اضافه کردن بخش کامنتها به وبلاگ Tumblr با استفاده از Disqus
اگر از سرویس تامبلر برای وبلاگ خود استفاده می کنید ممکن است تمایل داشته باشید از شکل سنتی و رایج جعبه کامنت ها برای اضافه کردن به وبلاگ Tumblr خود استفاده کنید. در این مقاله می آموزید چگونه می توان از سیستم کامنت گذاری Disqus برای این منظور و آگاهی از نظرات دیگران در مورد هر پست (مطلبی) که در وبلاگ خود اضافه می کنید استفاده نمایید.
گزینه های پیش فرض Tumblr که عبارتند از “Like” و “Reblog” تلاشی از سوی طراحان سرویس برای اختراع دوباره نظر دهی خوانندگان به شمار می رود، اما آنها تنها زمانی به خوبی وظیفه خود را انجام می دهند که دوستان و خوانندگان شما همه از Tumblr استفاده نمایند.با اضافه کردن جعبه نظرات متداول به وبلاگ Tumblr خود می توانید جامعه وبلاگ خود را گسترش داده و شکل جالب تر و مفید تری به آن بدهید. اگر چه Tumblr از یک سیستم استاندارد کامنت گذاری برخوردار نیست، اما در عوض به شما اجازه بهره مندی از سیستم نظر دهی Disqus را داده، که قادر است هر دو قابلیت درج نظرات و پیشنهادات و انتقادات از شبکه های اجتماعی را در وبلاگ شما فقط با چند گام ساده راه اندازی کرده و همواره در اختیار شما قرار دهد. در ادامه به این مسئله می پردازیم که چگونه می توان در Disqus ثبت نام کرده و ان را به وبلاگ Tumblr خود اضافه کرد.
ثبت نام وبلاگ خود در Disqus
برای شروع ثبت نام در سرویس Disqus و اضافه کردن امکانات آن به وبلاگ خود به آدرس اینترنتی Disqus.com بروید. روی ثبت نام رایگان (Sign Up, Free) کلیک کنید.
سپس آدرس وبلاگ خود را وارد کنید ، که معمولا به فرم your_blog.tumblr.com است.سپس یک نام برای سایت خود، همچنین یک نام مختصر(Shortname) که در آن کاراکترها بی فاصله از هم هستند و از کاراکترهای خاص غیر از خط تیره استفاده نشده وارد کنید. یادتان باشد که حتما shortname را کپی کنید و جایی نگه دارید ، زیرا این همان چیزی است که شما برای اضافه کردن Disqus به Tumblr بدان نیاز خواهید داشت.
سپس نام کاربری و رمز عبور و آدرس ایمیل خود را در بخشی مانند تصویر زیر وارد کنید ، برای ایجاد یک پروفایل میانجی، و پس از آن روی ادامه (Continue) کلیک کنید.
حال ، در صفحه دوم ، بایستی برخی از تنظیمات برای بخش نظرات وبلاگ خود اعمال کنید. زبان مورد نظر خود را در بالا انتخاب کرده، و سپس می توانید بسیاری از امکانات اختیاری از جمله ، ویژگی های مرتبط با شبکه های اجتماعی را برگزینید و یا به سادگی از این امکانات صرفه نظرکرده و روی ادامه (Continue) در پایین کلیک کنید تا فیلد نظرات استاندارد به وبلاگ شما اضافه گردد.
امکانات اختیاری Disqus
ویژگی های اختیاری (بخش optional features) می تواند بسیار خوب و کاربردی باشد. از بخش اول این قسمت، شما می توانید انتخاب کنید توسط یک کلید با API شبکه فیس بوک در تماس باشید که به ما امکان می دهد نظرات درج شده را در فیس بوک به اشتراک گذاشته و اجازه دهیم دوستان فیس بوکی بدون ورود دوباره به وبلاگ نظر خود را درج کنند و در وبلاگ به نمایش درآید.
یکی از بدترین مشکلاتی که در نظر دهی در وبلاگ با آن روبه رو هستیم نظرات ناخواسته یا spam هست و برای بسیاری از وبلاگ نویسان ، همین نظرات بی ربط و بعضا غیر اخلاقی بخشی از لذت وبلاگ نویسی را از بین می برد. آخر، بررسی و تعدیل تعداد زیادی نظر که گاهی می تواند به اندازه تمام طول روز وقت بگیرد برای هیچ کسی سرگرم کننده نیست. خوشبختانه با استفاده از Disqus و تیک زدن گزینه Akismet قادریم با فعال کردن فیلتر هرزنامه در بخش نظرات وبلاگ خود و وارد کردن API کلید Akismet در بخش مربوطه از این مشکلات تا حدود زیادی اجتناب کنیم. اگر قبلا API key برای Akismet تهیه نکرده اید، لطفا مقاله ما را با عنوان « افزودن ویژگی های WordPress.com به وبلاگ خود» برای کسب اطلاعات در خصوص ثبت نام برای دریافت یک Akismet API key رایگان مطالعه کنید.
