من رو با خبر کنید
با ارسال ایمیل یک دنیا تشکر از شما ادمین عزیز