تفاوت ویندوز با لینوکس

  • ۱۳۸۹/۰۴/۲۳
  • زهرا معبودی
  • 102

تفاوت لینوکس با ویندوز:
آیا شما تا کنون به این فکر کرده اید که تفاوت لینوکس و ویندوز در چیست؟
در این مقاله با پرداختن به نکات اصلی و غیر فنی به بیان این مطلب می پردازیم.
لینوکس خود یک هسته است.
منظور از هسته چیست؟
هسته به این معناست که این لینوکس یا هسته قسمت اصلی سیتسم عامل را تشکیل می دهد و به خودی خود سیستم عامل به شمار نمی رود.
وظیفه هسته :
وظیفه هسته را میتوان در کنترل داده ها،مدیریت حافظه،سخت افزار،ورود و خروج داده ها و…خلاصه کرد.

همانطور که گفتیم هسته به خودی خود سیستم عامل به شمار نمی رود بلکه با استفاده از ابزارهایی که پروژه های متن باز GNUبرای آن ساخته است تبدیل به یک سیستم عامل می شود برا ی همین است که معمولا لینوکس را GNU/Linux می خوانند.
البته با افزودن سایر نرم افزار های متن باز میتوان از قابلیت هایی همچون سرویس دهنده ها،ایستگاه های کاری ،کامپیوتر های رو میزی و..برای آن استفاده کرد.
لینوکس در واقع نمونه متن باز یونیکس است چون بر اساس استاندارد POSIXپیاده سازی شده و با آن سازگاری دارد.
پس لینوکس از نواده یونیکس به شمار می آید.
تفاوت های لینوکس با ویندوز :
لینوکس یک سیستم عامل متن باز است که متن کد های آن برای کار بر قابل مشاهده است و کاربر میتواند در آن تغییراتی را ایجاد کند و بسته به نیاز خود آن ا طراحی کند و همچنین می تواند از روی آن به هر تعداد که خواست کپی کرده و حتی به فروش برساند. اما ویندوز یک سیستم عامل است که کدهای آن بصورت سری در نظر گرفته شده و برخلاف لینوکس شما نمی توانید سر از کار ویندوز در آورید یعنی واقعا نمی دانید در زیر سیستم شما چ می گذرد؟!!!! به همین دلیل ویندوز رایگان نیست و شما نمی توانید از روی آن کپی کنید و به دوستان خود بدهید البته تا چند سال آینده قانون هایی برای جریمه افراد متخلف در این امر صورت خواهد گرفت.

لینوکس محصول مشترکی است که به یک سازمان ،کشور یا…خاصی تعلق ندارد زیرا هر یک از اجزای آن را اکثر کاربران در سرتاسر دنیا ساخته اند(تعداد این برنامه نویسان حدود ۴۰۰هزار نفر است) اما تعداد برنامه نویسان مایکروسافت کمتر از ۱۰هزار نفر است که این تفاوت ارقام دلبل اصلی تفاوت کیفیت است.

لینوکس از نوادگان یونیکس است و با ویندوز اساسا تفاوت دارد به دلیل همین تفاوت است که شما نمی توانید برنامه هایی را که با ویندوز اجرا می کنید را با لینوکس هم اجرا کنید.(البته با وجود شبیه ساز ها این کار امکان پذیر است اما در شرایط عادی امکان ندارد.)
خواص اصلی لینوکس و خانواده اش پایداری و استقامت آن هاست که موجب می شود به رتحتی خراب نشوند و به ندرت نیاز به بوت مجدد دارند.برخی از آنها سال ها نیاز به راه اندازی مجدد ندارند در صورتی که بسیاری از نسخه های جدید ویندوز وجود دارد که به کرات نیاز به بوت کردن دارند.برای به راه انداختن ویندوز نیاز به پردازنده های قوی دارید .برخی از نسخه های جدید تر لینوکس به نصب یکبار برای تمام عمر مشهورند .از امتیازات این نسخه ها این است که بدون نیاز به بوت می توانند به نسخه های جدید تر ارتقا یابند. (پارسی کتاب)

لینوکس و امنیت آن :
امروزه در دنیای فناوری اطلاعات از بین رفتن یا نقص اطلاعات از بزرگترین نگرانی ها و دغدغه های جامعه اطلاعاتی است .لینوکس در امنیت حرف اول را می زند زیرا در ویندوز قابلیت های امنیتی زیادی وجود ندارد و بعضا با بکار گیری نرم افزار های امنیتی مثل آنتی ویروس ها و…می توان این قابلیت را به ویندوز افزود. در صورتی که این ابزار ها بطور پیش فرض در لینوکس قرار دارد زیرا از ابتدا لینوکس برای استفاده چند کار بره و شبکه ای ساخته شده است و البته رعایت مسائل امنیتی از مهمترین مسائلی بده که سازندان آن با آن روبرو بوده اند. در صورتی که ویندوز در همین زمان هم دارای نواقص زیادی است.البته نه اینکه لینوکس ایمن ایمن است ولی بخاطر باز بودن متن کد آن می توان مشکلات احتمالی را فورا تشخیص داد و از بین برد. در صورتی که برای ویندوز باید صبر کنید تا نسخه جدید توسط مایکروسافت ارائه شود. می توان گفت تقریبا هیچ ویروسی برای لینوکس وجود ندارد در صورتی که برای ویندوز تقریبا سالانه حدود ۱۰۰۰ویروس و کرم مختلف برای ویندوز وجود دارد (اصلا برخی برنامه نویسان فقط با ساختن کرم و ویروس به کسب در آمد می پردازند) حدود ۷۰ در صد سایت های جهان بر روی لینوکس و آپاچی در حال اجرا هستند. یکی از دلایل دیگر این امر که ویروسی نمی توان برای لینوکس ساخت و برای ویندوز دست ویروس نویس تواناست این است که چون اغلب کربران ویندوز از یک برنامه خاص همچون اینترنت اکسپلورر و.استفاده می کنند و ساختن یک ویروس باعث خرابی اغلب کاربران خواهد شد در صورتی که بر لینوکس میتوان از برنامه های مختلفی استفاده کرد که این باعث شده ویروس نویس نتواند یک الگوی جامع برای کاربران لینوکس بیابد و این خود باعث شده تا تلاش خود را صرف ویندوز کنند زیرا صد در صد ویروس سازی برای ویندوز پاسخگوست. در ضمن ویروس های ویندوز فقط برای ویندوز است و برای لینوکس بی تاثیر است.

لینوکس را می توانید برای کاربرد های متعددی بکار بگیرید همچون دستگاه چک کردن اتصالات شبکه دیواره آتش ،مسیر یاب و……و همچنین لینوکس یک سیستم زنده و پرتابل است به این معنی که شما می توانید آن را حتی در یک سی دی ب خود حمل کنید .

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 102 دیدگاه
    1. موضوع فقط ایران نیست، همه جا آمار استفاده تقریبا مثل همه. میشه گفت تو کشورهایی که پولدارتر هستند اپل هم استفاده میشه ولی ویندوز همه جا حرف اول و آخر رو میزنه. لینوکس به اون دلایلی که تو مقاله هم گفته شده خدای مسائل سرویس دهی وب محسوب میشه ولی کاربران از ویندوز بیشترین استفاده رو می کنند

    2. چون که سردر هر سی دی فروشی ویندوز رو میبینیم ولی خبری از لینوکس نیست

    3. سلام.
      چون نرم افزار های پر کاربرد کاربر ک تو ویندوز ازش استفاده میکنه تو لینوکس نصب نمیشن. مثلا یه طراح حرفه ای ک روزانه چندین ساعت با فتوشاپ و نرم افزار های گرافیکی ادوبی کار میکنه .

  1. بابت قسمت ویروس خیلی یک طرفه بود،همین الان کلی ویروس برای لینوکس وجود داره و به همین خاطر کم کم آنتی ویروسها هم راه خودشونو به لینوکس باز می‌کنند.
    بعد اینکه ۴۰۰ هزار نفر روی لینوکس کار می‌کنند غلطه، ۴۰۰ هزارنفر روی نسخه‌های مختلف کار می‌کنند که خیلی از اونها به صورت تفریحی این کار را انجام می‌دهند. به علاوه تعداد زیاد برنامه نویس نشاندهنده خوب بودن برنامه نیست.
    به نظرم مطلب خیلی یه طرفه بود.

    1. سلام دوست عزیز
      ممنون از دیدگاه ارزنده شما
      شاید در تحقیقات من عزیزان بد اطلاع رسانی کرده اند به هر حال ممنونم از نظرتون
      مشکل همه دوستان همین هست که شما می فرمایید

    2. نه خیر. اطلاعات شما کاملا اشتباه است. هیچ ویروسی برای لینوکس وجود ندارد و به هیچ‌عنوان نخواهد داشت. و این به دلیل ساختار مستحکم، لایه‌ای و ماژولار هسته‌ی لینوکس می‌باشد

    3. البته به نظر من این دید یکم نا درسته. بالاخره لینوکس هم ساخته‌ی دست بشره و خوب می‌دونید که چیزی مثل باگ، لزومن یه اتفاق خیلی خیلی بزرگ توی یه برنامه نیست. کافیه مثلن چک نشه که اطلاعات بیشتر از حجم یه آرایه هست یا نه. این می‌شه یه باگ.
      پس یکم کمتر آینده نگری کن دوست من.

    4. اینقدر این ویروسهای ویندوز زیاد شدن که آنتی ویروسها پاشون برای از بین بردن ویروس های ویندوزی روی لینوکس باز شده و شما دقیقا اشتباه متوجه شدید که آنتی ویروس روی لینوکس یعنی حذف ویروسهای لینوکسی ، در حقیقت ویروسی برای لینوکس نیست همون آنتی ویروسها هم برای از بین بردن ویروسهای ویندوزی استفاده میشوند

    5. فکر می کنم به همون لینکی که پایین داده شده برای ویروسهای لینوکس توی ویکی پدیا بد نیست نگاه کنید. این هم به خاطر ساختار لایه ای لینوکس نیست که هم توی مک هست و هم توی ویندوز، تنها دلیل اینکه یک ویروس برای یک نسخه لینوکس نمی تونه به راحتی روی یک نسخه دیگه از لینوکس عمل کنه. این هم به خاطر تنوع نسخه‌های لینوکس روی سرورها و کاربرهای مختلف باعث سخت بودن کار ویروس نویس میشه.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware
      اگه حتی نخواهیم اطلاعات مرجع قبول کنیم، این میشه یه دفاع چشم و گوش بسته.

    6. بله. اون لینک رو دیدم و در اون تنها چیزی که دیدم این بود که:
      ۱. چند برنامه‌ی مخرب (نه ویروس) برای لینوکس وجود داشتند که در همون سال‌ها اولیه‌ی پدید اومدن لینوکس با ارتقا هسته و رفع باگ‌های اون دیگه امکان به وجود اومدن ندارن
      ۲. آنتی ویروس‌هایی برای لینوکس وجود دارند که مخصوص سرورها هستند (نه کاربران معمولی) که وظیفه‌ی اون‌ها شناسایی ویروس‌های ویندوزی هست تا از طریق اون سرور به سیستم‌های ویندوزی که از اون استفاده می‌کنن متقل نشن

      در ضمن گفتید که «تنها دلیل اینکه یک ویروس برای یک نسخه لینوکس نمی تونه به راحتی روی یک نسخه دیگه از لینوکس عمل کنه به خاطر تنوع نسخه‌های لینوکس روی سرورها و کاربرهای مختلف باعث سخت بودن کار ویروس نویس میشه». این یعنی این‌همه برنامه که همه‌شون بدون هیچ تغییری روی همه‌ی نسخه های لینوکس بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شن الله‌بختکی و شانسی اجرا می‌شن؟ مگه ویروس چیزی جز یک برنامه هست؟

    7. @احسان: بعد یه سوال: شما ۲ تا لینوکس نام ببر.
      برادر من، لینوکس یه هستس که اگر هسته‌ی دیگه‌ای پدید بیاد اسمش دیگه لینوکس نیست. مثل هورد (hurd)
      بعد حالا یه اگه یه باگ روی هسته باشه خب روی تمام توزیع‌ها هست و این هسته‌است که قلب سیستمه. گیری که یه توزیع خانگی روش فایرفاکس بود که باگ داشت. نهایتش هم اگر از این باگ (که باگ لینوکسم نیست) استفاده بشه، سیستم صدمه‌ای نمی‌بینه. در صورتی که مثلن توی ویندوز از باگ آی‌ای می‌شه من چه می‌دونم یه کاربر تعریف کرد یا هر کاری که خود مدیر می‌تونه، کرد.

