فناوری شارژ بیسیم Wi-Charge سال آینده به بازار می‌آید

فناوری شارژ بیسیم Wi-Charge سال آینده به بازار می‌آید
  • 1396/8/14
  • زهرا معبودی
  • 0

در عصر حاضر هنوز هم برای شارژ کردن موبایل، تبلت و لپتاپ از سیم استفاده می‌کنیم. اما Wi-Charge فناوری شارژ بیسیمی است که فضای بزرگی از اتاق را پوشش می‌دهد و برای دستگاه شما، هر جا که باشد، انرژی الکتریکی می‌فرستد.گویا آی تی: با استفاده از این سیستم دیگر نیازی به کابل یا پایه‌ای که لازم باشد دستگاه را روی آن قرار دهید وجود ندارد. و خبر خوب این که شرکت سازنده‌ی این فناوری تنها چند قدم با آوردن این امکان به دنیای واقعی فاصله دارد.

شارژ بیسیم Wi-Charge

Wi-Charge برای فناوری شارژ بیسیم خود از وزارت غذا و داروی آمریکا (FDA) تاییدیه گرفته و این نشان می‌دهد که نه تنها استفاده از این سیستم امن و بی‌خطر است، بلکه چیزی تا عرضه‌ی عمومی آن باقی نمانده است. وبسایت Digital Trends در گفتگو با تیم Wi-Charge از آن‌ها درباره‌ی اهمیت دریافت تاییدیه‌ی FDA و چگونگی عملکرد این سیستم پرسیده است.

 

اوری مور، موسس مشترک و معاون بخش تحقیق و توسعه‌ی Wi-Charge گفت: «بدون دریافت تاییدیه‌ی FDA، نمی‌توانستیم در ایالات متحده محصول بفروشیم. اکنون مشکلی سر راهمان قرار ندارد و آماده‌ی ورود به بازار هستیم.»

 

تاکنون شرکت‌های مختلفی به دنیای سیستم‌های شارژ بیسیم قدم گذاشته‌اند، ولی رویکرد Wi-Charge نسبت به رقبا متفاوت است. به همین خاطر تاییدیه به جای کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) باید از سازمان غذا و دارو گرفته می‌شد.

 

هر چیزی که از طریق هوا انتقال یابد باید با مقررات تجارت و ایمنی سازگار باشد. اکثر فناوری‌های شارژ بیسیم از طریق فرکانس‌های رادیویی عمل می‌کنند، به همین دلیل باید از FCC تاییدیه بگیرند، ولی Wi-Charge برای انتقال نیرو از پرتوهای مادون قرمز استفاده می‌کند.

 

مور اضافه کرد: «در ایالات متحده، به دلایل تاریخی، مرجع قانونی برای گرفتن تاییدیه‌های مربوط به دستگاه‌های مادون قرمز نه FCC بلکه FDA است. البته از نظر فنی همچنان باید تاییدیه‌ی FCC را هم بگیریم، اما چون Wi-Charge از مادون قرمز استفاده می‌کند، مشکلی برای گرفتن تاییدیه‌ی FCC نخواهیم داشت، به خاطر این که عملاً در حوزه‌ی مربوط به FCC نیستیم.»

 

برخی رقبا نظیر Energous و Ossia برای گرفتن تاییدیه باید به سراغ FCC بروند چون آن‌ها از امواج رادیویی استفاده می‌کنند.

 

مور اظهار داشت: «این سیستم‌ها در مقایسه با Wi-Fi و بلوتوث استاندارد، توان زیادی مصرف می‌کنند، و به همین خاطر در برآورده کردن ملزومات FCC، هم از لحاظ ایمنی و هم به جهت سازگاری با سایر محصولات، راه سختی دارند. برای این شرکت‌ها، گرفتن تاییدیه از FCC مانع بزرگی به حساب می‌آید.»

 

برای مثال Energous تا الان فقط موفق شده برای شارژ بیسیم از طریق پایه (پد) از FCC تاییدیه بگیرد.

 

Wi-Charge از سال‌ها پیش به این فناوری رسیده بود و در طول این مدت بر روی افزایش توان انتقالی و کاهش هزینه‌های سخت‌افزاری آن کار می‌کرده است.

 

«سرعت شارژ و محدوده‌ی تحت پوشش بهبود یافته، ولی تقریباً مشابه قبل است. محدوده‌ی تحت پوشش در فضاهای داخلی به ۱۰ متر می‌رسد، و توان انتقالی هم برای هر دستگاه می‌تواند حدود ۳ تا ۴ وات باشد. سرعت شارژ از شارژ سیمی کمتر است، اما با توجه به این که عمل شارژ شدن بدون اطلاع شما و در پس‌زمینه‌ی فعالیت‌هایتان انجام می‌شود، به سرعت بالاتر نیازی نداریم.»

 شارژ بیسیم Wi-Charge

 

این فناوری با روشی موسوم به خط دید کار می‌کند، بنابراین لازم نیست دستگاهتان حتماً با Wi-Charge سازگار باشد و آن را روی یک پد خاص قرار دهد؛ فقط کافی است دستگاه را از جیب خود در بیاورید و آن را جایی قرار دهید که در میدان دید فرستنده باشد. البته در ابتدا برای استفاده از Wi-Charge باید یک دانگل یا کیس ویژه را به دستگاه خود وصل کنید تا عمل شارژ انجام شود، اما در آینده، Wi-Charge می‌خواهد دستگاه خود را همزمان با کارگذاری لامپ‌ها و سیستم‌های نورپردازی در ساختمان‌ها قرار دهد. علاوه بر این، با همکاری شرکت‌های مختلف می‌خواهد گیرنده را هم به داخل دستگاه‌ها منتقل کند، تا هیچ چیز اضافه‌ای برای شارژ کردن لازم نباشد.

 

«ما از مدتی پیش مذاکره با اپراتورها و سرویس دهنده را شروع کردیم تا بتوانیم دستگاه‌های فرستده‌مان را در فضاهای عمومی قرار بدهیم. طبیعتاً نمی‌توانیم جزئیات توافقات‌مان را فاش کنیم، اما می‌توانیم بگوییم که این‌ها کاربران «طبقه‌ی اول» ما هستند.»

 

وقتی از مور پرسیده شد که چقدر طول می‌کشد تا دانگل‌های گیرنده به داخل دستگاه‌ها منتقل شود، او از دانگل‌ها به عنوان فاز کوتاهی از چشم‌انداز بلند محصولش یاد کرد و گفت که این شرکت گفتگو با سازنده‌ها را شروع کرده است.

 

فناوری Wi-Charge در آغاز در فضاهای عمومی در دسترس قرار خواهد گرفت، و نمونه‌های اولیه‌ی آن تا نیمه‌ی نخست سال ۲۰۱۸ عرضه می‌شود. این شرکت فعلاً از برنامه‌هایی که برای آوردن محصولات Wi-Charge به خانه‌ها دارد سخنی به میان نیاورده، پس ظاهراً برای دستیابی به قابلیت شارژ بیسیم در خانه هنوز باید صبر کنیم. ولی با توجه به این که حمل شارژر در خارج از خانه و پیدا کردن پریز برق برای شارژ کردن خیلی مشکل است، می‌توانیم خوشحال باشیم که حداقل در محیط‌های عمومی امکان استفاده از این قابلیت کاربردی را خواهیم داشت.

 

همان طور که امروز تقریباً در همه جا اینترنت بیسیم داریم، شاید روزی برسد که همه جا سیستم‌های شارژ بیسیم هم داشته باشیم. چه دنیای راحت‌تری می‌شود، نه؟

 

منبع

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *