بررسی نسخه بتای اینترنت اکسپلورر ۹
اگر شما نیز اندکی مثل ما باشید، به محض این که یک کامپیوتر شخصی می خرید لیستی از کارهایی که باید انجام دهید را آماده خواهید داشت: پاک کردن نرم افزارهای زائد، تغییر تصویر پس زمینه دسکتاپ، و راه اندازی اینترنت اکسپلورر ۸ برای دانلود یک مرورگر جدید مانند فایرفاکس[۱] یا کروم[۲]. مطمئنا، ما این مورد اخیر را در تمامی لپ تاپ های دارای سیستم عامل ویندوز مورد بررسی در سال گذشته تکرار نموده ایم. این که چرا به سرعت اینترنت اکسپلورر را با گزینه دیگری جایگزین می کنیم دلایل زیادی دارد، اما برخی دلایل آن از این قرارند: این مرورگر معمولا پر از نوار ابزار[۳] است، که باعث می شود حتی باز کردن یک سایت خبری ساده نیز بسیار کند شود. و حتی زمانی که این نوار ابزارها برداشته می شوند نیز نسبت به فایرفاکس یا کروم کند به نظر می رسد. همچنین، به اندازه سایر مرورگر ها جذابیت ندارد. و مسائلی کوچکتری از قبیل این که سیستم مدیریت دانلود ندارد یا نسبت به رقبای خود RAM بیشتری مصرف می کند.
میزان شکایات نسبت به این مرورگر کم نیست، اما نمی توان گفت که مایکروسافت به این شکایات گوش نمی دهد. ماه هاست گفته می شود اینترنت اکسپلورر ۹- که هم اکنون به صورت نسخه بتا قابل دانلود است- تمامی این مشکلات رت بر طرف می نماید. سرعت مرورگر بسیار بهبود یافته است- از ماه نوامبر سال گذشته Redmond مدام در مورد شتاب دهی سخت افزار می گوید- اما ویژگی های جذاب دیگری از قبیل “سایت های سنجاق شده[۴]” یا “باکس واحد[۵]” نیز وجود دارند که مایکروسافت در مورد آنها چیز چندانی نگفته است. بنابراین، آیا بالاخره اینترنت اکسپلورر ۹ می تواند مرورگر از پیش بارگذاری شده ای باشد که توانایی رقابت با سرعت سایر مرورگرها را دارد؟ آیا باید همین الان به دنبال دانلود کردن آن باشید؟ ما هفته گذشته از این مرورگر به عنوان مرورگر اول در چند لپ تاپ مختلف استفاده نمودیم تا آن را بررسی کنیم.
تصاویر صفحه نمایش[۶] اینترنت اکسپلورر ۹
طراحی و واسط کاربر[۷]
“گشایش زیبایی وب”. این شعار تبلیغاتی جدید مایکروسافت برای اینترنت اکسپلورر ۹ است، و در حالی که این شعار در بهترین حالت فقط یک شعار تبلیغاتی است، ما می توانیم آنچه را که Redmond بدان رسیده درک کنیم. شرکت به این نتیجه رسیده که چیزی که وبگردان می خواهند دیدن بیشتر صفحات وب است، یعنی هرچه فضای اشغالی مرورگر و نوار ابزارهای زشت کمتر، بهتر. و همانگونه که در تصاویر صفحه نمایش بالا مشاهده می کنید با طراحی مینیمالیستی جدیدی که انجام شده این مساله به خوبی اعمال شده، و بیشتر تمرکز بر روی محتوا می باشد. در واقع، مایکروسافت ادعا می کند که با این طراحی جدید، نسبت به مرورگر فایرفاکس، قسمت های بیشتری از صفحه وب قابل مشاهده است و ما قادر به تائید آن هستیم- حتی اگر این میزان تنها چند سانتی متر باشد. به نظر می رسد کروم به شما اجازه می دهد قسمت های بیشتری از یک صفحه را ببینید، اما صادقانه باید بگوئیم که میزان تفاوت این فضا برای ما بسیار ناچیز به نظر می رسد.
عمده تغییرات در طرح بندی باید آشکار باشد: نوار منو[۸] برداشته شده و ابزارهای کنترل گشت و گذار[۹]/ نوار آدرس[۱۰] جلو آمده اند. لازم نیست بگوئیم که ظاهر این مرورگر بسیار شبیه کروم است- حدس ما این است که این شباهت ظاهری بخاطر تمجید از گوگل نیست، زیرا ظاهر اینترنت اکسپلورر ۹ برای ما بسیار ملموس تر از ظاهر زیبای کارتونی کروم است، اما در نهایت می توانیم بگوئیم که این مساله به سلیقه شخصی بر می گردد. دکمه های توقف[۱۱] و رفرش[۱۲] به نوار ابزار چسبیده اند و دکمه های ابزار و فیوریت[۱۳] در انتهای سمت راست قرار دارند.
ضمایم زیبا و تمیز دیگری نیز وجود دارد که ارزش یادآوری دارند. ما دوست داریم رنگ عقب و جلوی دکمه ها تغییر نموده و با رنگ سایر قسمت های سایت هماهنگ شود. مثلا، وقتی صفحه جی میل[۱۴] را باز می کنید، چند ثانیه طول می کشد تا دکمه ها قرمز رنگ شوند. اینترنت اکسپلورر ۹، با قاب شیشه ای و پنجره های نیمه شفاف اش، با ظاهر ویندوز ۷ بسیار هماهنگ است، و هیچ مشکلی از این لحاظ ندارد.
ویژگی های جدید
ممکن است مایکروسافت تا حدو زیادی جمع و جور شده باشد، اما اینترنت اکسپلورر ۹ عملا پر از ویژگی های جدید است. گزینه های جدیدی وجود دارد که گشت و گذار را آسان تر نموده و برخی از آنها نیز به ادغام بهتر گشت و گذار در ویندوز ۷ و حتی ویندوز ویستا کمک می کنند (این مرورگر با ویندوز XP سازگار نیست). در زیر تعدادی از این ویژگی ها، به همراه توضیحات ما در مورد آنها، ارائه شده است.
- سایت های سنجاق شده- این یکی از آشکارترین ویژگی های جدید اینترنت اکسپلورر ۹ نیست، اما می تواند بسیار ویژگی مطلوبی باشد. اگر شما اندکی مثل باشید، برخی از صفحات معین-جی میل، پاندورا، توئیتر، و فیس بوک- را تمام روز روی کامپیوتر خود باز نگه می دارید، اما وقتی با یک سری دیگر از سایت ها در یک صفحه باز می شوند، گاهی به اشتباه آنها را می بندید. اینترنت اکسپلورر ۹ این امکان را فراهم می کند که این سایت ها را تفکیک نموده و آنها را در نوار وظیفه[۱۵] ویندوز قفل کنید. شما یک سایت را کشیده و در نوار وظیفه می اندازید، و سنجاق شده، عملا همانند یک برنامه جداگانه دیده می شود. همچنین ممکن است برخی از سایت ها از فهرست پرش[۱۶] پشتیبانی کنند. فهرست پرش فهرستی از میانبرهایی است که وقتی بر روی آیکون کلیک راست می کنید پدیدار می شوند. مثلا، ما سایت توئیتر را به نوار وظیفه سنجاق نمودیم و بدین وسیله می توانستیم به طور مستقیم به Direct Mentions، Mentions و موارد دیگر دسترسی داشته باشیم. امیدواریم سایت های بیشتری از چنین سرویسی پشتیبانی کنند. این ترفند بسیار تمیز و راحت است.
- باکس واحد- نوار آدرس در اینترنت اکسپلورر ۹ به صورت یک زمینه جستجو نیز عمل می کند، و قابلیت های بیشتری نیز دارد. مطمئنا موتور جستجوی پیش فرض بینگ[۱۷] است، اما می توانید از طریق صفحه افزونه[۱۸] گوگل، ویکیپدیا، آمازون، فیس بوک، و سایر سایت ها را اضافه نمائید. در واقع ما کم کم داریم تبدیل به یکی از طرفداران بزرگ بینگ می شویم، و بخاطر ویژگی هایی از قبیل ویژگی زیر آن را به عنوان موتور جستجوی پیش فرض استفاده می کنیم: با تایپ کردن عباراتی مثل “هوای شهر نیویورک” نتایج مربوط به دما و شرایط هوایی نیویورک را نمایش می دهد، و یا با تایپ نام “هیلاری کلینتون” عکسی از این وزیر خارجه محبوب کشور را نمایش می دهد. همچنین سابقه نتایج جستجو شده در نوار آدرس نیز ظاهر می شود.
