آموزش بالا بردن کیفیت تلویزیون بجای خرید TV جدید

آموزش بالا بردن کیفیت تلویزیون بجای خرید TV جدید
  • 1403/2/24
  • زهرا معبودی
  • 0

آیا از کیفیت تلویزیون و تصویر نمایشی آن ناراضی هستید و فکر می کنید تلویزیون فلان دوست خانوادگی تان خیلی جذاب تر تصاویر را نمایش می دهد؟ شاید به فکر افتاده باشید که هزینه کنید و تلویزیونی از برندی دیگر خریداری کنید. قبل از هر چیز دست نگه دارید و با بالا بردن کیفیت تلویزیون توسط تغییر تنظیمات داخلی تلویزیون و حتی تغییرات محیطی وضعیت تصاویر تلویزیون را بررسی کنید. در صورتی که رضایت تان جلب نشد یکی جدید خریداری کنید.

در ادامه به بررسی مهم ترین نکات در مورد بالا بردن کیفیت تلویزیون پرداخته ایم. یکی یکی نکات را اجرا کنید و در نهایت نتیجه را بسنجید.

 

تنظیم تصویر تلویزیون به تناسب مودهای پیشنهادی

یکی از راه های بالا بردن کیفیت تلویزیون این است که تنظیمات سیستم را روی تصویر مناسب قرار دهید. اگر از تلویزیون های نسل جدید (اقلا از نسل ۱۰ سال گذشته تا کنون) استفاده می کنید، تلویزیون شما دارای حالت های نمایشی و تصویر مختلفی است. این حالت ها از استاندارد گرفته تا Vivid و Sports و حتی گاهی مواردی بیشتر!

بالا بردن کیفیت تلویزیون در حالت Vivid

در عین حال که می توانید انتخاب های مختلفی داشته باشید اما باید بدانید که برای پخش خانگی استفاده از هر حالت مفید نیست. به عنوان مثال سیستم خود را روی حالت Vivid  تنظیم کنید. این تنظیم ممکن است که نمایشگر تلویزیون تان را با هزاران رنگ متفاوت نمایش دهد و در وهله اول فکر کنید که کیفیت نمایش عالی شده است. اما یک نقطه ضعف دارد و آن هم این که رنگ ها را اشباع می کند و آن چه به شما نمایش می دهد چیزی متفاوت از واقعیت است و غیر طبیعی و غیر واقعی تصاویر را پخش می کند. حالت Vivid برای بالا بردن کیفیت تلویزیون بهترین انتخاب است ولی به مرور چشم شما را اذیت خواهد کرد چرا که روی افزایش روشنایی تاکید زیادی دارد.

نکاتی در رابطه با انتخاب حالت Sports

حالت Sports یا ورزشی (ترجمه فارسی Sports در تلویزیون ها) نیز شبیه به حالت Vivid در تنظیم رنگ کار می کند. برای بالا بردن کیفیت تلویزیون مخصوصا زمانی که می خواهید همه چیز حالت طبیعی داشته باشد، انتخاب حالت اسپورت یک پیشنهاد خوب است. اما در این حالت نیز اشباع رنگ داریم و در نهایت این یعنی غیر واقعی جلوه دادن تصاویر! به نظر می رسد که انتخاب حالت ورزشی همه چیز را زنده و جذاب نشان می دهد اما این رنگ های جذاب و براق بیان و نمایشی واقعی از آن چه در حال اتفاق افتادن است نیست! یکی از علت های انتخاب این حالت برای زمانی است که دوربین حرکت های سریع دارد و آن چه نمایش داده می شود در حالت ایستا قرار ندارد و باید رنگ ها به درستی نمایش داده شوند. (مثلا در ورزش هایی که سرعت در آن ها مشهود است! مثل دویدن یک دونده در بازی فوتبال!) این حالت اسپورت کمک می کند تداخل ها کمتر باشد و همه چیز شفاف و عالی نمایش داده شود. اما همین ویژگی می تواند در سایر کیفیت ها تداخل ایجاد کند و این منجر می شود که خیلی از افراد که در تلویزیون و نمایش آن حساسیت بیش از حد دارند از همین حالت ورزشی هم استفاده نکنند.

بهترین کیفیت تصویر تلویزیون حالت فیلم یا سینما است

حالت فیلم یا سینما (Movie یا Cinema) معمولاً متعادل‌ترین و طبیعی‌ترین تصویر را از تمام حالت‌های تصویر موجود ارائه می‌دهد. بالا بردن کیفیت تلویزیون برای پخش معمولی رویدادها می تواند همین حالت فیلم باشد. چرا که در این حالت تطبیق های افراطی برای جذاب تر کردن صحنه ها نداریم و این موجب می شود نمایش دقیق تری تجربه کنیم. اگر می خواهید در عین حال بالا بردن کیفیت تلویزیون تا حد دیدن صحنه ها به طور حرفه ای پیش روید، اگر سیستم تان Filmmaker Mode را دارد (حالت فیلمساز!) از آن استفاده کنید.

