با استفاده از دیسک نجات کسپرسکی رایانه خود را از نصب مجدد ویندوز آلوده به ویروس حفظ کنید!
کسپرسکی (Kaspersky) نزد کاربران به تولید نرم افزارهای با کیفیت و توانمند مقابله با بدافزارها شناخته شده است، و از منظر فنی هم به طور معمول در رتبه بندی های نرم افزاری AV صدرنشین است. دیسک نجات یا rescue disk کسپرسکی به شما اجازه دسترسی و ورود به سیستم عامل ویندوز رایانه تان را حتی زمانی که یک بدافزار مخرب شما را از دسترسی معمول به ویندوز محروم کند می دهد، و مزیت خوبی که دارد این است: امکان دانلود برنامه به صورت رایگان.
شاید شما هم به این نتیجه رسیده باشید که برخی از ویروس ها، بدتر از برخی دیگرند. به خصوص آنهایی که مانع از نصب نرم افزارهای حذف کننده خود روی رایانه می شوند! وقتی چنین اتفاق می افتد وقت آن است که به سراغ یک سی دی زنده (live CD) بروید، که معمولا در محیطی غیر از سیستم عاملی که روی سیستم خود استفاده می کنید اجرا می شود. این ویژگی خوبی است ، چرا که اگر سیستم عامل پیش فرض شما (که معمولا ویندوز است) به خطر بیافتد و به طور کامل الوده شود، نیاز به حمله و مقابله با ویروس یا بدافزار از خارج محیط ویندوز است و یک سی دی زنده این محیط را برای ما فراهم می کند.
در این مقاله قصد داریم نگاهی به دیسک نجات کسپرسکی و امکانات آن انداخته و چگونگی استفاده از آن را برایتان شرح دهیم.
شروع
قدم به قدم جلو می رویم: شما باید نرم افزار را از سایت دانلود کرده (به شکل یک فایل با فرمت .iso و به حجم ۱۹۵.۸ مگابایت) و سپس فایل را روی یک دیسک رایت کنید. شما می توانید فایل ایزو برنامه rescue disk را در سایت رسمی Kasperky و در بخش دانلود پیدا کرده و با زدن دانلود آن را دریافت کنید. در این بخش همچنین می توانید یک ابزار برای ساختن دیسک یواس بی بوت شدنی پیدا کنید.
با این حال بهتر است همان روش رایت سی دی را انتخاب کرده و پس از اتمام دانلود فایل ایزو ،آن را روی یک دیسک رایت کرده و سپس کامپیوتر خود با استفاده از آن بوت کنید. احتمالا روی کامپیوتر خود نرم افزارهایی نصب کرده اید که قادر به رایت فایل های ایمج به فرمت ایزو باشند (مانند NERO)، اما اگر این طور نیست، یک نگاهی به این مقاله با عنوان: «بهترین جایگزین های رایگان برای برنامه رایت دیسک نرو» بیاندازید تا برنامه ای مناسب و رایگان را که مناسب کاربرد شماست پیدا کرده، دانلود و نصب کنید.
هنگامی که فایل را روی یک لوح فشرده رایت کردید، نیاز به بوت کردن رایانه با استفاده از این دیسک خواهید داشت. انجام این کار از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر متفاوت است ، اما اغلب اوقات این کار به سادگی قرار دادن دیسک خود در درایو نوری و راه اندازی مجدد کامپیوتر است. اگر متوجه شدید با این شیوه رایانه دوباره با ویندوز بوت می شود، هنگامی که کامپیوتر را ری استارت می کنید در همان صفحه سیاه اولیه و در پایین صفحه با دقت به دنبال دستور العمل مربوط به “منوی بوت” (boot menu) بگردید که با زدن یکی از کلید های صفح کلید برای چند بار می توان وارد آن شد. در اکثر رایانه های شخصی (رایانه های Dell برای مثال )، برای ورود به این منو نیاز به فشردن کلید “F8” قبل از دیدن آرم ویندوز داردید.(در برخی هم کلید del.). وقتی که وارد منوی بوت شدید گزینه Advanced Bios Features را انتخاب و گزینه First Boot Device را به First CdROM تغییر داده و تغییرات را ذخیره کرده و خارج شوید تا رایانه دوباره ری استارت شود سپس منوی گزینه های بوت را خواهید دید؛ تبریک می گویم : سی دی کارش را شروع کرده. رابط کاربری گرافیکی را انتخاب کرده و بیایید شروع کنیم!
استفاده از اسکنر
با گذشت چند لحظه شما یک رابط کاربری گرافیکی از برنامه را مشاهده می کنید، که عملیات خود را با نصب هارد دیسک (های) شما آغاز خواهد کرد. این پروسه ممکن است چند دقیقه ای به طول بیانجامد، بنابراین نگران نباشید. اگر کاربر محصولات کسپرسکی باشید، زمانی که دیسک بوت شود شما با یک رابط آشنای ویروس اسکن رو به رو خواهید شد :
خوب خیلی عجله نکنید! درسته که می توانید کامپیوتر آلوده خود را با یک گلیک اسکن کرده و از لوث ویروس ها پاک کنید، اما اگر رایانه شما به شدت آلوده شده باشد که جز از طریق این دیسک راهی برای رفع آلودگی وجود نداشته باشد و حتی با نصب مجدد ویندوز آلودگی به ویروس همچنان پا بر جا باشد این احتمال وجود دارد که نرم افزارهای مخرب جدید و پیچیده اند و آنتی ویروس ها جز از طریق آپدیت خود قادر به مقابله با آن نخواهند بود. به همین دلیل ، باید ابتدا روی زبانه “به روز رسانی” (update) کلیک کنید تا پایگاه داده برنامه قبل از شروع به اسکن رایانه شما به روز رسانی شود :
وقتی به زبانه آپدیت رفتید به پیش رفته و بر روی دکمه Get Updates یا “دریافت به روز رسانی” برای شروع این مرحله کلیک کنید ، و خواهید دید که فرآیند به صورت درصدی آغاز می شود (برای بروز رسانی اتصال اینترنت نیاز است). این کار ممکن است چند دقیقه ای طول بکشد که بستگی به سرعت اتصال اینترنت شما دارد، اما کمی صبر و حوصله و مصرف شدن اعتبار اینترنت شما ارزشش را دارد. هنگامی که به روز رسانی به اتمام رسید بهتر است نگاهی هم به تنظیمات (settings) برنامه بیاندازید :
در این بخش گزینه ها و امکانات خیلی زیاد و متعددی برای پیکربندی وجود ندارد ، فقط تعیین سطح امنیتی و اینکه آیا نرم افزارهای مخرب به صورت خودکار حذف شوند یا انتخاب حذف هر یک در اختیار شما باشد. پیکربندی را به سلیقه خود انجام داده و اکنون آماده اسکن هستید. اسکن بسته به مقدار اطلاعاتی که بر روی هارد دیسک خود دارید زمانی وقت می گیرد (معمولا زیاد طولانی نیست) ، پس اگر به سرعت به پایان رسید تعجب نکنید.
امکاناتی که با این برنامه بدست می آورید
بدیهی است اصلی ترین جنبه کاربردی استفاده از سی دی نجات، قابلیت اسکن رایانه در محیطی ورای سیستم عامل ویندوز و توانایی شناسایی نرم افزارهای مخرب و حذف انهاست. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ، این ابزار می تواند انواع مختلفی از نرم افزارهای مخرب را از کامپیوتر شما حذف کند.
اما امکانات دیگری نیز در این برنامه موجودند. برای مثال، یک ترمینال گنجانده شده که اگر می خواهید از طریق خط فرمانی (مانند داس) به کامپیوتر خود دسترسی داشته باشید از این ترمیتال می توان استفاده کرد. همچنین یک مرورگر وب بر پایه موزیلا در این برنامه تعبیه شده، که اگر می خواهید در مورد ویروس یا احتمال آلودگی فایل خاصی قبل از حذفش در وب جستجو کرده و اطلاعاتی کسب کنید می تواند مفید باشد. در نهایت شما مرورگر فایل XFE را دارید، که برای کسانی که به رابط کاربری گرافیکی ویندوز برای جستجو در فایل های رایانه خود عادت کرده اند بسیار مفید و کاربردی است.
ابزار های مشابه
این را بدانید که کسپرسکی تنها شرکت امنیتی نیست که به ارائه سی دی نجات پرداخته است: سی دی نجات بیت دیفندر یکی دیگر از ابزارهای تمیز کردن کامپیوتر شما از بدافزارهاست به ویژه هنگامی که از روش های دیگر ناامید می شوید. توصیه ما این است برای تجربه لذت بخش با رایانه خود و دوری از هرگونه دردسر های معمول آلودگی به ویروس ها و بدافزارها هر دو این برنامه ها را روی دو دیسک نجات رایت کرده و در کیف دیسک های خود نگهداری کنید تا به این ترتیب قادر باشید نه تنها رایانه خود، بلکه رایانه دوستان و اقوام را از هرگونه آلودگی ویروسی نجات داده و رضایت خود و دیگران را جلب کنید!
این را هم توجه کنید که هیچ کدام از این ابزارها جایگزین یک انتی ویروس قدرتمند که قادر به اسکن فایل های رایانه در زمان روشن بودن رایانه به صورت پشت صحنه و به دور از دید کاربر می باشد، نخواهند بود؛ بنابراین به شما پیشنهاد می دهم مقاله با عنوان « ده برنامه آنتی ویروس رایگان برتر» را مطالعه و برنامه ای که مناسب حال شماست را دانلود و روی رایانه خود نصب نمایید. همیشه از دیسک نجات کسپرسکی تنها به عنوان آخرین راه حل و آخرین تیر ترکش استفاده کنید!
در انتها به ما بگویید آیا ابزاری مانند این برای شما مفید به نظر می رسد ؟ آیا دسترسی رایگان و کاملا محترمانه به تکنولوژی ضد تروجان کسپرسکی شما را هیجان زده نکرده؟ نظرات خود را در زیر وارد نمایید!
منبع: makeuseof
سلام حرف نداشت ممنون
با سلام
من وقتی این سی دی را میذارم و بوتش میکنم یک عالمه نوشته میاد و ok میکنه بعد کامپیوترم اتوماتیک shutdown میشه و وارد این صفحه اسکن و آپدیت نمیشه
میشه بگین علت چیه؟
سلام
ممنون از مطلب خوبتون ، یک سوال اینکه در زمان آپدیت دیتا بیس ارتباط با اینترنت از چه طریقی باید باشد؟ آیا با وایرلس میتوان اینکار را انجام داد ؟ اگر میشود چطور باید تنظیم کرد؟
با سلام خدمت محمدرضا ارجمندی سپاسگزارم برای اطلاع رسانی این مطلب سوالی درباره کانکت شدن به اینترنت در زمان بوت با این نرم افزار داشتم من از کانکشن pptpاستفاده میکنم و از مخابرات سرویس گرفتم اگر میشود راهنمائی کنید برای آپدیت این نرم افزار با سپاس