گزارش اختصاصی گویا آیتی از نشست تابستانی نوکیا (Nokia) در ایران
بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش اختصاصی مجله اینترنتی گویا آیتی از نشست تابستانی نوکیا در ایران با عنوان
“رونمایی از دستاوردهای بومی سازی نوکیا در اکوسیستم موبایل ایران”
به روایت و قلم محسن پاک نیت
تهران، ۲۸ شعریور ۱۳۹۰، ساعت ۱۹ الی ۲۲در هتل اسپیناس تهران
نوکیا از آخرین دستاورهای خود در راستای بومی سازی اکوسیستم موبایل در ایران رونمایی کرد.
در این مراسم جمعی از اصحاب رسانه، بلاگرهای حوزه موبایل، برنامه نویسان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف حضور به هم رساندند و با جدیدترین دستاوردهای بومی نوکیا آشنا شدند. آقای شفیع پور مدیر فروش نوکیا، آقای فروتن، مدیرکل نوکیا در ایران، آقای وحید کاظمی مسؤول پروژههای نرمافزاری بومیسازی نوکیا در ایران، آقای حمیدرضا نیکدل مدیر روابط عمومی نوکیا در ایران، آقای آرش کریمبیگی مدیر روابط عمومی شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، مدیران سایت GSM.ir، اعضای فروم موبایلستان، نماینده مجله اینترنتی گویا آیتی (محسن پاک نیت)، نماینده خبرگزاری برسام و افرادی از شرکتهای مختلف فعال در حوزه موبایل و فناوری اطلاعات شرکت داشتند.
در ابتدای جلسه آقای حمیدرضا نیکدل، مدیر روابط عمومی نوکیا در ایران در مورد نشست نوکیا در دی ماه ۸۹ در هتل اسپیناس صحبت کردند و در مورد ۳ بسته هدیه در بستر و اکوسیستم موبایل صحبت کردند که قرار بوده است تا تابستان سال ۹۰ ارائه شود و این اتفاق افتاده است. اولین مورد، NewsLetter نوکیا بوده که ایجاد شده و دو مورد دیگر در ادامه نشست رونمایی خواهد شد.
این همایش با سخنرانی آقای فروهر فروتن (مدیرکل نوکیا در ایران)، مدیر کل نوکیا در تهران و با موضوع “اکوسیستم موبایل در ایران” اداه یافت. ایشان در مورد نقش فعالانه این شرکت در ارتقای اکوسیستم موبایل سخن به میان آورد. فروتن ارتباط هرچه نزدیک تر با مشتریان و فروشندگان را از اهداف اصلی این شرکت دانست و ایجاد بسترهای آنلاین و پلتفرم بومی را به عنوان راهی برای رسیدن به این هدف عنوان کرد. فروهر فروتن اعلام کرد نوکیا در ایران تصمیم دارد با همکاری اپراتورها، مراکز علمی و دانشگاهی و کسب و کارهای دیگر در چارچوب مقررات کشوری، برنامه نویسان را هرچه بیشتر به پلتفرم برنامه مویسی نوکیا (Qt) جذب کرده و در عین حال امکان دسترسی کاربران به برنامه های فارسی را هرچه بیشتر میسر کند.
ایشان بر اینکه نوکیا مسوولیت تولید محتوای بومی را در اکوسیستم موبایل ایران بر عهده دارد و قصد برقراری ارتباط مؤثر با کاربر را دارد، تأکید کردند. توضیحاتی در خصوص ایجاد یک بستر آنلاین برای کاربران برای نمایش اپلیکیشنهای تولید شده از دیگر صحبتهای ایشان بود. آقای فروهر بر ایجاد بستر خوب و کارا برای پیاده سازی خدمات در حوزه موبایل نیز اشاره داشتند.
ایشان به وجود گوشیهای تلفن همراه بسیار پیشرفته که بسیاری از امکانات آن در ایران قابل استفاده نیست و باید برای کشورمان بومیسازی شود اشاره کردند و توجه حاضرین را به این نکته جلب نمودند که یک اپلیکیشن کاملا بومی برای ایران توسط برنامهنویسان ایرانی تولید شده است که تیم نرمافزاری نوکیا در ایران در این راه کاملا با سختی ها و نقصهای موجود در راه تولید نرمافزار بومی برای تلفنهای همراه آشنا شده است.
در بخش های بعدی این همایش دکتر باقری مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف، در مورد کنفرانس خدمات ارزش افزوده تلفن همراه (VAS) که در اسفندماه در مرکز همایش های بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد (و ان شا الله گویا آیتی در آن مراسم نیز حاضر بوده و برای شما گزارشی را تهیه خواهد نمود) و نقش نوکیا در این همایش گفت: “از اهداف این کنفرانس شناسایی تیمهای جوان و شرکتها برای ارائه خدمات بر روی موبایل، استخراج ایدههای نو یا بومی شده برای اجرایی کردن، ایجاد پیوند بین ارائهدهندگان خدمات تلفن همراه و صاحبان فکر برای زمینهسازی رشد تیمهای جوان و ارتقای سطح خدمات و آشنایی سیاستگزاران و صاحبنظران کشور و همچنین مردم با فناوریهای تلفن همراه است که با همکاری نوکیا به عنوان حامی ویژه برای دومین سال پیاپی سعی در تحقق آن داریم.”
ایشان ادامه دادند: مرکز ارتباط با صنعت که زیر نظر معاونت پژوهش دانشگاه صنعتی شریف فعالیت میکند سعی در جذب و قرار دادن فضا و امکانات به شرکتها و افراد دارد تا بتواند با همکاری بانک توسعه صادرات، امکان توسعه صنایع مختلف علی الخصوص صنایع نرمافزاری و حوزه موبایل فراهم آورد. یک نمونه از این فعالیت ها راه اندازی جشنواره نوآوریهای تلفن همراه در ایران است که از این طریق، تمام افرادی که ایده های مفید و طرح های کسب و کار قابل قبول در حوزه طراحی اپلیکیشن دارند را میتوان جذب نمود. همچنین در دریافت مقالات مفید و تحلیلی و ژورنالیستی نیز اقداماتی صورت خواهد گرفت و بخشی از این جشنواره به انتخاب برترین مقالات در این این حوزه اختصاص خواهد یافت. “
سپس آقای وحید کاظمی، در مورد دستاوردهای بومیسازی در ایران صحبت کردند که سایت فارسی نوکیا در ایران را به عنوان یکی از پربازدیدترین دامنه های نوکیا در خاورمیانه معرفی کردند که به عنوان مهمترین فعالیت بومیسازی نوکیا در ایران شناخته میشود. ایشان در ادامه در مورد یک برنامه فرهنگی با عنوان کمپین نوروز صحبت کردند. همچنین از سرویس مسیریابی و چک کردن اصالت گارانتی گوشی تلفن همراه نوکیا به صورت آنلاین نیز به عنوان دیگر فعالیتهای بومی سازی نوکیا در ایران نام بردند که سرویس اصالت گارانتی سرویس کاملا اختصاصی و منصر به فرد در جهان است که فقط در ایران ارائه می شود.
در ادامه یکی از فعالیتها و هدایای تابستانی نوکیا رونمایی شد که چیزی نبود به جز صفحه دانلود نرم افزار. پورتال نرمافزاری نوکیا به زبان فارسی چیزی مشابه مارکت iOS یا مارکت آندروئید است که در آن انواع نرم افزارهای مختص سیستمهای عامل گوشی های نوکیا (سیمبیان و meego) برای دانلود به کاربران ارائه خواهد شد.
ایشان ادامه دادند: “یکی از مهمترین اپلیکیشنهای موجود در این پرتال اپلیکیشینی به نام ebody است که پردانلودترین و مهمترین اپلیکیشن در زمینه messaging سریع است که بر بستر ova کار می کند که چون این سرویس در ایران مسدود است و نسخه کرک شده آن نیز قابلیت استفاده آنچنانی ندارد، این اپلیکیشن را به صورت کاملا بومی برای ایران ایجاد کردیم.”
آقای کاظمی گفتند: “کار دیگری که انجام شده است در راستای ارتباط با نرمافزارنویسهای ایرانی این است که اپلیکیشنی به نام what’s up? (دیگه چه خبر؟) کاملا از ابتدا در ایران تهیه شده است.”
سپس آقای آل آقا مسوول آکادمی نوکیا در ایران و مدیر پروژه تولید این اپپلیکیشن در مورد اپلیکیشن دیگه چه خبر اضافه کردند: “این نرم افزار موبایل کاملا بومی است و از صفر تا ۱۰۰ آن در ایران و توسط تیم متخصص ایرانی تهیه شده است. توسط این نرمافزار، فرد می تواند بفهمد که مثلاً رویدادهای ورزشی که در آینده برگزار خواهد شد و مسائلی از این دست مثل برنامه سینماها، برنامههای تلویزیونی، عناوین خبر، سیاسی، حوادث، قیمت ارز و … چگونه است.”
آقای کاظمی مجددا میکروفون را در اختیار گرفته و توضیح دادند: “مسابقات برنامهنویسی برای برنامهنویسان با همکاری کنفرانس Vas در اسفندماه ۹۰ انجام خواهد شد. جایزه برای برنامهنویسان پلتفرم نوکیا (meego و سیمبیان) در نظر گرفته خواهد شد. بهترین نرم افزارهای در صفحه دانلود نوکیا قرار خواهد گرفت و از این جهت برنامههای بسیار خوبی خواهیم داشت.”
آقای نیکدل در ادامه صحبتهای آقای کاظمی فرمودند، علاوه بر موارد فوق، نوکیا اولین برند در جهان است که با این گستره عظیم، خبرنامهای تعاملی برای زنجیره فروش و مشتری ایجاد کرده است و توسط این خبرنامه با اینکه کار جدیدی نیست اما از طریق ایمیل و پیامک و … با کاربران ایرانی تعامل میکند. این خبرنامه اولین و مهمترین پل ارتباط و خبررسانی نوکیا با کاربران در ایران خواهد شد. علاوه بر این نشریه مربوط به این خبرنامه نیز هر دو ماه یکبار به صورت رایگان منتشر میشود و از طریق آدرس ایمیل newsletter@nokia.ir قابل دسترس است.
مورد دیگری که در این بخش رونمایی شد، وبلاگ گفتگوی نوکیا بود که که اولین وبلاگ ارتباط نوکیا با کاربران در ایران است که تا به امروز فقط ۳ کشور در جهان یعنی کشورهای چین، افریقای جنوبی و ایران چنین وبلاگی را راهاندازی نمودهاند. این وبلاگ از طریق آدرسهای http://blog.nokia.ir و http://goftogoo.nokia.ir قابل دسترسی است. این وبلاگ شامل قسمتهای مختلف است که ضمن حفظ سادگی و شکیل بودن، امکانات تعاملی و چندرسانهای را در اختیار کاربران قرار میدهد و بستری خواهد شد برای ایجاد ارتباط تعاملی با مشتریان.
در ادامه در بخش پرسش و پاسخ که به مدت ۱ ساعت ادامه داشت، سؤالات متعددی از سوی افراد مختلف پرسیده شد. مثلا آقای محمودرضا فرهادی از برسام در مورد تعامل نوکیا با وب فارسی و بلاگرها و فعالان بلاگستان پرسیدند که آقای نیکدل گفتند راه اندازی بلاگ نوکیا و پورتال نرم افزاری و … در همین راستا بوده است.
پس از اتمام سؤالات، مراسم با صرف شام خاتمه یافت و افراد حاضر در جلسه به گپ و گفت دوستانه با یکدیگر پرداختند و در نهایت در ساعت ۲۳ نشست تابستانی نوکیا با عنوان “رونمایی از دستاوردهای بومیسازی نوکیا در اکوسیستم موبایل ایران” به اتمام رسید.
پینوشت: فایلهای صوتی مرتبط با این نشست (شامل گفتگوی دوستانه وبلاگنویسان با آقای فروهر فروتن مدیر کل نوکیا در ایران با حضور محسن پاکنیت نماینده مجله اینترنتی گویا آیتی در این نشست و همچنین فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ) در مهرماه ۹۰ به همین پست اضافه خواهد شد.
محسن پاک نیت
ممنون مطلب کاملی در زمینه این نشست بود
سلام.
ممنون از لطف شما.
سربلند باشید
کنفرانس افتضاحی بوده
مورچه چیه که کله پاچه داشته باشی،
تازه نوکیا فیلشون یاد هندستون کرده
زمانی که نیاز به نوکیا نیاز داشتیم کدوم گوری بوده،حتما تحریم هان!
یا نداشتن یک استراتپیک تجاری.
زمانی که گوشی های اشغال و از رده خارج نوکیا با اون زنگ آشغال و افتضاحش با قیمت های بالا ملت مرفتند میخریدند بعد ازمدتی میبردند تعمیر یه چند ده هزارتومان خرجش میکردند کدوم گوری بودند اون نوکیا دار دسته فارسی زبان
زمان نوکیا و فارسی بودن اینجور چیزها گذشت زمان زمانه Android و IOS Apple که اگر از ملت بپرسه کدوم برند سازنده گوشی خوبه فکر نکنم بجز HTC – APPLE چیزی بگند
در مورد فارسی بودن و شدن این دو برند با نصبCyanogen Mod برای Android محیطی کاملا فارسی خواهید داشت
سلام.
من یه سؤال دارم ازت ناصر جان.
کلا تو این ۲۲ (درست گفتم؟) سالی که از خدا عمر گرفتی، چیزی بوده توی زندگیت که ازش راضی باشی و نسبت بهش معترض نباشی؟
🙂
موفق باشی آقای به همه چیز منتقد !
علیکم سلام
قرار نیست که ادم همش به به چه چه قربون صدقه اینو اون بشه!!!
والله به قرآن با این نوناتون…!!!
محسن جان وقتی کسی مثل من با فن اوری بروز و نو سروکار داره این چیزها دیگه براش بی ارزش هستند.
اگر کامنتی که نوشتم در نوشته های اخرش بخونی به چند مورد از Ok بوندم از اونها میرسی.(تاه اونها هم برسی هاشون جای خودش دارند)
موفق باشید…
سلام ایا با ما تبادل لینک میکنید؟
ما را با نام سورس برنامه نویسی لینک کنید.
http://mspsoft.com/
بگید منم لینک کنم
با تشکر
سلام مسعود عزیز؛
تصمیم برای برقراری لینک توسط مدیریت سایت آقای میری گرفته میشه. برای ارسال درخواستتون از صفحه “تماس با ما”ی مجله اینترنتی گویا آیتی استفاده کنید کنید.
موفق باشید
سلام بی زحمت صدای بچه های موبایلستان رو هم که ضبط کردید بذارید…
ممنون
سلام کوروش جان.
به چشم ان شا الله.
موفق باشی
وای،به روایت و قلم محسن پاک نیت،وایـــــــــــــــــــــ!!!
سلام؛
وای !
به این خاطر بوده که برخی از بخشهای مطلب عینا نقل قول از زبان مدیران نوکیا نیست و برداشت شخصی بنده بوده.
موفق باشید.
ممنون ولی اشتباه نوشتید:
تهران، ۲۸ شعریور ۱۳۹۰،