اگر می خواهید بدانید که دیگر کاربران اینترنت در مورد مطالب وبلاگ شما چه نظراتی دارند، بایستی مربع کنار گزینه Reactions را تیک بزنید. در این صورت می توانید انتخاب کنید که پست هایی از شبکه توییتر ، بلاگر ، وردپرس ، اخبار هکر ها (Hacker News)، Digg ، و غیره را مشاهده کنید، یا به سادگی گزینه Select all services را برای دیدن هر واکنشی که Disqus می یابد انتخاب کنید.
به طور پیش فرض ، اگر کسی بخواهد نظری در وبلاگ شما درج کند، باید نام ، ایمیل خود ، و رمز عبور وارد کند یا با یک پروفایل Disqus وارد شود. اگر می خواهید درج نظرات را آسان تر از شیوه بالا کنید، گزینه Display login buttons with comment box را در نزدیکی پایین صفحه تیک بزنید. حالا می توانید انتخاب کنید و اجازه دهید بازدید کنندگان تنها نیاز به ورود به حساب فیس بوک ، توییتر ، OpenID ، و غیره برای درج نظر داشته باشند.
هنگامی که شما گزینه های موردنظر خود را انتخاب کردید و این کار به پایان رسید باید با کلیک بر روی ادامه (Continue) در پایین صفحه به مرحله بعدی رفت.
حالا حساب Disqus شما راه اندازی شده و آماده است برای اضافه کردن به وبلاگ تامبلر. البته Disqus با طیف گسترده ای از انواع سیستم های وبلاگ نویسی کار می کند، بنابراین در ابتدا دستورالعمل های مربوط به نصب آن بر روی سیستم شما را ارائه می کند. بر روی لینک Tumblr برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نصب آن در Tumblr کلیک کنید ، یا اگر نمی خواهید به خواندن ادامه مطلب برای به پایان رساندن راه راه اندازی آسان آن ادامه دهید. توجه داشته باشید که اگر تم وبلاگ شما به صورت خودکار از سرویس نظرات Disqus پشتیبانی نمی کند ممکن است به برخی کدهای این صفحه نیاز داشته باشید، بنابراین توصیه می شود راهنمایی را در تب جداگانه ای از مرورگر خود برای مراجعه های احتمالی و دریافت راهنمایی باز کنید.
افزودن Disqus به وبلاگ Tumblr خود
برای شروع به مرکز کنترل (dashboard) وبلاگ Tumblr خود مراجعه کرده، روی لینک سفارشی کردن (Customize)در سمت راست کلیک کنید. همچنین ، اگر شما به سیستم Tumblr وارد شده اید (log in کرده اید) ، به سادگی به آدرس وب Tumblr.com/customize بروید.
در صفحه سفارشی کردن ، زبانه Appearance را برگزینید.
به پایین آن فهرست پیمایش کرده، و همان شورت نیمی را که کپی کرده بودید در جعبه Disqus shortname پیست(paste) کنید. یادآوری می کنیم که این همان نام مختصری است که وقتی داشتید در Disqus. ثبت نام می کردید وارد نمودید. بسته به تم وبلاگ خود در اینجا می توانید گزینه های مختلفی را ببینید ، اما اکثر تم ها شامل جعبه گزینه های Disqus یا Disqus options خواهند بود.
هنگامی که کارهای فوق را انجام دادید، روی دکمه سبز Save + Close در گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید تا تغییرات اعمال گردد.
اضافه کردن Disqus به Tumblr به شیوه دستی
اگر جعبه Disqus را در تنظیمات Appearance وبلاگ خود مشاهده ننمودید، چاره ای نیست جز اضافه کردن اطلاعات Disqus به صورت دستی (manual) به تم وبلاگ خود. لطفا توجه داشته باشید که این بخش از آموزش یک گام نسبتا پیشرفته است و در حالی که در ادامه به شما نشان می دهیم که چگونه این کار را انجام دهید اما به طور کلی ممکن است این روش بر روی تمام تم ها به طور یکسان جواب ندهد و در بعضی نیاز به دیگر تغییرات هم داشته باشد. اگر احساس می کنید در استفاده از این شیوه مطمئن نیستید یا نگران در هم ریختگی وبلاگتان می باشید، توصیه می شود از تم های برجسته (Featured themes) استفاده کنید که به طور قطع همه آنها قابلیت پشتیبانی ازDisqus. را در خود گنجانده اند.