نکته مهم در تنظیم کیفیت تلویزیون های OLED

به‌علاوه، اگر تلویزیون OLED دارید و هنگام تماشای محتوای Dolby Vision، تصویر تلویزیون شما کم نور است، بهتر است از حالت Dolby Vision Cinema (که Dolby Vision Dark نیز نامیده می‌شود) به حالت Dolby Vision Cinema Home (که به آن Dolby Vision Bright نیز می‌گویند) تغییر دهید. ممکن است گزینه اول فوق العاده دقیق نباشد، اما برای استفاده خانگی بهتر است زیرا تلویزیون های خانگی معمولاً نور محیطی کنترل شده ای ندارند و ممکن است برخی از جزئیات سایه را در سینمای Dolby Vision از دست بدهید.

تنظیمات روشنایی و نور پس زمینه را درست انجام دهید

یکی از مهم ترین رنگ ها و سایه ها در نمایش تصاویر رنگ سیاه و سفید است که اگر درست تنظیم شود خیلی از افت کیفیت ها را تجربه نمی کنید. گزینه تنظیم روشنایی در تلویزیون در حقیقت میزان سطح سیاهی را تنظیم و تغییر می دهد. گاهی میزان روشنایی کم است و این موجب می شود که تنظیم از کیفیت بیفتد. همین گزینه اگر رو به ۱۰۰ درصد تنظیم شده باشد می تواند همه چیز را رو به سفیدی ببرد و کیفیت را کم کند. در این حالت رنگ ها حالت شاداب نخواهند داشت و همه چیز در یک حالت محو شدگی نمایش داده می شوند.

بالا بردن کیفیت تلویزیون

نکات تنظیم نور پس زمینه به تناسب نور محیط

نور پس زمینه بیشتر در تلویزیون های مدرن تر مشاهده می شود. این گزینه مربوط به نور کلی در نمایش تلویزیون می شود. اگر این گزینه درست تنظیم شود نقش بزرگی در بالا بردن کیفیت تلویزیون خواهد داشت. اگر در اتاق شما نور بسیار زیاد است و یا تلویزیون شما رو به پنجره ای است که نور آفتاب مستقیما به آن می تابد این انتخاب درستی است که برای غلبه بر نور محیطی نور پس زمینه را بالاتر ببرید. اما دقت کنید که اگر نور محیطی کمی دارید و معمولا اتاق شما کم نور است باید نور پس زمینه روی حالت نزدیک به مینیموم تنظیم شود. البته باز هم باید با میزان نور محیط این گزینه را تطبیق دهید چرا که اگر آن را به حداقل ترین حالت های ممکن برسانید همه تصویر را درگیر کم نوری می کنید و این نیز طبیعی نیست. ایجاد یک تعادل خوب در بهبود رنگ ها و در کل بهبود کیفیت تلویزیون نیاز به کمی آزمون خطا در تنظیمات دارد تا به بهترین کیفیت مورد نظرتان دست پیدا کنید.

پردازش های غیر ضروری را خاموش کنید

جدا از تنظیمات کلی برای بالا بردن کیفیت تلویزیون، آپشن هایی را در تلویزیون خواهید دید که به پردازش تصاویر ربط پیدا می کنند. تمام این ویژگی و آپشن ها ادعا دارند که در نهایت منجر به بهبود وضعیت نمایش در تلویزیون شما می شوند. اما اگر آن ها را تجربه کنید متوجه می شوید که چنین نیست!

برای هر تلویزیون گزینه های مختلفی وجود دارد که این تنظیمات را به شما ارائه می کند و نمی توان یک حالت خاص را در نظر گرفت و بدان توصیه کرد یا منع کرد. این تا حد زیادی به برند تلویزیون و سازنده آن بستگی دارد.

  بنابراین، یک نقطه شروع خوب این است که تمام پردازش های اضافی را خاموش کنید و با هر گزینه بازی کنید تا بهترین گزینه را پیدا کنید. اگر در درجه اول محتوای HD یا ۴K تماشا می کنید، ویژگی های کاهش نویز ضروری نیست.  Motion smoothing نیز یک گزینه دیگر در تنظیمات کیفیت تلویزیون است که خیلی از افراد از آن بیزار هستند و ممکن است همین یک جمله به شما کمک کند که روی این گزینه آزمون و خطا نکنید.

 

برای بالابردن کیفیت تلویزیون Power-Saving را خاموش کنید

سازندگان تلویزیون از حالت‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی یا حالت‌های «eco» استفاده می‌کنند تا با کاهش مصرف برق، تلویزیون‌ها را بهینه‌تر کنند. در حالی که این برای محیط زیست و قبض برق شما عالی است، به طور قابل توجهی بر کیفیت تصویر تلویزیون شما تأثیر می گذارد. نور پس زمینه کم نور باعث کاهش روشنایی می شود که بر کنتراست و عملکرد HDR نیز تأثیر می گذارد. همه اینها تصویر را کسل کننده می کند. بنابراین، برای اینکه بهترین استفاده را از تلویزیون خود ببرید، باید حالت اکو  یا همان eco را غیرفعال کنید.

 

نور محیط را تنظیم کنید

علاوه بر دستکاری تنظیمات و حالت‌های تصویر تلویزیون به منظور بالا بردن کیفیت تلویزیون، می‌توانید با کنترل نور محیط، تجربه کلی تماشای تلویزیون خود را نیز بهبود بخشید. اگر تلویزیون شما خیلی روشن نیست، ایده خوبی است که نورها را کم کنید و تا جایی که می توانید نور محیط را کم کنید. (مثلا هنگام پخش تلویزیون پرده ها کشیده باشد و ترجیحا لامپ ها خاموش باشد). تاثیرپذیری از نور محیط  با تلویزیون های OLED قدیمی و تلویزیون های LED ارزان قیمت بیشتر خودش را نشان می دهد و نیاز به تغییر و تحولاتی در محیط دارد. در یک اتاق تاریک تر، کنتراست بیشتر قابل توجه است، که به نوبه خود باعث می شود رنگ ها بهتر ظاهر شوند.

به هر حال هر طوری که تلویزیون شما در حال پخش تصاویر است باید توجه تان به نورهای اطراف زیاد باشد. اگر تصاویر روشن تر باشند می توانند نورهای محیط را جبران کنند و بازتاب های آن ها را کاهش دهند اما همچنان خاموش نگه داشتن نورهای ورودی به تلویزیون می تواند منجر به بالا بردن کیفیت تلویزیون شود. (به نظر شما چرا سینماها همیشه تاریک هستند؟)

این را هم توجه داشته باشید چه نور محیطی بالاترین حالت ممکن باشد و چه پایین ترین حالت ممکن و صحنه حسابی تاریک باشد در طولانی مدت چشم شما را آزار خواهد داد. بنابراین بهترین انتخاب افزودن bias lighting است.

 

افزودن bias lighting برای بالا بردن کیفیت تلویزیون

نور بایاس به سادگی یک نور کم است که در پشت تلویزیون قرار می گیرد. با این کار به طور غیر مستقیم یک طیف لایت و شفاف از نور به محیط اضافه می شود (همانطور که در عکس مشاهده می کنید) و این قابلیت می تواند به طور مستقیم روی تجربه شما از نمایش تصاویر تاثیر مثبت بگذارد.

بالا بردن کیفیت تلویزیون

اولین چیزی که نور بایاس روی آن اثر می گذارد درک کنتراست رنگ هاست. با این کار سیاهی ها عمیق تر می شوند و رنگ های نمایشی حالت زنده تر به خود می گیرند. اگر محیط شما به شدت تاریک باشد نوربایاس معجزه می کند. به طور کلی این نور موجب می شود که فشار وارد شده بر چشم شما نیز کمتر شود و از هر نظر تجربه نمایش را برای شما دلخواه تر کند.

 

فاصله دید خود تا تلویزیون را تنظیم کنید

فاصله تماشای تلویزیون بخش مهمی از تجربه تماشای شما است. اگرچه مستقیماً بر کیفیت تصویر تلویزیون شما تأثیر نمی گذارد، اما می تواند بر تجربه کلی تأثیر بگذارد. با نشستن در فاصله بهینه، می توانید از جزئیات و وضوح کامل نمایشگر بهره مند شوید. اگر خیلی به تلویزیون نزدیک باشید، می‌توانید احساس ناراحتی و خستگی چشم را درک کنید، در حالی که اگر خیلی دورتر از تلویزیون بنشینید جزییات تصاویر و رنگ ها را از دست خواهید داد.

فاصله ایده آل تماشای تلویزیون به اندازه صفحه نمایش تلویزیون شما بستگی دارد. چندین مکتب فکری مختلف در این مورد وجود دارد. به عنوان مثال، پاناسونیک و سونی می گویند فاصله ایده آل برای تماشای تلویزیون ۴K حدود ۱٫۵ برابر اندازه عمودی صفحه نمایش است. با این حال، انجمن مهندسین تصاویر متحرک و تلویزیون (SMPTE) و THX توصیه می کنند کمی دورتر از صفحه نمایش بنشینید. اما توصیه های آنها برای سینماهای خانگی صادر شده است و واقعاً وضوح بالاتر تلویزیون های مدرن را در این نظریه به حساب نمی آورند.

آیا شما برای بالابردن کیفیت تلویزیون خود تا کنون دست به تنظیمات سیستم خود زده اید؟ تجربه تان از آنچه به دست آورده اید را در بخش نظرات بنویسید.

منبع کمکی:

وبسایت howtogeek

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *