2 راه ساده برای پشتیبان گرفتن از وبلاگها وردپرس
اگر شما یک وبلاگ داشته و علاقه مند مراقبت از اطلاعات خود می باشید ، احتمالا به فکر پشتیبان گیری از وبلاگ خود افتاده اید، درست است؟ اما این کار به چه معناست؟ آیا تاکنون چنین کاری نکرده اید؟ خوب ، بهتراست تا دیر نشده شروع به پشتیبان گیری کنید! اگر تا کنون هیچ اتفاق ناگواری در وبلاگ شما اتفاق نیفتاده است ، ممکن است از جمله خوش شانسان اینترنت باشید. اما اگر سایت شما دچار مشکل یا هک شد چه؟ آیا وب هاست شما پشتیبان از وبلاگ شما نگه می دارد؟ اگر جوابتان مثبت است که خوب است ، اما فکر کرده اید اگر همان وب هاست هم دچار هر مشکلی شود تکلیف شما چیست؟!
در همین سایت ما پیش از این نحوه پشتیبان گیری از وبلاگ وردپرس را به شما آموزش دادیم. در واقع ، در آن مقاله شما را به چند مقاله در این زمینه ارجاع دادیم. چیزی که من از طریق خواندن و تجربه دریافته ام این است که که روش های متعددی برای ذخیره سازی فایل ها سایت شما هنگامی که شما از انها پشتیبان گرفتید وجود دارد.
من در ایم مقاله قصد دارم برخی از این روش های پشتیبان گیری از وبلاگ وردپرس ، برخی معمول و برخی غیر معمول ، ونقاط ضعف و قوت هر کدام را با شما در میان بگذارم. در ادامه چند راهنمایی سریع به منظور بهترین راه پشتیبان گیری را به شما آموزش خواهم داد.
اجازه بدهید اول این نکته را بگویم که وبلاگ شما دارای چندین بخش مختلف و مهم برای پشتیبان گیری است که در زیر بررسی شده است:
جداول پایگاه داده.
فایلهایی مانند فایل تصاویر.
هر بخشی از وبلاگ شما قادر به ذخیره شدن توسط 2روشی که در این مقاله توضیح می دهم می باشد.
روش 1. پشتیبان گیری از وبلاگ وردپرس شما به شیوه محلی(Local)
هنگامی که بحث ذخیره سازی فایل های پشتیبان یک وبلاگ یا وب سایت مطرح می شودیکی از روش ها این است که آنها بر روی کامپیوتر خود (شیوه محلی)ذخیره کنید.
فایل ها :
به منظور پشتیبان گیری از فایلها ، شما می توانید از ابزار اف تی پی مانند FileZilla یا Cobian Backup استفاده کنید. کافیست فقط از طریق FTP به وبلاگ خود وارد شده و همه فایلها را در رایانه خود کپی و ذخیره کنید
پایگاه داده
به منظور پشتیبان گرفتن از پایگاه داده های خود یکی از بهترین پلاگین ها برای این منظور WP DB Manager است (هر دو کار پشتیبان گیری و بازیابی فایل های پشتیبان را انجام میدهد). کپی محلی پایگاه داده بهترین شیوه برای کنترل و انعطاف پذیری فایلهاست.
اما نقطه صعف پشتیبان گیری محلی آن است که شما ، به دلیل ایجاد مشکل احتمالی در رایانه ای که فایل ها بر روی آن ذخیره شده اند آسیب پذیر خواهید بود. اگر آنقدر بدشانس باشید که هم سایت شما و هم کامپیوتر شخصی شما همزمان دچار مشکل شوند چه؟ به هر حال هر چیزی امکان پذیر است.پس شاید بهتر باشد در عین استفاده از رایانه محلی فایل ها را بر روی یک سرویس مثل Mozy ذخیره کنید تا خیالتان راحت راحت شود.
2. پشتیبا ن گیری از سایت وردپرس در یک سرویس ثالث (third party)
یکی دیگر از زمانهایی که باید به طرف ثالث اتکا کرد در زمان میزبانی فایل های پشتیبان وبلاگ وردپرس شماست.
فایل ها :
نکته ای که در انتهای روش پیش به ان اشاره شد دلیل خوبی برای استفاده از طرف ثالث مانند سرویس Mozy برای نگهداری از پشتیبان وب سایت شماست. همچنین می توانید فایل های خود را با استفاده از گوگل داکز(Google Docs) در آن ذخیره کنید که به شما اجازه ذخیره و دسترسی به هر نوع فایلی را خواهد داد.
کافیست همه فایل های ضروری را زیپ کرده (زیر پوشه ها به همان ترتیب حفظ شوند) و سپس آنها را بسته به اینکه حجم اطلاعات شما چقدر است همانجا ذخیره کنید. با این حال ، برای استفاده از راه حل ساده تر ، روش بخش پایگاه داده را که در ادامه امده مطالعه کنید!
پایگاه داده
زمانی که می خواهیم در این روش از پایگاه داده پشتیبان بگیریم و ان را در جایی به جز رایانه خود ذخیره کنیم ، راهنمای خوبی برای این موضوع مقاله چگوگی پشتیبان گیری آنلاین وردپرس می باشد.
هر دو راه حل شخص ثالث برای فایل ها و پایگاه داده ها ممکن است برای کار شما به خوبی جواب دهد اما اگر یک راه حل ساده تر می خواهید که هر دو را پوشش می دهد ، من یک پلاگین برای شما دارم، پلاگین پشتیبان اتوماتیک وردپرس(Automatic WordPress Backup) را دانلود کنید. این پلاگین هم فایل ها و هم پایگاه داده سایت شما پشتیبان گرفته و را در آمازون S3 را برای شما آپلود می کند.ذخیره سازی آسان به همراه تهیه نسخه پشتیبان ساده؟ هیچ چیز برای شکایت از این روش با این پلاگین باقی نمی ماند.
روش شخص ثالث داری نقط قوت مختلفی از جمله عدم نیاز به مدیریت فایل ها بر روی سیستم شما، عدم نگرانی در مورد خرابی احتمالی رایانه ذخیره سازی و از دست دادن فایل های پشتیبان، و امکان ترمیم وب سایت با بازیابی فایل های پشتیبان در هر مکان و هر زمان می باشد. نقطه ضعفش هم این است که ممکن است دوست نداشته باشید اطلاعات ارزشمند خود را به شخص دیگری برای رسیدگی کردن بسپارید. اگر آنها از اطلاعات سواستفاده کردند چه؟ همانطوری که پیش از این گفتم، استفاده از چند روش با هم ایده بهتری است .
چگونگی بازیابی فایل های پشتیبان از محل ذخیره شده
آگاهی از چگونگی بازیابی سایت خود اگر دچار مشکل شود نیز مهم است.
فایل ها :
به منظور بازگرداندن فایل ها ، از برنامه FTP استفاده کرده و کپی فایل های پشتیبان را که ساختار همان دایرکتوری را دارند آپلود کنید
پایگاه داده
پیش از این از پلاگین WP DB Manager صحبت شد. این افزونه جالب دارای که قابلیت بازگرداندن پایگاه داده برای بازگرداندن آن نیز می باشد. اگر شما فقط نیاز به بازیابی فایل های پایگاه داده دارید، همچنین می توانید از افزونهphpMyAdmin استفاده کنید(سایت وردپرس دارای آموزش در مورد این پلاگین است).
در تهیه نسخه پشتیبان وردپرس از چه نوع روشی استفاده می کنید؟ آیا برای هر یک از روش ها ابزاری می شناسید که کار را راحت تر کند ؟ کلا چگونه از وبلاگ وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه می کنید ؟ ما را در جریان نظرات خود بگذارید!
منبع: makeuseof
آیا امکان دارد راهی هم برای پشتیبان گرفتن از وبلاگ های وردپرس دات کام معرفی کنید؟
خیلی از شما ممنونم.
سلام،
از مجموعه افزونه های myEASYwp که خداییش عالیه:
http://myeasywp.com
برای دوست محترم، رامن، سوء تفاهم نشه! myEASYwp برای وبلاگ های وردپرس دات کام نیست!!