- کارکرد برگه- برگه ها در اینترنت اکسپلورر جدید نیستند، اما مایکروسافت ترفندهای جدیدی را به آنها افزوده است. هم اکنون بیرون کشیدن برگه بسیار آسان است و حتی اگر مثلا در حال تماشای یک ویدئو در سایت یوتیوب باشید، جدا کردن آن موجب قطع شدن نمایش ویدئوی شما نمی شود. همانند کروم، وقتی سایتی هنگ می کند، این امکان وجود دارد که بتوان تنها برگه صفحه آن سایت را بست. شما می توانید به جای بستن کل مرورگر، به task manager رفته و برگه مربوط به آن سایت را ببندید. صفحه برگه جدید سایت هایی که اخیرا مشاهده شده اند را به همراه مقیاسی برای نشان دادن میزان فعالیت شما در آن سایت ها نمایش می دهد. حیرت انگیز است: Engadget سایتی است که ما بیشترین فعالیت را در آن داشته ایم.
- مدیریت دانلود- بالاخره می توانیم داد بزنیم و بگیم “آخرش” این ویژگی هم به اینترنت اکسپلورر اضافه شد؟ بله، اینترنت اکسپلورر برنامه مدیریت دانلود خوبی اضافه نموده که می توانید از طریق آن ببینید اخیرا چه چیزهایی دانلود کرده اید و چقدر از فایلی که هم اکنون در حال گرفتن آن هستید دانلود شده است. دانلود برنامه ها در این برنامه مدیریت دانلود دیده میشد، اما دانلود تصاویر دیده نمیشد. همچنین این برنامه یک فیلتر صفحه نمایش هوشمند[۱۹] دارد که موارد امنیتی را به شما هشدار می دهد. این هشدار به جای یک صفحه فرعی[۲۰]، در خود پنجره مرورگر ظاهر می شود.
عملکرد و باز هم عملکرد
تمامی آن ویژگی های افزوده شده استفاده از اینترنت اکسپلورر ۹ را آسان تر از همیشه می نمایند، اما مدت زمانی است که مایکروسافت می گوید اینترنت اکسپلورر ۹ سریع تر از همیشه نیز هست. ماه هاست که مدام در مورد پشتیبانی ویدئوی HTML5 اینترنت اکسپلورر ۹، موتور جدید جاوا اسکریپت “چاکرا[۲۱]“، پشتیبانی از فناوری های وب نوظهور مانند CSS3 و SVG2 و شتاب دهی GPU آن می شنویم- اما آیا واقعا اینترنت اکسپلورر ۹ همین اندازه سریع است؟
با توجه به تجربه استفاده ما از این مرورگر در هفته گذشته، جواب ما به این سوال قطعا “بله” است. قبل از هر چیز، ما نمی توانیم به خوبی به شما بگوئیم که این ابزار “راهنمای عملکرد افزونه” جدید چه تفاوت هایی ایجاد می کند. به یاد دارید که گفتیم تولید کنندگان کامپیوترهای شخصی چگونه اینترنت اکسپلورر را با نوار ابزار اش از پیش بارگذاری نموده و موجب کند شدن مرورگر می شوند؟ خوب! اینجا اولین باری که اینترنت اکسپلورر ۹ را راه اندازی می کنید یک اخطار کوچک در پایین صفحه ظاهر شده و می پرسد که آیا دوست دارید “راه اندازی و مرور صفحات وب را (با از کار انداختن آنها) سرعت بخشید”. انگار که معجزه شده است: مجبور نیستید برای از کار انداختن آنها جستجو کنید. در این اخطار به شما گفته می شود که هر کدام از اینها چقدر بر زمان راه اندازی مرورگر می افزاید.
به علاوه، مایکروسافت نیز سرعت راه اندازی مرورگر را افزایش داده است. در یک Alienware M11x، ۹.۲ ثانیه طول می کشد تا یک نسخه تمیز (بدون نوار ابزار و افزونه) اینترنت اکسپلورر ۸ و سایت گوگل، پس از یک راه اندازی سرد،[۲۲] باز شود، در حالی که این زمان برای اینترنت اکسپلورر ۹ برابر ۸.۷ ثانیه است. مطمئنا این یک پیشرفت است، اما با این حال، همان طور که در جدول زیر می بینید، این زمان برای باز کردن همان صفحه توسط فایرفاکس و کروم کمتر است. باید یادآور شویم که اینها به هیچ وجه آزمایشات “علمی” نیستند- فقط خود ما برنامه را باز کرده و با یک برنامه کرونومتر زمان را اندازه گیری نموده ایم. ما این آزمایش را برای هر مرورگر سه بار، هر بار پس از یک راه اندازی مجدد کامپیوتر، تکرار نموده و میانگین سرعت ها را محاسبه نموده ایم.
باز شدن مرورگر/سایت گوگل | |
اینترنت اکسپلورر ۸ | ۹.۲ ثانیه |
اینترنت اکسپلورر ۹ | ۸.۷۲ ثانیه |
فایرفاکس ۳.۶ | ۶.۱۳ ثانیه |
کروم ۶.۰.۴ | ۳.۵۹ ثانیه |
در مورد گشت و گذار عملی در وب چطور؟ ما مطمئن نیستیم که زمان بارگذاری صفحات به خوبی نشان دهنده سرعت مرورگر باشد، هر چند ما برخی از این ها را در جدول زیر آورده ایم، اما به هنگام باز کردن چندین برگه جدید صفحه وب، اینترنت اکسپلورر ۹ سبک تر از اینترنت اکسپلورر ۸ عمل می کند. با باز کردن همزمان چندین پنجره برای کاممنت گذاشتن، گوش دادن به موسیقی در پاندورا، چت در میبو[۲۳]، مدیریت RSS feeds و چک کردن دو حساب جی میل، متوجه شدیم که اینترنت اکسپلورر ۹ بسیار پاسخگو تر از اینترنت اکسپلورر ۸ است. همچنین ما مشکلی با سازگاری صفحات نداشتیم- سایت هایی مانند میبو، هولو[۲۴]، فلیکر[۲۵]، پیکاسا[۲۶]، و نت فلیکس[۲۷] به خوبی بارگذاری شدند. یک دکمه سازگاری وجود دارد، اما ما یک بار هم به آن نیاز پیدا نکردیم. آیا این سریع تر از فایرفاکس ۳.۶ و رکوم ۶ است؟ اینترنت اکسپلورر ۹ در استفاده روزانه ما قابلیت رقابت خود با فایرفاکس را نشان داده، اما ههنوز هم کروم- حداقل در بارگذاری سایت ها- سریع تر است.
NYTimes.com | MSNBC.com | Hulu.com | YouTube.com | |
اینترنت اکسپلورر ۹ | ۵.۴۸ ثانیه | ۶.۳۶ | ۴.۵۹ | ۶.۰۸ |
فایرفاکس ۳.۶ | ۶.۳۳ ثانیه | ۹.۹۸ | ۵.۹۷ | ۶.۰۶ |
کروم ۶.۰.۴ | ۶.۴۱ ثانیه | ۵.۱۸ | ۳.۸۹ | ۵.۶۲ |
همچنین باید متذکر شویم که استفاده از اینترنت اکسپلورر ۹ باعث کند شدن سرعت سیستم نمی شود و نسبت به سایر مرورگرها حافظه بیشتری اشغال نمی کند. در M11x، اینترنت اکسپلورر ۹، با باز بودن چهار برگه (پاندورا، فایرفاکس، جی میل، و Engadget) حدود ۱۲۴,680K حافظه مصرف می کند. تحت همین شرایط مشابه، فایر فاکس ۳.۶ به اندازه ۱۰۱,180K، و کروم به اندازه ۱۳۶,768K حافظه مصرف می کند.
محک ها[۲۸]
توضیحات بالایی که ارائه نمودیم بر مبنای استفاده یک هفته ای ما از این مرورگر بوده و بیشتر روایی است تا علمی. برای بخش های جدی تر ما محک هایی داشتیم. هر کسی می تواند این محک های داخل مرورگر را استفاده نماید، و ما دوست داریم برخی از نتایج محک های شما را هم ببینیم، اما ما متوجه شدیم که تهیه برخی از اعداد و آزمایش مرورگرهای برتر بر روی انواع مختلف لپ تاپ ها ارزشمند خواهد بود. همانطور که در جداول و نمودارهای زیر می بینید، اینترنت اکسپلورر ۹ در بسیاری از آزمایشات از فایرفاکس ۳.۶ بهتر بوده است، اما هنوز هم کروم از هر دوی این ها سر تر است. ما همچنین نسخه بتا ۵ فایرفاکس ۴ را نیز در برخی از این آزمایشات گنجانده ایم.
مطالبی کوتاه در مورد سیستم آزمایش. ما فکر کردیم بهتر است این آزمایشات را بر روی چندین لپ تاپ مختلف انجام دهیم (متاسفانه هیچ کامپیوتر رو میزی جدید دم دست نبود!). مشخصات Alienware M11x مورد استفاده ما شامل پردازشگر ۱.06Hz Core i5 520UM ، حافظه ۲ گیگا بایتی، و کارت گرافیک 1GB NVIDIA GeForce GT 335M GPU می باشد. سیستم ASUS Eee PC 1215N ما نیز یک پردازشگر an Intel Atom D525 ، حافظه ۱ گیگا بایتی، و کارت گرافیک NVIDIA Ion دارد. و البته سیستم HP Envy 17 نیز مطمئنا موتورخانه اصلی بین این چند لپ تاپ بود که مشخصات آن به این صورت است: پردازشگر ۱.6GHz Core i7 Q720 ، حافظه ۱ گیگا بایتی، و کارت گرافیک 1GB ATI Mobility Radeon HD 5850.
SunSpider JavaScript – این محک جاوا اسکریپت را آزمایش می کند. هرچه امتیاز کمتر باشد بهتر است.
Acid3 – این یکی هم جاوا اسکریپت و هم سازگاری DOM – این محک واقعا استاندارد است- را آزمایش می کند. البته، هدف این است که مرورگر به ۱۰۰ برسد. تنها کروم به امتیاز ۱۰۰ رسید، در حالی که اینترنت اکسپلورر ۹ در بین باقی مرورگرها امتیاز قابل توجه ۹۵ را کسب نمود.
ASUS Eee PC 1215N | Alienware M11x | HP Envy 17 | |
اینترنت اکسپلورر ۹ | ۹۵ | ۹۵ | ۹۵ |
کروم ۶.۰.۴ | ۱۰۰ | ۹۵ | ۱۰۰ |
فایرفاکس ۳.۶.۹ | ۹۴ | ۹۴ | ۹۴ |
نسخه بتا ۵ فایرفاکس ۴ | ۹۷ | ۹۷ | ۹۷ |
PeaceKeeper – این محک از اسکریپتی که در کاربرد دنیای واقعی مدلسازی شده استفاده نموده و جاوا اسکریپت را آزمایش می کند. در اینجا هر چه امتیاز بالاتر باشد بهتر است.
شتاب دهی GPU– عملکرد HTML5
چیزی که در این محک ها واقعا روی نداد گرافیک شتاب دهی شده سخت افزار مرورگر بود. مایکروسافت این مرورگر را جهت بهره گیری از GPU در موقعیت های سخت گرافیکی طراحی نموده است، و ما تنها مرورگر را بر روی چند لپ تاپ با GPU ها مجزا آزمایش نمودیم. از لحاظ گرافیکی چیز خاصی وجود ندارد- سایت های HTML5 سنگین و فلش ۱۰.۱ به GPU بستگی دارند، اما ما سری سایت های آزمایش درایور مایکروسافت را در چند مرورگر مختلف امتحان نموده ایم.
دمو[۲۹]ی Amazon Shelf بر مبنای جاوا اسکریپت، که می توانید آن را در ویدئوی زیر ببینید، کاملا گیج کننده است؛ این دمو در M11x با GPUی فعال با سرعت 60fps (وقتی که صفحه ای از یک کتاب را ورق می زنیم حدود 55fps) اجرا می شود. با غیر فعال نمودن GPU سرعت کندتر می شود- با سرعت 16fps در حالت معمولی، و سرعت 9fps به هنگام ورق زدن یک صفحه کتاب. در اینجا باید متذکر شویم که اپتیموس[۳۰] NVIDIA موجب می شود اینترنت اکسپلورر ۹ نتواند همیشه با GPU فعال کار کند. NVIDIA با مایکروسافت همکاری می کند تا چیزی را که منحصرا GPU را فعال می کند سازگار نماید. دموی Amazon Shelf در سایر مرورگرها چگونه عمل می کند؟ کروم ۶.۰.۴ و فایرفاکس ۳.۶ از GPU استفاده نمی کنند، بنابراین حتی زمانی که GPU فعال است با سرعت 6fps عمل می کنند. نتایج برای نسخه بتا ۵ فایر فاکس ۴، که برای شتاب دهی GPU بهینه سازی شده- بسیار بهتر است- همانگونه که در ویدئوی زیر می بینید به 60fps می رسد. مایکروسافت ادعا نموده که اینترنت اکسپلورر ۹ تنها مرورگری است که موجب شتاب دهی به سخت افزار می شود، اما تجربه روایتی ما نشان می دهد که فایرفاکس، با تکیه بر GPU، خاصیت مشابهی دارد.
این دموها آشکارا پتانسیل شتاب دهی سخت افزار، یا آنگونه که مایکروسافت می گوید “گشایش وب”، را نشان می دهند، اما آنها در تجارب عملی به طور دقیق آزمایش نشده اند. آزمایشات ویدئو/ گرافیک HTML5 برای کار روزانه واقعی تر هستند. ویدئوی بر مبنای HTML5 در یک سایت آزمایش IMDB، صرفنظر از فعال یا غیر فعال بودن GPU، در اینترنت اکسپلورر ۹، فایرفاکس ۴ (گفته می شود که فایرفاکس ۳.۶ از رمزگشا[۳۱]ی H.624 پشتیبانی نمی شود)، و کروم ۶.۰.۴ به نرمی و به صورتی روان اجرا می شود. همین نتایج برای محتوای فلش سایت ها نیز صادق است.
نتیجه گیری
ما در اینجا اطلاعات زیادی به شما ارائه دادیم، اما در انتها سوال اصلی ما هنوز به قوت خود باقی مانده است: آیا لازم است هر بار که یک کامپیوتر شخصی جدید می گیریم فایرفاکس یا کروم دانلود کنیم؟ پاسخ ما: قطعا پس از این، یا حداقل زمانی که اینترنت اکسپلورر ۹ واقعا برای نصب بر روی کامپیوترهای شخصی جدید آماده گردد، دیگر اجباری به این کار نیست. واسط اینترنت اکسپلورر ۹ جذاب و تمیز است، ویژگی های جدید بسیار قوی بوده و سرعت آن بسیار بهبود یافته است. مایکروسافت اینترنت اکسپلورر ۹ را مرتب نموده و سرعت آن را به گونه ای بالا برده که نه تنها قابل استفاده است، بلکه استفاده از آن واقعا لذت بخش است.
آیا ارزش دارد که اینترنت اکسپلورر ۹ را همین الان را دانلود نموده و در دسکتاپ تان آن را جایگزین فایرفاکس یا کروم نمائید؟ این مساله به خود شما بستگی دارد. ما پیشنهاد می کنیم آن را آزمایش کنید- با این کار چیزی از دست نمی دهید (باید متذکر شویم که نتوانستیم آن را به درستی بر روی یک لپ تاپ Gateway ID نصب کنیم و مجبور شدیم سیستم را به حالت اول برگردانیم[۳۲] تا اینترنت اکسپلورر ۸ را صحیح و سالم روی سیستم داشته باشیم). ما هنوز هم معتقدیم کروم بسیار سریع تر است و آنهایی که به دنیال سرعت خام هستند با محصولات گوگل راحت تر خواهند بود، اما، هم اکنون، با واسط کاربر و ویژگی های خوبی که اینترنت اکسپلورر ۹ دارد، این مساله تنها به سلیقه و اولویت شخصی افراد بستگی خواهد داشت.
[۱] Firefox[۲] Chrome[۳] toolbar[۴] Pinned Sites[۵] One Box[۶] screenshot[۷] User interface[۸] Manu bar[۹] Navigation controls[۱۰] Address bar[۱۱] stop[۱۲] refresh[۱۳] favorite[۱۴] Gmail[۱۵] Task bar[۱۶] Jump list[۱۷] Bing[۱۸] Add-On[۱۹] SmartScreen Filter[۲۰] Pop-up[۲۱] Chakra[۲۲] Cold boot[۲۳] Meebo[۲۴] Hulu[۲۵] Flickr[۲۶] Picasa[۲۷] Netflix[۲۸] Benchmarks[۲۹] demo[۳۰] Optimus[۳۱] codec[۳۲] restore
منبع بررسی کننده engadget
تو این آزمایش ها جای opera خالی بود
ما چیزی رو منعکس کردیم که سایت انگجت گفته… .
واقعا که مفید. ممنون
ممنون دوست عزیز امیدوارم اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید… .
سلام .
ممنون جناب میری .
یکی از پربارترین مقالاتی بود که تابحال در مورد مرورگرها خوندم .
دو تا نکته ریز رو در اینترنت اکسپلورر ۹ دیدم که در این مقاله بهش اشاره نشده بود :
1- در اولین اسکرین شات از IE 9 دو تا دکمه Back و Forward دقیقا شبیه فایرفاکس هستن . مثلا دکمه Back بزرگتر از دکمه Forward هستش که دلیلش رو هم یکی از برنامه نویسان فایرفاکس گفته بود . اینکه دکمه Back بیشتر از Forward مورد استفاده قرار میگیره و بنابراین اگه بزرگتر باشه ، مرورگر رو خوش دست تر میکنه .
۲- باکس واحد که دقیقا بر اساس گوگل کروم طراحی شده بود . نتایج ارسالی از سمت موتور جستجو بعلاوه ی تاریخچه گشت و گذار رو در باکس مورد نظر نشون میداد .
طبق محتویات این مقاله نتیجه گرفتم که IE خیلی بهتر شده ولی هنوز فکر نکنم به کروم و فایرفاکس رسیده باشه . ولی بدون شک میتونه سهمش رو دوباره افزایش بده . البته نه تا اون حد چند سال قبل ولی بازم درصدی افزایش پیدا خواهد کرد . زمان همه چیز رو معلوم میکنه !
با تشکر ………
موفق باشید …………..
ممنون علیرضا جان این نظر لطفته کار من نبوده این کار بچههای سایت انگجت هستش
و این دو موردی که گفتی واقعا از دید همه افتاده و خیلیها این دو مورد رو متوجه نشدن… خوشحالم کردیک
بله چند درصدی سهم از مرورگرها رو به سمت خودش میاره اگر بتونه به پیشرفت خودش ادامه بده و اینکه کمتر باگ داشته باشه و خدمات بهتری بده همچون کروم و فایرفاکس… .
خواهش میکنم .
بله ، درسته . این مساله باگ های خطری واسه IE خیلی دردسر بوجود آورده . در صورتی که در کروم و فایرفاکس ما خیلی خیلی کمتر شاهد اینگونه حفره ها هستیم .
موفق باشید …………..
خیلی خوب شده واقعا خوب شده
اما یه چیزیش منو خیلی اذیت میکنه اینه که تب ها را گذاشتن کنار نوار آدرس به خاطره همین تعداد کمی میتونی تب باز کنی
مثلا میخواستن با این کار یه تغییری هم خودشون بدن که مردم نگن کامل از روی کروم کپی کرده
موافقم…
ممنون حسین جان
خیلی مفید بود.
موفق باشی
مرسی محمد مهدی جان نظر لطفته عزیز جان… .
با سلام حضور مدیر محترم سایت لطفا اگر امکانش هست …”ادامه مطلب”
را کاری کنید که در صحفه جدید باز بشه
با تشکر
منظورتون رو متوجه نمیشه تمام مطالب در یک صفحه دوست عزیز نمیشه؟
دوست عزیز البته من هم سایت خودمو نتونستم ولی راهی داره منظور من اینه که مثل این بشه که ادامه مطلب را با رایت کلیک بخ.ام در نیوتاب باز کنیم که صحفه خانگی دایم باشد و پس از خواندن اون لینک را ببندیم و بیایم یکی دیگه بخونیم از اینکه جواب دادید ممنون
در ضمن من هم جواب ایمیل را دادم D:
منم الآن ۱ هفتست که دارم ازش استفاده می کنم با این که از ie بشدت نفرت دارم ولی این یکی قابل مقایسه با بقیه نیست.
وقتی که شتاب دهنده gpu روشنه نو سایت هایی که بر مبنای html5 هستن مثل beautyofweb.com میشه قدرت این مرورگر رو حس کرد در واقع هیچ کدومشون مثل ie9 نمیتونن افکت ها رو درست نشون بدن و مقداریش کات میشه. در مورد سرعت هم باید خودتون تست کنید با این که بتا هست سرعت به طرز محسوسی بالا رفته من با این تست های مختلف که رو مرورگرها انجام میشه کاری ندارم ولی به نظرم حتی از فایرفاکس به طرز محسوسی سریعتر شده در واقع مایکروسافت زودتر باید این ورژنو بیرون میداد تا این همه بازار رو از دست نده
میشه یه سایتی چیزی معرفی کنید که عملکرد موتور جاوا رو تویie9 نشون بده ؟!
همینجوری اصلا هیچی ازش معلوم نیست انگار همچین هویتی نداره!