نکاتی که قبل از انتخاب لپ‌تاپ باید به آنها توجه کنید!

  • ۱۳۹۰/۰۳/۱۱
  • ITTeach
  • 5

سیستم‌های لپ تاپ به دلیل کارآیی روزافزون و قابلیت حمل بالایشان به محبوبت فراوانی دست یافته‌اند. امروزه بسیاری از لپ تاپ‌ها حتی جای کامپیوترهای رومیزی را نیز گرفته‌اند اما تنها تعداد اندکی از آن‌ها می‌توانند در زمینه‌هایی همچون گرافیک به خوبی یک کامپیوتر دسکتاپ عمل کنند. این راهنما به شما کمک می‌کند که قبل از خرید یک کامپیوتر لپ تاپ نگاهی به برخی از ویژگی‌های کلیدی آن‌ها داشته باشید.

اندازه و وزن

آشکار است که اندازه و وزن لپ تاپ اهمیت زیادی دارد. نِت‌بوک‌ها معمولا اندازه و وزن کمی دارند اما این موضوع به قیمت قربانی کردن امکاناتی همچون درایوها و کاهش کارآیی تمام می‌شود.  لپ تاپ‌های جایگزین دسکتاپ قدرتی برابر با سیستم‌های رومیزی دارند اما سنگین و حجیم هستند و حمل و نقل آن‌ها مشکل است. وقتی لپ تاپی را انتخاب می‌کنید٬ دستگاه را بلند کرده و مطمئن شوید که این دستگاه همان چیزی است که می‌خواهید با خود حمل کنید. همچنین فراموش نکنید که وزن وسایل جانبی از قبیل شارژر باتری را نیز در نظر بگیرید.

پردازشگر

پردازشگرهای دستگاه‌های قابل حمل معمولا از پردازشگرهای دسکتاپ کندتر بودند اما حالا اوضاع فرق کرده است. پردازشگرهای دوهسته‌ای متداول شده‌اند و به خوبی از پس اجرای همزمان چند برنامه برمی‌آیند. نوع پردازشگرهای لپ تاپ بر اساس اندازه و کارکرد لپ تاپ متفاوت است. پردازشگر تأثیر مستقیمی بر کارآیی و همچنین عمر باتری دارد و به همین دلیل مقایسه آن‌ها با یکدیگر می‌تواند دشوار باشد. فهرستی را که از پردازشگرهای پیشنهادی برای انواع مختلف لپ تاپ تهیه کرده‌ام مطالعه کنید.

 

حافظه (رم)

لپ‌ تاپ‌ها در مقایسه با کامپیوترهای رومیزی معمولا در میزان حافظه با محدودیت بیشتری مواجه هستند. علاوه بر میزان حافظه نصب‌شده روی دستگاه٬ باید حداکثر میزان حافظه‌ای را که برای دستگاه قابل استفاده است در نظر داشته باشید. همچنین باید در نظر بگیرید که آیا خودتان می‌توانید حافظه را ارتقا دهید و یا اینکه به کمک یک تکنسین نیاز دارید. ۲ گیگابایت حداقل حافظه‌ای است که باید در نظر داشته باشید و اگر به دنبال بهبود کارآیی هستید باید ۴ گیگابایت حافظه در اختیار بگیرید.

نمایشگر و تصویر

تصویر لپ تاپ بستگی به نمایشگر و پردازشگر گرافیکی آن دارد. نمایشگر بر اساس اندازه صفحه و رزولیشن اصلی آن تعریف می‌شود. معمولا هرچه نمایشگر بزرگ‌تر باشد٬ رزولیشن آن بالاتر است اما بزرگ بودن نمایشگر روی قابلیت حمل لپ تاپ اثر می‌گذارد. امروزه نمایشگرهای عریض متداول شده‌اند. پردازشگر گرافیکی نحوه عملکرد کامپیوتر در کارهایی نظیر گرافیک ۳ بعدی و پردازش تصاویر کیفیت بالا را تعیین می‌کند.

درایوها

چه میزان فضای ذخیره‌سازی نیاز دارید؟ هارد درایوها در زمینه میزان فضای ذخیره‌سازی دارای شفافیت لازم هستند اما کارآیی آن‌ها بر اساس سرعت چرخش تعیین می‌شود. در هنگام خرید لپ تاپ٬ درایوهای نوری اهمیت بیشتری دارند. رایترهای دی وی دی که از دیسک‌های دو لایه پشتیبانی کنند تبدیل به یک ویژگی استاندارد در لپ تاپ‌ها شده‌اند. همچنین امکان طراحی مستقیم پشت دیسک از جمله لیبل فلش (Label Flash) و لایت‌اسکرایب (LightScribe) در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. درایوهای بلو ری (Blu-ray) نیز جهت مشاهده ویدئوهای کیفیت بالا موجود است اما هنوز چندان متداول نشده‌اند.

شبکه

قابلیت اتصال به شبکه در بیشتر لپ‌ تاپ‌های امروزی وجود دارد. به دنبال سیستمی باشید که دارای Fast Ethernet و Wi0Fi داخلی باشد. برای در اختیار داشتن حداقل امکانات اتصال بی‌سیم٬ نوت بوکی با قابلیت اتصال ۸۰۲.11b/g تهیه کنید. همچنین امروزه سیستم‌هایی که دارای اتصال ۸۰۲.11n هستند متداول شده‌اند. آن دسته از کاربرانی که نیاز به اتصال به نقاط دوردست دارند٬ می‌توانند از لپ تاپ‌هایی که دارای مودم داخلی یا یک کارت سلولی (WWAN) هستند استفاده کنند.

عمر باتری

اگر قرار باشد با هر بار شارژ تنها ۳۰ دقیقه باتری داشته باشید٬ قابلیت حمل و نقل کامپیوتر به چه دردتان می‌خورد؟ نگاهی به فهرست عمر باتری که توسط سازندگان اعلام می‌شود بیاندازید تا با باتری‌های استاندارد ‌آشنا شوید. به دنبال سیستمی باشید که در شرایط عادی حداقل ۲ ساعت عمر باتری داشته باشد. اگر نیاز به عمر باتری طولانی‌تری دارید٬ به دنبال لپ تاپی باشد که اسلات باتری اضافه داشته باشد و یا از باتری‌های یدکی قابل خرید برخوردار باشد.

طرح‌های ضمانت

لپ تاپ‌ها دچار مشکلات زیادی می‌شوند به دلیل قابل حمل بودن در معرض آسیب‌های فراوانی قرار دارند. وقتی لپ تاپی می‌خرید٬ مطمئن شوید که سازنده حداقل به مدت یک سال آن را ضمانت کرده است. اگر از سیستم کار زیادی می‌کشید٬ بهتر است به فکر ضمانت ۳ ساله باشید اما این لپ تاپ‌ها معمولا گران‌تر هستند. طرح‌های ضمانتی تکمیلی طرف سوم معمولا انتخاب خوبی نیستد مگر اینکه سرویس از طریق خود سازنده انجام شود.

ضمانت‌های لپ تاپ

ضمانت‌های تکمیلی

راهنمای خرید لپ تاپ

آیا قصد خرید لپ تاپ جدیدی دارید؟ باید مطمئن شوید که می‌دانید دنبال چه چیزی هستید تا وقتی لپ تاپ را خریدید همان چیزی باشد که انتظار دارید. بسته به اینکه شما چه نوع کاربری هستید و از لپ تاپ خود به چه منظوری استفاده می‌کنید٬ امکانات مختلفی وجود دارد که باید به دنبالشان باشید. انواع اصلی کاربرها در دسته‌های زیر جای می‌گیرند:

دانشجویان

دانشجویان معمولا در هنگام خرید لپ تاپ به شاخص‌هایی همچون قیمت و قابلیت حمل توجه می‌کنند. این افراد نیاز دارند که لپ تاپ خود را به آسانی در طول روز با خود حمل کنند. به همین دلیل٬ در چند سال اخیر نِت‌بوک‌ها تبدیل به انتخاب خوبی برای دانشجویان شده‌اند. بهترین اندازه لپ تاپ برای چنین شرایطی یک لپ تاپ ۱۲-۱۳ اینچی است. این دسته از لپ تاپ‌ها دارای وزن سبکی هستند٬ اما در عین حال می‌توانند قدرت بالا و اندازه نمایشگر خوبی داشته باشند.

معمولا باید ۲ گیگابایت رم را به عنوان حداقل در نظر داشت و ۲۵۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی هم مناسب است. برخی از لپ تاپ‌های کوچک فاقد درایو سی دی و دی وی دی هستند. بنابراین اگر به آن نیاز دارید٬ باید به دنبال لپ تاپی که درایو نوری دارد بگردید چون امروزه قرار ندادن درایوهای نوری در لپ تاپ‌ها کوچک تبدیل به امر متداولی شده است.

کاربر خانگی

کاربر لپ تاپ خانگی شخصی است که احتمالا کمی با لپ تاپ خود بازی می‌کند و به ویرایش عکس و ویدئو می‌پردازد اما معمولا از لپ تاپ برای کارهای ساده بهره می‌برد. این کارها شامل ایمیل٬ چت کردن با دوستان و خانواده٬ بانکداری اینترنتی٬ خرید و گشت و گذار در وب می‌شود. از آنجایی که این کارها نیاز به توان بالایی ندارند٬ همه لپ تاپ‌ها به سادگی نیازهای چنین کاربری را برطرف می‌کنند. بیشتر لپ تاپ‌هایی که برای مصارف خانگی طراحی شده‌اند بین ۱۴ تا ۱۷ اینچ هستند. ۲ گیگابایت رم حداقل حافظه مورد نیاز است و امروزه ۴ گیگابایت رم در بین چنین لپ تاپ‌هایی تبدیل به یک استاندارد شده است. ۵۰۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی مناسب است و برای ذخیره همه برنامه‌ها٬ موسیقی‌ها٬ عکس‌ها٬ فیلم‌ها و هرچیز دیگری کفایت می‌کند. بیشتر لپ تاپ‌های این رده دست‌کم دارای یک رایتر دی وی دی هستند.

طرفدار بازی‌

لپ تاپ‌های مخصوص بازی در چند سال اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند و تعداد بیشتری از سازندگان لپ تاپ به ساخت لپ تاپ‌های مخصوص بازی روی آورده‌اند. بازی‌های کامپیوتری معمولا جزء قلمروی کامپیوترهای رومیزی بوده است چون پس از ورود یک بازی جدید به بازار٬ ارتقای قطعات کامپیوترهای رومیزی آسان‌تر است. پردازشگر چهار هسته‌ای٬ ۵۰۰ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و ۴ گیگابایت رم باید به عنوان حداقل امکانات یک لپ تاپ مخصوص بازی در نظر گرفته شود. جهت لذت بردن از بازی‌های حال و آینده لازم است که این لپ تاپ مجهز به یک نمایشگر حداقل ۱۷ اینچی باشد. علاوه بر این٬ مشخصه اصلی یک لپ تاپ مخصوص بازی کارت گرافیک است. امروزه کارت‌های گرافیکی که دارای ۱ گیگابایت حافظه هستند حتی در بین لپ تاپ‌های خانگی نیز متداول شده‌اند. برای یک لپ تاپ مخصوص بازی باید یک کارت گرافیک ۱.۵ و حتی ۲ گیگابایتی در نظر گرفت.

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 5 دیدگاه
  1. بطور کلی انتظاراتی که از PC بربرده میشه رو نمیشه همیشه از لپ تاپ داشت. حجم کم ، خنک سازی اندک، منبع انرژی محدود و … مواردی هستند که درباره PC وجود ندارند

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *