Arduino چیست ؟ در مورد این پلات فورم منبع باز الکترونیکی بیشتر بدانیم

Arduino چیست ؟ در مورد این پلات فورم منبع باز الکترونیکی بیشتر بدانیم
  • 1390/10/25
  • مهرداد ارجمندی
  • 20

 

Arduino یک پلات فورم پروتوتایپ الکترونیکی منبع باز انعطاف پذیر است که به سادگی چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری قابل استفاده است. امروز قصد داریم با این مقاله شما را با این قطعه های جالب آشنا کنیم و به شما نشان دهیم که استفاده از آن ها چقدر ساده و البته کاربردی است .

سخت افزار Arduino یک برد گردشی منبع باز با یک میکروپروسسور و یک ورودی و یک خروجی است . همچنین دارای پین هایی برای ارتباط و کنترل کردن اشیای فیزیکی شامل (LED, servos و دکمه ها و …) است . این برد می تواند به کمک درگاه  یواس بی تغذیه شود و یا می توان آن را به کمک هر منبع تغذیه خارجی که دیگر سخت افزارها و سنسور ها را تغذیه می کند ، آن را تغذیه کرد .

Arduino همچنین دارای یک نرم افزاری منبع باز چیزی شبیه به C++ ، است. بخشی در این قطعه وجود دارد به نام Arduino    integrated development environment که به اختصار به آن IDE می گویند . IDE به شما این امکان را می دهد که کد نویسی کنید ، آن را کامپایل کنید و بر روی Arduino خودتان آپلود کنید تا از آن برای پروژ ها و کارهای پروتوتایپی استفاده کنید .

و تمامی این چیزها تنها برای این ساخته شده است تا هنرمندان و تولیدکنندگان به راحتی بتوانند ایده ها و افکار خود را واقعی ساخته و آن را با اشیا واقعی اجرا نمایند . اگر شما هم دوست دارید چیزی را از خودتان بسازید ، نگاهی داشته باشید تا آپشنهای سخت افزاری و نرم افزاری موجود را مشاهده کنید و سپس آغاز کنید .

انواع مختلف Arduino

سخت افزار Arduino به نام منبع باز خودش را معرفی کرده و این بدین معنی است که شما می توانید هر بردی را که موجود است بدین ترتیب داشته باشید و باز این بدین معنی است که شما می توانید هر قطعه دیگری را که خواستید بخرید و به آن اضافه کنید و در نهایت اگر تمایل داشتید می توانید قطعه نهایی را که درست کردید را به فروش برسانید . جالب است نه ؟

برای شروع به شما پیشنهاد می کنم که از کیتهای 30 دلاری که این روزها معادل حدودا پنجاه هزار تومان است ، استفاده کنید . سپس اگر دیدید این کار را دوست داشتید می توانید از کیتهای گران تر استفاده کنید .

تصویری را که در زیر مشاهده می کنید بر پایه ی فریتایزینگ ساخته شده است و در واقع برای یک برد Arduino استاندارد می توان به آن رجوع کرد .

 

Arduino انواع مختلفی دارد که این باعث می شود که شما بازه گسترده ای از انتخاب را پیش رو داشته باشید . با این حال مزیت دیگرش هم این است که شما می توانید از میان قطعات فراوانی که پیش رو دارید راه حلها و انتخابات بهتری داشته باشید .

در اینجا بدلیل محدودیتهایی که داریم نمی توانیم تمام آپشن های Arduino را مطرح کنیم ، پس فقط به تعدادی محدود از آنها بسنده می کنیم.

 

 Arduino Uno

این مدل از Arduino به نام Uno ،  یک استارتر فوق العاده از Arduino است . یک فونداسیون سالید برای شروع در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آن می توانید یک پلاتفروم عالی برای جستجوهای خود داشته باشید . همچنین با بسیاری از سپر و پوشش های موجود و حتی آنهایی که ممکن است بعدا بیاید ، سازگاری خوبی دارد .

 Arduino Nano

 

Nanoنیز در واقع مانندUno یک ویژگی برای ویژگی های Arduino محسوب می شود .با این حال اندازه آن یک سوم اندازه Uno است و نمی تواند به سادگی به عنوان شیلد استفاده شود . به عبارت دیگر Nano ابزاری برای استفاده به عنوان ابزاری دائمی در پروژه ها و کارهای آزمایشی در برد های مختلف است .

 Arduino Lilypad

 

Lilypad طراحی منحصر بفردی دارد که می تواند بر روی پارچه دوخته شود و حتی پوشیده شود . از این منظور می توان در پروژه ها و یا کارهای هنری استفاده کرد . هیچ محدودیتی برای این برنامه ها ندارید ولی باید گفت که شیلد بر روی این مدل از Arduino ها کار نمی کند . بنابراین توسعه دادن کارتان در این حالت می تواند کمی مشکل باشد .

Arduino Mega 2560

 

The Mega 2560 یک مموری و تعداد پین بیشتری از ورودی و خروجی (I/O ) ، نسبت بهArduino های دیگر  دارد . در واقع این بهترین و البته بزرگترین Arduino ی است که می توانید آن را تهیه کنید .با این وجود دقت کنید و بررسی کنید و ببینید که آیا پروژه ی شما نیاز به چنین چیزی دارد یا نه چرا که مشخص است که گرانترین نوع Arduino موجود است . پس خرج زیادی را روی دوش شما در پروژه خواهد گذاشت .

Netduino

 

 Netduino، به زبان ساده  پسر عموی Arduino ها است . آن هم یک سخت افزاری منبع باز برای هک کردن ( تغییر حالت دادن تنظیمات ) و راه حل های پروتوتایپینگ است . Netduino از .NET Micro Framework برای راه اندازی خود استفاده می کند.برای سازگاری با شیلد Arduino  پین مناسب دارد با این وجود گاهی برای اجرا شدن نیاز به درایورهایی دارد .

برای پیدا کردن سخت افزارهای بیشتری از Arduino می تواند لینکهای زیر را چک کنید .

لوازم اضافی  Arduino ( شیلد ها )

شیلد ها کارایی و توانایی Arduino شما را افزایش می دهد ، در واقع به معنی واقعی کلمه قفل از Arduino شما باز می کند . در آن پینهایی وجود دارد که بر قسمت بالایی Arduino شما متصل می شود و به سرعت توانایی Arduino شما را نسبت به کار شیلد افزایش می دهد .همچنین می توانید همزمان تعداد بیشتری (مثلا چند تا ) شیلد را به آردینو خود متصل کنید .یک آردوینو که برای مقاصد خاص ساخته شده است و سپس می تواند یک ماشین  کنترل از راه دور را به کمک شیلد RF کنترل کند چیزی است که شاید بتوان با آن یک پروژه بزرگ را کنترل کرد .

در زیر می توانید مشاهده کنید که بسیاری از شیلد ها شبیه خود برد آردینو ها هستند . با این حال خیالتان راحت باشد که سردرگم نمی شوید چرا که این شیلد ها از قطعه ی اصلی پردازش بی بهره اند ، قطعه که به کمک آن می توانید برنامه ها را بنویسید ( چیزی که در ادامه در آخر مقاله به آن خواهیم رسید )

Ethernet

محبوب ترین نوع آردوینو ها می باشد چرا که به شما این امکان و توانایی را می دهد که بتوانید به اینترنت متصل شوید و ارتباطات کامل را از آن طریق برقرار کنید . شیلد Ethernet یکی از پر پتانسیل ترین های موجود می باشد .و هنگامی که شما به کار کردن با آن مسلط شدید می توانید از دل آن برای خودتان یک تستر/قهوه جوش و .. بسازید !

 

 

XBee

 

شیلد XBee یک ارتباط پوینت تو پوینت ساده وایرلس به شما می دهد . با این شیلد می توانید دو آردیونو را به یکدیگر متصل کنید و یا یک سری کامل از آردیونو ها را به یکدیگر متصل کنید و یک شبکه درست کنید ، شبکه ای که شاید روزی دنیا را کنترل کند !

Motor

 

این آردوینو می تواند موتور ها و سروو ها را بدون اینکه نیازی به شیلدی داشته باشد ، هدایت و کنترل کند . با این کنترل از راه دور می توانید یک وسیله نقلیه خود را کنترل کنید و یا ربات خودتان را بسازید .

تعداد بسیار زیاد از شیلد های Arduino دیگری مانند شیلدهای موزیک ، بازی های ویدویی و بلوتوث موجود می باشد . به شما پیشنهاد می کنیم که خودتان شیلد مورد نظرتان را برای پروژتان ، با جستجو پیدا کنید .

اگر شما به دنبال آردوینو و شیلدهای پروتوتایپی همراه هم هستید ، به شما پیشنهاد می کنیم که فریتایزینگ را چک کنید که آنها نه تنها به شما در مراحل و استیج های پروژتان کمک می کنند بلکه به شما کمک می کنند تا برد های دائمی PCBخود را برای پروژتان آماده کنید .

برنامه ها  (Sketches)

Arduino IDE یک ابزار توسعه دهنده پلاتفورم است که به زبان جاوا نوشته شده است . به شما این امکان را می دهد تا تمامی کارایی نرم افزاری آردوینوی خودتان را کنترل کنید .

 

هر برنامه ای که آن را می نویسید به اسکچ شناخته می شود که بعد از آن کامپایل شده و سپس بر روی آردوینو شما به کمک IDE آپلود می شود . تعداد بسیار زیادی از اسکچ ها به صورت آنلاین و رایگان موجود می باشند و همچنین دیگر IDE ها طوری هستند که با اکثر آردوینو ها سازگار می باشند و کار می کنند .

 

Eclipse و Notepad++ دو اسکچ بسیار محبوب می باشند که به کمک آنها می توانید برنامه ها را بسازید ولی با این حال دسترسی به مثال های اسکچ و کامپایل و آپلود کردن و اتمام کار بر روی آردویونو در آنها به سادگی انجام نمی شود و این خودش یک ضعف بزرگ برای آنها محسوب می شود .