برای شروع این روش و اضافه کردن Disqus به Tumblr به شیوه دستی ابتدا تب Theme را انتخاب کنید.
سپس لینک Use custom HTML را در پایین برگه تمها کلیک کنید.
حال ، در یک پنجره یا زبانه جداگانه مروگر، صفحه دستورالعمل Disqus را که قبلا ذکر شد باز کرده، اگر قبلا این کار را نکرده اید بایستی آن را باز کنید ، پس به صفحه نصب Disqus برای Tumblr بروید(لینک انتهای مقاله)، هنگامی که به آنجا رفتید، متن موجود در جعبه زیر بخش مورد دوم دستورالعمل راهنما را کپی کنید.
دوباره به Tumblr برگشته، این کد کپی کرده را در HTML source درست زیر قسمت زیر پیست کنید :
اگر نمی توانید این عبارت را پیدا کنید ، بهتر است با زدن کلید های Ctrl+F و سپس جستجوی عین عبارت در مرورگر خود به آن برسید.
حال، متن موجود در سومین جعبه Disqus در صفحه تنظیمات را کپی کرده ، و آن را قبل از خط {/block:Posts} پیست کنید.
هنگامی که کارهای فوق انجام شد، مانند قبل روی Save + Close کلیک کنید. اگر مراحل را درست انجام داده باشید از این به بعد باید نظرات Disqus را در وبلاگ Tumblr خود مشاهده کنید حتی اگر تم مورد استفاده وبلاگتان از آن به طور پیش فرض پشتیبانی نکند.
Disqus در Tumblr
حال ، وقتی که از وبلاگ Tumblr خود بازدید می کنید ، متوجه یک چند تا تغییرات خواهید شد. این تغییرات بسته به تم وبلاگتان ممکن است متفاوت ظاهر شوند، اما بسیاری از تم ها هم اکنون قادرند تعداد نظرات و واکنش ها در برابر هر پستی از وبلاگ را به طور مستقیم در صفحه اول وبلاگتان نمایش دهند.
همچنین یک جعبه نظرات جدید را مشاهده می کنید با گزینه های انتخاب ورود به سیستم شبکه اجتماعی شده ، یا در روش دوم شیوه سنتی وارد کردن نام ، ایمیل ، و زمینه های وب سایت اگر این شیوه را انتخاب نموده باشید.
هنگامی که نظری دریافت کنید، انها به صورت عادی در زیر پست شما نشان داده شده ، و می توانید به آنها فقط با یک کلیک پاسخ دهید.
جمع بندی
چه شما یک وبلاگ شخصی را رهبری می کنید و یا اداره کنند وب سایت خبری یک شرکت هستید، نظرات می تواند پل ارتباطی میان شما و خوانندگان شما باشد. Disqus این قابلیت را به وبلاگ Tumblr شما به ارمغان می آورد ، و به شما کمک می کند تا در مورد هرکدام از پست های خود بحث داغ و جذابی به راه بیافتد. این امکان را اگر با امکانات پیش فرض Tumblr مانند like و “Reblog” درنظر گرفته و ترکیب کنید، سبب می شود وبلاگ شما بیشتر جنبه اجتماعی پیدا کرده و با خوانندگان خود بیشتر از همیشه ارتباط برقرار کند.
اگر شما قبلا از وبلاگ Tumblr استفاده نکرده اید، لطفا مقاله ما را در مورد «چگونگی ایجاد وبلاگ زیبا ، آسان به روز رسانی با Tumblr»بخوانید. Tumblr وبلاگ نویسی را ساده تر می سازد ، و در مقاله فوق و مقاله ای که در اینجا خدمت شما عزیزان تقدیم گردید ترفندها و راهنمایی هایی آورده شده که با استفاده از آنها می توانید آن را درست به صورتی که مورد نیازتان هست درآورده و بسیاری از ویژگی های سیستم های پیشرفته تر را در این سیستم وبلاگ نویسی بگنجانید.
لینک ها
نصب Disqus در Tumblr به شیوه دستی
منبع: howtogeek
با سلام دوست خوبم وبلاگ قشنگی داری
لطفا به سایت من هم سر بزن
www.bro2.ir
سلام خوب بود مرسی
سپاسگزارم از سایت خوبتون.
تامبلر بلاگ خوبی از نظر امکانات هستش ولی حیف فیلتره ما توی سایتمون از اشتراک گذاری این بلاگ استفاده کردیم خیلی خوب میشد که به راحتی بشه توش اشتراک گذاری کرد فایل ها رو
سلام
این سرویس یه اشکال برای ما ایرانیا داره و اونم اینه خیلیا سرعت اینترنتشون پایینه
و سرویس دیسکاس هم براشون دیر لود می شه یا اصلا نمیشه!
راستی چرا گویا آی تی ازش استفاده نمی کنه؟؟