ایجاد پشت زمینه حلزونی
سلام. اگر آموزش های پیشین را مطالعه فرموده ، تمرین و تلاش برای ایجاد آن ها نموده باشید یقینا تا حد زیادی به فتوشاپ علاقه مند شده اید. امروز طراحی زیباتری ( البته در حوزه طراحی پشت زمینه ) آماده کرده ام که در آن باز هم از منو های فتوشاپ و ابزار خود فتوشاپ بهره خواهیم جست. با ما همراه باشید.
پشت زمینه ای که امروز با هم خواهیم ساخت ، از آن سری پشت زمینه های کاملا بی معنی (!) اما زیبا است . این آموزش را با هم دنبال کنیم و با دیگر ابزار های فتوشاپ آشنا شویم. همانگونه که می دانید آموزش های اخیر بیشتر بر روی منوی اسمشو نبر (!) تنظیم شده است ( منوی ) . امروز نیز با چندین کاربرد دیگر از این منوی منحوس آشنا خواهیم شد . علاوه بر این ، با ابزار قبلی نیز به گونه ای دیگر کار خواهیم کرد .
برای شروع فتوشاپ را باز کنید و یک صفحه با مشخصات زیر ایجاد نمایید : ( اگر آموزش های قبلی را خوانده باشید باید این کار را فرا گرفته باشید. . اگر هنوز مشکل دارید ترکیب دو کلید CTRL + N را وارد نمایید یا از منوی File گزینه NEW را انتخاب کنید تا صفحه ای جدید باز شود و در آن تنظیمات زیر را اعمال نمایید : )
Width : 1024 pixel ;
Height: 768 pixel ;
Color mode : RGB ;
Resolution : 72 dpi ;
Background-content : transparent ;
توجه فرمایید که می توانید اندازه فایل مورد نظر خود را به اندازه دلخواه خود تغییر دهید. . برای مثال یبنده چون اندازه صفحه ام روی رزولشن 900 * 1600 پیکسل تنظیم شده است ، اندازه صفحه ایجاد شده در فتوشاپ را 900 * 1600 پیکسل انتخاب کرده ام.
2. حال یک لایه جدید بسازید . این مسئله را نیز دیگر باید یاد گرفته باشید ! در دو آموزش پیش 2 روش ارائه گردید که اینگونه بودند :
الف ) از کلید ترکیبی CTRL + SHIFT + N استفاده نمایید و در صفحه جدیدی که باز خواهد شد Ok را بزنید . ( صفحه جدیدی که باز می شود حاوی تنظیماتی است که تنها برای راحتی کار با لایه ها ارائه می شود که البته ما به آن نیازی نخواهیم داشت ).
ب ) از منوی Layers که با کلید F7 فعال و غیر فعال می گردد ( و البته می توانید آن را از منوی Windows نیز فعال و غیر فعال کنید ) در پایین سمت راست آن به روی کلید New Layer کلیک نمایید.
روش سوم که امروز عرض خواهم کرد این است که از منوی Layer در بالای صفحه ، وارد New شده و Layer را برگزینید. این کار اقدام برای ایجاد یک لایه جدید است.
3. حال با استفاده از ابزار Paint Bucket Tool یا همان جعبه رنگ ( که در آموزش های قبلی نیز با آن آشنا شده ایم ) صفحه را مشکی کنید . برای این کار Foreground را سیاه کنید ( یا همان کد 000000 را وارد کنید ) و سپس روی صفحه کلیک نمایید تا صفحه سیاه رنگ شود.
4. حال وارد منوی معروف شده ( ) و از قسمت Render وارد Lens Flare شوید .
5. حال در صفحه باز شده ، تنظیمات زیر را اعمال نمایید :
Brightness : 100% ;
Lens type : 50-300 mm zoom ;
دکمه Ok را بزنید تا نور ایجاد شده ظاهر شود .
6. حال دوباره از همان منوی منحوس ، و باز هم در همان Render ، دوباره وارد Lens Flare شوید و این بار تنظیمات زیر را اعمال نمایید :
Brightness : 100% ;
Lens type : 105mm Prime ;
توجه کنید که برای حضور در آخرین منوی باز شده از منوی اسمشو نبر ، می توانید کلید های ترکیبی CTRL + ALT + F را فشار دهید .
به تناسب اندازه صفحه ای که ایجاد نموده اید تقریبا باید چنین عکسی تا به حال حاصل کار شما باشد :
7. حال از منوی Image وارد قسمت Adjustment شده و Brightness/Contrast را باز کنید. اگر عکاس باشید حتما با این دو گزینه بارها رو به رو بوده اید.