منابع :

هدف این مقاله این است که شما با پروژه های Arduino آشنا شوید و پروژه های خود را آغاز کنید .برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید می توانید از لینک های زیر استفاده کنید .

اگر شما هم از پروژه خودتان و یا خود Arduino ها لینکهایی در اختیار دارید ، خیلی خوب است که آن را با دوستانتان و ما در اینجا به اشتراک بگذارید .

 در زیر می توانید ایده های پروژه ای خوبی را پیدا کنید . 

http://arduino.cc/en/Tutorial/HomePage

http://www.arduino.cc/playground/Projects/ArduinoUsers

http://hackaday.com/category/arduino-hacks/

http://www.instructables.com/tag/type-id/category-technology/channel-arduino/

منابع سخت افزاری آردوینو

http://arduino.cc/en/Main/Hardware

فیلم ها

http://www.circuitsathome.com/

http://www.youtube.com/user/makemagazine 

منبع : How-To Geek

 

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 20 دیدگاه
  1. آقا ما نفهمیدیم که “آرداینو” با “ای وی آر” چه تفاوتی داره؟واصلا چه قابلیت ها و برتری های دیگری داره؟

    1. سلام دوست عزیز این ها کیت های آموزشی هستن و بصورت ماژل استفاده میشن این اسم یک برند هست مثلا شرکت ایرانی
      eca هم کیت ها و ماژول هایی رو ارائه میده واسه افرادی مثل من و شما که دوست دارن فرضا روبات بسازن اما از سخت افزارش اطلاعاتی ندارن و با سر هم بندی کردن این ماژول ها براحتی به اهدافشون میرسن

    2. سلام دوست عزیز
      آردوینو بردهاى مبتنى بر اى وى آر است. با این تفاوت که فقط کافى است کابل usb را به این برد متصل کنید و از طریق ide آردوینو، برنامه ها را روى برد کامپایل کنید.
      البته در این زمینه یک سایت هست که آموزش رایگان در این مورد داره

  2. آقا برای کار با این آرداینو حتما باید الکترونیک بلد باشی یا برنامه نویس حرفه ای باشی ؟

    1. الکترونیک در حد مبتدی بلد باشید کافی هست . اصل کارشم که برنامه نویسیه

  3. به نظر من این برای افرادی که کامپیوتر خوندن بیشتر کابرد داره…
    وگرنه کسی که میکرو بلد باشه همین کارارو با استفاده از یک میکروکنترلر میتونه انجام بده.. !

    1. بله دقیقا . اتفاقا رشته بنده هم کامپیوتر هست

    1. سلام
      با یک جستجوی ساده می تونید چندتا فروشگاه پیدا کنید که آردوینو رو میفروشند. معروفترینشون شرکت آفتاب رایانه هست.
      http://shop.aftabrayaneh.com
      از اونجایی که آقایون تنبل تشریف دارند لینکش رو براتون گذاشتم یه وقت خسته نشین

  4. با سلام. مثل اینکه این برد هنوز وارد ایران نشده یا حداقل فروشگاه های اینترنتی آون رو نمی فروشند.در ضمن میکرو های جدید اتمگا هم گیر نمی آد.اگه کسی سراغ داشت ما رو هم بی خبر نذاره.باتقدیم احترامات.

    1. سلام برای آشنایی بیشتر با آردوینو، خواندن مطالب مفید و آموزشی،خرید برد ها و ماژولهای آردوینو میتونید به سایت زیر مراجعه کنید
      www.Arduino.ir

  5. سلام من یکم بیشتر توضیحات میخوام بدونم
    یعنی من سخت افزارو دستور میدم برد میسازم مثلا یک مدار LC موازی من طراحی کنم این پیاده میکنه؟

  6. با سلام و عرض ادب
    اطلاعات خوبی بود
    ممنون از ارسال این اطلاعات
    با آرزوی موفقیت و سلامتی

  7. سلام
    خیر آردیونو یک کیت ساده مثل شرکت های ایرانی نیست
    اولا مدارچاپی وشاسی به گونه ای طراحی شده که قابلت کاربرد در محیط های نویز دار را دارد مپلا کارخانجات.
    با تهیه این برد شما در هزینه و وقت صرفه جویی میکنید
    چون برد حالت استاندارد دارد افراد زیادی در دنیا که ممکنه باهوشتر از شما باشن برنامه هایی براش نوشتن و شما میتونین اونارو توسعه بدین و برای خودتون استفاده کنین

  8. با سلام عکسی را که با متن”تصویری را که در زیر مشاهده می کنید بر پایه ی فریتایزینگ ساخته شده است و در واقع برای یک برد Arduino استاندارد می توان به آن رجوع کرد .” (عکس زیریش)پیوند کردین اصول یک اردوینو خام هست؟
    یعنی همه بورد های آردوینو بر اساس این بورد طراحی میشن و فقط قطعات اضافه به اون وصل میکنن مثل usb یا ethenet ؟
    لطفا راهنماییم کنین
    خیلی ممنون

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *