عکس های من در اینترنت متفاوت به نظر می رسد! چگونه می توانم این مشکل را حل کنم؟
برخی از کاربران هستند که مدت زیادی روی یک عکس کار می کنند و انواع جلوه های ویرایشی را روی آن عکس اعمال می کنند، تنها برای آنکه آن را در وب به عنوان عکس مورد علاقه یا پروفایل کاربری خود در فیس بوک و نظیر آن آپلود کنند اما زمانی که این عکس را آپلود می کنند با عکسی کاملا متفاوت از نظر جلوه های رنگی در مرورگر وب خود مواجه می شوند. چرا؟ اجازه دهید مقاله حاضر را به توضیح این «چرا» اختصاص دهیم و به شما بیاموزیم چگونه می توانید به راحتی با استفاده از فتوشاپ یا گیمپ به رفع مشکل بپردازید.
این مشکلی است که بسیاری از ما کاربران را که از اینترنت برای به اشتراک گذاشتن هر نوع عکسی استفاده می کنیم گرفتار کرده است. شما ممکن است تصور کنید که این عیب از مرورگر وب است که عکس ها را با ظاهری متفاوت از آنچه در رایانه خود مشاهده می کنید نمایش می دهد، و بنابراین کاری برای رفع این مشکل نمی توان انجام داد. حقیقت اما این است، این مشکل راه حل سریع ، و آسانی دارد، و از جمله راه حل هاییست که با نرم افزار رایگان گیمپ یا نرم افزار فتوشاپ می تواند انجام شود.
پاسخ کوتاه: این مشکل مربوط به پروفایل رنگ عکس است!
هنگامی که شما در برنامه های ویرایش عکس مانند فتوشاپ یا گیمپ (GIMP) کار می کنید (یا، در واقع ، حتی زمانی که شما عکس می اندازید) تصویر به همراه یک مشخصات رنگی ذخیره می گردد، و این پروفایل رنگ گاهی اوقات همان پروفایل رنگی نیست که مرورگرهای وب از آن برای نمایش تصاویر استفاده می کنند که اصطلاحا sRGB نامیده می شود. مرورگرها تصاویر را وادار به استفاده از مشخصات رنگ sRGB می کنند، و در نتیجه در ظاهر رنگ ها تغییری به چشم می خورد. به نظر می رسد ان پاسخ به اندازه کافی ساده است ، درست است؟ اما به هر حال، مشخصات رنگ چیست؟
پاسخ مفصل: پروفایل رنگ چیست؟
پروفایل رنگ، که گاهی به طور خلاصه پروفایلهای ICC نامیده می شوند ، اطلاعات ذخیره شده در فایل تصویر است که سبب تولید رنگ هایی است که بر روی مانیتور شما ظاهر می شوند و یا هنگام پرینت از چاپگر بیرون می آیند. در حالی که رنگ ها ممکن است در چشم ما مطلق به نظر برسد، ریاضی و قوانین علمی که در پشت ایجاد مقادیر رنگ که ما در تصویربرداری دیجیتال مشاهده می کنیم قرار دارند، مدل های رنگ های مختلف ، از جمله CMYK ، RGB ، HSL ، Lab ، و دیگران توسط این قوانین ایجاد می شوند. علاوه بر این ، تنها محدوده رنگ محدودی برای هر رسانه ای در دسترس هستند. یک مانیتور ممکن است قادر به نمایش 24 میلیون رنگ و یک برگ کاغذ که از پرینتر جوهر افشان بیرون می آید فقط ممکن است قادر به نشان دادن نیمی از این رنگ ها باشد. پروفایل های رنگی لایه ای از ترجمه بین مراحل مقادیر انتزاعی RGB یا CMYK ، و بازنمایی واقعی این رنگ ها بر روی یک مانیتور ، تلویزیون و یا صفحه چاپی می باشند.
در واقع، آنها توصیفگر رنگ های ممکن برای هر رسانه هستند، و این رنگ های ممکن عبارتند از “فضای رنگی.” همانطور که شما در بالا می توانید ببینید ، فضای sRGB که به طور معمول توسط مرورگرها استفاده می شود کوچک ترین این فضاهاست ، در حالی که فضای رنگ Adobe RGB ، حیطه بسیار گسترده تری را در بر می گیرد. هر فایل ایجاد شده با پروفایل رنگ Adobe RGB یا CMYK به صورت خودکار به پروفایل sRGB کوچک سازی می شود، و در طی این کوچک سازی تغییر قابل ملاحظه ای در رنگ کلی عکس اتفاق می افتد. پس سوال این است که چه کاری برای رفع این مشکل می توان انجام داد؟
راه حل : تغییر دادن پروفایل رنگ عکس
در فتوشاپ این تغییر را می توانید اینگونه انجام دهید: اگر از فتوشاپ کمک بگیرید در خواهید یافت که تغییر پروفایل های رنگی کاری بسیار ساده است ، چرا که فتوشاپ نیز همچون دیگر برنامه های ویرایش عکس ابزار این کار را در خود دارد. کافیست به منوی Edit رفته و Convert to Profile را انتخاب کنید ، گزینه ای که رنگ عکس را حفظ کرده، و فقط آن را به مشخصات رنگ مناسب ترجمه و تبدیل می کند. در مقابل ، گزینه Assign Profile به زبان ساده همان ارزش رنگ را حفظ خواهد کرد ، که این مسئله سبب می شود که از فیلتر مشخصات رنگ مختلفی بتوان تصویر را به نمایش درآورد، و این دقیقا همان چیزی است که مرورگر وب شما آن را اجرا می کند. بنابراین به یاد داشته باشید گزینه Convert to Profile را باید برگزینید.
پس از انتخاب گزینه فوق کار به سادگی تغییر فضای مقصد به sRGB و فشار دادن OK است، و حال تصویر شما آماده است برای مشاهده یک مرورگر وب با حفظ رنگ های اصلی خود .
شیوه استفاده از برنامه گیمپ: دو راه برای تبدیل پروفایل رنگ با استفاده از GIMP وجود دارد. راه طولانی تر، باز کردن یک فایل ، و سپس رفتن به گززینه های Image > Mode > Convert to Color Profile به ترتیب از چپ به راست است.
در این بخش به شما این فرصت داده می شود که پروفایل رنگی تصویر خود را به sRGB تغییر دهید یا یک پرفایل رنگی سفارشی را که دانلود کرده اید انتخاب کنید. شما می توانید sRGB ، و همچنین برخی دیگر از پروفیل های رنگی مهم را از اینجا دانلود کنید، اگر به آنها نیاز دارید. هنگامی که sRGB را انتخاب کنید ، شما آماده ” Convert ” و آپلود کردن تصویر خود خواهید بود.
روش دوم در GIMP : البته ، قبل از اینکه شما بخواهید فایل تصویری را باز نمایید، در واقع گیمپ هشدار می دهد که شما مشغول به کار در مشخصات رنگ تعبیه شده تصویر هستید، و از شما می پرسد آیا مایل به تبدیل آن به sRGB که اکنون غیرفعال است هستید یا نه. اگر جواب مثبت دهید، می توانید مراحل فوق را کوتاه تر کنید و به مرحله Convert برسید و در یک چشم بر هم زدن تصویر شما برای آپلود در وب آماده است.
شما می توانید اکنون با خیال راحت عکس را اپلود کنید. عکس شما در حال حاضر آماده مشاهده در یک مرورگر وب با حفظ ظاهرش می باشد، و درست همانند آنچه در برنامه ویرایش گرافیکی خلق کردید به نظر خواهد رسید. لذت ببرید!
منبع: HowtoGeek
سلام عالی بود پاینده باشید محمد من قبلا هم درباره آموز اتوکد درخواست کرده بودم لطفا دریغ نکنید کارم گیر کرده 🙂
مطلب بسیار جالبی بود… واقعا ممنون از اینهمه دقت نظر در مورد نیازهای معمول کاربران اینترنتی و اینهمه مطالب خوب و با ارزش… باز هم ممنون 🙂