8. در صفحه باز شده میزان brightness را روی 80 تنظیم نموده و بگذارید Contrast 0 بماند.
9. حال از همان منوی دوست داشتنی ( که نامشان نباید فاش شود ) وارد قسمت Distort شده و منوی Twirl را باز کنید . ( اگر آموزش های پیشین را دنبال کرده باشید با کارکرد این منو آشنا هستید )
10. حال مقدار Angle را روی 800 قرار دهید. مقدار زیادی به نظر می رسد اما برای آموزش ما مقدار مناسبی است.
11. حال برای تزیین پلاستیکی شیء ایجاد شده ی عجیب الخلقه وارد منوی عجیب تر شده ( ) و از قسمت Artistic به صفحه Plastic Wrap وارد شوید.
12. در صفحه باز شده مقادیر زیر را این گونه تعریف نمایید : مقدار High Light Strength را روی 20 ، مقدار Detail را روی 12 و مقدار Smoothness را روی 9 تنظیم کنید.
حال باید تقریبا چنین عکسی داشته باشید : ( هنوز هم عکس ما عجیب و غریب و بی معنی است )
13. حال باز از همان منوی قبلی وارد قسمت Distort شده و این بار منوی polar Coordinates را باز کنید.
14. سپس گزینه options را روی polar to rectangular قرار دهید.
حال تقریبا چنینی چیزی باید داشته باشید : ( باور کنید آموزش جدی است و شما را بیخود مشغول نکرده ام ، تنها راه حل ما کمی مراحل گمراه کننده ای دارد )
15. حال از منوی Edit وارد Fade Polar Coordinates شوید. این کار را می توانید با فشار همزمان سه کلید CTRL + SHIFT + F نیز انجام دهید.
16. در صفحه باز شده مقدار Opacity را روی 96 و Mode را روی Linear Burn قرار دهید. اگر دوست داشته باشید میتوانید تیک Preview را نیز فعال کنید تا تاثیر عملی را که انجام می دهید نیز مشاهده نمایید.
17. حال CTRL + U را فشار دهید تا منوی Hue/Saturation باز شود. همانگونه که می دانید می توان این منو را از Image و سپس Adjustments دنبال کرد.
18. خلاف آموزش های پیشین این بار روی مقادیر وارد شده در این آموزش حساس هستم. ( هرچند باز هم می توانید هر طور که دوست دارید آن را تنظیم کنید ) ابتدا تیک Colorize را فعال کنید . سپس مقدار hue را روی 220 تنظیم نمایید . Saturation را 70 % کنید و اجازه دهید Lightness 0 بماند. توجه کنید که تیک Colorize حتما فعال باشد.
19. از منوی فعلی یک کپی بگیرید. برای اینکار در آموزش های پیشین یادآوری شد که می توانید از منوی Layers روی لایه کلیک راست کرده و Duplicate را برگزینید . امروز برای تنوع (!) از منوی Layer در بالای صفحه از لیست باز شده Duplicate Layer را انتخاب کنید و در صفحه جدیدی باز شده تنها OK را برگزینید.
20. حال از منوی Edit وارد Transform شده و Flip Horizontal را کلیک نمایید . این کار سبب می شود عکس شما به صورت افقی چرخش داشته باشد. این کار را می توانید با فعال کردن Transform نیز انجام دهید که در آموزش های بعدی با آن آشنا خواهیم شد.
21. حال روی لایه کپی شده کلیک راست کرده ( در منوی layers ) و وارد Blending Options شوید .
22. در صفحه باز شده مقدار Blend mode را روی Difference قرار دهید. کار تمام است (!)
باید چنین طرحی داشته باشید :
تعجب نکنید ! این طرح یکی از طرح های برتر سال 2005 بوده است که تنها با 3 لایه انجام گرفته است . شما یکی از رکورد های سال 2005 را تکرار نموده اید . به خود افتخار کنید !
توجه : آموزش هایی که بنده ارائه میدم بیشتر برای آشنایی با ابزار فتوشاپ است و هدف معمولا طرح نهایی نیست . اما همانطور که می بینید طرح نهایی همیشه هم چیز بدی از آب در نمیاد ! مگه نه ؟
عالی بود
ممنون.
واقعا خوب بود.شاید شکل خاصی نباشه ولی خیلی قشنگ توضیح دادی.
واقعا ممنون