چگونه با فتوشاپ silhouette (تصویر های سیاه یکدست )بسازیم؟

  • 1389/2/21
  • محمدرضا ارجمندی
  • 3


تصویر سیاه یکدست(silhouette) عبارت است از خطوط بسته خارجی ترسیم کننده یک شی که با یک رنگ (معمولا سیاه)پر شده است.مثالهایی از این تصاویر را شما در جاهای مختلفی دیده اید مثل نقاشی هایی تبلیغاتی که عناصر آن از این گونه اند یا افرادی که در تبلیغات آیپاد مشغول گوش دادن به موسیقی با هدفون هستند یا آدمک های تابلوهای راهنمایی و رانندگی یا مثلا آدمک علائم راهنما مثل سرویس بهداشتی مردانه یا زنانه و …

طرح یک تصویر یکدست ممکن است به صورت رنگ تیره باشد.می تواند به صورت یک طرح کلی و فاقد جزئیات باشد.اما اصولا منظور از ایجاد یک تصویر silhouette برای ارتباط برقرار کردن با بیننده و بیان حالت یا طرح سوال در ذهن او می باشد.

از ابتدا تا کنون سیلهوت ها کاربردهای بسیار زیادی در شیوه های مختلف نمایش تصویری برای کمک به بینندگان به درک بهتر مفاهیم داشته اند.حتی در همین برنامه ورد مایکروسافت اگر سری به قسمت cliparts بزنید می توانید تعدای از آنها را مشاهده کنید.یا اگر واژه silhouette را در گوگل جستجو کنید به آسانی می توانید تصاویر متنوعی را مشاهده کرده و از آنها برای کارهای خود استفاده کنید.

برای دسترسی به نتایج بهتر عباراتی چون “free silhouettes” یا free vector art” را جستجو کنید.همچنین وب سایت هایی نیز وجود دارند که در همان نتایج اولیه گوگل به نمایش در می آیند مانند:

All-Silhouettes.com

GoMediazine.com

FreeVectors.net

Brands of The World

Snap2objects

اما اگر نیاز به سیلهوت خاصی دارید که نمی توانید در اینترنت و با جستجو کردن به آن دست یابید آن وقت چی؟شما مجبورید یا از دوستان طراح خود کمک بگیرید و یا مهارت های طراحی خود را برای خلق یک اثر جدید به کار بگیرید.ممکن است بگویید مهارت های فتوشاپ من ضعیف است و چندان به کار با این نرم افزار آشنا نیستم.اما باید بگوییم که خلق پایه ای سیلهوت ها در فتوشاپ کار بسیار ساده ای است و نیاز به یک سطح دانش طراحی حرفه ای نیست!فقط چند گام ساده تا خلق تصویر دلخواه فاصله دارید با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

10 گام برای خلق یک تصویر سیلهوت در فتوشاپ

ابتدا اگر تصویر خاصی ندارید می توانید به یکی از وب سایت های به اشتراک گذاری تصاویر مثل Flickr سری بزنید و عکس دلخواه خود را پیدا کرده و ذخیره کنید.تصویر ایده آل تصویری است که شی مورد نظر ما در یک پس زمینه یکنواخت از لحاظ نور و رنگ پس زمینه قرار داشته باشد.من در سایت بالا از میان هزاران عکس عکس زیر را به عنوان نمونه برای شما آورده ام و کار را بر روی این تصویر به پیش میبرم.

1-ابتدا وارد برنامه فتوشاپ شوید.ابزاری که برای خلق یک تصویر یکدست سیاه از آن استفاده می کنیم ابزار قلم(Pen Tool) است. این ابزار یک از دقیق ترین ابزارها برای انتخاب خطوط خارجی شی  مورد نظر در میان ابزارهای فتوشاپ میباشد.ابتدا کار کردن با این ابزار ممکن است کمی برای شما مشکل باشد اما با کمی تمرین می توانید به خوبی خطوط خارجی شی را انتخاب کرده و نهایتا شی را به کمک این خطوط انتخاب محصور کنید.مزیت ابزار قلم این است که به ما اجازه می دهد که تصاویر وکتور(برداری=2بعدی) را به گونه ای انتخاب کنیم که پس از بزرگنمایی یا کوچک نمایی شی با توجه به نیاز ما افت کیفیت تصویری را مشاهده نکنیم.

2-حال تصویر مورد نظر خود را در برنامه فتوشاپ باز کرده و ابزار قلم را از پلت ابزارهای فتوشاپ(Photoshop’s Tools palette) انتخاب کنید(می توانید دکمه P را فشار دهید تا Pen Tool انتخاب شود).سه گزینه با ابزار قلم در اختیار شماست: Shape, Path ، Fill Pixelsاین سه گزینه در نوار گزینه ها در همان بالای برنامه دیده می شوند.برای انتخاب تصاویر وکتور از گزینه Shape را انتخاب کنید.

3-هدف ما در این تمرین خلق یک شی یک دست تیره از شی اصلی است.حال رنگ جلو زمینه(foreground) و پشت زمینه (background)را با زدن دکمه D یا با انتخاب دستی رنگ از پالت ابزار ها به رنگ پیش فرض شیاه و سفید تغییر دهید

4-با استفاده از Pen tool شروع به کشیدن خطوط بر روی خطوط خارجی شی کنید.همانطور که مشغولید برنامه به صورت خودکار مناطق انتخابی را با رنگ سیاه تیره می کند. در خم ها و انحناهای شی ممکن است رنگ جلو زمینه سیاه خطوط تصویر را می پوشاند.

5- برای رفع این مشکل،در پانل لایه ها(Layers panel) میزان شفافیت(Opacity) شی را می توان تغییر داد.به این منظور پس از انتخاب   Shapes layer(جایی که داریم از ابزار قلم استفاده می کنید در تصویر) دکمه لغزنده شفافیت را به سمتی ببرید که شفافیت شی به 50 تا 60 درصد برسد.حال می توان خطوط دور و بر شی را بهتر مشاهده کرد.

6-پس از اتمام انتخاب خطوط خارجی شی مثال ما به صورت زیر درآمده.حال شفافیت را به میزان سابق خود یعنی 100 درصد رسانده تا شی تاریک شود (مثل شکل زیر)

7-این شی هنوز بخشی از یک تصویر است پس برای ایجاد یک سیلهوت با رفتن به File > New از نوار منو یک سند جدید فتوشاپ با بکگراند سفید ایجاد کنید.

8-برای گذاشتن شی خود را در سند جدید دو پنجره فتو شاپ را به صورت پهلو به پهلو (windows side by side) گذاشته و Shapes layer را انتخاب کرده و به سند جدید درگ کنید(بکشید)حال لایه سیلهوت در سند پس زمینه سفید یک لایه جدید ایجاد می کند.(تصویر زیر)

9-با استفاده از ابزار ویرایش آزاد(Free Transform) از منوی Edit > Free Transform Path  می توانیم سایز تصویر سیلهوت خود را به هر نسبتی که مایلیم بدون افت کیفیت تغییر دهیم.با گرفتن دکمه Shift روی صفحه کلید می توان در ابعاد تصویر سیلهوت خود، نسبت ارتفاع به عرض اولیه را حفظ کرد.

10-حال می توانید سند جدید را با فرمت دلخواه برای استفاده ذخیره کنید.

این گام ها آموزش ابتدایی و پایه ای برای ساخت یک تصویر یکدست سیاه به شمار می روند.اینترنت پر از مطالب آموزشی در این مقوله است.مثل ترکیب دو یا چند سیلهوت با همدیگر یا پر کردن سیلهوت با الگوهای متنوع.

می توانید برای آموزشهای پیشرفته به این منابع آموزشی هم نگاهی بیاندازید:

Creating a Rocking Silhouette in Photoshop

10 Websites To Make You A Photoshop

همچنین مطالعه ایبوک رایگان ما با عنوان An Idiot’s Guide To Photoshop هم می تواند برای آموزش شما در زمینه فتوشاپ گره گشا باشد.فراموش نکنید که از مطالب قبلی وب سایت makeuseof.com در زمینه فتوشاپ هم بازدید کنید.

در پایان اگر از روش خاصی برای خلق سیلهوت ها در فتوشاپ استفاده می کنید ما و خوانندگان را در قسمت نظرات در جریان بگذارید.

منبع: makeuseof

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 3 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *