آموزش هنر عکاسی – جلسه سوم
سلام
تا به حال جلسات اول و دوم از این آموزش را تقدیم شما کردهایم و امیدواریم که تا به اینجا مطالب مفید واقع شده باشد و توانسته باشید از آنها استفاده مطلوب را ببرید. در این جلسه دسته بندی دیگری از انواع دوربینها را برای شما معرفی میکنیم.
امروزه اکثر افراد از دوربینهای دیجیتال استفاده میکنند و این دسته از دوربینها دارای طیف وسیعی از مدلها هستند. در زیر با انواع آنها آشنا میشویم.
- دوربینهای کامپکت (Compact)
- دوربینهای شبه دی اس ال آر یا بریج (DSLR Like Or Bridge)
- دوربینهای دی اس ال آر (DSLR)
- دوربینهای بدون آیینه (Mirrorless)
دوربینهای کامپکت
این دوربینها بیشتر جهت مصارف خانگی استفاده میشود زیرا هم کوچک است و به راحتی حتی یک کودک میتواند با آن عکاسی کند و همچنین یک بزرگسال میتواند از امکانات بیشتر تعبیه شده در دوربین استفاده نماید.
علاوه بر مصارف بالا عکاسان حرفهای هم در مواقعی که نیاز به عکاسی سریع هستند نیز از اینگونه دوربینها استفاده میکنند. زیرا دوربینهای حرفهای هم بزرگ و سنگین هستند، هم در بعضی مکانها نمیتوان از آنها استفاده کرد.
دوربینهای شبه دی اس ال آر یا بریج
همانطور که از نامشان پیداست از نظر ظاهری شباهت زیادی با دوربینهای حرفهای دارند ولی بزرگترین تفاوت آنها با DSLRها این است که لنزشان قابل تعویض نیست و برای همین تولیدکنندههای دوربینهای دیجیتال برای آنها لنزهایی با گستره بالای فاصله کانونی تعبیه کردند که با آن لنز شما میتوانید از یک لنز با دید وسیع (Wide Lens) تا یک لنز با زوم بالا (Telephoto) را در دوربین خود همواره به همراه داشته باشید. این دوربینها بعضی از امکانات دیگر دوربینهای حرفهای را نیز با خود دارند که بسته به کارخانه سازنده متفاوت میباشد.
دوربینهای دی اس ال آر
این نوع از دوربینها به دوربینهای حرفهای معروفند. از بارزترین مشخصههای آنها میتوان به قابل تعویض بودن لنز آنها اشاره کرد. و این بدین معنی است که عکاس بسته به نیاز خود باید از لنزی خاص در ثبت عکس خود استفاده نماید که در ادامه جلسات انواع آنها را برایتان معرفی خواهیم کرد.
همچنین از دو بخش بدنه (Body) و لنز (Lens) تشکیل شده است که علاقهمندان خرید این دوربینها میتوانند آنها را جداگانه و با توجه به نیازشان خریداری نمایند.
معمولا این نوع دوربینها خود به سه سطح مبتدی، حرفهای و فوق حرفهای تقسیم بندی میشوند.
سطح دوربینها را میتوان از روی نامشان تشخیص داد. بطور مثال در دوربینها کنون (Canon) سری سه رقمی مثل 600D مبتدی، دو رقمی مثل 60D پیشرفته و یک رقمی مثل 6D حرفهای نام میگیرند.
دلیل اینگونه نامگذاری هم امکانات آنهاست، به طور مثال سری تک رقمی کنون از سنسور تصویری موسوم به فول فریم (Full Frame) استفاده میکند که از نظر ابعاد همانند فیلمهای عکاسی است، یعنی به اصطلاح ۳۵ میلیمتری هستند یا ابعاد آنها ۲۴*۳۵ میلیمتر است. ولی دو سری دو و سه رقمی کنون از سنسورهای با ابعاد کوچکتر استفاده میکنند که به آنها APS-C گفته میشود. انشاالله در ادامه انواع سنسور تصویرها را نیز کامل توضیح خواهم داد.
دوربینهای بدون آیینه
این دوربینها همان دی اس ال آرها هستند که برای کوچکتر شدن آنها دست به یک ابتکار جلب زدند و آن حذف آیینه داخلی دوربین است که وظیفه انعکاس نور به سمت ویزور یا چشمی دوربین را بر عهده دارد و معمولا از بقیه جهات مانند دوربینهای دی اس ال آر هستند. البته از آنجایی که ماونت (نوع اتصال لنز به دوربین) این دوربینها با دی اس ال آرها متفاوت است ولی وجود یکی از آنها در کنار دوربین اصلی کمک کننده است شما در صورت داشتن لنزهای مناسب دی اس ال آرها میتوانید با یک مبدل مانت لنز (T-Ring) از همان لنزها برای دوربینهای بدون آیینه خود نیز استفاده نمایید.
ادامه دارد…
جالب بود