    8. کاملا نظرتان درست است من الان ازاوبونتو دارم به سایت شما نطر می دم ! ، آنتی ویروس من در لینوکس comodo Antivirus است ولی موقع اسکن درست ویروس هایی رو پیدا می کنه که قبلا آنتی ویروس نود ۳۲ و کسپراسکای آن را یافته بودند این به معنی آنتی ویروس ها در لینوکس فقط ویروس های ویندوز رو پیدا می کنن این به این معنی است که هیچ ویروسی در لینوکس نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!

    9. بله. باگ برای برنامه‌ای که در طی ده-دوازده سال نوشته شده باشه هیچ هم اتفاق بزرگی نیست و طبیعیه. ولی برای هسته‌ای مثل لینوکس که بیش از بیست ساله بزرگ‌ترین هکرهای دنیا دارن روش کار می‌کنن، بردن اسمش هم یه شوخی بزرگ محسوب می‌شه

    10. دوست من. اصل نخست در اطلاع‌رسانی اینه که شما اخبار رو از مجاری معتبر دنبال کنید. وگرنه فارس نیوز هم اخبار آی‌تی داره. برای مثال یکی از خبرهاش اینه: «فدورا، سیستم‌عاملی موفق‌تر از لینوکس»

  2. سلام
    از نظر من که تعداد زیادی از لینوکسها و ویندوزها رو تست کردم مقایسه این دو سیستم عامل برای کاربری سرویس دهنده امکانپذیر و برنده هم لینوکس است ولی مقایسه برای کاربری کاربر عادی در حال حاضر خارج از انصاف است به دلایلی زیر :

    ۱- لینوکس هنوز نتوانسته ارتباطات خود را برای کاربر عادی ارائه کنه و خیلی اوقات حتی برای را اندازی adsl مشکل داره و مثلا در پخش صدا همین اوبونتو دارای مشکل فاحش است که برنامه پخش لینوکس صدایش قطع میشود ولی برنامه ویندوزی تحت واین یعداز مکث دوباره ادامه میدهد پخش را

    ۲- لینوکس در کیفیت دسکتاپ حرفی برای گفتن ندارد درحالی که یک برنامه در ویندوز با ۴ تا زدن کلید نکست نصب و با یک کلیک اجرا میشود

    ۳- به عنوان فردی که تجربه برنامه نویسی داره برای ویروس به نظر من هنوز لینوکس بصورت جدی وارد بازار دسکتاپ نشده تا نشون بده که امن هست یا نه

    ۴- دریافت برنامه از سورس اصلی (وب) در حال حاضر ۷۰% امنیت لینوکس رو تضمین میکنه باید دید که اگه کاربر برنامه ها رو بصورت جدا از از سایتهای دانلود و وب بگیره آیا لینوکس حرفی برای گفتن داره ؟

    در حال حاضر از Ubuntu وXp استفاده میکنم ولی لینوکس هنوز نتوانسته است نیاز مرا از ویندوز مرتفع کند که XP رو ترک کنم

    1. sسلام دوست عزیز
      ممنون از نظرتون
      واقعا حرف های شما به جاست
      شاید در تحقیقات من عزیزان بد اطلاع رسانی کرده اند به هر حال ممنونم از نظرتون
      اگه شما برنامه نویس و طراح سایت هم هستید لطفا یه ایمیل به من بدید واسه کار برای یک سایت ……..
      ممنونم

    2. در جواب شما دوست عزیز : درمورد ارتباط با کاربر عادی دلیلش استفاده همگانی از ویندوزه ، من خودم تا الان کارت صدا یا تصویر یا هرچیز دیگه ای رو تحت لینوکس نصب نکردم چون نیازی نیست و خودش به صورت خودکار شناخته میشه ولی ویندوز با کلی راه انداز سخت افزار زوری یه سخت افزار رو راه میندازه ، این مشکل بیشتر از جانب شرکت سازنده قطعه هست که مطابق با نیاز کاربر درایور ارئه نمیده ( همه که ویندوزی نیستند ) البته تا حدودی هم با شما موافقم ولی با وجود انجمن های حرفه ای کاربر های عادی هم میتونن از دنیای متن باز لذت ببرند
      در مورد دسکتاپ کاملا با شما مخالفم به نظر من یه محیط مثل KDE خیلی دوست داشتنی تر و تو دست تر از پنجره های ویندوزه ( شما با لینوکس کار نکردید ) و برای نصب برنامه ها هم این دپنسی ها اگه موقع نصب به شما گیر میدن عوضش هزار تا خصوصیت دیگه از جمله کوچک شدن حجم نرم افزارها به همراه دارند
      من منظور شما رو از دستکتاپ نمیفهمم ؟؟ یعنی به نظر شما لینوکس در زمینه دسکتاپ ضعیفه ؟؟؟ بهتر بیشتر جستجو کنید

  3. به نام خدا
    ممنون از مقالتون البته من هم قبلا چیز هایی خونده بودم اما نه به این کاملی به هر حال تو این مقالتون چهار غلط املایی داشتید!بله تعجب نکنید تا جایی که چشم من کارکر این غلط ها به این شرح است:
    در خط سه تفاوت لینوکس با ویندوز آخرش باید می نوشتید چه نه چ!
    آخر خط دوم لینوکس محصول مشترکی نوشتید دلبل!
    وسط خط خواص اصلی … نوشتید رتحتی!
    خط آخر به جای با نوشتید ب!
    ببخشید این همه علامت تعجب گذاشتم!
    موفق باشید!

    1. اولش ممنون بابت نظرتون
      بعدشم من یه معذرت خوایی بدهکار شما باید خوب بررسی میشده
      ممنون بابت تذکرات

  4. ویندوز سه برتری نسبت به لینوکس دارد که عبارتند از :
    ۱- ویندوز مجانی (فیری) است اما لینوکس نه. من که در هر مغازه ای بروم می توانم ویندوز را ۵۰۰ تومان بخرم اما لینوکس ۴۰۰۰ تومان اگر هم گیر بیاید.
    ۲- ویندوز متن باز است اما لینوکس نه. چون من که ۱۲۰۰۰ ساعت سابقه برنامه نویسی دارم هر کدی را بخواهم در ویندوز می توانم پیدا کنم اما در لینوکس نه. مثلا یک فشرده ساز صوت برای لینوکس نیست یا با دردس گیر می آید اما در ویندوز راحت.
    ۳- ویندوز امن است اما لینوکس نه. زیرا تعداد حملاتی که به ویندوز صورت می گیرد ۸۱ برابر حملاتی است که لینوکس صورت می گیرد. و درصد حملاتی که به ویندوز کارگرند ۲.۱ درصد است اما درصد حملاتی که لینوکس کارگر هستند ۵.۳ درصد است که نشان از امنیت ویندوز است.

    ضمنا من ۱۴ سال است که می شنوم لینوکس دارد می آید که ویندوز را از رقابت در کند اما هنوز که هنوز است لینوکس نتوانسته عرض اندامی بکند.

    ضمنا در بازار دسکتاپ ویندوز اول است و اپل دوم و لینوکس سوم. پس اگر می خواهید ویندوزی نباشید خودتان را با لینوکس سر کار نگذارید. حد اقل اپلی باشید.

    1. سلام ممنوناز نظرات شما
      به حق پذیرفتنی است اما اگه در کل لینوکس رو کاربران بیشتر به کار ببرن مزیت های بیشتری خواهد داشت ……حداقل به خاطر اینکه متن بازه دوستانی که ادعای برنامه نویسی دارند!!!!!!!می تونن مطابق میل خودشون اونو تغییر بدن

    2. اینکه شما می فرمایید ویندوز فیری هست به نظر من بخاطر رعایت نکردن حق کپی رایت تو ایران باشه!!!!!!اما بحث فیری بودن توی لینوکس و ویندوز با توجه به این عبارت( foss ( free &open source software
      بر میگرده به معنی کلمه free توی انگلیسی که به معنی آزاد و رایگان هست. همونطور که میدونید دستکاری در ویندوز امکان پذیر نیست چون ویندوز نرم افزار اختصاصی هست و از نوع نرم افزار های free نیست اما لینوکس free هست و قابلیت تغییر کد ها براش و جود داره
      دوست عزیز free رو باید از این منظر بررسی کنید!!!!!!!!!
      در اینجا تاکید بر free از جهت آزاد بودن هست……..ناراحت نباشید تا چند سال آینده دیگه ویندوز هم به راحتی کسی نمیتونه کپی کنه و به شما ۵۰۰ تومن بفروشه ….قراره تدابیری صورت بگیره …..البته اگه …
      موفق باشید

    3. دلیل اول و دوم شما که بیشتر به شوخی می‌مونند، ولی در مورد دلیل سوم به نظر می‌رسه کافیه که من برنامه‌ای بنویسم که تعداد زیادی حمله به لینوکس انجام بده که هیچکدوم کارگر نباشند؛ در این صورت ویندوز برتری‌اش رو از نظر آماری از دست می‌ده.

  5. این مقاله در واقع از نگاه یک کاربر افراطی لینوکس بود. مخصوصا اون بخش ویروسش خیلی مسخره بود!
    باید گفت که مثلا لینوکس که متن باز است خوب این متن باز بودن به چه درد می خورد؟ چند نفر از کاربران کامپیوتر ایران سورس لینوکس را دیده اند!!؟؟ این که لینوکس در بخش اینترنت و برای استفاده در سرور بهتر از ویندوز عمل میکند شکی نیست. اما لینوکس برای کاربرای معمولی اصلا خوب نیست.
    اصلا مقایسه لینوکس و ویندوز، مقایسه درستی نیست. مقایسه لینوکس و ویندوز مثل مقایسه زن و مرد است! هر کدام توانایی هایی دارند که آن یکی ندارند و کاربرد هر کدام متفاوت است.

    1. سلام دوست عزیز راجع به متن باز بودن مقاله های بعدی رو بخونید
      در یک نگاه متن باز بودن بخاطر اینکه کد ها در دسترس کابران هستند برنامه نویسان بدون هیچ محدودیت حقوقی می تونن کدها رو تغییر بدن و مطابق میل خودشون نرم افزار رو ساماندهی کنن البته برای حرفه ای هایی که بتونن این تغییرات رو انجام بدن!!!
      بقیه مطالب راجع نرم افزارهای foss رو به محض آماده شدن تو سایت قرار میدم.
      موفق باشید

    2. البته این رو هم قبول دارم که بیشتر لینوکس بین حرفه ای ها رواج داره

  6. بله ! نظرات جالب و خنده داری از طرف بعضی دوستان که ادعای برنامه نویسی و حرفه ای بودن می کنند خوندیم !
    @علی : خیلی جالب است که شما ناتوانی خودتان را به لینوکس نسبت می دهید . بگذارید چند مثال برای شما بزنم ! شما می دانستید که من برای هیچ کدوم از قطعات لینوکسیم به جز کارت گرافیکم درایور نصب نمی کنم ؟ ، (برای این که لینوکس خودکار همه ی آن ها را میشناسد !‌) در حالی که برای تمامی آن ها در ویندوز باید درایور نصب کنم . همین برای قسمت صدا و سخت افزار شما کافیست . احتمالا مشکل با سخت افزار شما بوده … حتی وب‌کم و اداپتر وایرلس و حتی ایپاد تاچم رو !(ویندوز حتما باید itunes نصب باشه !)
    در مورد برنامه ! اولا که خب با کرک کردن و پول ندادن خیلی از مشکلات حل میشه‌! ولی خب بزارید یکم بررسی کنیم ! شما می خوای یه فتوشاپ رو نصب کنی ! اولا که دزدی می کنی و کرک پیدا می کنی ! دوما باید بری کلی لینک هاش رو بگردی و پیدا کنی ! سوما کلی قلق داره همین نصب کردنش (به خاطر دزدی بودن نرم افزار) و آخرش هم دو سه دفعه نصب می کنی و بعد تازه نصب میشه !
    در حالی که توی لینوکس ! شما برنامه رو از روی مخازن فقط با یک کلیک اینستال نصب می کنی ! نه چیزی بیشتر نه چیزی کمتر !
    اطلاعاتتون رو زیاد کنید .
    در مورد دکستاپ هم شما Compiz رو تست کنید ! بهتون قول می دم که دیگه طرف ویندوز سون و حتی ویندوز ۸ و حتی ۹ که بالامر گفته ویروس نخواهد داشت نمی رید =)))
    در مورد گزینه ی آخر هم مخالفم ! شما اگر از روی سورس ریپوزیتوری اصلی اوبنتو دانلود کنی بهت قول می دم که تا ۹۵ درصد امنیت شما فراهمه ! در مورد سورس های متفرقه هم بگم که توی لانچ پد کد ها بازه و افرادی هستند که کد ها رو چک می کنند و اگه مشکل امنیتی توش باشه برطرف می کنند ! بنابراین مشکلی از این جهت نیست !‌ یعنی فقط در صورتی ممکنه که مشکلی شما داشته باشی که رسما از یک شخص ناشناس ! تاکید میکنم شخص ! یک اسکریپیتی چیزی بگیری !‌ که اونم تا خوده شما بهش دسترسی ندی ! و اجراش نکنی هیچ کاری نمی تونه بکنه …

    یه نکته اضافه کنم برای دوستانی که می گن آنتی ویروس ها به زودی برای لینوکس هم می اد … آنتی ویروس ها در واقع برای این کار می کنند که ویروس های ویندوزی که ممکنه روی فلش ها باشه رو برای شما پاکسازی کنند ! تا بعدا دوست ویندوزی شما از شما و لینوکس متشکر بشه :)) نه چیزی بیشتر .

    @مهدوی :
    با عرض احترام !‌ ولی صحبت های شما کاملا برعکس هستند ! ویندوز قیمتش ۵۰۰ تومن نیست ! و قیمتش نزدیک به ۱۰۰ هزار تومن هستش !(توی ایرانش هم کمتر از ۳ تومن من ندیدم !) در حالی که اوبونتو … نسخه ی خانگی و حتی سرور خودش رو به صورت کاملا مجانی (بدون هزینه ی پست) برای شما ارسال می کنه ! دیگه بد تر از این ؟ در ضمن نسخه های خیلی خوبیش در فروشگاه های اینترنتی با قیمت واقعا ۵۰۰ تومن هست !
    در کل به شما حتما توصیه می کنم یکم اطلاعات خودتون رو افزایش بدید بعد نظر بدید ! چون تمامی گفته های شما کاملا برعکس هستند …

    من خودم ویندوز رو تست کردم و این حرف ها رو میزنم … به هر حال قبل از هر چیزی اکثر ایرانی ها با ویندوز شروع کردن ، ولی اکثر کسایی که می ان و می گن لینوکس فلانه و لینوکس بیساره خیلی جالبه که تا حالا باهاش کار نکردند و شاید فقط یک بار امتحانی نصبش کردن …

    نویسنده ی محترم هم بهتر است قبل از این که در مورد چیزی مطلبی بنویسید حداقل تجربه کار با آن را داشته باشید بهتر است تا با همچین نظراتی مواجه نشوید و بگوید که اطلاع رسانی درست نبوده است . موفق باشید .

    1. درباره نصب درایور، من برای اوبونتوی ۸.۴ و ۸.۱۰ و ۹.۴، باید خودمو می کشتم که بتونه کارت صدا و کارت شبکه به صورت آنبورد روی مادربورد هست رو بشناسه. حالا چون شما خوش شانس هستید دلیل نمیشه فکر کنید همه اینجوری هستند.
      درباره نرم افزار، خنده دار نیست که بانک نرم افزاری آنلاین اوبونتو را با نرم افزارهای ویندوز مقایسه می‌کنید؟ هنوز نمی تونید یک مدیاپلیر مناسب (حداقل مشابه مدیامانکی نسخه مجانیش برای ویندوز) رو پیدا کنید که بدون مشکل بتونه همه کارها رو انجام بده،‌بهترینش دیگه سانگ برده. قرار نیست چون برنامه‌ها مجانی هستند، بگیم بهترین هستند. نگید که به عنوان مثال GIMP کار فتوشاپ رو میکنه و از این حرفا. بعد اینکه برنامه‌هاش عالی هستند هم یه حرف دیگست. یا یه چیز دیگه، شما یک برنامه خوب پیدا کنید که مثل برنامه‌های رایگان ویندوز برای عکس گرفتن از صفحه بتونند یک نتیجه عالی رو به شما بدن. یا حتی برنامه‌های داخلی، به عنوان مثال من برای استفاده از فکر می‌کنم FUsion بود (برای تغییرات در جلوه‌های پنجره‌ها) استفاده کردم، بعد از یک رستارت دیگه اوبونتوی ۹.۴ من اجرا نشد.
      در مورد آنتی ویروس، شما که همرو به نداشتن دانش متهم می کنید حداقل می تونستید توی گوگل یک جستجو کنید، می‌توانید Clam ANtivirus رو ببینید که بهترین ضد ویروس برای لینوکسه و قرار نیست که بیاد، الان خیلی وقته که ارائه شده.
      و خیلی موارد دیگه.
      نمی‌خوام بگم که ویندوز بدون عیب و نقصه، اما حداقل هرچیزی که من لازم دارم داره و بدون درد و خونریزی و مجبور نیستم برای هر نسخه کلی صبر کنم (با این اینترنت درب و داغون)‌تا برنامه‌هام نصب بشه. ولی مجبورم برای کارهای شبیه سازیم از اوبونتو استفاده کنم چون سرعت برنامه‌ها تو لینوکس بیشتر میشه. از نسخه ۸.۴ اوبونتو شروع کردم و الان جدیدترینهاشو برای کارام نصب می کنم. لطفاً وقتی کسی با شما مخالفه انگ بی سوادی نزنید.

    2. دوست عزیز ما به شما انگ بی سوادی زدیم؟؟؟؟؟
      یا حد اقل من؟؟؟؟؟؟؟
      من واسه همه کاربرای عزیز احترام قائلم هم شخصیتشون وهم علمشون
      اینجا به خود من هم این انگ ها زیاد میزنن که متاسفانه مانع پیشرفت سایته چون به مسائل حواشی نباید پرداخت اما مطمئنم که
      موجب ازدیاد علم خودم خواهد شد.بگذریم حالا از اینکه اصلا این قاله دست نوشته خود من نبود…………
      آش نخورده و دهن سوخته …..الان واسه من رخ داده…….
      به دل نگیرید
      موفق باشید دوست عزیز

    3. سلام دوستان
      من دانشجوی نرم افزارم ۱ سوال داشتم
      خواستم ببینم کسی میدونه سورس کد لینوکس کجا گیر میاد اینقدر میگن سورس کد سورس کد
      یعنی سورس کل سیستم عامل به یه زبونی مثل ۳۰ رو میشه کامل دید و چکش کرد ؟؟؟
      اگه کسی میدونه بگه کجا میشه این سورسو پیدا کرد؟؟؟؟؟
      اصلا کسی اینجا هست که سورسشو دیده باشه یا تغییر داده باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      لطفا جواب بدین دارم دیونه میشم اخه باور نکردنیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      سورسشو کجا میشه بدست اورد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    4. بله. می شه گیر آورد. من هم سورس کد خود کرنل رو دیدم و قسمتی ازش رو خوندم و بارها کامپایل کردم.
      توی این آدرس می تونید پیدا کنید جدید ترین سورس رو:
      http://www.linux.org

      و کد خیلی از نرم افزارای آزاد دیگه رو خوندم. مثل Amarok

      و توی برنامه نوسی چندین پروژه هم حد اقل در حد یک پلاگین نقش داشتم مثل Choqok

      دیگه این ایراد رو نمی شه به نرم افزار آزاد گرفت

    5. دوستان برای شروع لینوکس بهتره از نرم افزار VMwear استفاده کنید و آموزش ببینید یا فیلم های آقای Dean David رو هم ببینید مطالعه کنید و بهتره بگم بیشتر تمرکز خود رو روی لینوکس بکنید و برنامه نویسی خود را هم روی این هسته بگذارید که خیلی کتاب خونه ی بیشتری داره!

    6. بذایرین یه چیری رو بررسی کنیم. آیا شناختن یا نشناختن قطعات و سخت افزار ها توی یه سیستم عامل از شرکت سازنده نیست؟ آیا این شرکت سازنده نیست که با ارائه کردن یا نکردن درایور تعیین می کنه که کدوم سیستم عامل می تونه از این سخت افزار استفاده کنه و کدوم نه؟ لینوکس (هسته) همراه با خودش تعداد زیادی از سخت افزار هائی که نحوه ی کارکردشون در دسترسه (مثل USB3) رو داره ولی خب خیلی از سخت افزار ها هم به صورت بسته یا تجاری درایور دارن و مثلن با مایکروسافت قرارداد دارن که درایور اختصاصی باشه یا اونقدر معتبر نیستن که برای سیستم عامل های دیگه هم درایور تولید کنن. شما حالا میای این رو به لینوکس می چسبونی؟
      حد اقل این رو باید قبول کرد که اگر توی یه توزیع گنو/لینوکس نیاز به نصب تعدادی سخت افزار داره، توی ویندوز چندین برابر این نیاز بیشتره.
      حالا خدایی راستش رو بگو بدون نصب کارت شبکه و صدا ویندوز شما می تونه به درستی از این سخت افزار ها استفاده کنه؟ شما توی ویندوز چن تا سخت افزار داری که باید درایور براش نصب شه؟

      برای نرم افزار پخش میدیا، بذار من یه سوال از شما بپرسم. آیا می شه مثلن MP3 ای رو که طبق این لینک:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Mp3#Licensing_and_patent_issues
      آزاد نیست رو توی یه سیستم عامل آزاد که اولین هدفش آزاد بودنه گذاشت؟ البته خب توزیع هایی مثل پارسیکس هست که به صورت پیش فرض فرمت های غیر آزاد رو پخش می کنه.
      شما توی هر توزیعی نیاز به نصب یه میدیا پلیر نداری بلکه نصب کدک ها کفایت می کنه ولی خب پلیر های زیادی هم هستن که حتی این گفته ی شما رو رد کنه.
      VLC, SMPayer, KMplayer, و خیلیای دیگه که حضور ذهن ندارم.
      حالا من سوال رو به خودتون بر می گردونم. ویندوز مثلن فرمت mkv رو پخش نمی کنه و باید براش نرم افزار نصب کرد. مشکل از کجاست؟

      مخازن اوبونتو یکی از مفید ترین چیز هائیه که مایکروسافت اعلام کرده برای ویندوز ۸ می خواد شبیه به اون رو داشته باشه (اگر لینک خواستی هم در خدمتم) به قدری نرم افزار توش هست که نیاز هر نوع کاربری رو برطرف می کنه.
      ولی این مقایسه ی شما درست نیست که میای GIMP رو با Photoshop مقایسه می کنی و بعد می گی ویندوز بهتره! خب شما نسخه ی لینوکس فوتوشاپ رو بخر! اخیرن داره برای لینوکس هم تولید می کنه. این در حالیه که GIMP روی خیلی از توزیع ها به صورت پیشفرض نصبه.
      خب برای عکس گرفتن از صفحه که ماشالا برنامه زیاده. روی هر توزیعی حد اقل یکی هم نصبه و کافیه از روی کی برد Print Screen رو بزنین (PRTSC هم گاهی نوشته شده) این در حالیه که همین عمل توی ویندوز به مراتب سخت از لینوکسه.

      شما نتونستی از Compiz استفاده کنی حالا لینوکس بده؟ جمله خنده دار نیست؟

      در مورد آنتی ویروس، این باز چشم بسته حرف زدن بود. لینوکس به عنوان یه سیستم عامل سمت سرور به شدت رونق داره. حالا شما فرض کن که مدیر یه FTP-Server یا Mail-Server هستی. نمی خوای ویروسی از طریق این سرویس شما منتشر بشه. حالا یه سری شرکت اومدن یه سری ضد ویروس رو نوشتن برای ویروسای ویندوز روی لینوکس حالا این به این معنیه که چون آنتی ویروس هم داره پس ویروساش زیادن؟ البته لینوکس هم ساخته ی دست بشره ولی مفاهیمی مثل سطح دسترسی باعث می شه تولید و انتشار بد افزار ها به شدت کم بشه.

      این جمله «و مجبور نیستم برای هر نسخه کلی صبر کنم (با این اینترنت درب و داغون)‌تا برنامه‌هام نصب بشه.» باز مشکل داره. مثلن من مجبورم بعد از هر نسخه کلی برنامه دانلود کنم؟ حالا من نمی دونم شما از چه توزیعی استفاده کردی ولی مثلن برای اوبونتو:
      http://wiki.ubuntu.ir/LocalRepository
      پس باز بی اطلاعی از اینا رو داری به لینوکس گسترش می دی.
      در کل این که نمی تونی از لینوکس برای کار های عمومی استفاده کنی به قول خودت بدون درد و خونریزی، مهم ترین دلیلش اینه که ذهنیت ویندوزی رو داری نسبت به گنو/لینوکس انجام می دی و توقع داری آموخته هات از ویندوز توی گنو/لینوکس هم به درد بخوره.
      به عنوان کسی که سالهای زیادی ویندوزی بودم و الان چندین ساله که سیستم عاملم گنو/لینوکسه می گم که هزینه فقط یه مدت یادگیری لینوکسه که با جامعه کاربری و البته منابع خوبی که هست می شه به سرعت و توی چند ماه یاد گرفت و بعد از دنیای گنو/لینوکس و البته کل یونیکس لذت برد.

      تعداد کم کاربرای این سیستم عامل باعث می شه که شرکت های تولید نرم/سخت افزار که پول هدف اول تولیداتشونه صرفه نداشته باشن که یه برنامه رو به این سیستم پورت کنن. وگرنه مایکروسافت هم حتی آفیس رو برای مک بیرون داده و همین اتفاق می تونه برای لینوکس هم بیفته
      http://www.microsoft.com/mac/default.mspx

      همینطور nero که این کار رو کرده
      http://www.nero.com/enu/linux4.html

      یا adobe که چندین محصول برای لینوکس داده.

      البته من اهل بازی نیستم ولی گاهی می شنوم که چندین شرکت تولید بازی هم این کار رو کردن ولی خب چون اهل بازی نیستم نمی تونم برای اون هم لینک بدم.

    7. درباره ویروس: خود شرکت سازنده گفته که برای ویروسهای لینوکسه حالا شما اگه نظر دیگه‌ای دارید حرف دیگه‌ایه. بعد کی گفتم که ویروس برای لینوکس زیاده؟ به خصوص که به دلیل نسخه‌های زیاد لینوکس و تعداد کمتر کاربران مقرون به صرفه نیست که کسی بخواد برای لینوکس ویروس بنویسه، من خودم یادمه که برنامه های CD همراه مانداریوا لینوکس روی ردهت جواب نمی‌داد (برعکسشو امتحان نکردم)، این مسئله هم می‌تونه باعث بشه که ساخت ویروس منطقی نباشه.
      درباره پخش فایلهای مولتی‌مدیا مثل اینکه شما اطلاعی ندارید، بذارید روشن کنم هنوز یک برنامه خوب مدیریت فایلهای موسیقی که بشه توش همه کار برای فیلتر کردن فایلها، مرتب کردن،‌گروهبندی و موارد دیگه باشه با کیفیت عالی که بتونه از تمام دستگاههای پخش مولتی‌مدیا پشتیبانی کنه برای لینوکس نیست، بهترینش هم سانگبرده، مهمترین مزیت این برنامه‌ها استفاده از کتابخانه عالی اونهاست.
      درباره پخش برنامه‌های ویدئویی، باید خدمتتون عرض کنم که ویندوز ۷ قابلیت پخش فایلهای MKV رو داره، همین الان بدون نصب هیچ کدکی ویندوز خود من MKV رو پخش می‌کنه.
      به علاوه اگر بازهم می خواهید متهم به بی سوادی کنید، باید به شما بگم که من از سال ۸۱ دارم از ماندارک لینوکس (که تغییر نام داده به مانداریوا) استفاده می کنم، پس لطف کنید سعی نکنید تا با یکی دو سال لینوکس کار کردن ادعا کنید که هم چیزشو بلدید و با مشکلاتش برخورد کردید. از نسخه ۸.۴ به بعد هم از اوبونتو استفاده می کنم. ولی بازهم می گم برای کاربریهای عادی امکانات ویندوز به خصوص ویندوز ۷ خیلی مناسبتره.
      مسئله دیگه‌ای هم که وجود داره خیلی از کسایی که از ویندوز استفاده می کنند (به خصوص کاربرای معمولی) حتی شاید به اندازه ۱۰ درصد هم از عملکردهای مناسب ویندوز اطلاع ندارن. مثال بزنم،‌هنوز که هنوزه خیلی ها نمودنن چه جوری از متادیتاها برای مدیریت فایلهاشون استفاده کنن. این هم منطقیه چون ویندوز اجازه می دهد ب ساده ترین کارها، وظایف انجام بشن. شاید بشه گفت این بزرگترین مزیت ویندوز هستش که حتی به کاربرای تازه کار اجازه می‌دهد تا با کمترین دردسر مشکلات خودشونو حل کنند.
      درباره سخت افزار: توی ویندوز تنها چیزی رو که باید نصب کنم، درایور کارت گرافیکه.
      چیزی که درباره فتوشاپ گفتم یک مثال بود، با اینکه چیزی به نام فتوشاپ برای لینوکس قرار نیست ارائه بشه و فقط شایعاته. به علاوه بحث فقط سر یک برناهه یا دو برنامه نیست، بحث درباره مواردی به مراتب بیشتره.
      همین که برای عکس گرفتن از پنجره‌ها می گین PrintScreen رو باید زد،‌خودش وضعیت فاجعه اطلاعات شما رو نشون میده، چون ویندوز از نسخه ۹۵ که من یاد می یاد اجازه استفاده از PrintScreen رو برای گرفتن عکس از تمام صفحه و Alt + PrintScreen رو برای گرفتن عکس از پنجره‌ای که فوکوس روشه رو ارائه کرده ، به علاوه من درباره چیزی صحبت کردم که بتونه از هر جایی (به عنوان مثال فقط یک منو یا دو پنجره انتخابی) تصویر بگیره، بعد اجازه بده سریعاً بهش اشیای رو اضافه کنید و …. (نگاهی به SnagIt بندازید). بحث من استفاده از COmpize نبود،‌بحث این بود که حتی برنامه‌هایی که همه استفاده می کنن هم می تونن مشکل داشته باشن و این ربطی به لینوکس نداره.
      بعد من از لینوکس ایراد نمی گیرم، هرچی باشه خودم گفتم که خیلی از کاربردها توی لینوکس بهتره به خصوص کاربردهای برنامه نویسی، به خصوص که میشه از لینوکس و ویندوز به صورت همزمان هم استفاده کرد. پس فکر می کنم به جای اینکه فقط به دیگران بگیم که حرفتون خنده داره، بی سوادید، شما چیزی نمی فهمید،‌سعی کنیم که متوجه بشیم شاید برای کاربردهایی که مد نظر اونهاست، سیستم عامل انتخابیشون مناسبتره و برای کاربردهای شما سیستم عامل خودتون.
      کم کم وضعیت داره مثل مقایسه سیستم عاملهای گوشی میشه، یکی میگه ویندوز موبایل، یکی میگه آیفون، یکی میگه سیمیبیان، … هیچ کس هم نمی تونه ثابت کنه اونی که میگه بهترینه.

    8. والا من نتونستم پیدا کنم توی وب سایت خود سازنده که برای ویروسای لینوکسه. می شه لینک بدین حد اقل من اطلاعات بیشتر بشه؟
      توی این: http://www.clamav.net/lang/en/about/ حد اقل ندیدم.
      البته باز من می گم که وجود تدابیر امنیتی باعث می شه ورود و تکثیر ویروس کاهش پیدا کنه و این که تعداد کم کاربرا دلیل خوبی نیست. حد اقل اگر قرار باشه باگی پیدا بشه برای نفوذ تعداد سرور های لینوکس اونقدر زیاد هست که صرفه داشته باشه برای ویروس نویس تا بتونه ویروسش یا حالا اکسپلویتش رو اجرا کنه.

      دوست عزیز مرسی که من رو روشن کردین ولی خب آماروک، بانشی، اکسیل، ریتم باکس و خیلیای دیگه هست که این کارا رو انجا می ده. هم سخت افزار های پلیر رو می شناسه (حتی من چه می دونم آیپاد و اینطور چیزا) هم خیلی قابلیت های دیگه داره مثل مثلن پشتیبانی از last.fm و mpris و هزار جور امکان دیگه. احیانن این سانگ برد هم که می فرمایی هست ولی خب در برابر این پلیر ها که می گی همچین عددی نیست. بهتره به جای روشن کردن من شما بری خودت رو روشن کنی.

      در مورد سخت افزار ها بحث جالب شد. البته احتمالن شما ویندوز ۷ رو می فرمایی ولی خب خیلی خوشحالم در مورد برند و مدل این سخت افزار ها از شما بپرسم تا من به جامعه توسعه دهنده گزارش بدم ببینم مشکل چیه.

      خب خدا رو شکر که برای اسکرین شات توی ویندوز این رو بلدی. توی همون اوبونتویی که رو ماشیم مجازی داری همین دکمه (ها) رو تست کن تا جواب سوالت رو بگیری. البته باز شما وجود snagit رو مثال می زنی که من هم در جواب (هرچند تا حالا دغدغه ی من نبوده که دمبالش برم) برنامه ی shutter رو معرفی می کنم ببینم مشکل شما حل می شه یا نه. البته باید باز این رو هم در نظر داشت که snagit یه نرم افزار تجاریه و هدفش مسائل مادیه. همینطور که داره برای Mac توسعه می ده، اگه کسانی که گنو/لینوکسی هستن و دغدغشون همینه زیاد بشه، بدش نمیاد بازار این کار رو هم توی لینوکس داشته باشه.

      دم شما گرم که توی این مورد طرفداری کردی از لینوکس «بحث من استفاده از COmpize نبود،‌بحث این بود که حتی برنامه‌هایی که همه استفاده می کنن هم می تونن مشکل داشته باشن و این ربطی به لینوکس نداره.»

      در مورد این که نتونستین برنامه های Mandriva رو روی Red Hat نصب کنید، خب شما نتونستین، کسی که تخصص داشته باشه به راحتی می تونه. هر توزیعی یک هسته ی لینوکسه و برنامه های پروژه ی گنو و یه سری برنامه ی جانبی. همچین توی فایل باینری توزیع های مختلف فقط نحوه ی نصب و اینطور چیزا متفاوته وگرنه همه یه بسته ی آرشیو شده از فایل های باینری هستن که بعد از کامپایل (عمومن با gcc ) به دست میاد که برای توزیع های مختلف تفاوتی نداره.

      بذارین ببینم از سال ۸۱ تا حالا می شه چند ساعت؟ حد اقل گویا ساعت معیار خوبی برای میزان اطلاعاته. البته اینطور که متوجه شدم شما لینوکس رو توی ماشین مجازی استفاده می کنه که البته نحوه ی خوبی از استفاده نیست.

      اما در مورد Adobe و فوتوشاپ. راستش برای من وب سایت Adobe باز نمی شه و نمی تونم مستند حرف بزنم و ممکنه چیزی که توی خاطر من هست درست نباشه ولی خب در مورد فلش پلیر، ریدر و air اطمینان کامل دارم که برای گنو/لینوکس هم نسخه داره و می تونه همین روند برای نرم افزار پر هزینه ای مثل فوتوشاپ هم بیفته.

    9. البته اینا همش بحث جانبیه یکی از مهم ترین مزیت های لینوکس آزاد (آزادی رو نباید با رایگان بودن، اپن سورس بودن اشتباه گرفت) اونه.

    10. از شما ممنونم من نویسنده اولیه این مقاله نبودم و از طریق تحقیقاتدوستان و با تایید اساتید اینا رو زدم تو سایت اصلا من صاحب نظر امور فنی مثل کاربردهای لینکس و….نیستم البته تصمیم داشتم واسه یه سایت مقالاتی رو ترجمه کنم راجع به لینوکس که اگه رئیس بذارن بزنم تو سایت گویا
      به هر حال ممنونم از اینکه پیگیر هستید.
      موفق باشید

    11. من فکر می کنم به اندازه ی کافی کامنت منطقی ای دادم. می شه بگین چرا کامنت طنز من رو تایید می کنید و کامنت منطقی رو نه؟

    12. در مورد اینکه نتونستم نصب کنم، یکی از بزرگترین مشکلات لینوکس همینه، چون اگر قرار باشه برای هر کاری یک متخصص حرفه‌ای لازم باشه، اونم چنین کاری یعنی نصب یک برنامه، خوب پس این سیستم عامل برای کسایی که از کامپیوتر سررشته چندانی ندارند مناسب نیست. همین که یک برنامه باید برای توزیهای مختلف دوباره کامپایل بشه، خودش یک نقطه ضعف محسوب میشه.
      دوم، روی چه حسابی فکر می‌کنید من لینوکس رو به صورت شبیه‌سازی استفاده می‌کنم؟ همیشه کنار ویندوز به صورت Dual Boot ازش استفاده می‌کنمT، گفتم که برای شبیه‌سازی به لینوکس احتیاج دارم و بنابراین به تمام منابع سیستم احتیاج دارم.
      درباره برنامه‌هایی مثل Air باید گفت که Air‌هیچ ربطی به برنامه‌های گرافیکی نداره،‌تنها یک محیط همانند ماشین مجازی جاوا هستش و بنابراین ربطی به اجرای فتوشاپ نداره. به علاوه اگر قرار به این باشه که هزینه‌ای پرداخت بشه اما امکانات بیشتری نصیب بشه، به نظر من می ارزه.
      در ضمن برنامه‌هایی مثل آماروک یا هر چیز دیگه‌ای، حتی با برنامه‌های رایگان پخش مولتی مدیای ویندوز نمی‌تونن رقابت کنن. در ضمن برای موسیقی پیشنهاد می‌کنم اگه از لینوکس استفاده می کنید، حتماً نگاهی به Songbird بندازید.
      مادربورد من M2V ASUS هست.
      من هیچ وقت نگفتم لینوکس بده یا ویندوز خوبه، فقط می گم نمیشه نگاه خودمونو به همه القا کنیم. گفتم که هرکسی با هر چیزی که راحتتره باید کار کنه. من خودم ۷۰ درصد زمان پای کامپیوترمو باید توی لینوکس باشم و برای این کارها واقعاً مناسبه، اما برای کاربردهای معمولی و به خصوص کاربردهای خانگی به نظرم ویندوز خیلی بهتره. اما بهترین حالت استفاده همزمان از لینوکس و ویندوز می‌دونم. حالا هرچقدر که کاربرای لینوکس می‌خوان به زور بگن که ویندوز به درد نمی خوره و فقط لینوکسه که خوبه.

    13. اوبونتو توی ۷ مرحله نصب می شه که اینطوره:
      1- خوشامد گویی
      2- انتخاب منطقه زمانی
      3- انتخاب چیدمان کیبرد
      4- انتخاب پارتیشن نصب
      5- وارد کردن نام و نام کاربری و اگر خواستین رمز
      6- وارد کردن داکیومنت و من چه می دونم تصاویر و اینطور چیزا از سیستم عامل های دیگه در صورت وجود
      7- تایید مراحل قبل
      این سخت بود برای شما؟

      کجای حرف من شبیه به این بود که برای توزیع های مختلف به کامپایل متعدد نیازه که حالا شما این رو ضعف حساب کردی؟

      تا حالا آماروک رو دیدی؟ بهترین برنامه ی پخش ویندوزی چیه؟

      برای air بد نیست یه بار دیگه کامنت من رو بخونی:
      «اما در مورد Adobe و فوتوشاپ. راستش برای من وب سایت Adobe باز نمی شه و نمی تونم مستند حرف بزنم و ممکنه چیزی که توی خاطر من هست درست نباشه ولی خب در مورد فلش پلیر، ریدر و air اطمینان کامل دارم که برای گنو/لینوکس هم نسخه داره و می تونه همین روند برای نرم افزار پر هزینه ای مثل فوتوشاپ هم بیفته.»

      نظر منم همینه «می گم نمیشه نگاه خودمونو به همه القا کنیم» ولی خب شما می گین «اما برای کاربردهای معمولی و به خصوص کاربردهای خانگی به نظرم ویندوز خیلی بهتره.» که با این قسمت مشکل دارم. البته شما که حرف خودت رو میاری. در مورد مثلن mkv به استناد به حرف دوستمون که پخش نمی کرد. در مورد آنتی ویروس هم که جوابی ندادی که کجای وب سایت خوندی. بعد باز می گی «اما بهترین حالت استفاده همزمان از لینوکس و ویندوز می‌دونم. حالا هرچقدر که کاربرای لینوکس می‌خوان به زور بگن که ویندوز به درد نمی خوره و فقط لینوکسه که خوبه.» تا اینجا که من حرفی از خودم در مورد بدی ویندوز یا خوبی لینوکس نگفتم و سعی کردم هر حرفی می زنم حد اقل یه لینک پشتش باشه یا فقط نرم افزار معرفی کردم. یه نگاه به آینه انداختن بد نیست. حتی اگر این کار رو هم کرده باشم باز نظر من بوده نه جامعه ی لینوکس.

    14. برام جالبه، دیروز من جواب دادم، اما چیزی اینجا نیومده. در هر صورت، به صورت خلاصه:
      توی لینک آنتی‌ویرسی که داده بودم جاییش ننوشته که مخصوص ویروسهای ویندوزه پس باید برای لینوکس حسابش کرد، دوم توی لینک ویکی‌پدیای زیر یکسری از ویروسهای لینکوس هم اومده:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware
      که میتونید ببینید این فقط برای یک شرکت نیست (نمی دونم جستجو توی گوگل چقدر سخته که ما حتی اونو امتحان نمی کنیم).
      دوم من کی گفتم نصب لینوکس سخته، دیگه نصب کردنش حتی با ارائه برنامه‌هایی مثل Wubi برای کاربرای آماتور هم آسانتر شده.
      آماروک رو معلومه دیدم، حتی در مقایسه با مدیامانکی نسخه مجانیش (www.mediamonkey.com) برای پخش موسیقی هیچی نیست.
      در مورد فلش پلیر و موارد مشابه،‌ اونها تنها یک محیط اجرا هستند، آیا شما می‌تونید یک فایل فلش با اکشن اسکریپت کامل رو توی لینوکس ایجاد کنید؟ نه فقط می تونید اونها رو اجرا کنید. من تو سایت ادابی رو هم گشتم، اما چیزی پیدا نکردم.
      منم نگفتم نظرم رو القا می کنم، ولی به کسایی که کامپیوتر درس می دم همیشه می گم برای تازه‌کارها ویندوز بهتره که کنارش یک لینوکس هم داشته باشید، اما با هرکدوم که راحتترید کار کنید.

    15. دوست من تکلیف رو اول با خودت روشن کن که «خود شرکت سازنده گفته که برای ویروسهای لینوکسه» یا «توی لینک آنتی‌ویرسی که داده بودم جاییش ننوشته که مخصوص ویروسهای ویندوزه»، بالاخره کودومش درسته؟
      بعد من یه تبریک ویژه به خاطر منطق این جمله به شما بگم «جاییش ننوشته که مخصوص ویروسهای ویندوزه پس باید برای لینوکس حسابش کرد»

      بعد شما لینک می‌دی ولی گویا خودت کامل نخوندی اون رو «The number of malicious programs — including viruses, Trojans, and other threats — specifically written for Linux has been on the increase in recent years and more than doubled during 2005 from 422 to 863»

      واقعن جالبه برام که ۸۶۳ تا بد افزار، آخ‌آخ، خیلی زیاده، مخصوصن این که الان احتمالن خیلی از این‌ها به دلیل رفع باگ دیگه کار نمی‌کنه.

      با من توی کامنتای شما به ابهام بر خوردم که اگه «در مورد اینکه نتونستم نصب کنم، یکی از بزرگترین مشکلات لینوکس همینه، چون اگر قرار باشه برای هر کاری یک متخصص حرفه‌ای لازم باشه، اونم چنین کاری یعنی نصب یک برنامه، خوب پس این سیستم عامل برای کسایی که از کامپیوتر سررشته چندانی ندارند مناسب نیست» در مورد نصب خود سیستم عامله که خودت جواب خودت رو دادی و « دوم من کی گفتم نصب لینوکس سخته، دیگه نصب کردنش حتی با ارائه برنامه‌هایی مثل Wubi برای کاربرای آماتور هم آسانتر شده.» و اگر در مورد نصب نرم‌افزاره که سخته واقعن یه تیک جلوی اسم برنامه‌ای که می‌خوای بزنی؟

      در مورد این «درباره پخش فایلهای مولتی‌مدیا مثل اینکه شما اطلاعی ندارید، بذارید روشن کنم هنوز یک برنامه خوب مدیریت فایلهای موسیقی که بشه توش همه کار برای فیلتر کردن فایلها، مرتب کردن،‌گروهبندی و موارد دیگه باشه با کیفیت عالی که بتونه از تمام دستگاههای پخش مولتی‌مدیا پشتیبانی کنه برای لینوکس نیست، بهترینش هم سانگبرده، مهمترین مزیت این برنامه‌ها استفاده از کتابخانه عالی اونهاست.» باز شما جواب خودت رو با معرفی این Media Monkey دادی (حالا گیریم مقایسه‌ی اون رو با مثلن آماروک سلیقه‌ای فرض کنیم) چون توی وب‌سایتش من دارم می‌خونم که «MediaMonkey runs on Windows platforms only. It is supported on all 32/64 bit versions of Windows 7, Windows Vista, and Windows XP, but is also known to work on Windows 98, Windows ME, Windows 2000, and WINE (Linux). Simply double-click the downloaded file to install it.»

      بعد شما می‌فرمایین «آیا شما می‌تونید یک فایل فلش با اکشن اسکریپت کامل رو توی لینوکس ایجاد کنید؟ نه فقط می تونید اونها رو اجرا کنید. من تو سایت ادابی رو هم گشتم، اما چیزی پیدا نکردم.» اول این که بله، می‌تونم، من فلش پلیری که خود ادوبی برای لینوکس داده رو نصب کردم. باز منطق جالبت رو به کار بردی. در ضمن خیلی سخت نبود، من توی اون کادر سرچ بالا زدم linux و اومد:
      http://www.adobe.com/shockwave/download/alternates/?promoid=DTEHI
      http://www.adobe.com/cfusion/search/index.cfm?loc=en_us&term=linux&s_pageName=http%3A%2F%2Fwww.adobe.com%2F&s_channel=Adobe+Homepages&siteSection=home

      در ادامه‌ی بحث آنتی ویروس هم بگم که توی همون وب‌سایتی که اول گفته بود که برای ویروسای لینوکسه بعد پاکش کرده بود یه نگاه بنداز ببین کاربرد‌هاش کجاس.
      کلن اگر بد‌افزاری توی گنو/لینوکس ساخته بشه، قبل از این که بخواد آنتی ویروسی براش ساخته بشه، خود باگ (که ویوس از اون برای اجرا یا گسترش استفاده می‌کنه) برطرف می‌شه.
      باز با تاکید بگم که این جمله که چون کاربر لینوکس کمه پس ویروس نویس وقت نمی‌ذاره نادرسته چون حد اقل همه می‌دونیم که روی خیلی از سرور‌های جهان لینوکس نصبه و برای ویروس نویس/اتکر ویروس برای سرور یا کلن باگ توی سرور خیلی هیجان انگیز تره.

    16. “اکثر کسایی که می ان و می گن لینوکس فلانه و لینوکس بیساره خیلی جالبه که تا حالا باهاش کار نکردند و شاید “فقط یک بار امتحانی نصبش کردن” …”

      دوست عزیز اصولا آدمیزاد امتحانی یک چیزی رو میسنجه ببینه چقدر میتونه نیازهاشو برآورده کنه، در مرحله بعد که دید قضیه یک چیز دیگه هست سعی میکنه خودش رو وقف بده ولی به نظر شما این همه آدمی که این مرحله رو انجام دادن و متاسف از وقتی که پاش گذاشتن اون رو ریجکت کردن همه مشکل دارن؟؟
      به نظر من شما از این سیستم عامل به عنوان سرگرمی شخصی یا در حد پیشرفته برنامه نویسی استفاده می کنید ولی واقعا به نظر شما برای بقیه گروه ها این برنامه میتونه کارآمد و به عنوان ابزار کار درآمد زا باشه؟؟ من شخصا کارم طراحی وب و گرافیک هست و مطمئن هستم که هر زمان سیستم عاملم رو به لینوکس و امثالهم تغییر بدم به علت اینکه نمی تونم با بقیه برنامه های رایج ارتباط سریع و راحت پیدا کنم بازار کارم رو از دست خواهم داد. حتی در مورد اپل هم همینطور هست تا حدی ولی حداقل اپل در مورد کار من آپشنهای خیلی خوبی میده و همچنین برنامه های adobe هم اپل رو به گرمی ساپورت می کنند.
      قبل از اینکه همه رو به حماقت و بی مطالعه بودن متهم کنید کمی راجع به واقعیت های دنیای واقعی و بازار کار بدونید بد نیست

    17. من نمی‌دونم شما روی چه حسابی دارین اینطور تحلیلی می‌کنید. یقینن من جزو اون دسته نیستم که فقط لینوکس رو آزمایش کرده باشم و البته عقل هر بچه‌ای هم می‌رسه که وقتی داره در مورد خوب یا بد بودن حرف می‌زنه، فقط برای خودش نگه.

      شما طراح وب هستی، مثل خیلی از طراح‌های وب دیگه، ولی احتمالن روی ASP داری در بهترین حالت کار می‌کنی که اینطور جملاتی رو می‌گی. در غیر این صورت احتمالن می‌دونی خیلی از زبون‌های دیگه‌ی معروف طراحی داینامیک مثل پی‌اچ‌پی، رابی، پایتون، JSP و و و و یا اپن سورس هستن یا بهتر از ویندوز، توی لینوکس پشتیبانی می‌شن (به خاطر همون بحثی که سرور‌های زیادی *نیکس روشون نصبه)

      و دوست من روزبه یه طراح وب و گرافیسته که البته خیلی از فوتوشاپ استفاده می‌کنه برای همین فوتوشاپ cs5 رو روی لینوکس نصب کرده که اینم اسکرین شاتش:
      http://file.status.net/identica/roozbehonline-20100718T120346-myvbjb5.png
      البته الان گویا دریو‌ویور هم خیلی میون تازه‌کار‌ها رواج داره که به همین شیوه که فوتوشاپ نصب شده اون هم نصب می‌شه. کورل دراو، اولن این که inkscape معادل خوبی هست براش و دوم این که خودش هم نصب می‌شه.

      در ضمن سیستم‌عاملی به نام اپل وجود نداره و اپل یه شرکته

    18. و البته من asp رو هم روی لینوکس کد میزنم.
      هم اپلیکیشن دات‌نت و هم سایت با asp.
      تا حالا هم هیچ مشکلی نداشتم. هیچ نیازی هم به ویندوز پیدا نکردم (البته فقط در صورتی میرم ویندوز که بخوام بسته رو واسه ویندوز کامپایل کنم که واسه این کار هم میرم توی وین پروژه رو کامپایل میکنم. و بر میگردم لینوکس خودم)

    19. عجب بحثی شده سر نظر من ! اول یه عذر خواهی بکنم که قصدم توهین به کسی نیست و نبوده و نخواهد بود ! دوستانی که به دل گرفتن از دل برون کنند !
      @رضا : حرف شما درسته … مطمئنن سخت خواهد بود که از یک برنامه به یک برنامه ی دیگه جهت انجام کار ها این که فلان شخص به دلیل این که همواره با ویندوز کار کرده و فقط درگیر اون بوده درنتیجه‌ کار کردن با برنامه های مشابه کمی برایش سخت هست دلیل نمیشه که برنامه ی مشابه اپن سورسش ضعیف هست و یا هر چیز دیگه ای …
      در مورد این که می تونه کارآمد و کارا باشه و بتونه باهاش کاری انجام داد که درآمد زا باشه هم خب یکم تعجب کردم !‌
      من خودم گرافیک کار نمی کنم … هستن کسایی که حتی همین دیزاین وب با لینوکس کار می کنن و یا کار های گرافیکی رو با GIMP انجام می دن و به صورت حرفه ای کار می کنن و درآمد هم دارن …
      و یا حتی یکی از دوستای خود من هستش با مایا کار می کرده و وقتی که اومد توی لینوکس با Blender کار می کنه و وقتی ازش می پرسم و می گم که مایا قوی تره یا بلندر می گه که با بلندر راحت تر کار می کنه …
      این شرکت رو هم ببینید :
      http://www.parspooyesh.com
      نمونه ی شرکت فعال ایرانی لینوکس کار و اپن سورس ! ای‌اس‌پی خود من از همین ها سرویس می گیرن :))
      پیشنهاد من به شما امتحان کردنش به صورت دوال بوت هست … ضرر نمی کنید .
      در مورد بی مطالعه بودن هم باید بگم که وقتی دارم می بینم که طرف بدون این که بدونه که حداقل مهم ترین شاخصه ی بارز لینوکس امنیتشه می گه که امنیت نداره با استدلال “آنچنانی” !‌ خب حق بدید که این طوری بگم .
      باز هم عذر خواهی می کنم اگه توهینی به دوستان شده !
      فقط یک چیزی ‌!‌ این که آدم یک چیزی رو امتحانی میسنجه …
      ببینین !‌ خیلی از موارد اکتسابیه ! شما وقتی می اید توی لینوکس انتظار دارید که مثل ویندوز باشه !‌ استارت آپ باشه … فتوشاپ رو به صورت کرک شده نصب کنید و …
      در حالی که لینوکس جداست ! لینوکس ویندوز نیست . من به خاطر اینه که می گم امتحانی تست می کنن و چون میبینن که لینوکس دنیای دیگه ای فرار می کنن …
      @امیر
      درود امیر عزیز …
      من از پایین می ام به بالا و اونایی که پاسخ داده نشده رو پاسخ می دم …
      استدلال جالبی بودش ، احتمالا ناخودآگاه بوده ولی به این نوع مغلطه می گویند (توسل به جهل) البته برای اطلاع گفتم !‌ چون موضوع جذابیست … خودم هم گاهی اوقات از این گونه مغالطات استفاده می کنم :
      http://fa.wikipedia.org/wiki/مغالطه_توسل_به_جهل
      در کل بحث ویروس فکر می کنم بحث چندان سودمندی نباشد … فکر می کنم کمتر کسی شک بر این داشته باشد که لینوکس در ضمینه ی امنیت و ویروس کاملا از ویندوز بهتر است … توی همین لینک شما هم اعتراف شده :
      Linux provides better protection compared to Microsoft Windows.
      این هم یه لینک از همون ویکی پدیا دال بر این مدعا :
      http://www.securityfocus.com/columnists/188
      انصاف بدید و در مورد این یکی کمی “گوگل” کنید .
      اما در مورد برنامه ها … من خودم در ویندوز به دلیل نیازمند بودن به سینک کردن از آیتونز اپل استفاده می کردم.
      این جا از Rythmbox استفاده می کنم … هم آهنگ روی گوشیم سینک می کنم و هم موزیک گوش می دم و از نظر اینترفیس (که گویا از نظر شما نشونه ی قدرتش هست.) شبیه به همین مدیامانکی و یا آیتونز هست و به جز اپل استور آیتونز چیز دیگه ای از آیتونز کم نداره …
      صحبت شما هم در مورد کاربر های تازه وارد مثل Dell هستش … این خبر رو بخونید :
      http://www.daniweb.com/news/story298148.html

    20. در رابطه با امنیت بله، حق با شما است، لینوکس بهتره، من هم برخلافشو نگفتم، اما گفتم که برای لینوکس هم ویروس وجود داره. اما تا به حال کاربرای لینوکس با ویندوز رو مقایسه کردید؟ به عنوان مثال چند درصد کاربرای ویندوز قابلیت UAC رو فعال نگه می دارن؟ همین قابلیت به صورت مشابه توی تمام نسخه های لینوکسی که کارکردم (ماندریوا، OpenSuse،Linuxmint و اوبونتو) وجود داره و تا به حال هم ندیدم که کسی اونارو غیرفعال کنه و حاضرن که برای هر کار سیستمی (حتی مثل نصب یک برنامه یا حذف اون) کلمه عبور وارد کنن، همین لایه امنیتی شدیداً می تونه جلوی ورود ویروسها و برنامه های مخرب رو بگیره. همین تفاوت کاربرا می تونه دلیل مهمی برای کاراتر بودن لینوکس در برابر ویندوز باشه. در نظر بگیرید که خیلی از کاربرای ویندوز حتی نمی دونن که UAC چیه و به اون مثل یه مزاحم فکر می کنن.
      در ضمن برنامه ریتم باکس اصلاً از نظر امکانات حتی با مدیاپلیر هم قابل مقایسه نیست (به عنوان مثال فیلتر کردن برحسب تگهای مختلف نه چندتا تگ اولیه، مثل امتیاز، خواننده همراه و غیره). بله عملکردهای خوبی به عنوان یک برنامه مجانی داره اما قابل مقایسه با برنامه های رایگان ویندوزی نیست، حتی نسخه رایگان Winamp یا حتی QMP هم امکانات به مراتب بیشتری دارند.
      در رابطه با فتوشاپ نصب شده توی لینوکس گفتید، بله، میشه نصبش کرد اما نسخه قابل حمل که توسط Wine اجرا می شه یعنی تحت شبیه سازی که می دونید همچین کار مناسبی نیست.
      در ضمن نسبت دادن توسل به جهل به شخص دیگر به نظر کار چندان مناسبی نیست، بهتره برای بحثهایی که می کنیم توی همون زمینه باشیم نه اینکه سریعاً طرف مقابل رو بکوبیم.

    21. یه چیزیو هم فراموش کردم، الان نگاهی به اندریود گوگل بندازید، اونم یه نسخه گوگله که برای استفاده از تلفنهای همراه بهینه شده، یعنی کاربرای صفر کیلومتروهم در نظر گرفته و مجبور شده ساختارهای امنیتی اجباری رو مقداری کاهش بده، همین الان هم برای اندریود مقدار زیادی ویروس و بدافزار اومده. اینم یه لینوکسه، فرقی وجود نداره، پس نداشتن ویروس برای لینوکس منتفیه.

  7. واقعا از خوندن کامنت‌های بالا شاد شدم و مخصوصا کامنت مهدوی که روزمون رو ساخت. fanboy های ویندوز کلا موجودات جالبی هستند و میتونن شادی شما رو برای مدت زیادی تامین کنند!
    ممنون از برسام به خاطر کامنت خوبش.

  8. لینوکسی که حتی استارت منو نداره، حتی درایو سی نداره که نشد ویندوز.
    کلن ویندوز الان ۷ خوبه و xp هم خوبه بعد ویندوزای Mac از شرکت اپل ولی نه ویندوز اوبونتو خوبه نه ویندوز کوبونتو. حالا من ویندوز لینوکس رو آزمایش نکردم.

    بحث قیمت شد. من ویندوز ۷ رو خریدم ۱۰۰۰ تومن و ویندوز xp رو همیشه دانلود می‌کنم. ولی ویندوز اوبونتو رو گیر نیاوردم. می‌گن گیر نمیاد و علی، دوستم، دادش من تستش کردم. آقا جان استارت منو نداره. بعد دیگه نشستم و چن تا ویروس نوشتم براش، بچه‌ها حق دارن، اگه ویروس نویس باشه راحت می‌شه براش ویروس نوشت.

    من ۱۱۹۹۹ ساعت برنامه نویسی کردم. بهتر از شماها می‌دونم. (البته ۱ ساعت تا جناب مهدوی فاصله دارم که امشب جلو می‌زنم)

    1. چیه آقا! شما لینوکسای متعصب میاین همیشه ویندوزیا رو مسخره می کنین. سخت نیست. شما ران رو باز کن توش بنویس calc بعد بزن ۱۱۹۹۹ تقسیم بر ۲۴. البته ویندوز اوبونتو که استارت منو نداره پس حتمن ران هم نداره 😀

    2. LOL ! ببخشید شما ، می گم حالا یک اسلش بزنم یا دبل اسلش ؟‌ اخه توی پایتون وقتی یک اسلش میزنم برام گردش می کنه ! من دقیق می خوام :))

    3. البته بسته به زبان برنامه نویسی است.C یا Basic

      البته مهم الگوریتم و ساختمان داده است نه زبان برنامه نویسی!

  9. اوبونتو حتی نمی‌تونه یک فایل MP3 رو بدون دانلود کردن کدک مخصوصش پخش کنه (البته اگر از نرم‌افزار داخل خودش استفاده کنید نه از نرم‌افزارهایی مثل VLC‌که از اینترنت دانلود می‌شن)، از این نظر از ویندوز خیلی عقبتره، فکر می‌کنم بهتر باشه لینوکسیها روی این مورد مانور ندن. البته اون دوستمون اشتباه کرده، ویندوز ۷ تقریباً تمام فرمتهای ویدئویی به جز MKV و MOV رو پخش می‌کنه.

    1. =)) شما می دونی چرا پخش نمی کنه ؟ می خوای بدونی ؟ می دونستی یک صفحه توی اوبونتو به همین مبحث هستش ؟
      تنها مشکلی که با فایلای mp3 هست کپی رایت بودن بعضی هاشون هست و این که موسیقی های قاچاقی معمولا روی این فرمت ارائه میشن !
      در حالی که شما با نصب یک پکیج ساده می تونی داشته باشی !‌ البته اینم از سیاست های اوبونتوهه !‌
      من توی پارسیکس و سابایون دیدم جفشتون mp3 رو ساپورت می کنن !
      شما می دونستی لینوکس می تونه با یک دستور و دو تا فایل فیلمت رو به gif تبدیل کنه ؟ =)) فقط با یک پکیج ساده !‌بدون نیازداشتن به کرک و این قر و فرا

  10. اگر بحث درباره پخش فایلهای مولتی‌مدیا باشه، اوبونتو اوضاعش خیلی خرابه، این سیستم عامل بدون اینکه از اینترنت کدک مخصوص رو دانلود کنه، قادر به پخش حتی خیلی از فایلهای MP3 و ویدئویی عادی نیست، حالا چه جوریه که ویندوز رو به نداشتن کدک متهم می‌کنید در حالی که با نصب یک کدک پک ساده مثل kLite می شه تقریباً همه چیز (حتی خیلی چیزهایی که توی VLC هم نمیشه پخش کرد) رو پخش کرد.
    اون دوستمون هم درباره MKV اشتباه کرده، ویندوز ۷ تقریباً اکثر فرمتهای ویدئویی مثل Divx، Xvid، h264,h262 و MPEG2‌و موارد دیگه رو پخش می‌کنه اما نمی تونه بدون نصب کدک، MKV و MOV رو پخش کنه.

    1. ببین دوست عزیز، مشکل با پخش اینا نداره، مشکل با مجوز داره که اینها که فرمودین آزاد نیستن و با فلسفه ی اوبونتو در تضاد هستن مثل
      http://en.wikipedia.org/wiki/Mp3#Licensing_and_patent_issues
      اما هر شخصی می تونه برای خودش کدک ها رو از روی سی دی، فلش یا اینترنت یا هر رسانه ی دیگه ای نصب کنه و خیلی از این کد گذاری هایی که می فرمایید رو پخش کنه.

      البته این رو هم در نظر داشته باشیم که مثلن پارسیکس که برای ایرانی ها بهینه شده به صورت پیشفرض پخش می کنه این ها رو.

      و این رو هم باید در نظر داشت که اوبونتو یک توزیع از گنو/لینوکس با اهداف و سیاست های خودشه و اگر با این اهداف مشکلی هست خب توزیع دیگه ای انتخاب بشه بهتره.

  11. بیچاره گوگل! تا نوشتم کرنل لینوکس آورد بعد میگن پیدا نمیشه!

    http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/linux-2.6.34.1.tar.bz2

    اینم آخرین نسخه‌ی کرنل لینوکس. دانلود کنید، از حالت فشرده خارج کنید و سورسش رو ببینید! البته بعید میدونم به درد ویندزوی ها بخوره.

  12. کسی کتابی سراغ داره که کدای سیستم عامل لینوکسو تشریح کرده باشه که به صورت خلاصه یا جامع
    چطور میشه تغییراتشو ثبت کرد و باهاش ور بری ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. این خیلی عالیه. البته من ۲ چیز رو پیشنهاد می کنم. یا این که یه مدت با لینوکس کار کنید تا با مفاهیم و قوانینش آشنا بشید بعد برین روی کد. یا به جای لینوکس روی Minix کار کنید که کتابش ترجمه ی فارسی هم شده و یه سیستم عامل آموزشیه. از آقای تنن باوم. کتاب خیلی خیلی خوبیه که احتمالن توی درس سیستم عامل هم پاسش می کنید.

    2. با توجه به اینکه لینوکس یعنی کرنل! پس من پیشنهاد میکنم برید اینجا
      http://ilinux.wordpress.com/2009/12/07/each-a-kernel/
      و راهنمایی قشنگ و آسونی که اینجا گفته شده رو بخونید و انجام بدید تا یک کرنل اختصاصی برای خودتون داشته باشید و در هر مرحله فایلهای تنظیمات رو باز کنید و تغییرات رو ببینید
      بعد میتونید برید سراغ تغییر دادن توی خود کرنل و سایر برنامه ها!
      شاید در آینده شما هم توسعه دهنده کرنل شدید و به توسعه کرنل کمک کردید 🙂

  13. به طور کلی
    1_ به دلیل اینکه در ایران در بیشتر ادارات از ویندوز استفاده میشود
    2_بیشتر نرم افزار های موجود در ایران مال ویندوز هست
    3_کمتر میتونی نرم افزار لینوکس رو گیر بیاری
    4_سیستم های دیگه مثل macدر dvdجانمیشه
    5_ولی کم کم با اومدن سیستم های جدیدسون ولینوکس از رده خارج میشن

    1. اصلا نمی صرفد که نرم افزار های لینوکس بخری به علت اینکه نرم افزار های متن باز هر هفته به روز می شوند.

      ولی خوب این بحت ادامه خواهد داشت ولی کلا کار با لینوکس احتیاج به تجربه و علم زیادی دارد و کلا افراد حرفه ای با لینوکس کار می کنند.

      البته باید در نظر داشت که لینوکس یک سیستم عامل دانشگاهی است و دانشگاه های بزرگ و مراکز تحقیقاتی که احتیاج به محاسبات فروان دارند از لینوکس استفاده می کنند.

      این GNOME و KDE هم برای افراد تازه کار است.

      قدر اصلی لینوکس در خط فرمان است.

  14. سلام دوست ممنون از کمکاتون من سورس لینوکسو گیر اوردم و یکم باهاش ور رفتم ولی هیچی دسگیرم نشد.
    ببینم تو دنیای سورس باز شما سورسی هست که مثلا با زبان جاوا تو netbeans ide نوشته شده باشه یا هر زبون دیگه ولی پروژش به صورت ویژوالی باشه نه فقط خطی؟؟اگه هست لینکشو بدید.
    یا اینکه همشون با سورس خطی مثل۳۰هستن که باید کلی باهاش ور بری تا چیزی دسگیرت بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. من خودم جاوا نویس هستم. می‌تونید پروژه‌ی آزاد من رو ببینید و توی گسترشش بهم کمک کنید:
      http://saarblog.wordpress.com/chichak/
      و البته سایت SoftPedia اون رو هم معرفی کرده که اونجا هم می‌تونید ببینینش.

    2. لینکی که واسه دانلود سورسش گذاشتی مشکل داره نشد دانلود کنم .
      اگه بشه لیکشو درست کنی ممنون میشم.
      saarblog هم جایه جالبیه وب خوبی داری.

    3. دوست عزیز به خاطر تحریم این sf.net اجازه‌ی دانلود رو نمی‌ده. درستش می‌کنم و خب البته در مورد این بهتره توی همون وب‌لاگ کامنت بذارین. من خوشحال می‌شم توی گسترشش به من کمک کنید.

  15. چرا از گنو/لینوکس استفاده می کنیم؟؟؟

    چرا سعی داریم دوستانمون رو تشویق به استفاده از گنو/لینوکس کنیم؟

    چرا استالمن با اینکه می دونه تفرقه به ضرر گنو/لینوکس است! توی مصاحبه اش می گه: اگر آزادی می خواین دنبال لینوس توروالدز نرین!

    اصلا درسته که ما توی لینوکس از نرم افزار های غیر آزاد استفاده کنیم؟

    من طرفدار نرم افزار آزاد و آزادی کاربران در دنیای مجازی (درست مثل دنیای واقعی) هستم!

    به نظر من استفاده از نرم افزاری اختصاصی(Proprietary) مثل nero Linux توی لینوکس ،به هر دلیلی، فرقی با استفاده از ویندوز نداره! چون همونطور که استالمن( که سالها پیش پروژه ی گنو رو برای استفاده آزاد از کامپیوترها شروع کرد! ) می گه: «کاربران نمی‌توانند آزاد باشند در حالی که از نرم‌افزارهای غیر آزاد استفاده می‌کنند. برای آزادی شهروندان دنیای مجازی، ما باید آن نرم‌افزارهای غیر آزاد را جایگزین کنیم، نه اینکه از آنها استفاده کنیم. آنها به اجتماع ما کمک نخواهند کرد بلکه آنها وسوسه‌هایی برای ادامه عدم آزادی هستند.»

    حالا بحث جالب می شه!!

    مهمترین مسئله در هر کاری:

    هدف ما چیست؟؟

    آزادی یا پر استفاده تر شدن!!

    استالمن بعد از ۲۳ سال هدفش هنوز همان است! آزادی ( و اینه که دوستش داریم!)

    از نظر استالمن، آزادی مهمترین هدف است.

    ما نیازی به نرم افزار های غیر آزاد نداریم!

    اونها تنها راههای جدیدی هستند که دشمنانِ آزادی برای محدود کردن کاربران نا آگاه استفاده می کنند.

    ما نیازی به نرم افزار های غیر آزاد نداریم!

    چون امروز ما برای هر کاری حداقل یک معادل آزاد داریم! (که در اکثر موارد از نمونه های غیر آزاد بسیار قوی تر و بهتر هستند.) استالمن می گه: «دو دلیل برای ایجاد و توسعه یک نرم‌افزار آزاد وجود دارد. نخست اینکه نرم‌افزاری وجود نداشته باشد تا کار مورد نیاز ما را انجام دهد. متاسفانه پذیرش استفاده از نرم‌افزارهای غیر آزاد این دلیل را از میان خواهد برد. دلیل دیگر آرزوی آزاد بودن است که باعث می‌شود تا مردم نرم‌افزارهای آزاد جایگزین برای نرم‌افزارهای غیر آزاد را ایجاد نمایند. در چنین مواردی، این تنها دلیلی است که منجر به ایجاد یک نرم‌افزار آزاد می‌شود. بطور ساده استفاده از یک نرم‌افزار تازه و ناتمام جایگزین، قبل از اینکه از نظر فنی با نمونه غیر آزاد قابل مقایسه باشد، باعث تشویق توسعه دهندگان آن می‌شود تا آنرا تبدیل به یک نرم‌افزار کامل کنند.»

    برای مثال: امروز نرم افزار آزادی که من برای مدیریت دانلودهام در دسترس دارم ضعیف تر از نمونه ی غیر آزادی که می تونم با wine استفاده کنم است؛ ولی من می توانم در توسعه آن نرم افزار آزاد همکاری کنم تا فردا از نمونه غیر آزاد بهتر گردد. یا یک نرم افزار آزاد مطابق با نیازهای خودم از صفر بسازم.

    یه روز یکی از دوستام بهم گفت «نمی شه نرم افزار های آزادی برای کارهای هوش مصنوعی تولید کرد! کی حاضر می شه روی یه همچین پروژه هایی بدون دستمزد کار کنه؟»

    خوب این نظر اون بود، با توجه به ایدئولوژی و جهانبینی او غیر ممکن است! ولی می بینیم نه تنها غیر ممکن که تنها اینگونه امکان پذیر است. (امروز می بینیم داشتن یک نرم افزار با مشکلات و باگهای کم تنها به صورت متن باز ممکن است.)

    امروز می بینیم کارهایی مثل KDE4 رو غیر از نرم افزار های آزاد نمی تونن تولید کنن!!!!!!!!!!

    کارهای آنگونه هم داریم مثل نرم افزار و کتابخانه ی festival که یک موتور Text to Speech بسیار قوی است. و نمونه های دیگر…

    یکی از دوستای ما تو مشهد که گرافیسته مثل بسیاری گرافیست های دیگه از Mac استفاده می کنه. اکثر ما تنها به دلیل بی اطلاعی از بعضی نرم افزار های آزاد از نمونه های غیر آزاد استفاده می کنیم، خوب چند روز پیش توی فروم تکنوتاکس یکی از بچه ها یه پست گذاشته بود: «۴۰ برنامه آزاد برای کارهای گرافیکی و سه بعدی» بعد دیدم بابا چه خبره!!!!!

    امروز افراد به دلایل گوناگونی به لینوکس روی می آورند، فرار از ویروس ها، قدرت و سرعت بیشتر و هزاران دلیل دیگه که می تونید توی پست هایی که کاربران توی فروم ها می گذارن ببینین! ولی افرادی هم هستند که برای آزادی از گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد استفاده می کنند! برای فرار از مجوزهای کثیف ماکروسافت[۱] ، برای آزاد گشتن در دنیای سایبر …

    ما نیازی به نرم افزار های غیر آزاد نداریم، چون می خواهیم آزاد باشیم!! چون ما آزاد به دنیا آمدیم!! چون می خواهیم آزاد باشیم!!

    در راه آزادی می تونیم توسعه یک نرم افزارِ آزادِ بهتر را شروع کنیم، و یا اگر برنامه نویس نیستیم، یا وقت این کار را نداریم، می توانیم با استفاده از یک نمونه آزاد هر چند ناکامل در توسعه آن شریک شویم، و به توسعه دهندگان آن برنامه بگوییم:« ما آزادی می خواهیم، و در راهش می جنگیم، و شما را در این جنگ یاری می دهیم.»

    در راه آزادی لازم نیست همه برنامه بنویسن، بلکه ما نیاز به مستندات نیز داریم، یک برنامه آزاد خوب نیاز به مستندات خوب دارد. راه های زیادی برای کمک به اجتماع وجود دارد (مثلا نوشتن یک پست درباره اینکه چرا از نرم افزار آزاد استفاده می کنیم!) ،حتی استفاده از آن.

    امروز ما نرم افزارهای آزاد خیلی خوبی داریم، و اکثر توسعه دهندگان تنها انتظاری که از کاربران دارند این است: « از آنها استفاده کنند و اگر آنها را مفید یافتند در توسعه آنها سهیم گردند.» انتظار زیادی است؟؟؟؟

    1. احسن حرف دلم را گفتی ! من عاشق نرم افزار های آزادم و خواهم بود و الان مهمترین هدف من سهیم بودن در نرم افزار های آزاد و لینوکس است! برنامه نویسی پایتون ، برنامه نویسی سی این ها را خواندم تا پروژه ای ایجاد کنم آزاد !!!!!!!!! مثل کنونیکال و استالمن ! می خواهم ایرانی ها را استفاده از نرم افزار های کرک شده و مسخره مایکروسافت و نرم افزار های غیر آزاد نجات دهم ! خواهم کرد تا در دنیا و جهان خدمتی کرده باشم به جامعه بشری ! رها شدن مردم از غیر آزاد به سوی آزاد آرزوی من است! آزاد باشید مثل پنگوئن ها اصلا به خاطر آزادی است که لینوس توروالدز مارک هسته خودش یعنی لینوکس را پنگوئن – tux گذاشت!
      پروژه ای خواهم ساخت که مردم را به استفاده از نرم افزار های آزاد تشویق نماییم ! نام پروژه من ، پروژه پنگوئن است! دعایم کنید! تا پروژه اجرا شود!

  16. فکر کنم هردو لینوکس و ویندوز سیستم عامل هستند!

    اصلا نرم افزار هایی که برای آنها نوشته شده ربطی به قدرت سیستم عامل ندارد.

    مثلا بگوییم پیکانی که CD پلیر دارد از پژو بدون CD پلیر بهتر است!؟

    اما یک مثال:
    چرا برنامه هایی مثل MATLAB و MAYA نسخه تحت Linux دارند؟

    علت اصلی اینست که لینوکس از لحاظ قدر پردازش از ویندوز برتر است و همچنین بر روی بیشتر سرور ها لینوکس نصب است.

    شما هر کاری که بخواهید می توانید در لینوکس انجام دهید مثلا با win فتوشاب را در لینوکس اجرا کنید ولی این بسته به اطلاعات شما است و ممکن است زمان زیادی بگیرد.

    لینوکس نسخه های متفاوتی دارد که طیف وسیعی از کاربران را شامل می شود.

    نسخه های Mandriva , Ubuntuو Fedora جز نسخه هایی اند که معمولا کاربران تازه کار از آن ها استفاده می کنند.

    اگر واقعا می خواهید لینوکس را به صورت حرفه ای کار کنید بهتر است نگاهی به Gentoo بیاندزید. اگر بتوانید آن را نصب کنید مشخص می شود واقعا حرفه ای هستید!؟

  17. برای کامپایل سورس ویندوز ببخشید لینوکس اول باید آن را تنظیم کرد
    با استفاده از یکی از دو دستور زیر:
    make menuconfig
    make xconfig

    بعد شاید بتوانید با دستور make آن را compile کنید.

  18. این که دوستان می گن اپن سورس بودن به معنی اینه که برنامه ها بهبود پیدا می کنند، حرف صحیحی نیست. به عنوان مثال برنامه KNetworkManager که مدیر شبکه اصلی KDE هست، در DSL مشکل داره. وقتی یک اتصال DSL رو به اون اضافه می کنید، دیگه ظاهر نمی شه به همین خاطر یا باید Qinternet رو یه جوری پیدا کرد و نصب کرد، یا باید از PPPOconf اوبونتو استفاده کرد. الان حداقل یک ساله که این مشکل وجود داره (می تونید گوگل کنید). پس اپن سورس بودن به معنی حل شدن مشکلات نیست.

  19. سلام دوست عزیز مطلب جالبی بود . ولی چون من تازه دانشجوی کامپیوتر شدم معنی بعضی اصطلاحات مثل باز متن بودن رو نمیدونم اگر بگی ممنون میشم.

  20. با سلام
    من مدته ۶ ماهه از ویندوز ۷ به اوبونتو کوج کردم
    تا حالا هم مشکلی با کارت صوتی و گرافیک و …. نداشتم
    اوبونتو رو هم به صورت مجانی از سایتش دانلود کردم و نصب کردم
    افکت ها و کارهایی که با اوبونتو تجربه کردم هرگز در ویندوز ها مشاهده نکردم واقعا اوبونتو یکه تازه بوده.
    من تمامی فرمت های صوتی و تصویری رو با یک مدیاپلیر که از ابتدا روی اوبونتو نصب بود باز کردم
    از MKV-AVI-FLV-3Gp و….
    و این برام مهمه چون تو ویندوز مجبور بودم چندین پلیر جداگانه داشته باشم.
    سرعت کپی و انتقال و باز کردن برنامه ها واقعا عالیه.
    من در عرض ۱۰ ثانیه به کله برنامه هام دسترسی دارم
    در حالی که در ویندوز باید حداقل ۴۰ ثانیه منتظر میموندم تا برنامه ها لود شن.
    زمان خاموش شدن سریع تره.
    در کل اوبونتو یک سیستم عامل کاملا شسته رفته هست که امیدوارم تا سال ۲۰۱۵ بتونه ۲۰۰ میلیون کاربر رو جذب کنه.
    من تمامه نیازهای اینترنتی و مدیا رو تو اوبونتو دارم و این برام مهمه.
    ممنون

  21. متن باز یعنی اینکه میتونی به سلیقه خودت برنامه رو تغییر بدی و حتی امکاناتش رو افزایش یا کاهش بدی.اگه برنامه نویسی بلد باشی میتونی این کارو بکنی

  22. مقایسه ویندوز با لینوکس و برتری های لینوکس نسبت به ویندوز

    به عقیده نگارنده این مقاله، به دلایل زیر Linux هزار برابر از Windows بهتر و کارآمد تر است.

    حتما پیش خودتان می پرسید پس اگر لینوکس بهتر است چرا بیش از هفتاد درصد کامپیوتر ها با ویندوز کار می کنند.

    مزیت های لینوکس در مقابل ویندوز:
    ۱) لینوکس مشکل ویروسی شدن ندارد. نه اینکه ویروسی برای لینوکس ساخته نشده باشد بلکه این به دلیل ایمنی بسیار بالای آن است و مانند ویندوز نیست که پس از نصب آن ضروری باشد یک Antivirus یا Internet Security روی سیستم نصب شود. محیط ویندوز به مراتب مستعد تر برای ویروسی شدن است.

    ۲) در ویندوز به دلیل نصب نرم افزار ها و پاک کردن آن ها و همچنین تغییر و تحولات این چنینی سیستم از چیدمان اصلی خود خارج می شود برای همین است که سیستم دارای Disk Defragmenter است که بتواند به چیدمان از هم پاشیده سر و سامانی دهد تا سرعت دسترسی به مطالب افزایش یابد. اما در لینوکس یک سیستم خود چیدمانی تعبیه شده است که داده ها را روی دیسک می نویسد و سرعت فراخوانی اطلاعات به مراتب بیشتر خواهد بود.

    ۳) در لینوکس هسته سیستم Kernel Linux است و عملکرد جداگانه از محیط گرافیکی و نرم افزارها دارد در نتیجه هنگ کردن یک برنامه (Crashing) باعث هنگ کردن کل سیستم نمی شود در حالیکه در ویندوز به دلیل برخوردار بودن از سیستم یکپارچگی ، هنگ یک عامل مانند Internet Explorer ممکن است شما را حتی وادار به Restart کند. اما در لینوکس فقط کافیست همان برنامه ای که هنگ کرده Restart شود. این قابلیت در لینوکس تعبیه شده است.

    ۴) هر بار که ویندوز جدید نصب می کنید لازم است کلی نرم افزارهای مورد نیاز خود را نصب کنید و همچنین همه سخت افزار های موجود در کامپیوتر خود را از طریق Driver به ویندوز معرفی کنید در حالیکه لینوکس در خود قابلیتی دارد که تمامی سخت افزار ها را می شناسد و نیازی به Driver نیست. همچنین در لینوکس به صورت پیش فرض نرم افزارهای بسیار پیشرفته ای موجود است که در ویندوز چنین نیست. مثلا در ویندوز به صورت پیش فرض برای تایپ کردن ، Notepad را در اختیار شما قرار داده است. آیا این نرم افزار برای رفع نیازی های Type کافیست؟

    مثلا شما برای باز کردن فایل های PDF در ویندوز نیاز به نصب نرم افزار Adobe Acrobat Reader دارید در حالیکه در لینوکس بدون نیاز به هیچ نرم افزاری می توانید اسناد PDF را به راحتی باز کنید. از هم اینها مهمتر این که لینوکس مانند ویندوز نیازی به نصب کردن ندارد.

    ۵) لینوکس قابلیت خواندن بیش از ۱۰۰ نوع از سیستم فایل ها را دارد در حالیکه ویندوز دو یا سه فایل سیستم آن هم از سیستم فایل های خودش را می خواند.

    ۶) ویندوز فقط می تواند در پارتیشنی که Primary است نصب شود اما لینوکس در پارتیشن های Logical نیز نصب می شود.

    ۷) لینوکس را می توان بر روی یک تلفن همراه تا یک ابر کامپیوتر نصب نمود. لینوکس در راه اندازی برنامه های حساس یک هواپیما نیز کاربرد اساسی دارد.

    ۸) Bug ها یا خطاهای لینوکس به مراتب کمتر از ویندوز است و دلیل پایداری آن نیز همین است در حالیکه عمر مفید یک ویندوز حداکثر چهار پنج ماه است.

    ۹) سیستم عامل لینوکس کاملا رایگان است اما سیستم عامل ویندوز نه تنها رایگان نیست بلکه گران قیمت نیز هست.

    ۱۰) لینوکس را هم می توان از درون CD بوت کرد و هم می تواند بر روی Hard نصب نمود اما ویندوز لزوما نیاز به نصب دارد.

    ۱۱) لینوکس در درون خود مجازی سازی یا Built in دارد که به شما اجازه می دهد همزمان سیستم عامل های دیگری نیز داشته باشید.

    ۱۲) در محیط لینوکس به شما بی شمار انتخاب گرفیکی تعلق می گیرد در حالیکه در ویندوز تنها با یک محیط گرافیکی روبرو هستید. به عبارت دیگر در لینوکس واسط های گرافیکی بی شمار هستند.

    ۱۳) در ویندوز شما Internet Explorer دارید اما در لینوکس Mozilla FireFox عمل Web Browsing را با سرعت ۱۰ برابر انجام می دهد. همچنین شما می توانید از ۱۰۱ عملکرد این برنامه نسبت به Internet Explorer برخوردار شوید.

    ۱۴) Pidgin و Kopete دو نرم افزار محبوب Chat در لینوکس هستند که به صورت رایگان در آن قرار دارند با همه Protocol ها سازگاری دارند.

    ۱۵) برای راه اندازی Media Center در لینوکس نیازی به نرم افزار نیست اما در ویندوز شما ملزم به نصب نرم افزارهای خاص دارید.

    ۱۶) محیط Desktop لینوکس سه بعدی است که کاربران در آن راحت تر می توانند کار کنند.

    ۱۷) متنی که در لینوکس Copy می کنید تا ساعت ها می توانید از آن در جاهای دیگر استفاده کنید. این کار توسط نرم افزار خاصی که به طور پیش فرض در Desktop شما قرار دارد میسر است.

    ۱۸) در لینوکس قابلیتی وجود دارد که با یک تصویر نمادین کوچک به شما حجم هر فایل نشان داده می شود تا متوجه بشوید چقدر از فضای شما را اشغال کرده است.

    ۱۹) لینوکس های Server در خود My SQL و PostgreSQL که از ابزارهای قوی مدیریت داده ها هستند نصب دارد.

    ۲۰) لینوکس از تکنولوژی Cluster بندی استفاده می کند و قابلیت محاسبات فوق پیشرفته و سنگین را دارد برای همین است که در ابر کامپیوتر ها از لینوکس به جای ویندوز استفاده می شود.

    ۲۱) فایل سیستم NTFS در ویندوز حداکثر تا ۱۶ TeraByte را پشتیبانی می کند در حالیکه لینوکس با فایل سیستم XFS تا یک میلیون TeraByte را Support می کند و همین است که باعث بالا بودن سرعت در لینوکس می شود. همچنین لینکس می تواند تا ۱۰۲۴ پردازنده در یک کامپیوتر را پشتیبانی کند که ویندوز از آن ناتوان است و صدها مزیت دیگر نیز وجود دارد که نیازمند داشتن اطلاعات بیشتری در شما است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *